ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Γενάρη 1999
Σελ. /32
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Συμπληρώνονται 9 μήνες από τότε που έφυγε από κοντά μας, στις 23 Απρίλη 1998, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΥΡΙΓΓΑΣ.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα Αννα πρόσφερε 40.000 δρχ. στην ΚΟ Ναυτεργατών προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στην Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ - ΝΑΤ), της οποίας ο Παντελής Σύριγγας ήταν δραστήριο στέλεχος.

* * *

Στις 31 Γενάρη συμπληρώνονται 40 μέρες από τότε που έφυγε για πάντα από τη ζωή, σε ηλικία 69 χρόνων, ο αγαπημένος μας ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΖΩΗΣ,αγροτοεργάτης. Γεννήθηκε στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων. Σε όλη του τη ζωή, ήταν συνεπής αγωνιστής για την ειρήνη και το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του, προσφέρω 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", που ήταν ο καθημερινός σύντροφός του

Η σύζυγος Μαρίνα Ζώη

Τα παιδιά Αγγελική, Ανδρέας

Τα εγγόνια του

* * *

Στις 24 Γενάρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 50.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Οι αδελφές της Αρτεμισία και Αγγελική

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΣΚΑΝΗ, από τον Κόκκινο Πύργο Τρικάλων, ο γιος της Νίκος Κασκάνης πρόσφερε στη ΝΕ, μέσω ΚΟΒ Πύργου, 30.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση για τις ευρωεκλογές.

* * *

Στη μνήμη της ΝΙΚΗΣ ΡΟΥΖΙΟΥ και αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε 27.000 δρχ. στο ΚΚΕ, στο κόμμα που υπηρέτησε πιστά ως το τέλος της ζωής της.

Οι σύντροφοί της στην ΚΟΒ Κυψέλης

* * *

Την τελευταία του πνοή άφησε στις 26 Γενάρη 1999 ο αγωνιστής ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΡΟΧΡΗΣΤΟΣ, μέλος του ΚΚΕ. Η κηδεία του έγινε στην Τιθορέα Φθιώτιδας την επομένη.

Ο Θ. Γεροχρήστος έδωσε πολλά στο κίνημα και τους συναδέλφους του στα 22 χρόνια οργανωμένης δράσης, ως μέλος του ΚΚΕ. Οι εργαζόμενοι τον εμπιστεύτηκαν και τον ανέδειξαν σε ηγετικές θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο. Σημαντική ήταν η παρέμβασή του στο χώρο όπου διατέλεσε γραμματέας του ενοποιημένου μαζικού σωματείου της ΠΕΣΙΝΕ, διατέλεσε επίσης και πρόεδρος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας, υπήρξε μέλος του ΕΚ Λιβαδειάς.

Η ανειρήνευτη στάση, ο αγώνας του σηματοδότησε την πορεία του κινήματος της περιοχής, αποτέλεσε το φωτεινό παράδειγμα για τους νεότερους, καθοδήγησε τους πιο παλιούς. Ολοι θα τον θυμούνται ως ένα από τα αξιολογότερα συνδικαλιστικά στελέχη, όχι μόνο της ΕΣΑΚ, του χώρου.

Ο πρόωρος χαμός του μας επιφορτίζει με ένα ακόμη αρκετά δύσκολο καθήκον. Να καλύψουμε το μεγάλο κενό προσφοράς του που δημιουργείται.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Οι σύντροφοί του της ΚΟΒ Αντίκυρας

ΑΓΓΕΛΙΑ ΓΑΜΟΥ

Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ του Κωνσταντίνου και της Μαρίας, το γένος Φιορέτζη, που γεννήθηκε στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης και κατοικεί στη Νέα Ιωνία Αττικής και η ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΜΑΛΗ του Ζαφειρίου και της Μαρίας το γένος Γουβιέλου, που γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στην Αθήνα, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος τους θα γίνει στην Αθήνα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ