ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Γενάρη 1999
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στη συχνότητα του "902"

Πολλές και ενδιαφέρουσες εκπομπές μπορούμε να παρακολουθήσουμε από την τηλεόραση του "902". Σήμερα στις 21.30 ας ακολουθήσουμε τις "Μουσικές διαδρομές".Μια περιπλάνηση στην τζαζ από το θέατρο "Αθηνά" και στο ρεμπέτικο από το κέντρο "Αλεξανδρινή", στο οποίο τραγουδά ο Θόδωρος Πολυκανδριώτης.

Αύριο Κυριακή στις 19.00,στην εκπομπή "Οδηγός και αυτοκίνητο",οι Μ. Κοσκινάς και Μ. Κατσιμπάρος, μας παρουσιάζουν τα νέα μοντέλα Toyota Yaris και Daihatsu Sirios. Παρουσιάζεται, επίσης, το ράλι "Γρανάδα Ντακάρ", καθώς και το πρόγραμμα αγώνων του 1999.

Την Κυριακή στις 20.00, στην εκπομπή "Φωτεινή επιγραφή" φιλοξενούμενος είναι ο Μπάμπης Τσέρτος,ο οποίος μιλά για τη ζωή του και για τα τραγούδια του.

Τη Δευτέρα στις 18.00,στην εκπομπή "Στον Ενικό",προσκεκλημένη είναι η ηθοποιός Νένα Μεντή.

Ενα ακόμη "Εναλλάξ",θα μας κρατήσει συντροφιά τη Δευτέρα στις 19.00.Ενα ακόμη τηλεπεριοδικό του "902" με πλούσια και ποικίλη ύλη. Στην πρώτη"σελίδα" η Βάνα Τζιατζή, πρόεδρος του συλλόγου Αθήνας, μας μιλά για τους μαθητικούς αγώνες. Αμέσως μετά, το "μικρόφωνο" θα πάρει μία από τις πιο ξεχωριστές φωνές του ελληνικού πενταγράμμου, η Μαρία Δημητριάδη,που θα ερμηνεύσει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Λυρικής Περικλής Κούκος,μιλά για τις δραστηριότητες της Λυρικής Σκηνής. Μιλά ακόμη για "Τα παραμύθια του Χόφμαν",την όπερα του Οφενμπαχ, που σήμερα Σάββατο κλείνει τον "κύκλο" της στη Σκηνή της Λυρικής.

Στη συνέχεια της εκπομπής ο εκδότης του "Ριζοσπάστη", Στέφανος Λουκάς,αναφέρεται στο χθες, στο σήμερα, αλλά και στο αύριο της εφημερίδας. Στις επόμενες "σελίδες" σειρά έχει το θέατρο. Θα παρακολουθήσουμε αποσπάσματα από την παράσταση του έργου του Ευγένιου Ιονέσκο "Ο πάππος μου ήτο Ασιάτης",που έχει ανέβει στο θέατρο "Μουσούρη" σε σκηνοθεσία Γ. Μιχαλακόπουλου, με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον Ηλία Λογοθέτη. Η εκπομπή κλείνει με την εκδοτική δραστηριότητα των καθηγητών και με φοιτητές της Νομικής οι οποίοι μιλούν για τα νέα τμήματα της σχολής.

Αντίο "Εκσταση"

Την εξαιρετική ταινία του Ζαν Ερμάν "Αντίο φίλε",που το 1968 είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία, θα μεταδώσει σήμερα στις 22.00 η ΝΕΤ. Λίγο μετά τη λήξη του πολέμου στην Αλγερία, δυο άνδρες συναντιούνται στο λιμάνι της Μασσαλίας. Ο πρώτος είναι ένας γιατρός, που επιστρέφει από μια απάνθρωπη και ανηλεή πραγματικότητα, ενώ ο δεύτερος είναι ένας αριβίστας λεγεωνάριος, που του αρέσει ο πόλεμος και ψάχνει να βρει ένα γιατρό για μια αποστολή στο Κονγκό... Μόλις γνωρίζει το γιατρό, του κάνει την πρόταση, αλλά αυτός αρνείται. Εκείνος δεν το βάζει κάτω και αρχίζει να τον παρακολουθεί βήμα προς βήμα και χωρίς να το καταλάβει βρίσκεται παγιδευμένος μαζί του μπροστά σ' ένα άδειο χρημακιβώτιο, που επιχείρησε να διαρρήξει ο γιατρός για να εξυπηρετήσει μια νέα αθώα γυναίκα. Τόσο "αθώα", που χρησιμοποίησε τον γιατρό, για να του φορτώσει μια ληστεία και ένα φόνο! Με τον Αλέν Ντελόν και τον Τσαρλς Μπρόνσον.

Από το MEGA στις 03.45 (αργά, πολύ αργά) θα προβληθεί η "Εκσταση" του Αλφρεντ Χίτσκοκ. Ο Τζέι Μπι είναι ένας νέος άνδρας, που πάσχει από αμνησία και κατηγορείται για φόνο. Μια όμορφη ψυχίατρος προσπαθεί να τον βοηθήσει να επανακτήσει τη μνήμη του, να επανέλθει στη φυσιολογική του κατάσταση και να ενταχθεί στην κοινωνία και, κυρίως, να αποφύγει την κατηγορία. Χρησιμοποιεί μια μέθοδο επαναστατική. Θα λέγαμε, όμως, ότι και μόνο η γοητευτική παρουσία της Ινγκριντ Μπέργκμαν με συνεργό τον σκηνοθέτη ενεργούν καταλυτικά στον ψυχισμό του Γκρέγκορι Πεκ.

Τη Μαρία Δημητριάδη θα απολαύσουμε στο "Εναλλάξ" της Δευτέρας

Την Μαρία Δημητριάδη θα απολαύσουμε στο "Εναλλάξ" της Δευτέρας

Θ. Καρακατσάνης και οι φίλοι του

Μια ανδροπαρέα φιλοξενεί, αύριο, η Σεμίνα Διγενή,στην εκπομπή "Οι εντιμότατοι φίλοι μου",στη ΝΕΤ,στις 3.15 το μεσημέρι.Είναι οι εντιμότατοι φίλοι του Θύμιου Καρακατσάνη, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Κώστας Πολιτόπουλος, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Νικήτας Κακλαμάνης.Οπως πάντα, οι εντιμότατοι φίλοι γύρω από το μεσημεριανό τραπέζι, με κρασάκι και χαμόγελο, θα σας κρατήσουν συντροφιά για δύο ώρες. Σαν καλοί φίλοι, οι προσκεκλημένοι της Σεμίνας Διγενή θυμούνται στιγμές από την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή, στιγμές και γεγονότα που τους ένωσαν. Βέβαια, θα μας ξεναγήσουν και στις θεατρικές σκηνές, τόσο του "Μπροντγουαίη",όπου ο Θύμιος Καρακατσάνης ανεβάζει το έργο "Η Βασίλισσα της.. Ομορφιάς" του Μ. Ντόναφ,όσο και από το "Μουσούρη",όπου ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος παρουσιάζει το έργο του Ιονέσκο "Ο Πάπος μου ήτο Ασιάτης".

Τέλος, ο Μανώλης Μητσιάς θα μας ταξιδέψει σε μουσικά μονοπάτια που αγαπήσαμε, συνοδευόμενος από τους μουσικούς Γιώργο Ζαχαρίου (πιάνο), Δημήτρη Μαργιώλα (μπουζούκι) και Παναγιώτη Σαμαρά (κιθάρα).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ