ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 1998
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπερκέρδη δισεκατομμυρίων κυριολεκτικά απ' το... αίμα των αρρώστων!

Χιλιάδες ασθενείς, που οι συνθήκες της ζωής κ.ά. τους οδήγησαν στο πολύπλευρο επαναλαμβανόμενο μαρτύριο της αιμοκάθαρσης, βρίσκονται αυτή τη στιγμή - όπως χρόνια τώρα - στο στόχαστρο των φαρμακευτικών εταιριών, (και κάποτε, ταυτόχρονα, των κλινικαρχών) που, άλλη μια χρονιά, επιχειρούν ν' αρπάξουν απ' το ελληνικό δημόσιο τουλάχιστον 13 δισ. δρχ. παραπάνω, πουλώντας με το έτσι θέλω και με το συνεχή εκβιασμό της περίθαλψης των μόνιμων ή περιστασιακά ασθενών, τα φίλτρα αιμοκάθαρσης, που αφορούν το νέο χρόνο (1999) με είκοσι πέντε δισεκατομμύρια δρχ. (25.000.000.000) περίπου, αντί, το πολύ, 12 δισ. δρχ.

Αυτή την τεράστια διαφορά, που είναι στην πραγματικότητα ακόμα μεγαλύτερη, την τσεπώνει η ομάδα των εμπόρων της υγείας, εξακολουθητικά, επί χρόνια!

Κάποτε όμως, το μαχαίρι φτάνει στο κόκαλο! Η, διαφορετικά, κάποιοι... "ρομαντικοί", αποφασίζουν ν' ανακόψουν αυτό το ΑΙΣΧΟΣ...

Οταν έγινε ολότελα φανερό, όπως ήταν και πριν (αλλά κουκουλωμένο), ότι οι τιμές των διαφόρων φίλτρων στο εξωτερικό - ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΛΙΑΝΙΚΕΣ - είναι ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ απ' τις... χονδρικές τιμές που προσφέρουν οι έμποροι στη χώρα τους (;) τα φίλτρα αιμοκάθαρσης, άρχισε ένα νέο κουβεντολόι...

Σημειώνουμε ότι, με τους περιφερόμενους στην τελευταία δεκαετία διαγωνισμούς, πότε μέσω υπουργείου Υγείας, πότε μέσω του υπουργείου Εμπορίου (τώρα Ανάπτυξης) χρόνια τώρα ΚΑΝΕΙΣ δεν μπήκε στον κόπο να πάρει στο τηλέφωνο μια πρεσβεία της Ελλάδας στο εξωτερικό και να ρωτήσει "πόσο πωλούνται εκεί τα φίλτρα;". Αποδεκτός γινόταν ο "μειοδότης" σε μια κατηγορία προμηθευτών που, άνετα συνεννοούνται - προκαταβολικά - για ένα κατώτατο όριο προσφερομένων τιμών...

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ που είχαν συμφέρον, να καταστρέψουν την προοπτική παραγωγής φίλτρων αιμοκάθαρσης από ελληνικό κρατικό εργοστάσιο στην Ελλάδα, που χρηματοδοτήθηκε, χτίστηκε και εξοπλίστηκε στη Λάρισα πριν μερικά χρόνια (και τώρα το κατοικούν κουκουβάγιες). Στόχος, να συνεχιστεί το σημερινό αίσχος της ληστείας που ευλόγησε πρώτη η Νέα Δημοκρατία και συνεχίζει, χωρίς ντροπή, το ΠΑΣΟΚ.

Ξαφνικά, φαίνεται ότι κάποιοι... ξύπνησαν! Πήραν λοιπόν... τηλέφωνο στο εξωτερικό και μάθανε επίσημα αυτό που σημειώσαμε: Οτι οι λιανικές τιμές φίλτρων στο εξωτερικό είναι κάτω από τις μισές από τις χονδρικές τιμές που προσφέρουν, τα ίδια υλικά, οι εδώ έμποροι. Ας είναι. Θα προχωρήσουμε παραπέρα ή όχι;

Στην προσπάθεια που έγινε από τον υφυπουργό Εμπορίου να πείσει τους εμπόρους να τα μαζέψουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπός τους και εκπρόσωπος μεγάλης ενδιαφερόμενης εμπορικής εταιρίας φαρμάκων, άφησε να εννοηθεί ότι... "κάτι θα γίνει". ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΛΗΣΤΕΙΑ.

Για να αιτιολογήσουν την επιμονή τους χρησιμοποιούν επιχειρήματα, για την ύπαρξη των οποίων ευθύνεται πάλι η κυβέρνηση.

Πρώτο: Ενώ συμφωνούν να πληρωθούν εντός τριμήνου,τους εξοφλούν (υπουργείο Υγείας, νοσοκομεία κλπ.) μετά 7 - 10 ή 12 μήνες, με χίλια βάσανα.

Δεύτερο: Πριν λίγο καιρό, φόρτωσαν τα τιμολόγιά τους (Γείτονας) με μια πρόσθετη κράτηση 3,5% για να "λυθούν" προβλήματα του υγειονομικού χώρου, με μεταφόρτωση, στα... ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων!!!

Τι θα γίνει τελικά; Οι καλομαθημένοι έμποροι αξιώνουν και πάλι τα υπερκέρδη τους. Είναι τα ληστρικά δώρα του 1999 σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία. Στο αρραγές μέτωπό τους καλείται να υποκύψει η κυβέρνηση, που εκτός των άλλων, έχασε τη λαλιά της, για να πει στον ελληνικό λαό γιατί αποφάσισε, χρηματοδότησε, έχτισε, εξόπλισε εργοστάσιο φίλτρων αιμοκάθαρσης στη Λάρισα και σε συνέχεια, μαζί με τη Νέα Δημοκρατία το αφήνουν να ερημώσει... πετώντας στα σκουπίδια δισεκατομμύρια..., μέχρι να το ξεπουλήσουν κοψοχρονιά.

Στις επιδιώξεις τους οι έμποροι χρησιμοποιούν, θα χρησιμοποιήσουν σίγουρα, ανύποπτες εφεδρείες! Καθώς η συζήτηση για τα φίλτρα, στο υπουργείο Ανάπτυξης έγινε πια σίριαλ και φτάσαμε στο τέλος του 1998, σίγουρα θα προκύψουν τα αμαρτωλά επείγοντα! Τα ίδια τα θύματα των εμπόρων θα ξεσηκωθούν. Γιατί βέβαια, το μόνο που δεν μπορούν να διανοηθούν είναι η ανυπαρξία φίλτρων αιμοκάθαρσης, σε κάθε περίπτωση, στα νοσοκομεία. Από κει και πέρα ισχύει το... επείγον! Αντε όσο - όσο να τελειώνουμε. "Ομορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος".

Κ. Μ.

Συλλυπητήρια

Τα θερμά της συλλυπητήρια εκφράζει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,με τηλεγράφημά της, που έστειλε στη δημοσιογράφο Λιάνα Κανέλλη,για το θάνατο της μητέρας της Αριάδνης,η οποία "έφυγε" χτες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ