ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ
Ρήξη και πάλι Αναστασιάδη - διοίκησης

Για μια ακόμη φορά ο ΠΑΟΚ γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος με την κρίση που αποκαλύπτεται στις σχέσεις διοίκησης και προπονητή, με αφορμή αυτή τη φορά την απόκτηση του Κολομβιανού Αντόλφο Βαλέντσια. Ενανπαίκτη που δεν ήθελε στην ομάδα του ο Θεσσαλονικέας προπονητής και η εν αγνοία του απόκτηση δημιούργησε "θύελλα" διαξιφισμών.

Νωρίς το μεσημέρι, πριν τη χτεσινή προπόνηση, ο Αγγελος Αναστασιάδης είχε με τον Νίκο Βεζυρτζή, ένα διαρκές επεισοδιακό τετ-α-τετ, στο οποίο έφθασε ακόμα και στην προφορική παραίτηση.

Ο Ν. Βεζυρτζής πήρε την ευθύνη της απόκτησης του ξένου παίκτη και δεν παρέλειψε τα απαραίτητα υπονοούμενα, στην απογευματινή παρουσίαση των νέων παικτών, μερικά των οποίων αφορούσαν αποκλειστικά τον τεχνικό της ομάδας. "Ο προπονητής και ο ρόλος του είναι να γυμνάζει και να προπονεί τους παίκτες που του εξασφαλίζει η διοίκηση και να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το υλικό της ομάδας", είπε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΠΑΕ θυμίζοντας και την... υπαλληλική ιδιότητα του προπονητή. Το μεσημέρι πριν την προπόνηση ο Αγγελος Αναστασιάδης στ' αποδυτήρια τόνισε στους παίκτες του: "Μένω για σας και για κανέναν άλλο. Δε θα παραιτηθώ για να τους κάνω το χατίρι. Αν θέλουν ας με διώξουν". Η δήλωση αυτή "φούντωσε" ακόμα περισσότερο τη διοίκηση (που το βράδυ συνεδρίαζε με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε), αλλά και μεγάλη μερίδα οπαδών για την τοποθέτηση του προπονητή.

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση των νέους παικτών, ο Αντόλφο Βαλέντσια, όπως και ο Μπόμπαν Κρισμάρεβιτς ήταν αυτοί που "έκλεψαν" την παράταση, ενώ στο πάνελ, εκτός των δύο ξένων ήταν και οι Κατερινιώτες Δημήτρης Χασιώτης και Διονύσης Ζαβαντίας.

"Το όνομά μου είναι Βαλέντσια", είπε ο Κολομβιανός σταρ, όταν πήρε το λόγο, για να συμπληρώσει: "Για σας, πάντως, είναι πιο εύκολο να με αποκαλείτε... "τρένο". Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση που με έφερε στην ομάδα. Δε θέλω να πω πολλά τώρα. Προτιμώ να δώσω απαντήσεις μέσα στο γήπεδο. Απλά, αυτό που έχω να πω είναι ότι είμαι στεναχωρημένος γι' αυτά που δημιουργήθηκαν εξαιτίας του προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζω. Σε 12-15 μέρες, όμως, πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος. Θέλω να μπω γρήγορα στους αγώνες, για ν' ανταμείψω τον κόσμο που μου επιφύλαξε τόσο θερμή υποδοχή".

Ντίνος ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥΣΗΣ

Η δυσαρέσκεια Αναστασιάδη για την απόκτηση του Βαλέντσια, τον έφερε σε

Η δυσαρέσκεια Αναστασιάδη για την απόκτηση του Βαλέντσια, τον έφερε σε διάσταση με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ

ΠΑΟ
Πάνοπλος στον Πύργο

Επιστρέφει ο Λυμπερόπουλος. Παίζουν Μίκλαντ και Ασάνοβιτς

Χαράς ευαγγέλια στον Παναθηναϊκό. Η απόφαση της ΕΠΑΕ να μεταφέρει τον αγώνα με τον Πανηλειακό κατά μια μέρα (σ.σ. θα γίνει κανονικά αύριο) έκανε τον Βασίλη Δανιήλ να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Ο λόγος; Ο Καβαλιώτης τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του τους Ασάνοβιτς, Μίκλαντ που την επομένη μέρα του αγώνα θα αναχωρήσουν ώστε να ενσωματωθούν με τις Εθνικές Κροατίας και Νορβηγίας αντίστοιχα.

Στον αγώνα με τον Πανηλειακό στην 11άδα επιστρέφει ο Νίκος Λυμπερόπουλος που δεν αγωνίστηκε στο Αργος λόγω τιμωρίας (τρεις κίτρινες κάρτες). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διεθνής παίκτης ήταν αυτός που οδήγησε τον ΠΑΟ στη νίκη - πρόκριση με δύο γκολ στο ίδιο γήπεδο για το κύπελλο Ελλάδας.

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μπασινά που έχει ενοχλήσεις στον μηρό.

Η μπλε κάρτα του Χούλιο Σέζαρ ήρθε, όμως δε θα αγωνιστεί στο ματς του Πύργου, ούτε και στον αγώνα κυπέλλου της ερχόμενης Πέμπτης με τον Πανσερραϊκό. Η γερμανική ομοσπονδία ΕΠΟ εκτός από την κάρτα του παίκτη έστειλε και σχετική ειδοποίηση προς την ΠΑΕ ότι πρέπει να καταβάλει 250.000 μάρκα ή ένα φιλικό ΠΑΟ - Ντόρτμουντ όπου τα έσοδα από τα εισιτήρια θα πάνε στη γερμανική ομάδα. Το πιθανότερο είναι ο Γ. Βαρδινογιάννης να επιλέξει τη δεύτερη λύση. Είναι και πιο οικονομική άλλωστε...

Το ντεμπούτο του Βραζιλιάνου αμυντικού θα γίνει στον αγώνα της επόμενης αγωνιστικής με την Προοδευτική.

Ατακτος ο Μπορμπόκης

Με την επιβολή προστίμου απειλείται από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ο Βασίλης Μπορμπόκης, ο οποίος ήρθε στη χώρα μας χωρίς την άδεια του συλλόγου του. Ο διεθνής άσος, που το διάστημα αυτό είναι τραυματίας, είχε μεταγραφεί στον αγγλικό σύλλογο από την ΑΕΚ πριν από ενάμιση χρόνο.

"Ο Μπορμπόκης αναχώρησε για Ελλάδα παρά τις αντίθετες οδηγίες του συλλόγου", δήλωσε ο προπονητής της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ Στιβ Μπρους.

Ας σημειωθεί ότι το συμβόλαιο του Βασίλη Μπορμπόκη με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ λήγει τέλος της περιόδου και οι θετικές εμφανίσεις του στο αγγλικό πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων.

Ο Χόντλερ υπέρ του Σάμαρανκ

Εναν... απρόσμενο σύμμαχο βρήκε από χτες ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, που τον τελευταίο καιρό δέχεται πολλές επικρίσεις για το σκάνδαλο των δωροδοκιών. Ο Μαρκ Χόντλερ, ο άνθρωπος ο οποίος άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, με τις καταγγελίες του για χρηματισμό κάποιων "αθανάτων", δήλωσε σήμερα πως είναι άδικο να βάλλεται ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ. Ο 79χρονος Χόντλερ, από τα αρχαιότερα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής, υπερασπίστηκε τον Σάμαρανκ τονίζοντας:

"Είναι άδικο να δέχεται όλη αυτήν την κριτική. Υπάρχει σίγουρα πρόβλημα, αλλά δε φταίει ο Σάμαρανκ γι' αυτό και είναι άδικη όλη αυτή η σε βάρος τουκριτική από τον Τύπο, το τελευταίο διάστημα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χόντλερ από την Ιαπωνία, όπου βρίσκεται για επαφές με τις τοπικές αθλητικές αρχές.

Ο Χόντλερ είχε ανοίξει το... χορό των αποκαλύψεων όταν κατήγγειλε ότι η αμερικανική πόλη του Σολτ Λέικ Σίτι, που ανέλαβε τη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2002, εξαγόρασε ψήφους "αθανάτων", χορηγώντας υποτροφίες στους ίδιους ή μέλη των οικογενειών τους, συνολικής αξίας 632.000 δολαρίων. Είχε αποκαλύψει επίσης πως στα χέρια των παραγόντων της ΔΟΕ βρίσκονται έγγραφα που αποδεικνύουν τα λεγόμενά του.

ΠΟΛΟ
Η μάχη της Κρήτης

Τα Χανιά υποδέχονται τον Ολυμπιακό στο σημαντικότερο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής

Στην Κρήτη επικεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της 16ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα πόλο της Α1, όπου τα Χανιά φιλοξενούν τον Ολυμπιακό. Οι Κρητικοί, με ανεβασμένη την ψυχολογία μετά τη μεγάλη τους νίκη επί του Παναθηναϊκού για το Κύπελλο, ξαναρίχνονται στη μάχη του πρωταθλήματος, θέλοντας να προσθέσουν ακόμα μια επιτυχία στο ενεργητικό τους. Αλλωστε, στη μάχη που δίνουν για να πλασαριστούν στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, δεν επιτρέπονται απώλειες και μάλιστα εντός έδρας. Ανησυχία έχει προκαλέσει στους γηπεδούχους ο τραυματισμός στον ώμο του Μανούσου Βιζυράκη, η συμμετοχή του οποίου στο σημερινό ντέρμπι θεωρείται αμφίβολη. Με αισιοδοξία και πίστη στις δυνατότητές τους οι "ερυθρόλευκοι" θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν ένα ακόμη εμπόδιο, στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν την άμεση βαθμολογική τους "επαφή" με την κορυφή.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γειτονικό ντέρμπι της Κυριακής, όπου η Βουλιαγμένη υποδέχεται τη Γλυφάδα, που τον τελευταίο καιρό δείχνει να έχει ξαναβρεί το δρόμο των επιτυχιών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Εθνικός - ΟΦΘ (Πειραιάς 18.00), Αρης Νίκαιας - Πάτρα (Νίκαια 18.00), Χανιά - Ολυμπιακός (Χανιά 18.30), Χίος - Παναθηναϊκός(Ιωνικό 20.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: Βουλιαγμένη - Γλυφάδα (Βουλιαγμένη 18.00). ΔΕΥΤΕΡΑ: Ηλυσιακός - Χαλκίδα (Ιλίσσιο 19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ).

* Με τη 10η αγωνιστική συνεχίζεται σήμερα και το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών. Το πρόγραμμα: Χίος - Γλυφάδα (12.00), Νηρέας - Χανιά (16.00), Ποσειδώνας Πάτρας - Βουλιαγμένη (18.00), Εθνικός - Ολυμπιακός (18.00).

Μοίρασαν υποσχέσεις

Η ΑΕΚ παρουσίασε τα νέα μεταγραφικά της αποκτήματα

Μέσα σε κλίμα ευφορίας έγινε χτες η επίσημη παρουσίαση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων της ΑΕΚ. Οπως είθισται σε τέτοιες φιέστες, άπαντες (Ρε, Μέντεζ, Μιλοβάνοβιτς, Τσέκολι, Καψής, Τριχιάς, Καβάζης και ΠΑΕ) δήλωσαν ευχαριστημένοι αλλά και αισιόδοξοι. Οι μεν παίχτες πως θα βοηθήσουν, η δε ομάδα ότι θα βοηθηθεί και όλοι μαζί πως στο τέλος θα πανηγυρίσουν διακρίσεις. Τώρα απομένει πλέον τα ευχολόγια να μετατραπούν σε πράξεις.

Φυσιολογικά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν τα δύο πρώην στελέχη της Αρσεναλ. Ο Λιβεριανός, με γαλλικό διαβατήριο, Κρίστοφερ Ρε και ο Ισπανογερμανός Αλμπέρτο Μέντεζ. Στις δηλώσεις του ο πρώτος μεταξύ άλλων ανέφερε: "Δε θέλω να μοιράσω υποσχέσεις. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου ώστε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και την έξοδό μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν ήταν έκπληξη η μεταγραφή μου στην ΑΕΚ, αλλά επιλογή και μάλιστα καλή. Δεν παίζω μόνο στην επίθεση αλλά σ' όλες τις θέσεις του κέντρου".

Ο έτερος πρώην "κανονιέρης" Μέντεζ είπε: "Δεν είναι ρίσκο που ήρθα στην ΑΕΚ. Ρίσκο θα ήταν αν πήγαινα σε μια ομάδα όπου δε θ' αγωνιζόμουνα. Η ΑΕΚ δεν είναι μια οποιαδήποτε ομάδα, είναι αναγνωρισμένη στην Ευρώπη. Η ομάδα έχει πολλούς καλούς παίχτες. Πρέπει να προσπαθήσω για να διακριθώ. Η φυσική μου θέση είναι πίσω από τον επιθετικό αλλά θα παίξω όπου μου πει ο προπονητής μου".

  • Φιλικό με τη Στεάουα θα δώσει την Τετάρτη η ΑΕΚ στα πλαίσια της μεταγραφής του Ντόμπος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο Ντέλε Αλπι θα βρεθεί αύριο ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντούσαν Μπάγεβιτς προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα της Γιουβέντους με την Πάρμα. Ο Ντούσκο θέλει να πάρει μια πρώτη γεύση από την αντίπαλο των Πειραιωτών στο Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα σε μια ομάδα δυνατή όπως είναι φέτος οι Παρμεζάνοι.

Τελικά μόλις 2.600 εισιτήρια από τα 6.000 που ζήτησε ο Ολυμπιακός θα πάρει για τον πρώτο αγώνα με τη μεγάλη κυρία στο Τορίνο.

Β' ΕΘΝΙΚΗ

Η αυλαία της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β Εθνικής ανοίγει σήμερα στο Καλοχώρι. Εκεί οι Λύκοι θα υποδεχτούν την Παναχαϊκή σε μια συνάντηση που θα ξεκινήσει στις 15.00 (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ