ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΥΜΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
Μην τολμήσει να χτυπήσει τους αγρότες

Η ομιλία στο συλλαλητήριο της Αθήνας

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Θύμιος Ευθυμίου, ανάμεσα σε άλλα τόνισε:

"Μέρες ολόκληρες τώρα με αγανάκτηση και οργή ο ελληνικός λαός, οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας μας παρακολουθούν τις εικόνες "κατοχής", στο θεσσαλικό κάμπο και σε άλλες αγροτικές περιοχές. Αντικρίζει τις πάνοπλες δυνάμεις καταστολής, που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν την αγωνιζόμενη αγροτιά.

Βλέπουμε καθημερινά σχεδόν, τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας και τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, να αντιμετωπίζουν τους αγωνιζόμενους αγρότες, όπως και τους εκπαιδευτικούς, όπως και χτες τους ναυτεργάτες, με αλαζονεία και αυταρχισμό. Με πρόσχημα "οι δρόμοι να μείνουν ανοιχτοί" επιδιώκουν να αφήσουν ανοιχτό το δρόμο στην ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που στόχο έχουν το ξεκλήρισμα της αγροτιάς.

Το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια οργανωμένη προσχεδιασμένη επιχείρηση δικαστικών διώξεων, χιλιάδων ανθρώπων που αγωνίζονται για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Πάνω από 5.000 αγρότες σέρνονται στα δικαστήρια και καταδικάζονται με βαρύτατες ποινές.

Βρίσκεται σε εξέλιξη μια ενορχηστρωμένη πολύπλευρη σχεδιασμένη εκστρατεία τρομοκράτησης του ελληνικού λαού.

Τα κατασταλτικά μέτρα, οι δικαστικές διώξεις, οι δεκάδες συλλήψεις συνοδεύονται από προβοκάτσιες, καθοδηγούμενες από την κυβέρνηση και θρασύτατες και υβριστικές φραστικές επιθέσεις από υπουργούς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που στόχο έχουν να μπλοκάρουν και να αδρανοποιήσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις του ελληνικού λαού.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ενέργειες και φαινόμενα που θυμίζουν άλλες εποχές, μέρες της πιο μαύρης αντίδρασης, καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού.

Οι ενέργειες αυτές της κυβέρνησης αποδείχνουν ότι δεν είναι στις προθέσεις της να αντιμετωπίσει και να λύσει τα προβλήματα του λαού και του τόπου. Δεν είναι στις προθέσεις της να ακούσει και να δώσει θετικές λύσεις στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, των εκπαιδευτικών, των άλλων εργαζομένων.

Αντίθετα, γίνεται φανερό ότι στόχος της είναι με την αδιαλλαξία, την τρομοκρατία, τις προβοκάτσιες, τα μέτρα καταστολής και γενικά με την ένταση του αυταρχισμού να χτυπήσει, πλήξει το λαϊκό κίνημα.

Στην επιδίωξή της αυτή χρησιμοποιεί, σε συνδυασμό με τα μέτρα του αυταρχισμού το πρόσχημα του διαλόγου.

Με όσα κοσμητικά επίθετα και να στολίζουν το διάλογο όπως "εθνικός", "ουσιαστικός", "ειλικρινής", δεν μπορούν να κρύψουν τις πραγματικές τους επιδιώξεις.

Θέλουν το διάλογο κομμένο και ραμμένο στα στενά μέτρα των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζουν. Διάλογο στα μέτρα των προγραμμάτων "σύγκλισης" και στο Μάαστριχτ.

Επιδιώκουν με αυτό το υποκριτικό και κουτοπόνηρο πρόσχημα του διαλόγου να παγιδεύσουν το λαϊκό κίνημα, να το καταστήσουν συνένοχο στις αντιλαϊκές τους επιδιώξεις. Να αξιοποιήσουν το διάλογο, για να κερδίσουν χρόνο για εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών. Να εξαπατήσουν τμήματα του λαϊκού κινήματος και να διασπάσουν την ενότητά του. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δεν αρκείται σ' αυτές τις μεθοδεύσεις προσπαθεί να καλλιεργήσει την αντιπαράθεση ανάμεσα σε τμήματα του λαού. Δραστηριοποιεί παρακρατικούς μηχανισμούς, σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών και ναυτεργατών. Αξιοποιεί για αντιπερισπασμό στις κινητοποιήσεις λογής λογής κατακάθια της κοινωνίας.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με όλο και πιο σκληρή αντιλαϊκή πολιτική. Τα μέτρα σε βάρος του λαού αποκτούν τη μορφή της χιονοστιβάδας. Δεν πρόκειται για πρόσκαιρα και παροδικά μέτρα. Εχουν στο στόχαστρο σημαντικές κατακτήσεις και δικαιώματα όπως τα ασφαλιστικά, τις συλλογικές συμβάσεις, το ωράριο, στη δημόσια παροχή υγειονομικής περίθαλψης, στην εργασία για όλους, την παιδεία, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς.

Είναι αναπόφευκτο, οι πολιτικές αυτές να συναντήσουν τη λαϊκή αντίδραση και τον οργανωμένο λαϊκό αγώνα. Τον αγώνα όλων των εργαζόμενων στρωμάτων, που θα δυναμώνει.

Η κυβέρνηση επιμένει στις αντιλαϊκές πολιτικές και ταυτόχρονα εντείνει τον αυταρχισμό και κατρακυλά όλο και πιο βαθιά στην αντιδημοκρατική κατηφόρα. Ο αγώνας του λαού απέναντι σ' αυτή την κατάσταση πρέπει όχι μόνο να ενταθεί, πρέπει να γίνει μαζικός καθολικός.

Να δυναμώνει η κοινή δράση και ο συντονισμός. Απέναντι στο μέτωπο της αναλγησίας, των αντιλαϊκών πολιτικών, των μέτρων καταστολής είναι ανάγκη να αναπτυχθεί και να αντιπαρατεθεί η ενότητα και η κοινή δράση των εργατών, των ανέργων, των εκπαιδευτικών, των αγροτών, των επαγγελματιών, των διανοουμένων, των καλλιτεχνών, των νέων, να οικοδομηθεί το μέτωπο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ο ενωμένος μαζικός αγώνας για τα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα του λαού πρέπει να δοθεί, μαζί με τον αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, το τσάκισμα του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας.

Οι ώρες είναι κρίσιμες. Οι πατεράδες μας, τα αδέλφια μας, οι συναγωνιστές μας, στη Θεσσαλία βρίσκονται αντιμέτωποι με τα πιο σκληρά μέτρα καταστολής κυβέρνησης και κράτους.

Απ' αυτή τη συγκέντρωση εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα τις αστυνομικές δυνάμεις.

Να μην τολμήσει να χτυπήσει τους αγρότες.

Να σταματήσει τις δικαστικές διώξεις και τις συλλήψεις αγροτών.

Να δώσει λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους".

"Εμείς τι κάνουμε; "

Επιστολή - κάλεσμα στους συναδέλφους του από έναν αστυνομικό

"Αγαπητέ "Ριζοσπάστη",

Με αφορμή τον αγώνα των αγροτών επιθυμώ να δημοσιοποιήσω μέσα από τις φιλόξενες σελίδες σου κάποιες σκέψεις και ανησυχίες μου. Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας επιβίωσης, όχι μόνο δικής τους, αλλά και μεγάλου τμήματος της ελληνικής οικονομίας. Είναι αγώνας αντίστασης στις επιθέσεις της ολιγαρχίας, της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ομως οι αγρότες δεν είναι οι μόνοι που αγωνίζονται. Είναι οι ναυτεργάτες, οι εκπαιδευτικοί, οι οικοδόμοι, οι ΕΒΕ, οι χιλιάδες άνεργοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, η πλειοψηφία δηλαδή του εργαζόμενου λαού. Οι αγρότες με τον αγώνα τους δείχνουν επίσης ότι όλοι οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μπορούν να ξεπεράσουν τις ενδοτικές, συμβιβασμένες και μοιρολατρικές συνδικαλιστικές ηγεσίες τους.

Απέναντι σ' αυτούς τους αγώνες η κυβέρνηση, προκειμένου να μείνει πιστή στις δεσμεύσεις της προς την ΕΕ και στους ντόπιους υποστηρικτές αυτής της πολιτικής (ΣΕΒ, εφοπλιστές, κλπ.), τι έχει να αντιτάξει; Τον Ελληνα αστυνομικό, πυροσβέστη, λιμενικό; Δεν είναι τυχαία η αύξηση των ΜΑΤ σε μια στιγμή που το κοινό έγκλημα οργιάζει και οι έμποροι ναρκωτικών δρουν συνεχώς κλπ.

Το Λιμενικό Σώμα για πρώτη φορά απέκτησε τα δικά του ΜΑΤ. Σκοπός της κυβέρνησης είναι η πιο σκληρή αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων, με τις οποίες αποδεικνύεται ότι η μονόπλευρη λιτότητα και η υποτέλεια στις επιταγές της ΕΕ δεν είναι μονόδρομος.

Εδώ μπαίνει το ερώτημα: τι κάνουμε εμείς οι αστυνομικοί;

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι, είμαστε εργαζόμενοι και οι επιλογές της κυβέρνησης πλήττουν άμεσα και εμάς. Η θέση μας είναι δίπλα στους αγωνιζόμενους αγρότες, εργάτες κλπ. και όχι απέναντι. Η πλειοψηφία των αστυνομικών είναι κομμάτι από τα σπλάχνα της αγροτιάς και της εργατιάς. Θα σταθούμε απέναντι στους πατεράδες και τα αδέλφια μας; Θα σηκώσουμε εναντίον τους το ρόπαλο της οικονομικής ολιγαρχίας;

Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να πέσουμε στην παγίδα της συντεχνιακής αντίληψης, που προσπαθούν να μας περάσουν, ότι είμαστε εξουσία, άρα διαφορετικοί από τους άλλους εργαζόμενους. Ολες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και για όφελός του, όχι εναντίον του.

Ελπίζω αυτές οι σκέψεις και ανησυχίες να βρουν απήχηση στην πλειοψηφία των συναδέλφων μου και να βρεθούμε δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό και στο δύσκολο δρόμο του αγώνα.

5.2.1997

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Ενας Αστυνομικός".

"Εργατιά, αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά"!

Αμεση, δυναμική αντίδραση των εργατοϋπαλλήλων της Αθήνας στην επίθεση της κυβέρνησης στους αγρότες. Συγκλονιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης. Ραντεβού την Κυριακή στο θεσσαλικό κάμπο

Χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, από όλους τους κλάδους έδωσαν χτες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας το δυναμικό τους "παρών" στη συγκέντρωση συμπαράστασης στους αγρότες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Αλληλεγγύης στον αγώνα της αγροτιάς. Παρά το τσουχτερό κρύο, οι χιλιάδες διαδηλωτές πορεύτηκαν ως τη Βουλή, όπου τους υποδέχτηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που στάθηκαν όμως ανίκανες να σταματήσουν το ανθρώπινο ποτάμι.

Στις έξι το απόγευμα οι χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νέοι είχαν κατακλύσει την πλατεία Κάνιγγος και αψηφώντας τη βροχή και το κρύο, παρέμειναν εκεί για μια ώρα περίπου, ακούγοντας προσεκτικά τον κεντρικό ομιλητή Θ. Ευθυμίου,πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κλάδων Ενδυσης και εγκρίνοντας με μια φωνή το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Στη συνέχεια συγκροτημένα ξεκίνησαν την πορεία τους με πρωτοφανή δύναμη και παλμό, που μεγάλωναν λεπτό το λεπτό, βήμα το βήμα. Η Πατησίων, η Σταδίου και η Βασιλίσσης Σοφίας δονήθηκαν από τα συνθήματα των διαδηλωτών, συνθήματα αλληλεγγύης στους αγρότες και καταδίκης της αυταρχικής τακτικής της κυβέρνησης, όπως "εργατιά - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά", "η τρομοκρατία δε θα περάσει" και "στα μπλόκα της ελπίδας η αγροτιά παλεύει, μαζί με τους εργάτες τα δίκια της γυρεύει".

Φτάνοντας στη Βουλή η αγανάκτηση των διαδηλωτών έφτασε στο ζενίθ, όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους κλείσουν το δρόμο. Με το σύνθημα "με ρόπαλα και ΜΑΤ βαράτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνατε τις πλάτες", οι συγκεντρωμένοι, σαν ένας άνθρωπος, απώθησαν την αλυσίδα των αστυνομικών και παρατάχθηκαν κατά μήκος της Βασιλίσσης Σοφίας, περιμένοντας την αντιπροσωπεία, που στο μεταξύ επισκεπτόταν τα πολιτικά κόμματα για να τους παραδώσει το ψήφισμα.

Λίγο αργότερα όταν η αντιπροσωπεία βγήκε από τη Βουλή, βρήκε τους πάντες να περιμένουν. Παρά το ότι η βροχή είχε στο μεταξύ δυναμώσει, δεν είχε φύγει κανείς, ενώ η γνωστοποίηση από την αντιπροσωπεία ότι δεν υπήρχε κανείς αρμόδιος στα γραφεία των αστικών κομμάτων για να παραλάβει το ψήφισμα, έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες από τους συγκεντρωμένους. Στη συνέχεια η πορεία διά μέσου της οδού Πανεπιστημίου κατέληξε στην Ομόνοια, όπου συγκροτημένα οι διαδηλωτές διαλύθηκαν, δίνοντας όμως την υπόσχεση ότι η κυβέρνηση θα τους βρει μπροστά της, αν συνεχίσει να κατρακυλά στον αυταρχικό της κατήφορο.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. με επικεφαλής το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Κ. Παρασκευά,ο βουλευτής του Κόμματος Στρ. Κόρακας,ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος και εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων, εργατικών και συνταξιουχικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, της ΕΕΔΥΕ κ. ά.

Η νίκη τους θα είναι και δική μας νίκη

Εμείς οι εργαζόμενοι και ο λαός της Αθήνας που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 7/2/97 στην πλατεία Κάνιγγος:

Α. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον ηρωικό αγώνα των αγροτών της χώρας μας. Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας επιβίωσης εφόσον η κυβερνητική πολιτική και οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης οδηγούν στο ξεκλήρισμα εκατοντάδων χιλιάδων αγροτικών νοικοκυριών.

Β. Καταδικάζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τη βία, την τρομοκρατία, την ανοιχτή επέμβαση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος των αγροτών.

Γ. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να ξανασκεφτεί πολύ σοβαρά το δρόμο που έχει χαράξει για την αντιμετώπιση των εργαζομένων που αντιδρούν και αγωνίζονται ενάντια σε μια πολιτική που μοναδικό της μέλημα έχει την προστασία των συμφερόντων των ξένων πολυεθνικών και μιας χούφτας ντόπιων "μεγαλοκαρχαριών" σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας.

Δ. Η χρησιμοποίηση της βίας, της τρομοκρατίας, της συκοφαντίας, της δικαστικής εξουσίας, του κρατικού και παρακρατικού μηχανισμού, της αναβίωσης μεθόδων των πιο μαύρων και σκοτεινών για το λαό μας εποχών, δηλώνουμε ότι δε θα περάσουν.

Θα τσακιστούν από την ΕΝΟΤΗΤΑ, την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, την ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ των εργαζομένων και του λαού μας.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση: Αμεσα να σταματήσει κάθε επιχείρηση τρομοκρατίας και βίαιης καταστολής της αγροτικής εξέγερσης. Ο πρωθυπουργός της χώρας να δεχτεί άμεσα τη Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών και να απαντήσει θετικά στα άμεσα και επείγοντα προβλήματα - αιτήματα που οι αγωνιζόμενοι αγρότες απόλυτα δικαιολογημένα προβάλλουν.

Ε. Τέλος, δηλώνουμε ότι η σημερινή μας συγκέντρωση και πορεία αποτελούν την αρχή. Τις επόμενες μέρες πολύ πιο αποφασιστικά, πολύ πιο μαζικά θα εκδηλωθεί η αλληλεγγύη μας και η κοινή δράση μας στον αγώνα των αγροτών. Εναν αγώνα που είναι και δικός μας αγώνας εφόσον στόχος της κυβέρνησης δεν είναι μόνο το "τσάκισμα του αγροτικού κινήματος", αλλά συνολικά του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Η νίκη τους θα είναι και δική μας νίκη.

Σήμερα στο Αίγιο

Εχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο αναμονής και πίστωσης χρόνου στην κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων τους, οι αγρότες της Αιγιάλειας κλιμακώνουν τη δράση τους πραγματοποιώντας αύριο στις 3 μ.μ. συλλαλητήριο στη γέφυρα του Μεγανίτη έξω από το Αίγιο.

Οι αγρότες δηλώνουν έτοιμοι να στήσουν νέα μπλόκα στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης αψηφώντας την τρομοκρατία του εκφοβισμού και την αστυνομοκρατία που επικρατεί μέρες τώρα στην περιοχή. Στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα περιοδεύουν σε χωριά της περιοχής όπου διαπιστώνουν την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των αγροτών. Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι αγρότες που δηλώνουν πως "αν είναι να χτυπηθούμε για να βρούμε το δίκιο μας, τότε είμαστε έτοιμοι για όλα".

Φυσικά ο κατασταλτικός μηχανισμός της κυβέρνησης βρίσκεται "επί ποδός" για να αποκρούσει τον εχθρό λαό. Κλούβες με ΜΑΤ και γκρέιντερ παραμένουν επί μέρες στη γέφυρα, την ίδια ώρα που οι κλήσεις για απολογία πολλαπλασιάζονται και εντείνονται η σπέκουλα και οι προσπάθειες εκμαυλισμού συνειδήσεων. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως ο απεργοσπάστης και υπονομευτής των κινητοποιήσεων, ο πρόεδρος της Παναιγιάλειας Ενωσης Δ. Μπιτσάκος, καλεί τους αγρότες στο γραφείο του για να τους... ρυθμίσει τα χρέη προς την ΑΤΕ τις παραμονές νέων αγώνων.

Μπροστά σ' όλα αυτά οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αντιτάξουν την ενότητα και το πάθος για αγώνα μέχρι τη νίκη. Σ' αυτό τον αγώνα δεν είναι μόνοι τους. Βρίσκουν συνεχώς στήριγμα στους εργαζόμενους, στους εμπόρους, στους συνταξιούχους και στη νεολαία της περιοχής. Μάλιστα η Επιτροπή Αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη αγροτιά που αποτελείται από εργαζόμενους, συνδικαλιστές και ανθρώπους του πνεύματος και της επιστήμης πραγματοποιεί σήμερα στις 10.30 π.μ. συλλαλητήριο συμπαράστασης στους αγρότες και καταγγελίας της τρομοκρατίας και του κυβερνητικού αυταρχισμού.

Στο κάλεσμά της η Επιτροπή Αλληλεγγύης τονίζει πως "απάντηση στην πολιτική της βίας και της τρομοκρατίας είναι ο ενωμένος λαϊκός αγώνας, το κοινό αγωνιστικό μέτωπο της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των μικρομεσαίων, της νεολαίας" και καλεί τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους της τέχνης, της επιστήμης και του πολιτισμού να εκδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην αγωνιζόμενη αγροτιά συμμετέχοντας στο σημερινό συλλαλητήριο.

Αύριο στα μπλόκα

Στα μπλόκα των αγροτών μεταβαίνουν οι εργατοϋπάλληλοι της Αθήνας αύριο Κυριακή 9 Φλεβάρη. Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους αγρότες καλεί μαζικά τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους της Τέχνης, της Επιστήμης και του Πολιτισμού να μεταβούν μαζί τους στα μπλόκα, σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους αγρότες. Τα πούλμαν θα αναχωρήσουν την Κυριακή στις 7 το πρωί από την πλατεία Κάνιγγος και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Συνδικάτο Οικοδόμων, στα τηλέφωνα: 3827.122 και 3827.181.

Πανικόβλητοι

Αν η πολλή θλίψη γεννά παραφροσύνη, τότε ο πανικός της κυβέρνησης μπροστά στο μπλοκάρισμα της αντιλαϊκής της πολιτικής από τους αγωνιζόμενους αγρότες, εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζομένους, την οδηγεί στις πιο αντιδημοκρατικές τερατογενέσεις.

Μπορεί, λοιπόν, η κυβέρνηση να σκέφτηκε τη "λύση" των αντισυγκεντρώσεων με τη συμμετοχή πρωτοκλασάτων στελεχών της, προκειμένου να δικαιολογήσει την αδιαλλαξία της και να σπάσει το ηθικό των αγροτών, αλλά λογάριαζε φαίνεται χωρίς τον ξενοδόχο. Πού θα βρεθεί ακροατήριο να τους ακούσει; Ετσι, κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι σκέφτηκαν τους μεταφερόμενους οπαδούς από την Αθήνα. Ως γνωστόν, όμως, οι άνθρωποι του κεφαλαίου, που είναι και οι μοναδικοί πλέον οπαδοί αυτής της πολιτικής, δεν είναι πρόσφοροι για τέτοιου είδους παραστάσεις του προσκηνίου - αρκούνται στις εντολές του παρασκηνίου. Ετσι οι υπουργοί έφτασαν στο σημείο να υποχρεώσουν τους συμβούλους, τους διευθυντές και τα άλλα στελέχη των υπουργείων τους να τους ακολουθήσουν με πούλμαν για να μαζικοποιήσουν τις συγκεντρώσεις τους και να μετατραπούν σε άβουλους χειροκροτητές τους!

Είδατε διεστραμμένη ευρηματικότητα; Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση που έφτασε στο σημείο να επιστρατεύσει τη βία και την τρομοκρατία, ανασύροντας τα πιο μαύρα διατάγματα της χούντας προκειμένου να απαγορεύσει τις κινητοποιήσεις των αγροτών;

Ματαιοπονούν, όμως. Κανέναν δε θα βρουν να τους ακολουθήσει στην ξέφρενη πορεία της κατηφόρας και της κατάντιας τους.

Στα μπλόκα οι καθηγητές

Στα μπλόκα στης αγροτιάς θα βρεθούν αύριο, Κυριακή, καθηγητές από την Αθήνα. Η επίσκεψη των απεργών καθηγητών στα μπλόκα γίνεται σε ένδειξη συμπαράστασης προς την αγωνιζόμενη αγροτιά, όπου και θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια με τις τοπικές ενώσεις των καθηγητών.

ΑΓΡΙΝΙΟ
Αντι - τρομοκρατικό συλλαλητήριο

Μεγάλο συλλαλητήριο οργανώνουν τη Δευτέρα, 10 Φλεβάρη στις 11 το πρωί, στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο οι αγρότες του νομού Αιτωλοακαρνανίας Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού καλεί τους αγρότες, όλο το λαό της περιοχής, τους μαζικούς φορείς, στη συγκέντρωση - καταγγελία ενάντια στην τρομοκρατία που εξαπέλυσε η κυβέρνηση με την πρωτοφανή γκαγκστερική ενέργεια της αστυνομίας, σε βάρος των αγροτών της Θεσσαλίας, ξεφουσκώνοντας τα λάστιχα των τρακτέρ και εμποδίζοντας τους ίδιους τους αγρότες να φτάσουν στα μηχανήματά τους.

Η αστυνομοκρατία και τα γκρέιντερ της νομαρχίας στις διασταυρώσεις, για να μη γίνουν μπλόκα, δε θα εμποδίσουν, και τώρα, αλλά και στο μέλλον, την αγροτιά να αγωνιστεί για τα δίκαια αιτήματά της, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ