ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Απρίλη 1999
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Προελαύνουν οι δυνατοί

Οντας στην τελική ευθεία πριν από τους πρώτους αγώνες στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, οι τέσσερις φιναλίστ έκαναν επίδειξη φόρμας. Γιουβέντους, Μπάγερν, Μάντσεστερ και Ντιναμό Κιέβου κέρδισαν συνοδεύοντας την κατάκτηση τριών βαθμών με πολύ καλές εμφανίσεις. Από τα εκτός συνόρων δρώμενα ξεχωρίζει η αντεπίθεση της Μίλαν, που πλέον βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από τη Λάτσιο.

Οι "ροσονέρι" πριν από δύο βδομάδες ήταν επτά βαθμούς πίσω από τη Λάτσιο. Ομως εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα τα δύο στραβοπατήματα της πρωτοπόρου και από χθες βρίσκονται σ' απόσταση αναπνοής. Η Μίλαν συνέτριψε 5 - 1 εκτός έδρας την Ουντινέζε, ενώ η Λάτσιο έχανε μέσα στο "Ολύμπικο" από τη Γιουβέντους με 3 - 1. Ετσι πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος, η κατάκτηση του "σκουντέτο" ξανάγινε ανοιχτή υπόθεση. Η Λάτσιο έχει 56 βαθμούς και ακολουθούν Μίλαν με 55, Φιορεντίνα με 51 και Πάρμα με 49.

Η Μπάγερν κέρδισε και τη Φραγκφούρτη (3 - 1) και οδεύει ακάθεκτη για τον τίτλο διατηρώντας την απόσταση ασφαλείας που της παρέχουν οι 10 βαθμοί από τη δεύτερη Λεβερκούζεν, που επίσης "χαμογέλασε". Νίκησε την Γκλάντμπαχ 4 - 1 ενώ η Καϊζερσλάουτεν έχανε από τη Ρόστοκ 2 - 1. Ετσι η Λεβερκούζεν "αγκάλιασε" την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στη βαθμολογία: Μπάγερν 64, Λεβερκούζεν 54, Καϊζερσλάουτεν 48, Χέρτα Βερ. και Βόλφσμπουργκ 45.

Η Μάντσεστερ χάρηκε διπλά αφού όχι μόνο κέρδισε τη Σέφιλντ με 3 - 0 αλλά μια από τις βασικές διώκτριές της, η Τσέλσι, "αυτοκτόνησε" χάνοντας σημαντική ευκαιρία να την πλησιάσει πολύ. Στο "Στάμφορντ Μπριτζ" οι Λονδρέζοι νικούσαν ως το 82' τη Λέστερ με 2 - 0 αλλά τελικά παραχώρησαν ισοπαλία 2 - 2. Χωρίς τέλος δείχνει ο κατήφορος της Λίβερπουλ που έχασε στο "Ανφιλντ" και από την Αστον Βίλα με 0 - 1.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Συνεχίζουν ακάθεκτοι

Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟ συνέχισαν νικηφόρα. Κακές διαιτησίες σε Ελευσίνα, Ριζούπολη

Χωρίς κανένα πρόβλημα οι τρεις πρωτοπόροι συνέχισαν την πορεία τους στα πλαίσια της 26ης αγωνιστικής. Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός πέτυχαν σχετικά εύκολες νίκες και τίποτα δεν άλλαξε στο σκηνικό της κορυφής.

Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τα ματς:

Στη Νεάπολη ο Ολυμπιακός με σύμμαχο την καλή παράδοση έφθασε σε εύκολη επικράτηση απέναντι στον Ιωνικό που έχασε αρκετές από τις ελπίδες του για έξοδο στην Ευρώπη. Ο "άτακτος" Ανατολάκης άνοιξε το σκορ και το δρόμο για τη νίκη. Γκολ για Οσκαρ αυτό του Αλεξανδρή με ανάποδο ψαλίδι στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ιπποτικά ο Μαρκαριάν παραδέχτηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου, ενώ ο Μπάγεβιτς δήλωσε πως το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός θα πάρει μεγάλο παίκτη (Τσούρσιτς;).

Η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο του ΠΑΟΚ με σχετική ευκολία. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Φραντζέσκος έκανε ανόητο πέναλτι στον Μπατίστα και ο Νικολαϊδης το μετέτρεψε σε γκολ. Ο Ρε με δυνατό βολέ έδωσε τη χαριστική βολή στον "Δικέφαλο" που φωνάζει, ορθά, για το μη καταλογισμό γκολ του Ζήση Βρύζα (υποδείχτηκε εσφαλμένα σε θέση οφσάιντ).

Σε ρυθμό προπόνησης ο Παναθηναϊκός έκανε μια... πεντάρα τον ουραγό και ήδη καταδικασμένο Εθνικό. Το ουσιαστικό κέρδος για το "τριφύλλι" ήταν η σπουδαία απόδοση του Γιώργου Καραγκούνη που παιχνίδι σε παιχνίδι δείχνει τα σπάνια προσόντα του. Αλλωστε χθες πέτυχε δυο σπουδαία γκολ.

Η Ξάνθη έδειξε τα... δόντια της και στο Χαριλάου. Αν και ο Αρης προηγήθηκε η Σκόντα στην επανάληψη βρήκε τη δύναμη να γυρίσει το ματς και να πάρει μια σπουδαία νίκη που τη φέρνει πολύ κοντά στην έξοδο για την Ευρώπη.

Οι εξελίξεις στο σαλονικιώτικο στρατόπεδο δρομολογούνται...

Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνει η Καβάλα του Μάκη Κατσαβάκη. Νέο "θύμα" του ΑΟΚ ο Ηρακλής που δείχνει και πάλι τον κακό του εαυτό.

Σε ανοδική πορεία και ο ΟΦΗ που ξεπέρασε το εμπόδιο του Πανιώνιου στο Ηράκλειο. Οι "κυανέρυθροι" μπλέκουν πλέον σε περιπέτειες.

Στη Ριζούπολη ο διαιτητής Β. Δημητρόπουλος ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Σφύριζε στο... περίπου και άφησε παραπονεμένους τους γηπεδούχους. Πάντως το 2 - 0 έγινε 2 - 2 από τον Εθνικό Αστέρα και σίγουρα ευθύνες έχουν και οι παίκτες του Απόλλωνα που επαναπαύτηκαν.

Ενας ακόμη "ανίκανος" ρέφερι ο υπαξιωματικός του ναυτικού Π. Κωνσταντινίδης, τα έκανε... μούσκεμα στην Ελευσίνα. "Εφεύρε" πέναλτι υπέρ της Προοδευτικής και έφυγε... νύχτα από το γήπεδο.

Τέλος, στη Βέροια η τοπική ομάδα υπέγραψε τη "θανατική" καταδίκη με τη λευκή ισοπαλία απέναντι στον Πανηλειακό.

Ο Ντέμης Νικολα'ϊδης σημείωσε το πρώτο γκολ της ΑΕΚ κατά του ΠΑΟΚ και

Ο Ντέμης Νικολαϊδης σημείωσε το πρώτο γκολ της ΑΕΚ κατά του ΠΑΟΚ και ηγείται με μεγάλη διαφορά των σκόρερ του πρωταθλήματος

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Βγήκαν οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες του φάιναλ φορ του κυπέλλου χάντμπολ ανδρών που θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο στο Κιλκίς. Ο Δούκας νίκησε τον ΒΑΟ στο Ζηρείνιο με 27-20, το Κιλκίς πέρασε από τα Χανιά νικώντας το τοπικό Περιστέρι με 25-19, ενώ ο Αρχέλαος νίκησε τον Τρίτωνα μέσα στη Θεσσαλονίκη με 27-19. Η ομάδα, που θα συμπληρώσει την τετράδα, θα βγει από το σημερινό παιχνίδι μεταξύ Σχ. Ξυνή και Πανελλήνιου (Μενιδίου 17.30).

ΠΟΛΟ
Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Ξανά μαζί... Ενα χρόνο μετά τις περσινές αναμετρήσεις τουςΒουλιαγμένη και Ολυμπιακός είναι οι δυο ομάδες που και φέτος θα διεκδικήσουν τα σκήπτρα του πρωταθλητή Ελλάδας στο πρωτάθλημα πόλο της Α1 ανδρών. Πέρσι οι "μπέμπηδες" ήταν αυτοί που χαμογέλασαν τελευταίοι, αφού κατάφεραν να σπάσουν το πλεονέκτημα έδρας και να στεφθούν πρωταθλητές. Φέτος όμως οι "ερυθρόλευκοι" δηλώνουν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν το ίδιο, μια και ως γνωστό το πλεονέκτημα έδρας το έχει η Βουλιαγμένη.

Η Βουλιαγμένη στο δεύτερο ημιτελικό επικράτησε δύσκολα εκτός έδρας της Χαλκίδας με 12-11 και έτσι απέφυγε τη διαδικασία του τρίτου παιχνιδιού. Το χρυσό γκολ για τον ΝΟΒ πέτυχε ο Αμερικανός Κρεντέλ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Πάντως οι γηπεδούχοι φωνάζουν για τη διαιτησία, αφού στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού ζήτησαν δυο αποβολές για παραβάσεις πάνω στο Χάμπερτ, που δε δόθηκαν. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Αμερικανός παίκτης της Χαλκίδας να εκνευριστεί και να πετάξει την μπάλα και για την ενέργειά του αυτή να αποβληθεί χωρίς αντικατάσταση.

Σαφώς πιο ήρεμο παιχνίδι έγινε στα Χανιά, όπου ο Ολυμπιακός με τον αέρα της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων άλωσε την έδρα των Κρητικών, επικρατώντας με 4-9.

Ο πρώτος τελικός θα γίνει στις 21 Απρίλη και το δεύτερο παιχνίδι στις 24, ενώ αν χρειαστεί και τρίτο, αυτό θα γίνει στις 25 του ίδιου μήνα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ