ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 14 Μάρτη 1999
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΝΟΣΤΗΛΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

"Χρυσό" παιδί

Το "χρυσό" παιδί της Ολυμπιάδας της Ατλάντας του 1996, τον Γιάννη Μελισσανίδη, παρουσιάζει αυτή τη βδομάδα η εκπομπή "Οι Ολυμπιονίκες". Ο Γ. Μελισσανίδης κατάφερε να δώσει στην ενόργανη γυμναστική τη ρευστότητα, τη χάρη και τις υπέροχες κινήσεις. Γεννήθηκε το 1979 στη Γερμανία και από πολύ νωρίς άρχισε να ξεχωρίζει στο "στίβο" της ενόργανης γυμναστικής. Ο μικρότερος σε ηλικία σύγχρονος Ελληνας Ολυμπιονίκης, έχοντας φέρει στη χώρα μας πολλά χρυσά μετάλλια πριν την Ολυμπιάδα, φέρνει το τελευταίο χρυσό από την Ατλάντα, το 1996. Το 1993 ήταν πρώτος στους βαλκανικούς στο άλμα και το 1994 πρώτος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων, στο έδαφος. Το 1994 ο Γ. Μελισσανίδης χάρισε το χρυσό μετάλλιο που πήρε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πράγας, στην οικογένεια του Τούρκου συναθλητή του Καμπάς Μουράτ, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο. Φοιτητής της Ιατρικής, ο Γ. Μελισσανίδης αγαπά ιδιαίτερα το αρχαίο δράμα και ασχολείται και με το κλασικό μπαλέτο. Η εκπομπή αναζητά να σκιαγραφήσει το "πορτρέτο" του, μέσα από το δικό του λόγο, αλλά και το λόγο ανθρώπων που τον βοήθησαν και στάθηκαν δίπλα του. (Κυριακή ΕΤ - 1 17.15)

"Αυλαία" στη Μ. Κανά

Τη Μελίνα Κανά, παρουσιάζει η εκπομπή "Αυλαία", την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Κυβέλος. Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, τέλειωσε τη Φιλοσοφική Σχολή, αλλά η αγάπη της για το τραγούδι, την οδήγησε στους χώρους του ελληνικού τραγουδιού. Συνεργάστηκε με τον Νίκο Παπάζογλου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η συνεργασία της με τον Σωκράτη Μάλαμα. Από νωρίς η Μ. Κανά θα ερμηνεύσει τις πρώτες της επιτυχίες και θα διαγράφει έναν αξιόλογο κύκλο στο ελληνικό πεντάγραμμο. Από τη Θεσσαλονίκη, θα κατέβει στην Αθήνα και θα συνεργαστεί με τον Διονύση Σαββόπουλο. Μαζί του θα εμφανιστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Φέτος συνεργάζεται με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στο κέντρο "13 φεγγάρια". Καινούρια της δουλιά είναι τα "Λάφυρα", αποτέλεσμα της συνεργασίας της με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Στην "Αυλαία", η Μελίνα Κανά θα ερμηνεύσει γνωστά αγαπημένα τραγούδια, όπως "Τα μεταξωτά", "Ερημα κορμιά", "Απ' τα κρυμμένα να σωθείς", "Οταν τραγουδάω", "Τελευταίος πυρετός" κ. ά. (Κυριακή ΕΤ - 1 20.30)

Ποιο φεστιβάλ;

"Ποιο φεστιβάλ Επιδαύρου στο τέλος του αιώνα;". Το ερώτημα αυτό τίθεται στην εκπομπή της ΝΕΤ "Θεωρείο", που επιμελείται και παρουσιάζει η Δηώ Καγκελάρη. Απάντηση στο ερώτημα δίνουν διακεκριμένοι καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων η Λυδία Κονιόρδου, ο Δημήτρης Μαυρίκιος και ο Μιχαήλ Μαρμαρινός. Η σκηνοθεσία της εκπομπής είναι του Μάνθου Σαντοριναίου. (Δευτέρα ΝΕΤ 00.30)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ