ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Φλεβάρη 1997
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
M' ένα χαμόγελο

Χαμόγελο από τη Δ. Γαλάνη

Ιδιαίτερα μελωδικό, είναι σήμερα το "7+7", αφού φιλοξενεί τη Δήμητρα Γαλάνη. "Μ' ένα χαμόγελο" ξεκίνησε τη δισκογραφική της καριέρα η Δήμητρα Γαλάνη. Η ερμηνεύτρια με την αισθαντική και τρυφερή φωνή, που χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και πιο "ώριμη", συζητά με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο για τη δουλιά της και σχολιάζει τα γεγονότα της βδομάδας που πέρασε. Η Δήμητρα Γαλάνη στην πολύχρονη πορεία της στο ελληνικό πεντάγραμμο, έχει κάνει πάνω από εβδομήντα δίσκους, ενώ έχει συνεργαστεί με όλους τους μεγάλους συνθέτες και στιχουργούς. Μεταξύ αυτών ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Μάνος Λοϊζος, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Θάνος Μικρούτσικος, καθώς και οι Λευτέρης Παπαδόπουλος και Λίνα Νικολακοπούλου. (Κυριακή, MEGA 14.10)

Αναζητώντας τον Ρέμπραντ

Ο συγγραφέας και στοχαστής Αντρέ Μαλρό, στην τρίτη εκπομπή της σειράς ντοκιμαντέρ "Αναζητώντας την τέχνη", αναλύει το έργο του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου και χαράκτη Ρέμπραντ (1606 - 1669). Το ζωγραφικό και χαρακτικό του έργο διακρίνεται σε τέσσερις εποχές: νεότητα, ευτυχία κοντά στη Σάσκια, οδυνηρή ωριμότητα και τέλος. Τα έργα του βρίσκονται στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου. Στο Μουσείο του Λούβρου, εκτίθενται πάνω από είκοσι έργα, μεταξύ των οποίων "Η προσωπογραφία του Ρέμπραντ με σκούφο και χρυσή αλυσίδα", "Ο Αγγελος Ραφαήλ εγκαταλείπει τον Τωβία", "Προσωπογραφία γέροντα" και ο "Αγιος Ματθαίος". (Τετάρτη, ΕΤ-1 00.50)

Στο "Χάραμα" με τον Μ. Μητσιά

Τον Μανώλη Μητσιά παρουσιάζει η εκπομπή "Πρόσωπα στο τραγούδι". Ο Μ. Μητσιάς έχει ερμηνεύσει αμέτρητα τραγούδια στη διάρκεια της "μακριάς" πορείας του στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Η εκπομπή τον "συνάντησε" στο "Χάραμα", όπου εμφανίζεται αυτή την περίοδο. Ο διακεκριμένος καλλιτέχνης μιλά για την καλλιτεχνική του δημιουργία, για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, για τις σπουδαίες συνεργασίες που είχε όλα αυτά τα χρόνια με μεγάλους συνθέτες, ενώ ερμηνεύει τραγούδια που αγαπήθηκαν, αλλά και τραγούδια από τις τελευταίες του δημιουργίες. Η δημοσιογραφική επιμέλεια και τα κείμενα είναι της Αννας Βλαβιανού και η σκηνοθεσία της Δάφνης Τζαφέρη. (Πέμπτη, ΕΤ-1 22.00)

Τα πρώτα πλάνα του Σακελλάριου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη Αλέκου Σακελλάριου καταγράφει η κάμερα της σειράς ντοκιμαντέρ "Ο έρωτας των πρώτων πλάνων". Ο φακός "γυρίζει" στο σπίτι που γεννήθηκε ο συγγραφέας και στους χώρους που γυρίστηκαν οι ταινίες του. Για τον συγγραφέα, σκηνοθέτη αλλά και άνθρωπο μιλούν στην εκπομπή άνθρωποι που τον έζησαν από κοντά και συνεργάστηκαν μαζί του. (Παρασκευή, ΕΤ-2 20.00)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ