ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 12 Φλεβάρη 1999
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινδύνεψαν είκοσι ναυτεργάτες

Είκοσι ναυτεργάτες κινδύνεψαν μέσα σε διάστημα περίπου 15 ωρών σε δύο ναυτικά ατυχήματα.

Συγκεκριμένα, χτες το πρωί το φορτηγό πλοίο "ALEXA VOM MERCURIUS" με σημαία Καμπότζης εξέπεμψε σήμα κινδύνου λόγω της μεγάλης κλίσης που παρουσιάστηκε από μετατόπιση φορτίου, ενώ έπλεε ανοιχτά της Μυτιλήνης. Οι 13 ναυτεργάτες (10 Ουκρανοί, 2 Βούλγαροι και ένας Ρουμάνος) μέλη του πληρώματος, εγκατέλειψαν το πλοίο και επιβιβάστηκαν σε δύο σωσίβιες λέμβους, δίνοντας μάχη με τα κύματα καθώς στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 8 - 9 μποφόρ!

Ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ενημερώθηκε στις 11.15 από το ΕΛΛΑΣ ΡΑΔΙΟ.Στην περιοχή στάλθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ναυαγοσωστικό, ενώ έσπευσαν και δύο παραπλέοντα πλοία, από τα οποία το "ΡΙΤΣΑ" παρέλαβε σώους τους ναυτεργάτες. Το πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από το Μπουργκάς,φορτωμένο με χαρτοπολτό και προορισμό την Ιταλία, τώρα αποτελεί ναυτιλιακό κίνδυνο. Από το ΥΕΝ έχει σταλεί σήμα ασφαλείας στα παραπλέοντα πλοία.

Προχτές το βράδυ το ελληνικό φορτηγό "ΒΕΡΑ",φορτωμένο με σκουριά, προσάραξε στον ύφαλο "ΛΕΥΤΕΡΗΣ" που βρίσκεται μεταξύ Σκιάθου και Μαγνησίας. Στο πλοίο προκλήθηκε ρήγμα και άρχισε εισροή υδάτων. Οι 7 Ελληνες ναυτεργάτες και ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρίας Δημήτρης Βακετόπουλος που επέβαινε, εγκατέλειψαν το πλοίο στις 10.10 τη νύχτα και επιβιβάστηκαν σε πνευστή σωσίβια λέμβο. Κοντά στο πλοίο έσπευσαν δύο παραπλέοντα πλοία, 3 αλιευτικά και περιπολικό του Λιμενικού Σώματος. Τελικά τους 8 ανθρώπους περισυνέλεξε το αλιευτικό "ΚΟΥΛΑ" και τους αποβίβασε στην Πλατανιά Μαγνησίας.

"ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ"

Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκαν χτες, στο Λιμεναρχείο Κερατσινίου, οι ανακρίσεις του 13μελούς πληρώματος του φορτηγού πλοίου "ΑΝΙΤΑ Τ" με σημαία Παναμά, το οποίο εντοπίστηκε την περασμένη Τρίτη στη ράδα του Πειραιά με ρήγμα στην πλώρη και εξετάζεται το ενδεχόμενο να ευθύνεται για την εξαφάνιση της μηχανότρατας "ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ".Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, να μεταβούν στη Μακρόνησο οι δύο εμπειρογνώμονες Ηλίας Στεφανάκος και Αχιλλέας Καρατζάς,τους οποίους έχει ορίσει το Λιμεναρχείο για να ελέγξουν το σημείο, που όπως υποστηρίζεται από το πλήρωμα προσάραξε το πλοίο, οπότε και δημιουργήθηκαν οι ζημιές.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Την Κυριακή 14 Φλεβάρη, στις 9.30 π.μ. στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στο χώρο της Σχολής Τυφλών Καλλιθέας, λεωφόρος Θυσέως 210, θα γίνει το 6μηνο μνημόσυνο του πρόωρα χαμένου αγωνιστή, μέλους του ΚΚΕ

ΑΡΓΥΡΗ ΣΚΟΥΡΤΗ

Η σύζυγός του Βιβή

Ο γιος του Αρης

Στη μνήμη του Αργύρη Σκούρτη,τυφλοί φίλοι του ΚΚΕ, πρόσφεραν στο Κόμμα 10.000 δρχ. ως πρώτη δόση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ