ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
Σελ. /36
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στη μνήμη των γονιών μας ΜΑΡΚΟΥ ΚΟΝΤΟΠΡΙΑ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΟΝΤΟΠΡΙΑ, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση για τις ευρωεκλογές 50.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Μεταμόρφωσης.

Θεόδωρος και Μαρία Κοντοπρία

* * *

Στη μνήμη του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΟΥΤΡΟΚΟΗ και της γυναίκας μου ΚΙΚΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ 50.000 δρχ.

Κώστας Κουλούρης

* * *

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής ΑντίστασηςΜΙΛΤΙΑΔΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ "Τσουκαλιού", 20.000 δρχ. για τη μάχη των ευρωεκλογών.

* * *

Στη μνήμη του ανεκτίμητου συντρόφου μας ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ και του αδελφού μου ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ "Ταξιαρχών" Κορυδαλλού.

Γιαννούλα Παπαγεωργάκη

* * *

Ο Βαγγέλης και η Βαγγελιώ Ζαμπούνη προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανω Κυψέλης, 10.000 δρχ. στην Οικονομική Εξόρμηση για τις ευρωεκλογές, στη μνήμη των γονιών τους ΜΙΧΑΛΗ - ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑΣ, ΒΑΣΙΛΗ - ΣΟΦΙΑΣ και των αδελφών τους ΕΛΛΗΣ και ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ που σκοτώθηκε στα 18 χρόνια του, καθώς και στη μνήμη των φίλων και συναγωνιστών τους ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑ και ΣΠΥΡΟΥ ΤΣΑΜΗ,συνεπών αγωνιστών ως το τέλος της ζωής τους.

* * *

Προσφέρω 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ στη μνήμη του αξέχαστου φίλου και συναγωνιστή μου δασκάλου ΛΟΥΚΑ ΓΟΥΛΑΤΗ, ο οποίος, με την επιμονή του και τη φροντίδα του, με έμαθε στην εξορία στα 40 μου χρόνια να γράφω και να διαβάζω και γι' αυτή του την προσπάθεια, του χρωστώ αιώνια ευγνωμοσύνη.

Αχιλλέας Κωσταρέλλος - Λαμία

* * *

Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατο του ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, η γυναίκα του πρόσφερε στη μνήμη του 30.000 δρχ. στο Παράρτημα Πειραιά της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Με τη συμπλήρωση 6 μηνών από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΩΝΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ, η οικογένειά του προσφέρει στη μνήμη του 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Μεταλλικού Κιλκίς.

* * *

Στη μνήμη του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΜΑΥΡΟΚΑΠΝΙΔΗ,αντάρτη του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε το 1946 στην περιοχή της Νέας Κίου, ο αδελφός του Δημήτριος Μαυροκαπνίδης, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ, πρόσφερε 100.000 δρχ. ως πρώτη δόση για τις ευρωεκλογές.

* * *

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΚΟΥΡΟΥ,οπαδού του ΚΚΕ, που πέθανε στις 2 Γενάρη 1999, ο εξάδερφός του Παναγιώτης Στάρφας προσφέρει στο "Ριζοσπάστη" 7.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη: ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΟΦΟΡΟΥ,ΔΗΜΟΥ ΚΟΥΤΣΕΛΙΩΤΑΚΗ,ΚΟΣΜΑ ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ,ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥΝΤΑ,ΤΙΜΟΥ ΠΕΡΛΕΓΚΑ,ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΥΛΑ,ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΙΔΕΡΗ,ΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,ΛΑΜΠΗ ΣΕΛΑΣΙΔΗ,ΜΗΤΣΟΥ ΤΣΑΡΑ,ΒΑΣΙΛΗ ΠΗΓΗ,ΙΩΑΝΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ,ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΛΟΥΚΑ ΓΟΥΛΑΤΗ,ΜΗΤΣΟΥ ΛΙΑΛΙΟΥ,προσφορά για τις Ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ "Ριζοσπάστη", 10.000 δρχ.

Γ. Μ.

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου φίλου μας ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΡΟΥ,που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 χρόνων, χτυπημένος από την επάρατη νόσο και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου, 15.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

Θανάσης και Αφροδίτη Σταυραετού

* * *

Η Αννα Μπούζα - Γιάνναρη προσφέρει στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές 40.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ακαδημίας Πλάτωνα, στη μνήμη των γονιών της και του αδελφού τηςΣΟΥΛΗ.

* * *

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΟΥΣΟΥΛΤΖΟΓΛΟΥ γεννήθηκε στα Καισαριανά Εδεσσας το 1939. Καταγόταν από αγροτική οικογένεια. Από μαθητή Γυμνασίου Εδεσσας συχνά τον καλούσε η Αστυνομία στο Τμήμα για τις προοδευτικές ιδέες του. Εγινε μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη και αργότερα της ΚΝΕ. Οταν τελείωσε το Γυμνάσιο, πήρε το δρόμο της μετανάστευσης. Εζησε δυο χρόνια στην Ολλανδία και 10 χρόνια στο Βούπερταλ της Γερμανίας, όπου ήταν γραμματέας της ΚΟΒ. Οσοι δούλεψαν μαζί του, τον εκτιμούσαν και τον σεβόταν απεριόριστα.

Με την ανατροπή της χούντας, επέστρεψε στην Εδεσσα και συνέχισε να αγωνίζεται ως μέλος της τοπικής Κομματικής Οργάνωσης. Είχε μεγάλη επιρροή στη νεολαία, που τον θαύμαζε για τη συνέπεια στις αρχές του.

Η ανίατη αρρώστια, που τον βρήκε το 1980, έκοψε το νήμα της ζωής του, μιας ζωής γεμάτη αγώνες. Η ΚΟ Εδεσσας έχασε έναν άξιο κομμουνιστή, που πρόσφερε και την ψυχή του στον αγώνα για τα ιδανικά του.

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΜΙΡΛΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από τα Καισαριανά και αυτός, οργανώθηκε στο ΕΑΜ το 1943. Στον Εμφύλιο ήταν μαχητής του ΔΣΕ και έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία. Με τον επαναπατρισμό του ανέπτυξε αγωνιστική δράση και πέθανε πιστός στο κόμμα του.

Στη μνήμη του αδελφού μας Χαράλαμπου Ουσουλτζόγλου και του γαμπρού μας Νικολάου Σμιρλή, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χαριλάου, 20.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές και 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Ιωάννης και Μαρίνα Ουσουλτζόγλου

Τα παιδιά τους Χρήστος, Ρόζα, Θεολόγος

* * *

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ,μέλους του ΚΚΕ, η Νίτσα Παπανικολάου και η οικογένεια Σουρτζή πρόσφεραν 10.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Κάτω Φιλαδέλφειας.

* * *

ΠΕΝΘΟΣ

Στις 14 Φλεβάρη 1999 έφυγε από τη ζωή η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΜΑΝΙΑΤΗ,μέλος του ΚΚΕ, και η κηδεία της έγινε χτες.

Στη μνήμη της και αντί για στεφάνι στη σορό της, πρόσφεραν στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Τουρκοβουνίων: Χρήστος Χρήστου 5.000 δρχ., Ρία Γρηγοροπούλου 5.000 δρχ. και Παναγιωτάκης Χρήστου 5.000 δρχ.

  • Η οικογένεια Μανιάτη ευχαριστεί θερμά τους συγγενείς, φίλους και συντρόφους, που συνόδεψαν την Ιφιγένεια Μανιάτη στην τελευταία κατοικία της.
Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" Η Διοίκηση

Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ"

Η Διοίκηση του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ύστερα από απόφαση του ΔΣ της 15/2/99 καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος στην 1η Τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 23/2/99 ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 το πρωί στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Ενωσης, Νοταρά 108 1ος όροφος στον Πειραιά, για να εξεταστούν τα παρακάτω θέματα:

1) Διοικητικός Απολογισμός 1998 - Προγραμματισμός δράσης 1999

2) Οικονομικός Απολογισμός 1998 - Προϋπολογισμός 1999

3) Εκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

4) Ψηφοφορίες για τα παραπάνω θέματα

5) Ψηφίσματα

6) Επικύρωση πρακτικών προηγούμενης Γεν. Συνέλευσης

Σε περίπτωση που δεν έχουμε απαρτία, η 1η Τακτική Γεν. Συνέλευση των μελών θα επαναληφθεί στις 25/2/98 ημέρα Πέμπτη στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα και με τα ίδια θέματα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ