ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Μάρτη 1999
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εντείνουμε την αντιιμπεριαλιστική πάλη

Με αγωνιστικό παλμό και με ένταση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης οι Κομματικές Οργανώσεις συνδυάζουν τη μεγάλη Πολιτική και Οικονομική Εξόρμηση μπροστά στις ευρωεκλογές, με την έκφραση της λαϊκής αντίθεσης στους συνεχιζόμενους δολοφονικούς βομβαρδισμούς των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη γειτονική Σερβία.

Οι δραστηριότητες των επόμενων ημερών περιλαμβάνουν ανά περιοχή:

ΑΘΗΝΑ
  • Σήμερα Τρίτη 30/3:

- Περιοδεία στην ΟΛΥΜΠΙΚ ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ στις 10.00 πμ θα κάνει οΜπ. Αγγουράκης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

- Περιοδεία στους εργάτες Δήμου Μεταμόρφωσης στις 6.00 πμ θα κάνει οΠ. Ηλιόπουλος.

- Περιοδεία στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι,στις 11.00 πμ θα κάνει ο Ν. Μπατιστάτος,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Περιοδεία στη ΔΕΗ ΔΑΥΕ περιοχής Αθηνών στις 7.00 πμ θα κάνει η Χρ. Τσεντούρου,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Συγκέντρωση στην Ηλιούπολη στις 7.00 μμ με ομιλητή τονΣπ. Χαλβατζή,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Οι ΚΟ 4ου Διαμερίσματος πραγματοποιούν συγκέντρωση στο Ξενοδοχείο ΣΤΑΝΛΕΫ στις 6.30 μμ με ομιλητή τον Ορ. Κολοζώφ,μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

- Συγκέντρωση στην Πλατεία Πλυτά Γούβας στις 8.00 μμ με ομιλητή τον Κράτη Κυριαζή.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Σήμερα Τρίτη 30/3:

- Περιοδεία στον ΟΤΑ Πολίχνης στις 6.30 πμ και συγκέντρωση στους Αμπελόκηπους στις 7.30 μμ.

  • Τετάρτη 31/3:

- Περιοδεία στον ΟΤΑ Μενεμένης στις 6.30 πμ.

  • Πέμπτη 1/4:

- Περιοδεία στον ΟΤΑ Κορδελιού στις 6.30 πμ και συγκέντρωση στον Εύοσμο στις 8.30 μμ με ομιλητή τον Κ. Αβραμόπουλο,μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ.

  • Παρασκευή 2/4:
  • - Περιοδεία στον ΟΤΑ Πυλαίας στις 6.30 πμ και στις 8.00 μμ συγκέντρωση στα Βασιλικά με ομιλητή τον Χ. Κόφφα,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

  • Σάββατο 3/4:

- Περιοδεία το απόγευμα στα χωριά Στίβος - Περιστερώνα και Νικομηδινό.Το βράδυ στις 8.00 μμ συγκέντρωση στη Θέρμη με ομιλητή τον Σ. Βαρδαλή,μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ.

ΗΛΕΙΑ
  • Σήμερα Τρίτη 30/3

- Περιοδεία στη Γαστούνη με ομιλητή τον Αλέκο Αρβανιτίδη μέλος της ΝΕ Ηλείας.

  • Παρασκευή 2/4

- Περιοδεία στο Βαρθολομιό με ομιλητή τον Δημήτρη Κάγκουρα μέλος της ΝΕ Ηλείας.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ
  • Σήμερα Τρίτη 30/3:

- Στη Νέα Κίο θα μιλήσει στις 7.00 μμ ο Ν. Γόντικας,μέλος του ΓΠ Ανατολικής Πελοποννήσου.

  • Αύριο Τετάρτη 31/3:

- Στον Αγιο Ανδριανό θα μιλήσει (7.00 μμ) ο Α. Βασιλείου,γραμματέας της ΝΕ.

  • Πέμπτη 1/4:

- Στο Μάνεση θα μιλήσει στις 7.00 μμ ο α. Βασιλείου,γραμματέας της ΝΕ.

  • Παρασκευή 2/4:

- Στο Ανυφί θα μιλήσει ο Ν. Γόντικας,μέλος του ΓΠ Ανατολικής Πελοποννήσου.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • Σήμερα Τρίτη 30/3:

- Περιοδεία σε Λαδικού - Υπάτη στις 7.00 πμ θα κάνει οΑ. Αλεξόπουλος,μέλος της ΕΠ, γραμματέας ΝΕ.

- Σε σύσκεψη εκπαιδευτικών Λαμίας στις 7.00 μμ θα μιλήσει οΤ. Χρονάς,μέλος Γραφείου ΕΠ.

  • Τετάρτη 31/9:

- Συγκέντρωση στη Λαμία στις 7.00 μμ διοργανώνουν οι ΚΟ, όπου θα μιλήσει στέλεχος του Κόμματος.

Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις των ΚΟ του ΚΚΕ

Η Αχτιδική Επιτροπή Μενιδίου - Λιοσίων - Ζεφυρίου πραγματοποιεί πολιτική συγκέντρωση με θέμα "Πολιτικές Εξελίξεις - Ευρωεκλογές" αύριο Τετάρτη 31/3 στις 7.30 μμ στην αίθουσα της ΔΕΑΔΑ (Λιοσίων και Σαλαμίνος) στο Μενίδι.

Ομιλητής θα είναι ο Γ. Ποσοτίδης,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

  • Η ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση για τις οικονομικές εξελίξεις στην πορεία προς την ΟΝΕ και τις θέσεις του ΚΚΕ,αύριο Τετάρτη 31/3 στις 7.00 μμ στην αίθουσα των ΕΒΕ. Ομιλητής θα είναι οΝ. Μπατιστάτος,μέλος της ΚΕ του Κόμματος.
Προθεσμίες για ετεροδημότες

Λήγει αύριο Τετάρτη, 31 Μάρτη, η προθεσμία υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης όσων ετεροδημοτών επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους στις ευρωεκλογές. Οι υπηρεσίες των Νομαρχιών και Δήμων και Κοινοτήτων, την 31η του Μάρτη θα είναι ανοιχτές από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ. Οι Νομαρχίες Αθηνών, Πειραιώς, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Θεσσαλονίκης και οι υπηρεσίες των δήμων και κοινοτήτων των αντίστοιχων Νομαρχιών, θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο, Τρίτη και Τετάρτη δηλαδή, από τις 3 έως τις 9 μμ.

Η δήλωση υποβάλλεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο ή από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο στον οικείο δήμο ή κοινότητα, μαζί με φωτοαντίγραφο του εκλογικού βιβλιαρίου. Οσοι διαμένουν σε πρωτεύουσες νομών υποβάλλουν τη δήλωση στην οικεία Νομαρχία. Στη δήλωση ο ετεροδημότης πρέπει να δηλώσει: Το νομό, δήμο ή κοινότητα και ενορία, στους εκλογικούς καταλόγους των οποίων είναι γραμμένος. Το νομό, το δήμο ή κοινότητα, το δημοτικό διαμέρισμα, την ενορία και διεύθυνση διαμονής. Επίσης πρέπει να προσδιορίσει αν διαμένει μόνιμα ή προσωρινά στον τόπο όπου επιθυμεί να ψηφίσει.

Οσοι διαμένουν στον δήμο Αθηναίων μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους, από τις 3 έως τις 7μμ., στα παρακάτω κέντρα της Νομαρχίας: Παγκράτι,1ο και 7ο Δημοτικά Σχολεία (Σπύρου Μερκούρη 20). Λόφος Σκουζέ,144ο και 163ο Δημοτικά Σχολεία (Μετοχίτη και Χατζηαποστόλου.Κυψέλη,27ο και 30ο Δημοτικά Σχολεία (Χιλιανδρίου και Κασταλλίας). Κέντρο Αθήνας,στην Υπηρεσία Διαβατηρίων της Νομαρχίας Αθηνών (Σολωμού 43 και Πατησίων).Κεντρικό Κατάστημα Νομαρχίας Αθηνών,(Κηφισίας 125 - 127).

  • Για περισσότερες πληροφορίες, οι ετεροδημότες που μένουν στην Αττική, μπορούν να επικοινωνούν με την ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ, στα τηλέφωνα 52.82.544 - 5.
Προσφέρουν για τη μάχη των ευρωεκλογών
  • Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΛΙΑΡΟΥ,πρώην δημάρχου Ζεφυρίου και στελέχους του ΚΚΕ, η οικογένειά του προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Ζεφυρίου, 50.000 δρχ.
  • Ο Γεράσιμος Προκόπης,αντιστασιακός, προσφέρει ως δεύτερη δόση 25.000 δρχ. στην ΚΟ Κορυδαλλού, στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ από την Κεφαλονιά.
  • Ο Δημήτριος Κουγιούφας προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Πλ. Αττικής - Βικτώριας, 10.000 δρχ.
  • Ο Νίκος Κατσαφάδος προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Πλ. Αττικής - Βικτώριας, 10.000 δρχ. στη μνήμη των γονιών του ΣΤΑΥΡΟΥ και ΕΥΓΕΝΙΑΣ,των αδελφών του ΓΙΩΡΓΟΥ, ΗΛΙΑ, ΤΑΣΟΥ και του γαμπρού του ΣΤΑΘΗ ΜΟΛΥΒΑ.
  • Η Γεωργία σύζυγος Ηλία Βότσικα προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Ελεούσας Ιωαννίνων, 5.000 δρχ. στη μνήμη του πατέρα της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΕΦΟΥ,μέλους του ΚΚΕ, που πέθανε στην Ουγγαρία.
  • Ο αντιστασιακός ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΠΑΧΗΣ,ανάπηρος του ΔΣΕ, από τη Νέα Ιωνία Βόλου, προσφέρει από το υστέρημά του 40.000 δρχ.
  • Ο Β. Γ. και η Δ. Γ. προσφέρουν 10.000 δρχ. στη μνήμη των ξεχασμένων συντρόφων τους ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΒΔΟΥ,ΣΤΑΜΑΤΙΑΣ ΒΙΤΣΑΡΑ,ΝΙΚΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ και ΔΩΡΑΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑ (Σκλάβαινας).
  • Ο Γιάννης Τυροκομάκης προσφέρει 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετρούπολης, στη μνήμη του αδελφού του ΗΛΙΑ,που δολοφονήθηκε το 1947 στον Ψηλορείτη.
  • Ο Νίκος Παπαδόπουλος,από την Καλαμαριά, πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Βυζαντίου Καλαμαριάς, 100.000 δρχ.
  • Ο Πέτρος Καραγιαννίδης προσφέρει 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ανάληψης, στη μνήμη των ΠΑΥΛΟΥ και ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ.
  • Νεοσύλλεκτοι του ΚΕΝ Πεζικού Τρίπολης προσφέρουν 10.000 δρχ. στην Οικονομική Εξόρμηση.
Πασχαλιάτικη εκδρομή του ΚΜΕ

Το ΚΜΕ διοργανώνει 4ήμερη πασχαλιάτικη εκδρομή στη γραφική Λευκάδα. Για περισσότερες πληροφορίες. στα τηλέφωνα: 88.10.074 και 88.10.046 από τις 9π.μ. έως τις 2 μ.μ., καθημερινά.

Εκδηλώσεις των Επιτροπών Ειρήνης
  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Κυψέλης, Πατησίων, Γαλατσίου διοργανώνουν σήμερα Τρίτη πικετοφορία διαμαρτυρίας ενάντια στην επέμβαση του ΝΑΤΟ στη ΝΟ Γιουγκοσλαβίας στις 5.30 μμ από την Πλατεία Αμερικής έως το τέρμα Πατησίων.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Χολαργού διοργανώνει εκδήλωση ενάντια στις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις το Σάββατο 3 Απρίλη στις 7.00 μμ στο Αλσος Περιστερίου.
  • Εκδήλωση αφιερωμένη στα "50 χρόνια του Κινήματος Ειρήνης",αλλά και συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο κουρδικό λαό, καταδίκης της κυβέρνησης των "yes man", αλλά και αντίθεσης στα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, διοργανώνουν από κοινού η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς, η "Δημοκρατική Ενότητα Νίκαιας",ο Σύλλογος Δασκάλων Νίκαιας,η Ενωση Γονέων Νίκαιας,το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ,ο Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας,ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Τριάδας,ο ΑΦΜΟ (ΑΦΟΑΝ),ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Χαλκηδόνας και ο ΟΦΟΝ.Η εκδήλωση θα γίνει αύριο Τετάρτη 31/3 στις 7.30 μμ στην οδό (28ης Οκτωβρίου και Θεσσαλίας) και θα μιλήσει οΝ. Φωτιάδης,μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, ενώ θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Μικρασιατική Χορωδία Νίκαιας, τα Χορευτικό Συγκροτήματα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Νίκαιας, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου η "Αγ. Τριάδα". Επίσης ομιλία εκπροσώπου των Κούρδων και συμμετοχή κουρδικού συγκροτήματος.
Η Κοκκινιά για τον Ν. Μπελογιάννη

Η ΚΟ Κοκκινιάς του ΚΚΕ τιμώντας την ηρωική μορφή του κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη,διοργανώνει με την ευκαιρία των 47 χρόνων, από την εκτέλεσή του, πολιτικό μνημόσυνο στον τάφο του, στο Γ' Νεκροταφείο, σήμερα Τρίτη 30/3 στις 6.00 μμ και καλεί κάθε πατριώτη που αντιστέκεται στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις των ΝΑΤΟικών δυνάμεων να αποδώσει με την παρουσία του φόρο τιμής στον "άνθρωπο με το γαρίφαλο".

Τουρκικές απειλές κατά των αντιαεροπορικών

Με χτύπημα κατά των συστημάτων αεράμυνας που είναι εγκαταστημένα επί των νησιών του Αιγαίου απειλεί η Αγκυρα. Το θέμα φέρνει στη δημοσιότητα η τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ", όπου στο χτεσινό της φύλλο κάνει λόγο για "σοβαρό επεισόδιο" που σημειώθηκε πριν 10 μέρες, όταν ελληνικό αντιαεροπορικό σύστημα στη Λήμνο "κλείδωσε" στο ραντάρ του τουρκικό "F-16", που παραβίαζε τον ελληνικό εναέριο χώρο. Προφανώς πρόκειται για τα ρωσικής προέλευσης αντιαεροπορικά μικρού βεληνεκούς τα οποία έχουν εγκατασταθεί τελευταία στα νησιά. Ο Τούρκος πιλότος όταν διαπίστωσε ότι είναι εγκλωβισμένος επικοινώνησε με το κέντρο επιχειρήσεων και πήρε οδηγίες να επιστρέψει στη βάση του γράφει η εφημερίδα.

Τα συστήματα αυτά, που μπορούν να καταρρίπτουν τα εχθρικά αεροσκάφη από απόσταση 12 χιλιομέτρων, ενεργοποιούνται μόλις τα τουρκικά μαχητικά περάσουν από μια ζώνη και πέρα, πράγμα που ο πιλότος τους το αντιλαμβάνεται και γνωρίζει ότι απειλείται με κατάρριψη. Η "Χουριέτ" υποστηρίζει ότι ο "εγκλωβισμός" έγινε "σε περιοχή που η Τουρκία θεωρεί διεθνή εναέριο χώρο". Τέτοιες περιοχές, σύμφωνα με την τουρκική φρασεολογία, είναι το τμήμα του ελληνικού εναέριου χώρου μεταξύ 6 και 10 μιλίων.

Η Αγκυρα, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα διαμαρτυρήθηκε ήδη στον επιτετραμμένο της ελληνικής πρεσβείας, Μιχάλη Χρηστίδη, και έκανε έντονο διάβημα στην Αθήνα. Στο διάβημα προειδοποιεί ότι "αποτελεί νόμιμη άμυνα του πιλότου, να πλήξει τα συστήματα που τον εγκλωβίζουν",ενώ προσθέτει ότι η Αγκυρα επικαλείται τις συνθήκες που προβλέπουν την αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ