ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Μάρτη 1999
Σελ. /28
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ,που πέθανε το Μάρτη του 1986, στην Κατοχή ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και στον Εμφύλιο, μαχητής του ΔΣΕ. Από το φθινόπωρο του 1949, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη.

Επαναπατρίστηκε το 1975.

Ως το τέλος της ζωής του, παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Αγγελική προσφέρει 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ από την Πηγή Αξιούπολης Κιλκίς, από τα εφηβικά χρόνια του, εντάχθηκε στον αγώνα για τα ιδανικά της δημοκρατίας, της ισότητας και του δικαίου. Ως το τέλος της ζωής του, παρέμεινε συνεπής κομμουνιστής. Το κενό του χαμού του είναι δυσαναπλήρωτο.Τελευταία του επιθυμία του ήταν να προσφέρουμε στη μνήμη του 30.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατό του, η συντρόφισσα της ζωής του Αλεξάνδρα πραγματοποίησε την επιθυμία του αυτή.

* * *

Πέρασαν 40 μέρες από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΦΩΤΗΣ ΤΣΙΛΗΣ,μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1913 στην Κάτω Αχαγιά από γονείς αγρότες. Τελείωσε το Σχολαρχείο και διορίστηκε υπάλληλος των ΤΤΤ(Ταχυδρομείο). Το 1941, από τη θέση που υπηρετούσε, πληροφορήθηκε ότι οι Ιταλοί επρόκειτο να συλλάβουν το βράδυ όλα τα στελέχη του ΚΚΕ της περιοχής. Αμέσως ενημέρωσε την παράνομη οργάνωση και έτσι όλοι απέφυγαν τη σύλληψη. Γι' αυτή την πράξη του, τον συνέλαβαν. Κλείστηκε στις φυλακές της Πάτρας, πέρασε από Στρατοδικείο και καταδικάστηκε. Ακολούθησαν η φυλακή του Ναυπλίου και το στρατόπεδο της Λάρισας. Εκεί γνώρισε τη μαρξιστική κοσμοθεωρία και προσχώρησε στην Εθνική Αντίσταση. Από το 1943 ως την Απελευθέρωση, ήταν ενταγμένος στα τμήματα του ΕΛΑΣ Αχαϊας ως υπεύθυνος της Επιμελητείας.

Το Φλεβάρη του 1945, συλλαμβάνεται και πάλι από την Εθνοφυλακή, καταδικάζεται και απολύεται από τη δουλιά του. Ακολούθησε ο δρόμος της εξορίας, στην αρχή στην Ικαρία και κατόπιν στο Μακρονήσι.

Το 40ήμερο μνημόσυνό του θα γίνει αύριο Κυριακή 21 Μάρτη στην Κάτω Αχαγιά.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Δύμης, 20.000 δρχ. στη ΝΕ Αχαϊας για τις ευρωεκλογές.

Η οικογένειά του

  • Επίσης στη μνήμη του Φώτη Τσίλη η Μαρίκα Ρέλλου πρόσφερε 20.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ,μέλους του ΚΚΕ, που πέθανε τον Ιούλη του 1988, πιστού αγωνιστή ως το τέλος της ζωής του, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς, 50.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

Η γυναίκα του, τα παιδιά του, τα εγγόνια του

* * *

Ο ΒΑΪΟΣ ΤΣΙΒΟΣ γεννήθηκε το 1920 στον Παλαμά Καρδίτσας. Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1949. Εκανε συνολικά 18 χρόνια φυλακές και εξορία στο Μακρονήσι, στα Γιούρα, στον Αϊ Στράτη. Πιάστηκε και στη δικτατορία των Απριλιανών και εξορίστηκε και πάλι.

Πέθανε το Φλεβάρη του 1988.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Μαρία και τα παιδιά του Κωνσταντίνος και Βούλα προσφέρουν 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ Παλαμά.

* * *

Η Τιτίκα Πολυμενάκου προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Επισιτισμού, για τις ευρωεκλογές 100 δολάρια ΗΠΑ, στη μνήμη των γονιών της ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΝΑΚΟΥ,καθώς και στη μνήμη της ΕΛΕΝΗΣ ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΗ,των ΒΑΓΓΕΛΑΣ και ΘΕΜΟΥ ΒΑΞΕΒΑΝΗ και της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Αύριο, Κυριακή, 21 Μάρτη, στις 9.00 π.μ., στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στο Χαϊδάρι, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της ΕΑΜικής Αντίστασης και κομμουνιστή

ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΓΙΩΡΓΟΥ

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΡΑΓΚΑ,που σκοτώθηκε πολεμώντας από τις γραμμές του ΕΛΑΣ και του αδελφού του ΜΙΜΗ ΖΑΡΑΓΚΑ, μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε στον Εμφύλιο, η Φρόσω και ο Τάκης Μαμάτσης και η κόρη τους Ζώγια πρόσφεραν στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 70.000 δρχ.

* * *

Την Κυριακή, 21 Μάρτη, στις 9.30 π.μ., στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας Αιγάλεω (περιοχή Λιούμη), θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγαπημένου μαςΜΙΧΑΛΗ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Υπήρξε στέλεχος του ΕΑΜικού κινήματος και του αξιωματικός του ΔΣΕ στην Πελοπόννησο και παρέμεινε πιστός στα υψηλά ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε.Η γυναίκα του, τα παιδιά του, τα εγγόνια του

* * *

Αύριο, 21 Μάρτη, στις 10.00 π.μ., στην εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζας, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και οπαδού του ΚΚΕ

ΚΩΣΤΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ

Στη μνήμη του προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Αθηνά Χρυσανθοπούλου



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ