ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Φλεβάρη 1999
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΑΝΘΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 - 0
Νίκη ναι, πρόκριση όχι

Η ομάδα της Θράκης θα μπορούσε να πάρει την πρόκριση, όμως έδειξε ατολμία μετά το γκολ που σημείωσε

Η Ξάνθη χτες στο "σπίτι" της έφθασε στην πηγή, όμως νερό δεν... ήπιε. Μπορεί να πέτυχε μια νίκη που της ανεβάζει το πρεστίζ (1 - 0) επί του Ολυμπιακού, όμως στην ουσία ήταν άνευ αντικρίσματος αφού το 1 - 3 του πρώτου αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο ήταν υπέρ των Πειραιωτών. Ενα ακόμη γκολ επιζητούσε η ακριτική ομάδα, όμως δεν ήρθε.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ξεκίνησε δυνατά και στο 13 ο Αλεξανδρής από θέση οφσάιντ έχασε μοναδική ευκαιρία αφού σημάδεψε τα χέρια του Μπούτσεκ. Η αντίδραση της Σκόντα ήρθε στο 36 όταν ο Κυπαρίσσης στο κενό τέρμα δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μετά από παρέμβαση του Αντζα. Δυο λεπτά αργότερα ήταν η αντίδραση των φιλοξενουμένων, όταν και πάλι ο Αλεξανδρής, αντί να πλασάρει με το... πάσο του, έκανε δώρο την μπάλα στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στην κόντρα η Ξάνθη έχασε μοναδική ευκαιρία, αφού ο Πατσατζόγλου σημάδεψε το δοκάρι του Ελευθερόπουλου.

Η επανάληψη έκρυβε αρκετές συγκινήσεις. Οι Θρακιώτες άνοιξαν το σκορ σχετικά νωρίς. Στο 52 ο Μαρσουριάν "χόρεψε" τον Γεωργάτο κοντά στο κόρνερ κερδίζοντας φάουλ. Το εκτέλεσε ο ίδιος και ο Θωμάς Κυπαρίσσης με μια δυνατή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Παραδόξως η Ξάνθη δεν ανοίχτηκε όσο έπρεπε στη συνέχεια για να επιδιώξει το δεύτερο "χρυσό" γκολ. Ο Λουτσιάνο στο 62 είχε δοκάρι σε απευθείας φάουλ, στο 71 Κυπαρίσσης και Μαρσουριάν είχαν διπλή ευκαιρία ενώ στο 88 ο Ιβιτς έδωσε γκολ στο... πιάτο προς τον Γεωργάτο που δεν το αξιοποίησε.

Ο Ολυμπιακός πέρασε στους "4", όμως δεν άρεσε. Ξεχώρισαν οι Αμπονσάι, Πουρσανίδης, Μαυρογενίδης ενώ από την αξιόμαχη Ξάνθη οι Μπα, Κυπαρίσσης, Βενετίδης.

Με λάθη κυρίως σε βάρος των γηπεδούχων η διαιτησία του Δημήτρη Μπέγκου που "κιτρίνισε" τους Γεωργάτο, Αμπονσάι, Σόου, Παπαδημητρίου.

ΞΑΝΘΗ: Μπούτσεκ, Παπαδημητρίου, Βενετίδης, Νικολάου, Μπα (70 Καρτάλης), Πατσατζόγλου, Χάβος, Μάγκαν (35 Μαρσουριάν), Γελαδάρης, Σόου (65 Τεγγελίδης), Κυπαρίσσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Αμπονσάι, Γεωργάτος, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος (60 Λουτσιάνο, 85 Σφακιανάκης), Αντζας, Αμανατίδης, Αλεξανδρής, Γκόγκιτς, Αλεξανδρής (73 Ιβιτς).

Προβάδισμα ο άσος

Το κυριακάτικο δελτίο χαρακτηρίζεται από τη δύναμη των γηπεδούχων στα περισσότερα ματς. Ομως κάποιες συναντήσεις χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Ας δούμε αναλυτικά τα προγνωστικά του "Ρ":

1. ΑΕΚ - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Το πεσμένο ηθικό της η "Ενωση" θα προσπαθήσει να το αναπτερώσει κόντρα στην Ελευσίνα. Λογικά δε θα έχει πρόβλημα να πάρει τη νίκη. Προτείνεται: 1

2. ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Η ομάδα της Ριζούπολης είναι σε ανοδική πορεία, σε αντίθεση με τους "κυανέρυθρους" που έχουν πάρει την κατιούσα. Προτείνεται:1,Χ

3. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο ΠΑΟ προέρχεται από συνεχόμενες νίκες και είναι το μεγάλο φαβορί. Αλλωστε οι Καισαριανιώτες είναι σε αγωνιστική πτώση. Προτείνεται: 2

4. ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Η απρόσμενη ήττα από τους Λύκους την περασμένη Τετάρτη έχει δημιουργήσει άσχημο κλίμα στο "Γηραιό". Ισως οι Πυργιώτες καταφέρουν και πάρουν το βαθμό. Προτείνεται: 1,Χ

5. ΠΑΟΚ - ΚΑΒΑΛΑ: Σε οριακή κατάσταση είναι πλέον ο "δικέφαλος" μετά τις συνεχόμενες αποτυχίες. Ακόμη και η ισοπαλία θα σημαίνει... ήττα. Προτείνεται: 1

6. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΕΘΝΙΚΟΣ: Από τα ακλόνητα στάνταρ του δελτίου. Στον Κορυδαλλό η ομάδα του Νίκου Αλέφαντου θα κερδίσει τον αδύναμο και μάλλον καταδικασμένο Εθνικό. Προτείνεται: 1

7. ΞΑΝΘΗ - ΟΦΗ: Επαρχιακό ντέρμπι με φόντο τις... ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη. Πάντως οι Κρητικοί είναι σε καλύτερη φόρμα. Προτείνεται: 1,2

8. ΑΝΑΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Και οι δυο ομάδες για διαφορετικούς λόγους έχουν απόλυτη ανάγκη τους βαθμούς της νίκης. Προτείνεται: 1,Χ,2

10. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - ΛΑΡΙΣΑ: Ο Απόλλωνας με πιθανή αποτυχία θα νιώσει την καυτή ανάσα των ομάδων που παλεύουν για την επιβίωσή τους. Από την άλλη πλευρά η Λάρισα συνεχίζει δίχως στόχους, αφού τα διοικητικά προβλήματα είναι τεράστια. Προτείνεται: 1

11. ΛΑΤΣΙΟ - ΙΝΤΕΡ: Σούπερ ντέρμπι στη Ρώμη. Η Λάτσιο ασφαλώς είναι σε καλύτερη κατάσταση από την ομάδα του Μιλάνου, όμως η Ιντερ είναι πάντα... Ιντερ. Προτείνεται: 1,2,Χ

12. ΣΑΛΕΡΝΙΤΑΝΑ - ΠΑΡΜΑ: Οι φιλοξενούμενοι διαθέτουν ασφαλώς καλύτερη ομάδα, όμως η Σαλερνιτάνα παίζει ίσως το τελευταίο της χαρτί στην προσπάθειά της να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία. Προτείνεται: Χ,1

13. ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ - ΡΟΜΑ: Το συγκρότημα του Τζιοβάνι Τραπατόνι μόνο με νίκη θα διατηρηθεί στην κορυφή. Εχει ασφαλώς το "πάνω χέρι" απέναντι σε μια μέτρια Ρόμα. Προτείνεται: 1

Σ13: ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ - ΠΙΑΤΣΕΝΤΖΑ: Ντέρμπι ουραγών θα γίνει στο "Μαράσι", όμως λόγω έδρας, η ομάδα του Ντέιβιντ Πλατ έχει τον πρώτο λόγο. Προτείνεται: 1

Ο 14ος

ΠΑΟ - ΣΕΡΡΕΣ 2 - 0
Νίκη με... δεκανίκι

Δίκαιη πρόκριση του Παναθηναϊκού στους "4" του κυπέλλου αλλά με άδικη νίκη επί του Πανσερραϊκού με 2 - 0. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν τις εντυπώσεις αλλά έχασαν τις ευκαιρίες. Αντίθετα οι γηπεδούχοι μάλλον έκαναν αγγαρεία παρ' όλα αυτά στις λιγοστές φορές που δημιούργησαν προϋποθέσεις γκολ ήταν περισσότερο εύστοχοι.

Αρνητικότατος πρωταγωνιστής ο λάκωνας διαιτητής Σπ. Παπαδάκος που σ' ένα πανεύκολο παιχνίδι κατάφερε, γιατί κατόρθωμα είναι, να εκτεθεί. Ανακάλυψε πέναλτι σε πτώση του Νικολαϊδη και ο Μιλόγεβιτς άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ετερο θεμελιώδες λάθος του η μη αποβολή του Κιάσσου που ανέτρεψε "επιθετικό σε προφανή θέση για γκολ". Οτι ακριβώς δηλαδή αναφέρει ο κανονισμός. Υπέδειξε το φάουλ αλλά δεν έδειξε ούτε κίτρινη!

Δίκαια λοιπόν ο Χρ. Αρχοντίδης δήλωσε: "Δυστυχώς οι διαιτητές νομίζουν πως έτσι προσφέρουν υπηρεσίες και εξασφαλίζουν μετέπειτα εξέλιξη. Αυτό όμως κάνει κακό στο άθλημα". Επίσης σωστά παρατήρησε ότι "είχαμε περισσότερες ευκαιρίες από τον Παναθηναϊκό αλλά όχι την ικανότητα να τις κάνουμε γκολ". Μεγαλύτερη απ' αυτές το χαμένο πέναλτι του Χάβου (70') και το δοκάρι του Αγγου (55').

Θετικότατος πρωταγωνιστής ο Νικοπολίδης που εκτός από το πέναλτι έχει στο ενεργητικό του άλλες 3 - 4 "σωτήριες" αποκρούσεις. Το 2 - 0 διαμορφώθηκε μ' έναν "κεραυνό" του Σιμπνιέφσκι έξω από την περιοχή (85').

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Αποστολάκης, Νικολαϊδης, Μιλόγεβιτς, Γκούμας(57' Σίμος), Βαζέχα (64' Βλάχος), Μίκλαντ (68' Ποδαράς), Σιμπνιέφσκι, Βόκολος, Κόλα, Κιάσσος.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Β. Κιοσσές, Βάλβης, Χάβος (82' Αριτζής), Μεσερβής, Χρ. Κιοσσές, Καρυπίδης, Αγγος (73' Δέντσας), Φράνσεν, Ηπειρώτης, Μουτίδης, Τσιμπλίδης (65' Αρβανιτίδης).

Τελικά δεν στάθηκε αρκετό το γκολ του Κυπαρίση για να πάρει την πρόκρι

Τελικά, δε στάθηκε αρκετό το γκολ του Κυπαρίσση για να πάρει την πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου η θρακιώτικη ομάδα

Κρίση στον Ηρακλή

Κρίση στον Ηρακλή

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Τρόπους για να βγάλει τον Ηρακλή από την αγωνιστική μετριότητα αναζητεί ο Γκίνγκμπλαντ, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στους φιλάθλους. Ο πρόεδρος της "κυανόλευκης" ΠΑΕ κ. Θεοδωρίδης, τα έχει με τους παίκτες. "Είναι ντροπή να κάνουμε μια τέτοια εμφάνιση. Ακόμη και οι φανέλες του Ηρακλή, μόνες τους να έπαιζαν, έπρεπε να κερδίσουνε", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του, ενώ σχολίασε την πιθανότητα προστίμου: "Γενικά, δεν είμαι υπέρ μιας τέτοιας λύσης. Είμαι υπέρ του διαλόγου και της συζήτησης. Αυτή τη φορά όμως είμαι θετικός σε σκέψη για πρόστιμο. Περιμένω να δω τι θα πει ο προπονητής".

Ενοχλήσεις στους κοιλιακούς ένιωσε ο νεαρός Ταυλαρίδης και εγκατέλειψε την προπόνηση. Μόνος του συνεχίζει να προπονείται ο Καράτζοφ, ενώ ο Κυριαζής αναμένεται να ξεκινήσει αύριο. Στα ευχάριστα για τον Γκίνγκμπλαντ το ότι οι Κιντόντα - Δημητριάδης προπονούνται κανονικά με την ομάδα.

Κινδυνεύουν ΠΑΟΚ, Αρης

Για ενέργειες οπαδών, οι οποίες συνιστούν δυσφήμιση του ποδοσφαίρου, κλήθηκαν από τον αθλητικό δικαστή Δ. Σπύρου οι ΠΑΕ Αρης και ΠΑΟΚ. Πρέπει να επισημάνουμε πως αμφότερες έχουν τιμωρηθεί στην τρέχουσα περίοδο με αποκλεισμό έδρας, κάτι που σημαίνει πως αν ξανατιμωρηθούν με την ίδια ποινή αυτόματα καθίστανται υπότροπες και η ποινή θα διπλασιαστεί. Για ρίψη κροτίδων από οπαδούς κλήθηκαν ακόμα ΑΕΚ (με Απόλλωνα) και Ολυμπιακός (μ' Ελευσίνα).

Στο Γουέμπλεϊ ο Ζαγοράκης

Η Λέστερ του Θοδωρή Ζαγοράκη προκρίθηκε στον τελικό του αγγλικού Λιγκ Καπ, παρότι στον επαναληπτικό ημιτελικό, που έγινε στο Φίλμπερ Στριτ, παραχώρησε ισοπαλία 1 - 1 στην πρωτοπόρο της Α κατηγορίας Σάντερλαντ, αφού στο πρώτο παιχνίδι, στο Στέιντιουμ Οφ Λάιτ, είχε επικρατήσει με 2 - 1.

Η Σάντερλαντ προηγήθηκε στο 34ο λεπτό με τέρμα του Κουίν, αλλά ο Κότι ισοφάρισε στο 54 για τους γηπεδούχους. Στον τελικό του αγγλικού ΛιγκΚαπ, που θα γίνει την Κυριακή 21 Μαρτίου στο Γουέμπλεϊ, η Λέστερ θα αντιμετωπίσει την Τότεναμ, η οποία απέκλεισε στα ημιτελικά τη Γουίμπλεντον.

"Φορτσάρει" ο Μαχλάς

Ο Νίκος Μαχλάς σημείωσε το 13ο τέρμα του στο ολλανδικό πρωτάθλημα, αφού άνοιξε το σκορ στη συνάντηση της Βίτεσε με την Μπρέντα, όπου η ομάδα του Αρνεμ επικράτησε με 3 - 1. Ο διεθνής επιθετικός μας σκόραρε στο 23ο λεπτό, ενώ τα άλλα δύο τέρματα της Βίτεσε πέτυχαν οι Βαν Χίντουμ (41) και Αμόα (76). Για τους φιλοξενούμενους σκόραρε ο Σίοκοφ (30).

Η Βίτεσε, με τη νίκη της αυτή, παρέμεινε στη δεύτερη θέση, τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Φέγενορντ, που έχει δύο παιχνίδια λιγότερα. Αύξησε όμως στους πέντε βαθμούς τη διαφορά της από τον τρίτο Αγιαξ, που υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 2 - 2 εκτός έδρας από τη Χέρενβεν, ενώ έχει και ένα παιχνίδι περισσότερο.

Ο Φογκτς στην Γκλάντμπαχ

Ο τέως ομοσπονδιακός της Γερμανίας Μπέρτι Φογκτς συμφώνησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Γκλάντμπαχ, η οποία κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό για πρώτη φορά, μετά το 1965 που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Μπουντεσλίγκα.

Την απόφαση του Φογκτς δέχτηκε με χαρά ο πρόεδρος του συλλόγου, Βίλφρεντ Γιάκομπς, ο οποίος είπε ότι θα χρησιμοποιηθεί σε θέση που θα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα.

Ο Φογκτς που αναγκάστηκε σε παραίτηση τον περασμένο Σεπτέμβρη από την εθνική ομάδα της Γερμανίας, είναι ο δεύτερος παλιός παίκτης που καλείται να βοηθήσει την ομάδα μετά τον Ράινερ Μπόνοφ, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του προπονητή το Νοέμβρη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ