ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Φλεβάρη 1999
Σελ. /32
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στις 31 Γενάρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο του ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ,μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, δημοσιογράφου.

Στη μνήμη του και για τον αγώνα των ευρωεκλογών, η γυναίκα του Δέσποινα πρόσφερε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κυπριάδου - Πατησίων 40.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ, το γένος Καράμπελα, που πέθανε πρόσφατα και αντί για στεφάνι στη σορό της, η Βάσω και ο Δημήτρης Σέρβος προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ Δημοσιογράφων 10.000 δρχ. στην Οικονομική Εξόρμηση για τις ευρωεκλογές.

* * *

Στις 23 Φλεβάρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΚΗ,μέλους του ΚΚΕ από το 1943.Στη μνήμη του προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 10.000 δρχ. στο "Ενημερωτικό Δελτίο" της ΠΕΕΠΠ.

Η γυναίκα του Ελένη Μάκη.

Η κόρη του Κωστούλα, ο γαμπρός του Ιωάννης.

Τα εγγόνια του, Ελένη και Αθηνά.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΤΡΑΝΤΖΑ, βετεράνου κομμουνιστή, η σύζυγός του Σοφία Μητραντζά προσφέρει 10.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές, μέσω της ΚΟΒ Κυψέλης.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΕΚΕ,που έφυγε από τη ζωή στις 15 Ιούλη 1997, η σύζυγος και η κόρη του πρόσφεραν στην ΚΟΒ "Αγ. Παντελεήμονα" Αχαρνών 30.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΡΗΓΟΡΗ ΡΑΜΜΟΥ, ο αντιστασιακός Χαράλαμπος Πλέσσας πρόσφερε στο "Ριζοσπάστη" 3.000 δρχ.

* * *

Στις 26 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΘΕΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του καθώς και στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΛΑΜΑ, που πέθανε πρόσφατα, προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 15.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ "Αγ. κωνσταντίνου" Ηλιούπολης.

Μαρία Μυριανθοπούλου

* * *

Η Γεωργία Ευσταθίου προσφέρει 15.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης στη μνήμη του συζύγου της ΑΡΓΥΡΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ,μέλους του ΚΚΕ.

* * *

Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΙΟΥΣΗΣ γεννήθηκε το 1925 στο Κάιρο. Στον πόλεμο του 1940 - '41 υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό. Οταν αποστρατεύτηκε, εντάχθηκε στην οργάνωση"Αντιφασιστική Πρωτοπορία" της Αιγύπτου.

Με τον ερχομό του στην Ελλάδα έγινε μέλος του ΚΚΕ και από τις γραμμές του αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του.

Πέθανε στις 27 Γενάρη 1999 και κηδεύτηκε στις 29 Γενάρη.

Στη μνήμη του συντρόφου μου και φίλου Λευτέρη, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πατησίων 5.000 δρχ. στην Οικονομική Εξόρμηση για τις ευρωεκλογές.

Νώντας Μαυρίδης

  • Επίσης στη μνήμη του Λευτέρη Κιούση του αγωνιστή και Ανθρώπου, η Ρένα Γογονέλη προσφέρει 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κυψέλης για τον προεκλογικό αγώνα του ΚΚΕ, του κόμματος που υπηρέτησε πιστά και του οποίου υπήρξε ενεργό μέλος ως το τέλος της ζωής του με πολύτιμη προσφορά και δράση.

* * *

Στη μνήμη των αξέχαστων αγωνιστών του ναυτεργατικού κινήματος: ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΤΑΚΗ,ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ,ΑΝΤΩΝΗ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ,ΠΑΝ. ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΚΑ,ΜΑΝΟΛΗ ΠΥΘΑΡΟΥΛΗ,ΓΙΩΡΓΗ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ,ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΥΡΙΓΓΑ,ΓΕΡ. ΔΕΣΤΟΥΝΗ,ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ,ΝΙΚΟΛΑ ΚΑΣΤΑΝΙΑ,ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΥ,ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΟΥ,ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ που δόθηκαν ολοκληρωτικά στον αγώνα για τη βελτίωση της ζωής του ναυτεργάτη, ο Στρατής Τσαμπής πρόσφερε στην ΚΟ Ναυτεργατών 50.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

***

Σαν σήμερα πριν από 3 μήνες έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύντροφος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ.Στη μνήμη του προσφέρουμε στην ΚΟΒ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ 5.000 δραχμές.

Η οικογένειά του.

  • Επίσης στη μνήμη του Δημήτρη Κρεμμύδα, ο Λευτέρης Ράγιας προσφέρει στην ΚΟΒ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ 5.000 δραχμές.
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Την Κυριακή, 7 Φλεβάρη, στις 12.00 το μεσημέρι στην εκκλησία του Νεκροταφείου της Καισαριανής, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή Δημοσιογράφου

ΑΡΗ ΠΑΠΑΝΘΙΜΟΥ

Η οικογένειά του



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ