ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Μάρτη 1999
Σελ. /36
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Η Ευθυμία Πατσακίδου - Παπαδοπούλου προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Νευροκοπίου, στη ΝΕ Δράμας, 20.000 δρχ. στη μνήμη των αξιολάτρευτων παππούδων της ΓΙΩΡΓΗ και ΝΑΖΗΣ και των γονιών της ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΠΑΤΣΑΚΙΔΗ,οι οποίοι, ως αγωνιστές και οι ίδιοι, συνέβαλαν στην ένταξή της στο δρόμο της πάλης και της αντίστασης.

* * *

Στις 23 Μάρτη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον άδικο χαμό του ΜΑΡΚΟΥ ΔΟΥΛΗΚΕΡΗ.

Στη μνήμη του, ο αδελφός του Τάκης Δουληκέρης και η γυναίκα του Ανδριανή ΔΟΥΛΗΚΕΡΗ προσφέρουν 40.000 δρχ., μέσω ΚΟ Φλώρινας, για τη μάχη των ευρωεκλογών.

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΒΕΡΓΟΥ ΖΩΗΡΟΥ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ηλιούπολης, 20.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

Η σύζυγος Αλεξάνδρα

Τα παιδιά Πολύβιος και Στέλιος

* * *

Συμπληρώθηκαν 6 μήνες από το θάνατο του αγωνιστή ΝΙΚΟΥ ΜΑΛΤΕΖΟΥ.Στην Κατοχή, πήρε ενεργό μέρος στην ίδρυση ΕΑΜικών οργανώσεων στην Καστέλα Πειραιά, στην Παλαιά Κοκκινιά και ιδιαίτερα στη συνοικία Καμίνια του Πειραιά. Με την ίδρυση του ΕΛΑΣ, περνάει στις γραμμές του με καθοδηγητή τον Σοφοκλή Σάντη. Το Γενάρη του 1942, με εντολή της οργάνωσης του Πειραιά, βγαίνει στο βουνό στο Αρχηγείο Ρούμελης. Ως ομαδάρχης στο Αρχηγείο Ρούμελης - Ευρυτανίας και ως διοικητής λόχου στο Αρχηγείο Οθρυος, πήρε μέρος σε πολλές μάχες, όπως στη μάχη του Αλμυρού, των Καμπίων Φτέρης, του Παρνασσού, του Κούρνοβου και σε άλλες.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του στη ζωή Γεωργία προσφέρει 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Ο ΦΩΤΗΣ ΞΙΑΡΧΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ προσφέρει στο ΚΚΕ 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Επισιτιστών, στη μνήμη του πατέρα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΞΙΑΡΧΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ (φωτογραφία), που εκτελέστηκε πριν από 50 χρόνια, του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΪΒΑΤΖΙΔΗ,ο οποίος εκτελέστηκε την 1η Μάη 1944, του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ,που σκοτώθηκε από Αγγλους στα Δεκεμβριανά, καθώς και στη μνήμη των αγωνιστών που έφυγαν από τη ζωή τελευταία ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ,ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΙΣΣΑ και ΜΗΤΣΟΥ ΣΟΥΜΑΛΑ,στελεχών του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη της ΙΟΥΛΙΑΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ,που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, πιστής αγωνίστριας κομμουνίστριας, η οποία στάθηκε παράδειγμα ανθρωπιάς και αφοσίωσης σε δύσκολους καιρούς, και η οποία στέκεται φωτεινό σύμβολο στους αγώνες του λαού. Μας λύπησε πάρα πολύ ο θάνατός της. Ηταν η Ιουλία με το γλυκό χαμόγελο και την αισιοδοξία.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 20.000 δρχ. στη ΝΕ Φθιώτιδας

Οι συγκρατούμενές της Κατίνα Οικονόμου - Μόσχου και Μαρούλα Κοτρωνιά - Κάιλα

* * *

Ο παλαίμαχος αγωνιστής ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ μέλος του ΚΚΕ, που πέθανε πρόσφατα, είχε προσφέρει, στην ΚΟ Αθήνας 20.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές, στη μνήμη των συγκατηγορουμένων του στην περίοδο της χούντας ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ΖΗΝΩΝΑ ΖΟΡΖΟΒΙΛΗ μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και του φίλου του ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ.

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή ΑΡΓΥΡΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης, για τις ευρωεκλογές.

Η σύζυγός του Γεωργία

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΜΑΡΔΑΝΗ, κομμουνιστή, αγαπημένου συντρόφου, συζύγου και πατέρα, προσφέρουμε για τις ευρωεκλογές στο κόμμα μας, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, 30.000 δρχ.

Η γυναίκα και συντρόφισσά του Δέσποινα, ο γιος του Χρήστος

* * *

Στις 18 Μάρτη συμπληρώνονται 4 χρόνια από το θάνατο του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΣΧΙΔΗ, αντιστασιακού.

Στη μνήμη του, προσφέρω για τις ευρωεκλογές στο κόμμα μας, μέσω ΚΟΒ "Αγ. Παρασκευής", 5.000 δρχ.

Ξένια Ντούπη

* * *

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ, μέλους του ΚΚΕ και του γιου μου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΑΖΗ, μέλους της ΚΝΕ, προσφέρω για τις ευρωεκλογές, στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ "Αγ. Μαρίνας", 30.000 δρχ. και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Τζένη Πανταζή

* * *

Στη μνήμη των γονιών μας ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ και ΘΕΩΝΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και του αδελφού μας ΙΩΑΝΝΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,μελών του ΚΚΕ και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, οι οποίοι υπερασπίζονταν με πάθος τις αρχές του ΚΚΕ και ήταν ασυμβίβαστοι στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία, την ειρήνη, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό, προσφέρουμε 40.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης, για τις ευρωεκλογές.

Μαρία Αγγελοπούλου, Ευγενία Ασημακοπούλου - Πανταζή

* * *

Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από τη γέννηση του πατέρα μου.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη του ακέραιου αγωνιστή ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑ, στελέχους του ΚΚΕ, του λοχαγού μου του ΕΛΑΣ ΝΕΣΤΟΡΑ ΣΑΜΙΟΥ και του αξέχαστου ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω για τις ευρωεκλογές 5.000 δρχ.

Γιάννης Παπάζογλου

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΟΥΛΑΣ ΚΕΝΤΑΚΟΥ- ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, προσφέρω 50.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Α. Γαληνού

* * *

Στη μνήμη των γονιών μας ΚΛΗΜΗ και ΑΙΜΙΛΙΑΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ,των αδελφών μαςΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ,που σκοτώθηκε το 1949 και ΑΛΕΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ,που πέθανε πρόσφατα στην Τσεχοσλοβακία, μελών του ΚΚΕ, καθώς και στη μνήμη της νύφης μας ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ,που και αυτή πέθανε πρόσφατα στην Τσεχοσλοβακία, τους οποίους πάντα θα θυμόμαστε, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Μοναστηρακίου Πέλλας, 20.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

Κλαίρη και Λάζος Ευκαρπίδης



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ