ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Φλεβάρη 1999
Σελ. /28
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σαν σήμερα, πριν από 63 χρόνια, στις 27 Φλεβάρη 1936, έφυγε πικραμένος από τη ζωή στα 25 χρόνια του, ο εξαιρετικός ευγενικός νέος, δραστήριος συνδικαλιστής και πιστός ιδεολόγος κομμουνιστής ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΪΝΗΣ.

Οσοι υπάρχουν από εκείνους που τον αγαπούσαν, τον θυμούνται με συγκίνηση και προσφέρουν στη μνήμη του 100.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

* * *

Στη μνήμη της αξιότιμης και σεβαστής μας ΙΟΥΛΙΑΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ,αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και αντί για στεφάνι στον τάφο της προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΜΙΕΑ.

ΠΕΣΑΘΕΑ

* * *

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του ΤΑΣΟΥ ΓΑΛΑΝΗ.Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από το θάνατο του αδελφού του ΝΤΙΝΟΥ ΓΑΛΑΝΗ από το χωριό Αραπόλακα Πυλίας Μεσσηνίας. Και οι δύο έως το τέλος της ζωής τους έμειναν πιστοί στα ιδανικά του σοσιαλισμού για τα οποία διώχτηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν.

Στη μνήμη τους ο αδελφός τους Παναγιώτης Γαλάνης, η αδελφή τους Κατίνα, ο γαμπρός τους Χρήστος Τέσας και η ανιψιά τους Πόπη Τέσα προσφέρουν στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές 20.000 δρχ.

* * *

Αύριο, 28 Φλεβάρη συμπληρώνονται 13 χρόνια από το χαμό της αγαπημένης μας ΕΛΛΗΣ ΦΩΚΑ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Ο σύζυγος Νίκος Φωκάς

Τα παιδιά της Γεράσιμος και Λευτέρης

* * *

Στις 28 Φλεβάρη στην εκκλησία του Αγίου Βλάσση στο Μενίδι στις 8.40 π.μ. θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΟΛΑ,από τον Αετό Μεσσηνίας. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή έως το τέλος της ζωής του αγωνίστηκε από τις γραμμές του ΚΚΕ για την ειρήνη, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του τα αδέρφια του Νίκος και Σωτήρης προσφέρουν 5.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη".

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑ,που πέθανε πρόσφατα, προσφέρουμε 30.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Πλάκας, στην Οικονομική Εξόρμηση για τις ευρωεκλογές.

Φρόσω και Σπύρος

* * *

Στις 25 Φλεβάρη 1999 πέθανε σε ηλικία 78 χρόνων και κηδεύτηκε στη Γαβαλού ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΘΩΜΑΣ ΑΥΞΙΩΤΗΣ,μέλος του ΚΚΕ. Στη μνήμη του τα μέλη της ΚΟΒ Γαβαλούς προσφέρουν 10.000 δρχ. στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Πέρασαν 40 μέρες από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΘΕΟΔΩΡΟΥ Α. ΔΗΜΑΡΑ,μέλους του ΚΚΕ.

Σε όλη του τη ζωή έμεινε πιστός στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού και αγωνίστηκε γι' αυτά από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Αύριο, Κυριακή 28 Φλεβάρη, στον ενοριακό ναό Αγίου Γεωργίου Μεσολογγίου γίνεται το μνημόσυνό του.

Η οικογένειά του

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Τιμώντας τη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού και θείου

ΤΑΚΗ Φωτίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

δικηγόρου - βουλευτή

τελούμε ετήσιο μνημόσυνο την Κυριακή 28 Φλεβάρη στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου Μ. Καλυβιών.

Καλούμε τους συντρόφους, συγγενείς και φίλους να τιμήσουν μαζί μας τη μνήμη του.

Η σύζυγος Στέλλα

Τα τέκνα: Φαίδρα και Νίκη

Τα εγγόνια: Απόλλων και Ιοκάστη Αγάυη

Τα αδέρφια: Κλειώ Γεωργίου Παπανικολάου, Νικόλαος και Μαίρη Παπανικολάου, Ελπινίκη Στέφανου Παπανικολάου, Παναγιώτης και Υπατία Παχή, Ελένη Βασιλείου Ζώη, Σπύρος και Αθανασία Ζώη, Ελπίδα Αποστόλου Μαραγκού, Αθανάσιος και Αφροδίτη Παπαδοπούλου, Νικόλαος και Μαρίνα Ζώη

Τα ανίψια, οι λοιποί συγγενείς

* * *

Αύριο Κυριακή 28 Φλεβάρη στις 11.30 π.μ. στην εκκλησία της Αγίας Αλεκιώτισσας Πατρών τελείται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης

ΝΙΚΟΛΑΟΥ Κ. ΠΑΔΕΛΑ

μέλους του ΚΚΕ από το 1938.

Η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα Βαρβάρα

Τα παιδιά του

* * *

Την Κυριακή, 28 Φλεβάρη στις 10.00 π.μ., στην εκκλησία Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα Γλυκά Νερά θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης

ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΔΗΜΑ

Γεννήθηκε το 1921 στη Μοσχοκαρυά Φθιώτιδας. Αγωνιστής της Αντίστασης από το Δεκέμβρη του 1942 και ΕΛΑΣίτης, αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της πατρίδας και τα ιδανικά του σοσιαλισμού έως το τέλος της ζωής του.

Η σύζυγός του Νίκη

***

Αύριο Κυριακή, 28 Φλεβάρη στις 9.30 π.μ., στην Αγία Τριάδα Αργυρούπολης, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και κομμουνίστριας

ΣΟΦΙΑΣ ΛΟΥΚΙΣΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ