ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Νοέμβρη 1998
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η περιφρούρηση υπεράσπισε το άσυλο, απέτρεψε τις βιαιότητες
  • Κοινή ανακοίνωση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Εορτασμού και προέδρου του ΣΦΕΑ και των πρυτανικών αρχών του ΕΜΠ
  • "Ακατανόητα" τα δημοσιεύματα για "επιθετική συμπεριφορά" ή "συνεργασία με την Αστυνομία"

"Οι ομάδες περιφρούρησης υπεράσπισαν το πανεπιστημιακό άσυλο, απέτρεψαν την επανάληψη βιαιοτήτων και εξασφάλισαν την ομαλή διεξαγωγή της πορείας", υπογραμμίζουν, με κοινή ανακοίνωσή τους, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Εορτασμού του Πολυτεχνείου και πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967 - '74 και οι πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ. Ταυτόχρονα, χαρακτηρίζουν "ακατανόητα" εκείνα τα δημοσιεύματα του Τύπου, που παρουσιάζουν "επιθετική συμπεριφορά ή συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις των ομάδων περιφρούρησης".

Η ανακοίνωση, που υπογράφουν ο πρόεδρος του ΣΦΕΑ Μιχάλης Βαρδάνης,ο πρύτανης του ΕΜΠ Θ. Ξανθόπουλος και οι αντιπρυτάνεις Ε. Γαλανής και Λ. Παπαγιαννάκης, έχει ως εξής:

1. Ο ΣΦΕΑ 1967 - '74 και οι πρυτανικές αρχές, ως κατ' εξοχήν αρμόδιοι φορείς για τον εορτασμό της επετείου της 17ης Νοέμβρη 1973 (η ΕΦΕΕ δεν έχει συγκροτηθεί σε Σώμα), πήραν την πρωτοβουλία, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, και προσκάλεσαν αντιπροσωπευτικούς μαζικούς φορείς και τις φοιτητικές παρατάξεις που συμμετέχουν στην ΕΦΕΕ για τη σύσταση Οργανωτικής Επιτροπής Εορτασμού. Στα πλαίσια αυτής της Οργανωτικής Επιτροπής, οι μαζικοί φορείς ανέλαβαν και την περιφρούρηση του χώρου του Πολυτεχνείου και κατά το δυνατόν της πορείας προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

2. Η πρόσκληση των μαζικών φορέων και συνδιοργανωτών αποσκοπούσε, ταυτόχρονα, και στην περιφρούρηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

3. Οι ομάδες περιφρούρησης του Πολυτεχνείου συγκροτήθηκαν από μέλη των φοιτητικών παρατάξεων, των μαζικών οργανώσεων (ΕΚΑ, κλπ.) και της πολυτεχνειακής κοινότητας.

4. Η περιφρούρηση κατά το τριήμερο εξασφάλισε, με άψογο τρόπο, την προστασία του πανεπιστημιακού ασύλου, όπως επίσης απέτρεψε τις γνωστές καταστροφές και βιαιότητες, που όλοι έχουμε γνωρίσει στο θλιβερό παρελθόν. Εξαίρεση, τα επεισόδια κατά την κατάθεση στεφάνου από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, την ευθύνη των οποίων, πάντως, δεν έχουν οι ομάδες περιφρούρησης.

5. Οι μόνες περιπτώσεις που χρειάστηκε να ενεργοποιηθούν οι ομάδες περιφρούρησης ήταν το βράδυ της πρώτης μέρας του εορτασμού (Κυριακή) και το απόγευμα της τρίτης μέρας (Τρίτη), όταν μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου, συγκεκριμένη ομάδα, από εξωπολυτεχνειακά μέλη, εξοπλισμένη με πέτρες, κοντάρια ξύλινα και σιδερένια, είχε ως στόχο να επιτεθεί στις ομάδες περιφρούρησης και να διαφύγει από την πόρτα της οδού Τοσίτσα. Η αποφασιστική στάση της περιφρούρησης απέτρεψε τα προσχεδιασμένα επεισόδια και εξασφάλισε την ήρεμη συνέχεια της επετείου.

6. Ουδέποτε η συγκροτηθείσα από την Οργανωτική Επιτροπή Εορτασμού περιφρούρηση έκανε έλεγχο στις εισόδους του Πολυτεχνείου, ούτε εκδίωξε τον οποιονδήποτε από το χώρο του εορτασμού. Αντίθετα, βοήθησε και παρότρυνε όλους τους παρευρισκόμενους πολίτες, να επισκεφθούν τους χώρους του Ιδρύματος.

7. Το πρόγραμμα του εορτασμού, που ομόφωνα αποφασίστηκε από την Οργανωτική Επιτροπή και ήταν έγκαιρα γνωστό στην κυβέρνηση, τα κόμματα, τις αστυνομικές αρχές και τον Τύπο, τηρήθηκε επακριβώς.

8. Η Οργανωτική Επιτροπή του εορτασμού και οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν από τις αστυνομικές αρχές τη διακριτική τους παρουσία γύρω από το χώρο του ΕΜΠ. Στο αίτημα αυτό, οι αστυνομικές αρχές ανταποκρίθηκαν.

9. Κατά τη διάρκεια της πορείας, κάθε ομάδα όφειλε με δική της περιφρούρηση να εξασφαλίσει την περιφρούρησή της και να αποτρέψει την οποιαδήποτε εισβολή στην οργανωμένη πορεία των ξένων στοιχείων, που συνήθως προκαλούν πράξεις βίας.

10. Κατά συνέπεια, μας είναι καθ' όλα ακατανόητα ορισμένα δημοσιεύματα του Τύπου, που παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά ή συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις των ομάδων περιφρούρησης, ενώ, αντίθετα, οι ομάδες αυτές υπεράσπισαν το πανεπιστημιακό άσυλο, απέτρεψαν την επανάληψη των βιαιοτήτων και εξασφάλισαν την ομαλή διεξαγωγή της πορείας.

Καταγγέλλουν τα τρομοκρατικά και εγκληματικά σχέδια

Την προχθεσινή τραμπούκικη και δολοφονική επίθεση των "γνωστών - αγνώστων" ομάδων και μηχανισμών απέναντι στους μαχόμενους και αγωνιζόμενους φοιτητές, αλλά και τον εμπρησμό των γραφείων του ΚΚΕ στη Δάφνη και στου Ζωγράφου, καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους συνδικάτα εργαζομένων και άλλοι μαζικοί φορείς. Συγκεκριμένα:

  • Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ επισημαίνει πως στόχος αυτών των επιθέσεων ήταν να διαλύσουν τις συνελεύσεις των φοιτητών, να τρομοκρατήσουν το φοιτητικό κίνημα. "Πίσω απ' αυτές τις ενέργειες βρίσκονται οι σκοτεινές δυνάμεις που ανησυχούν απ' την αγωνιστική άνοδο του μαθητικού και φοιτητικού κινήματος. Το λαϊκό και εργατικό κίνημα θα ματαιώσει τα τρομοκρατικά και εγκληματικά τους σχέδια", τονίζει η Ομοσπονδία.
  • Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής - Ν. Πειραιά και Νήσων επισημαίνει πως αυτές οι ενέργειες είναι δράση συγκεκριμένων μηχανισμών, που σαν στόχο έχουν να ξεχαστεί το πραγματικό αντιιμπεριαλιστικό - αντιαμερικανικό περιεχόμενο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και των στόχων της. Παράλληλα καλούν όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μαζικά μέρος στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση, στις 26/11. "Η μαχητική, μαζική κινητοποίηση θα δώσει απάντηση σε όσους - και από το χώρο του Τύπου - έχουν αναλάβει εργολαβικά τη συκοφάντηση και το χτύπημα του λαϊκού κινήματος", υπογραμμίζει το Συνδικάτο.
  • Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου "Ο Προμηθέας" αναφέρει πως τα σχέδια όλων αυτών που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαϊκό κίνημα θα πέσουν στο κενό. "Οι αγώνες των συνδικάτων, της αγροτιάς, της νεολαίας, θα δυναμώσουν, θα αντιπαρατεθούν με την πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, του αυταρχισμού έως ότου σπάσουν τα μούτρα τους από το κοινό αγωνιστικό μέτωπο του αγωνιζόμενου λαού", τονίζεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου.
  • Στις "προβοκάτσιες που γίνονται κάθε χρόνο από γνωστούς αγνώστους προβοκάτορες" κατά το γιορτασμό του Πολυτεχνείου αναφέρεται σε ανακοίνωση η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι "την καλύτερη απάντηση στους κύκλους αυτούς την έδωσε φέτος ο ελληνικός λαός με την ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου.

Ιδιαίτερα η συμμετοχή της νεολαίας, που ήταν μεγάλη και με παλμό, τρόμαξε μερικούς, και ιδιαίτερα κάποιους "Κεντροαριστερούς" βαστάζους της κυβερνητικής πολιτικής, και τους καναλάρχες.

Και όμως, παρά την ιδεολογική τρομοκρατία και παραπληροφόρηση, η νεολαία, οι φοιτητές και οι μαθητές, μαζί με τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευτικούς, που αγωνίζονται ενάντια στο νόμο Αρσένη, θα επιμείνουν με πορείες και μαζική συμμετοχή στους δρόμους του Αγώνα", καταλήγει η ανακοίνωση.

Παντοτινός φάρος και οδηγός

Τι να πει κανείς; Να οργιστεί; Να λυπηθεί; Να πει "άστους να λένε" και να τους γυρίσει την πλάτη; Σίγουρα, δεν αρκεί να τους διαολοστείλει και να μείνει εκεί το θέμα. Ο λόγος, για όλους εκείνους, που - άλλοι σιγοψιθυριστά και ορισμένοι άλλοι φωναχτά και δημόσια - ζήτησαν την κατάργηση των εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου. Και το τραγελαφικό της ιστορίας είναι πως πολλοί απ' αυτούς ζητούν την κατάργησή τους, στο όνομα προάσπισης της μνήμης των νεκρών, αλλά και των ιδανικών του Πολυτεχνείου. Και είναι ακόμη πιο τραγικό, όταν προτάσεις ή απόψεις για την κατάργηση των εκδηλώσεων δε διατυπώνονται από ανθρώπους που υπηρέτησαν και στήριξαν φανερά την αμερικανόδουλη χούντα, αλλά από σαραντάρηδες πολιτικούς, δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες της δημόσιας ζωής. Μερικοί, μάλιστα, από αυτούς, μετείχαν στους αγώνες του Πολυτεχνείου το 1973 ή και σε αγώνες που συνεχίστηκαν μετά το 1973, με στόχο την εκπλήρωση και δικαίωση των ιδανικών του Πολυτεχνείου.

Αφορμή γι' αυτήν την παρέμβαση, μας έδωσε η "τολμηρή" - και, ταυτόχρονα, προκλητική - πρόταση "Καταργήστε την επιτέλους αυτή τη γιορτή" (!), που διατυπώθηκε από τον δημοσιογράφο της "Ελευθεροτυπίας" Χρήστο Μιχαηλίδη. Δεν είναι, βέβαια, ο μόνος. Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν και μια σειρά άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που τις τελευταίες μέρες φιλοξένησαν άρθρα - αναλύσεις και απόψεις του τύπου "το Πολυτεχνείο έφαγε τα ψωμιά του". Ο εν λόγω δημοσιογράφος - που ομολογεί δημόσια πως σταμάτησε να μετέχει στις πορείες και άλλες εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου από το 1980 - σε ένα δισέλιδο αφιέρωμα στην "Ελευθεροτυπία" της Δευτέρας 16 Νοέμβρη 1998, υπεραμύνεται της άποψης ότι πρέπει επιτέλους να καταργηθούν οι εκδηλώσεις. Στην προσπάθειά του, μάλιστα, να αποδείξει ότι είναι "άσκοπο" να συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου, φιλοξενεί δηλώσεις του Μίμη Ανδρουλάκη και του Χρόνη Μίσσιου. Ο πρώτος φέρεται να χαρακτηρίζει τις εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο σαν "συρφετό που δεν έχει κανένα νόημα" και να υποστηρίζει πως "αν ξέραμε ότι θα καταντήσει έτσι το Πολυτεχνείου, δε θα το κάναμε"! Ο δεύτερος φέρεται να θεωρεί τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου ένα ..."χαβαλέ", που "δεν προσφέρει τίποτε"!

*****

Δεν ξέρουμε τους βαθύτερους λόγους, που έκαναν τον σαραντάρη δημοσιογράφο να μην πηγαίνει στις πορείες του Πολυτεχνείου από το 1980, όπως ομολόγησε ο ίδιος. Οπως, επίσης, δε γνωρίζουμε τους λόγους, που ο Μίμης Ανδρουλάκης και ο Χρόνης Μίσσιος δηλώνουν σήμερα - εμμέσως πλην σαφώς - "απογοητευμένοι" ή και ...μετανιωμένοι για τους αγώνες που έκαναν στο παρελθόν. Προφανώς, αυτοί που σταμάτησαν να πηγαίνουν στις πορείες του Πολυτεχνείου και ζητούν την κατάργηση των εκδηλώσεων που γίνονται κάθε Νοέμβρη ή δε μετέχουν σε άλλους λαϊκούς αγώνες, προσπαθούν να "εκσυγχρονιστούν". Προφανώς, προσπαθούν να πάνε με το ..."πνεύμα των καιρών", που διαμορφώνουν οι ισχυροί της Γης, είτε με την πυγμή των όπλων είτε με την ισχύ του χρήματος... Το λιγότερο, εκφράζουν, με τον τρόπο αυτό, την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό τους, με ό,τι μέχρι πρότινος αντιπάλευαν... Οι περισσότεροι, όμως, προσφέρουν πλέον - προφανώς με το αζημίωτο - τις υπηρεσίες τους στο μεγάλο κεφάλαιο και όλους εκείνους που νιώθουν αλλεργία, όταν ακούν τη λέξη αγώνα ή κλειδαμπαρώνονται στα σπίτια τους, όταν βλέπουν τους λαϊκούς αγώνες να αναπτύσσονται. Φυσικό και εύλογο, επομένως, να ζητούν και την κατάργηση της πορείας του Πολυτεχνείου.

Ολοι αυτοί, που - επικαλούμενοι τις αριστερές περγαμηνές και αγώνες τους στο παρελθόν - ζητούν τώρα την κατάργηση του εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου, προβάλλουν μια σειρά διάτρητα επιχειρήματα. Οτι το Πολυτεχνείο χρόνο με το χρόνο ξεφτίζει, είναι ανεπίκαιρο κλπ. Υπάρχουν και οι άλλοι, που εμφανίζονται με πιο προωθημένες απόψεις, που θεωρούν τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου "χαβαλέ" και ισχυρίζονται ότι δε θα έκαναν την εξέγερση το 1973 αν ήξεραν ότι το Πολυτεχνείο "θα καταντήσει" έτσι, για να καταλήξουν κι αυτοί στη διαπίστωση ότι πρέπει επιτέλους να καταργηθεί αυτή η ..."γιορτή"! Ολοι αυτοί, απλά, προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλό τους. Με τις θέσεις και απόψεις τους αυτές, στην ουσία, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη στάση τους. Το γεγονός δηλαδή ότι εγκατέλειψαν στη μέση τον αγώνα για την εκπλήρωση των αιτημάτων και οραμάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και ότι τώρα οι κύριοι αυτοί αγωνίζονται για την εκπλήρωση του σύγχρονου "εθνικού στόχου", που θεωρούν την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ!

Και δε θα είναι καθόλου παράξενο, αν δούμε αύριο - αυτούς που σήμερα ζητούν την κατάργηση των εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου - να ζητούν με διάφορα επιχειρήματα και προσχήματα και την κατάργηση των απεργιακών και άλλων αγωνιστικών κινητοποιήσεων του λαού. Γιατί, όλοι αυτοί - που επικαλούμενοι τις αριστερές περγαμηνές και αγώνες τους στο παρελθόν ζητούν τώρα την κατάργηση των εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου - στην ουσία, προτείνουν να σταματήσουν και οι αγώνες για "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία", επειδή οι ίδιοι βολεύτηκαν!

***

Oι προσπάθειές τους, να πείσουν τη νεολαία και το λαό ότι είναι καιρός να μπει "ταφόπλακα" στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου (και, άρα, να τερματιστούν και οι αγώνες για ένα καλύτερο αύριο), δε θα καρποφορήσουν. Κι αυτό, για τον απλό λόγο ότι τα αιτήματα της εξέγερσης του Νοέμβρη παραμένουν και σήμερα ανεκπλήρωτα και επίκαιρα. Η ανεργία μαστίζει τους νέους, η φτώχεια εξαπλώνεται, η μόρφωση υποβαθμίζεται και εντείνονται οι ταξικοί φραγμοί και διακρίσεις, οι δημοκρατικές ελευθερίες και άλλες κατακτήσεις των εργαζομένων κουτσουρεύονται, η εξάρτηση και η καταλήστευση της χώρας από το πολυεθνικό κεφάλαιο πολλαπλασιάζεται, η ειρήνη δέχεται απανωτά τα πλήγματα της Νέας Τάξης, κλπ., κλπ. Οι αγώνες της νεολαίας και του λαού θα συνεχιστούν, θα μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα, καθώς όλο και περισσότεροι θα πυκνώνουν τις γραμμές των χαρακωμάτων. Κι όπως συνέβαινε πάντα, θα αναζητούν στη νεότερη ή την παλιότερη ιστορία, πηγές έμπνευσης και παραδειγματισμού. Και, δυστυχώς, για όλους όσοι θέλουν να καταχωνιάσουν το Πολυτεχνείο στο μπαούλο της λήθης και της λησμονιάς, δε θα πάψει ποτέ, να αποτελεί έναν ολόφωτο φάρο, σίγουρο οδηγό της πάλης, για "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία", ειρήνη, ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη.

Λάμπρος ΤΟΚΑΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Συνάντηση Κληρίδη - Χάνεϊ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης,θα συναντηθεί στο Λονδίνο με τον ειδικό αντιπρόσωπο της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ.Αυτό επιβεβαίωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης,ο οποίος ανέφερε ότι έχει γίνει αποδεκτό αίτημα του Ντ. Χάνεϊ να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Κληρίδη.

Ο Ντ. Χάνει βρίσκεται ως γνωστό αυτές τις μέρες στην Αγκυρα για επαφές και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε κατά πόσον αντικείμενο της συνάντησης θα είναι οι συναντήσεις του Σερ Ντέιβιντ στην Αγκυρα. Ο εκπρόσωπος απάντησε ότι "είναι μία συνάντηση που έχει ζητήσει ο κ. Χάνεϊ και ο πρόεδρος αναμένει στη συνάντηση να δει τι θα του ειπωθεί".

"Είναι γνωστή βέβαια και η επίσκεψη του κ. Χάνεϊ στην Αγκυρα και οι δηλώσεις που έχει κάνει ότι θα συζητήσει θέματα ουσίας του Κυπριακού, και ειδικά το συνταγματικό, όπως έχει αναφέρει, αλλά δεν υπάρχει εκ μέρους της βρετανικής Υπατης Αρμοστείας οποιαδήποτε ειδική ενημέρωση για το θέμα της συνάντησης", συμπλήρωσε.

Σε άλλη ερώτηση εάν οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας, που θα παρακαθήσουν στη σύσκεψη του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη και του προέδρου Κληρίδη την ερχόμενη Παρασκευή, 27 Νοέμβρη, στην Αθήνα, θα έχουν και κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους Ελληνες ομολόγους τους, ο Χρ. Στυλιανίδης είπε ότι δεν υπάρχει κάτι επίσημο, σημειώνοντας ότι "υπάρχουν τόσες προσωπικές σχέσεις που οι οποιεσδήποτε επαφές γίνονται έτσι κι αλλιώς σε καθημερινή βάση".

Για κατασκοπία οι δύο Ισραηλινοί

Την κατηγορία της κατασκοπίας εις βάρος της ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας προσήψε χτες το επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εναντίον των δυο Ισραηλινών Ούντι Χάρκοβ,27 ετών και Ιγκάλ Νταμάρι,49 ετών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο:

- Πρώτον, μεταξύ 15 Οκτώβρη και 6 Νοέμβρη, οι δύο ύποπτοι βρίσκονταν στο Ζύγι, με σκοπό επιβλαβή για την ασφάλεια και το συμφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνέλεγαν πληροφορίες για την άμυνα της χώρας, τις κατέγραφαν και τις διαβίβαζαν σε ξένη χώρα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

- Δεύτερον, είχαν στην κατοχή τους συσκευές ασυρμάτου τηλεγραφίας, δηλαδή τρεις ανιχνευτές συχνοτήτων χωρίς άδεια.

- Τρίτον, συνωμότησαν μεταξύ τους να διαπράξουν κακούργημα και στη συγκεκριμένη περίπτωση κατασκοπία.

Ο δημόσιος κατήγορος Σωτήρης Κόκκινος κατέθεσε έγγραφη συγκατάθεση του γενικού εισαγγελέα για τη μη αναγκαιότητα διεξαγωγής προανάκρισης και ζήτησε την παραπομπή τους στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο, το οποίο θα συνέλθει στις 8 Δεκέμβρη στη Λάρνακα.

Ζήτησε, επίσης, όπως οι δυο Ισραηλινοί παραμείνουν υπό κράτηση.

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝ
"Κομμάτι του κινήματος" οι συμμορίες!

Με μία μέρα... καθυστέρηση, η Ενωση Αριστερών Νέων (Νεολαία ΣΥΝ) εξέδωσε τελικά χτες ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει "τις επιθέσεις αναρχικών σε φοιτητές κατά τη διάρκεια γενικών συνελεύσεων προχτές στη Νομική".

Με την ανακοίνωση, η νεολαία του ΣΥΝ, κινείται στην ίδια επικίνδυνη και ύποπτη γραμμή κάλυψης των εγκληματικών συμμοριών, που επιμένει να τις βαπτίζει "αναρχικό χώρο", αλλά και "κομμάτι του κινήματος"! Υπεύθυνοι - αναφέρει - για τη "βεντέτα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον αναρχικό χώρο και στην ΚΝΕ, είναι οι δύο πλευρές, των οποίων η πρακτική (τραμπουκισμοί, ξυλοδαρμοί) αλλά και η πολιτική τους στόχευση μας βρίσκει αντίθετους. Ελπίζουμε σύντομα τα δύο αυτά κομμάτια του κινήματος να ξεπεράσουν το παιδικό στάδιο των κοκορομαχιών"! Πάλι καλά που τα καλόπαιδα του ΣΥΝ εντάσσουν και την ΚΝΕ στο κίνημα...

Εκδήλωση στο Βύρωνα για την παιδεία

Ο δήμαρχος Βύρωνα, η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, η Επιτροπή Παιδείας, ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών και οι μαθητές του Βύρωνα, που συγκροτούν το Μέτωπο Παιδείας Βύρωνα, αφουγκραζόμενοι την αγωνία της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις επιπτώσεις του νόμου Αρσένη για την παιδεία, καλούν σε ενημερωτική συγκέντρωση, μεθαύριο Δευτέρα, στις 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, πρώην "Λουίζα". Θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν την παραπέρα στάση απέναντι στα προβλήματα και τις επιπτώσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή του νόμου αυτού.

Στον Κορυδαλλό αύριο ο Νίκος Σοφιανός

Την Κυριακή, στις 6.30 μ.μ., η ΚΝΕ πραγματοποιεί εκδήλωση, στον Επιμορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Κορυδαλλού (Ρούσβελτ 8), η οποία είναι αφιερωμένη στα 30 χρόνια από την ίδρυση της Οργάνωσης. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, είναι ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός.

Εκδηλώσεις ΚΝΕ για τα 30χρονα

Συνεχίζεται με επιτυχία η δίμηνη καμπάνια

Με επιτυχία συνεχίζεται η δίμηνη καμπάνια της ΚΝΕ, για την ένταξη νέων μελών, που έχει προκηρυχτεί με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυσή της. Η άμιλλα μεταξύ των Οργανώσεων της ΚΝΕ κορυφώνεται, ενώ τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι:

1. Αιγαίο 43%

2. Δυτ. Μακεδονία 40%

3. ΒΔ Ελλάδα 38,5%

4. Σπουδάζουσα Αθήνας 32%

5. Αθήνα 31%

6. Κεντ. Μακεδονία 30%

7. Δυτ. Πελοπόννησο 24% και Στερεά 24%

8. Σπουδάζουσα Θεσσαλονίκης 22,5%

9. Θεσσαλίας 22%

10. Αττική 20%

11. Θεσσαλονίκη 18,5%

12. Κρήτη 15%

13. Πειραιάς 8%

14. Αν. Πελοπόννησο 5%

Στο μεταξύ συνεχίζονται και οι εκδηλώσεις για τα 30χρονα. Για σήμερα και τις επόμενες μέρες είναι προγραμματισμένες οι εξής:

Σήμερα Σάββατο: Στην Ιστιαία,γλέντι σε ταβέρνα.

Αύριο Κυριακή: Στην Ιστιαία,προβολή βίντεο.

Την Τρίτη: Στη Λαμία,σύσκεψη και προβολή βίντεο. Στην Κέρκυρα οι οργανώσεις φοιτητών διοργανώνουν αφιέρωμα στα 30χρονα της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει συζήτηση για την Παιδεία. Στο Μαντούδι,γλέντι σε ταβέρνα. Στον Εύδηλο - Ικαρία ομιλία, προβολή βίντεο και έκθεση φωτογραφίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ