ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καραβάνια διεθνιστικής αλληλεγγύης
  • Αποστολή 150 εκπροσώπων Δήμων, Εργατικών και Συνταξιουχικών Ομοσπονδιών και Συνδικάτων, της ΕΕΔΥΕ, κοινωνικών φορέων, αναχωρεί σήμερα το απόγευμα από την Αθήνα για τη Γιουγκοσλαβία
  • Στο Βελιγράδι βρίσκονται ήδη συνδικαλιστές από ΓΣΕΕ, Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά, ΟΜΕ - ΟΤΕ, ΠΟΣ και ΟΜΕ - ΕΛΤΑ
  • Χτες αναχώρησε αποστολή 100 εργαζομένων στους ΟΤΑ

Ενας νοητός άξονας συνδέει την Αθήνα με το Βελιγράδι. Μια κοινή απόφαση, το λαό της Ελλάδας και της Γιουγκοσλαβίας. Απόφαση αγώνα και αντίστασης ενάντια στον κοινό εχθρό, τον ιμπεριαλισμό. Το μήνυμα αυτό θα μεταφέρει στο Βελιγράδι αποστολή 150 εκπροσώπων Δήμων, Εργατικών και Συνταξιουχικών Ομοσπονδιών και Συνδικάτων, της ΟΒΣΑ, της ΕΕΔΥΕ, κοινωνικών φορέων, καθώς και οι δήμαρχοι Βύρωνα, Καισαριανής, Περάματος και Πετρούπολης,που αναχωρεί σήμερα το απόγευμα από την Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει στις ανθρώπινες αλυσίδες που δημιουργεί ο λαός της Γιουγκοσλαβίας, προστατεύοντας και μ' αυτό τον τρόπο πιθανούς στόχους του ΝΑΤΟ.

Ταυτόχρονα, η βαρυσήμαντη αυτή κίνηση αποτελεί έμπρακτη απόδειξη των αισθημάτων αλληλεγγύης και συμπαράστασης που τρέφει ο ελληνικός λαός γι' αυτόν της γειτονικής χώρας, καθώς και της διάθεσής του να συμμετάσχει με όποιον τρόπο μπορεί στον ηρωικό αγώνα του.

Χτες, εκ μέρους της αντιπροσωπείας που θα επισκεφτεί το Βελιγράδι - όπου θα συναντηθεί και με εκπροσώπους της κυβέρνησης, μαζικών φορέων, συνδικάτων, κινημάτων ειρήνης, δημάρχους κ. ά. - δόθηκε συνέντευξη Τύπου. Ανοίγοντάς την ο Δ. Βανδώρος,πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας,τόνισε: "Θέλουμε και έμπρακτα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Γιουγκοσλαβίας. Ο αγώνας μας δε σταματά εδώ, συνεχίζουμε έως ότου σταματήσουμε τον βρώμικο πόλεμο που διεξάγεται εναντίον των Βαλκανίων, εναντίον των λαών όλου του κόσμου".

Παίρνοντας το λόγο ο γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, Θ. Παφίλης,σημείωσε: "Περίπου ένα μήνα από την έναρξη του βάρβαρου πολέμου από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, οι φορείς, που εκπροσωπούνται εδώ σήμερα, πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν στον αγώνα του λαού μας, που στρέφεται κατά του πολέμου, κατά της συμμετοχής της χώρας μας σ' αυτόν. Το ίδιο και η Συντονιστική Επιτροπή 100 φορέων κατά του πολέμου που δημιουργήθηκε. Δυστυχώς, ο πόλεμος κλιμακώνεται, όπως και η συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτόν".

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του εξήρε τον αγώνα και την αντίσταση του λαού της Γιουγκοσλαβίας, όπως και αυτόν του λαού της Ελλάδας εναντίον του πολέμου. Αναφερόμενος στην αποστολή επισήμανε πως "οι ανθρώπινες αλυσίδες μπορεί να αρχίζουν στο Βελιγράδι, φτάνουν όμως ως την Αθήνα" και σημείωσε πως γίνεται προσπάθεια να συμμετάσχουν σ' αυτές και εκπρόσωποι των κινημάτων ειρήνης όλης της Ευρώπης.

Ο Γ. Γιώγος,δήμαρχος Πετρούπολης, με τη σειρά του κατήγγειλε το "ανελέητο χτύπημα του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας", επισήμανε την αναγκαιότητα να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη προς το γιουγκοσλαβικό λαό, να ενταθεί ο αγώνας για το σταμάτημα της βαρβαρότητας, μια και διαφορετικά είναι πολύ πιθανόν το επόμενο θύμα να είναι ο ελληνικός λαός.

"Η με το ΝΑΤΟ - υπογράμμισε - ή με την ειρήνη και το λαό. Αυτό είναι το ερώτημα σήμερα και για μας η επιλογή είναι εύκολη. Παίρνουμε πρωτοβουλία, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, ζητάμε το σταμάτημα του πολέμου, ζητάμε να μη βγει κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους στρατιώτες μας, που εξέφρασαν την ίδια γνώμη. Ακόμα, καταδεικνύουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης, οι δύο λαοί είναι φίλοι, στάθηκαν δίπλα σε αγώνες, δεν μπορεί η Ελλάδα να ανοίγει πόρτα να περάσουν αυτοί που θα βάλουν φωτιά στο σπίτι του γείτονά της".

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Βύρωνα Ν. Ρογκάκος σημείωσε: "Εκπροσωπώ ένα δήμο που στήθηκε από τους πρόσφυγες ενός άλλου πολέμου, από τους ίδιους θύτες. Θέλουμε να κατονομάσουμε στο λαό τον εγκληματία, το ΝΑΤΟ, που γιορτάζει τα 50 χρόνια του, 50 χρόνια βαμμένα με αίμα των λαών. Και να μην ξεχνάμε, σήμερα 21 Απρίλη, πως αυτός ευθύνεται και για το απριλιανό πραξικόπημα. Αν δεν του κοπούν τα χέρια, τίποτα καλό δεν έχει να περιμένει ο κόσμος. Πρέπει οι λαοί να αφυπνιστούν. Τέλος, θέλω να πω ότι συνεχίζουμε τον αγώνα, μεταξύ άλλων την ερχόμενη Δευτέρα, 13 δήμοι, θα πραγματοποιήσουμε ανοιχτό συμβούλιο έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία".

Από τη μαρτυρική Καισαριανή - όπως τη χαρακτήρισε - ο δήμαρχός της Γ. Κατημερτζής ενημέρωσε για την απόφαση του δήμου να πραγματοποιηθεί 10ήμερο αντιφασιστικού αγώνα, τονίζοντας πως οι εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά παίρνουν σαφή αντιπολεμικό χαρακτήρα. Κατήγγειλε με τη σειρά του την κυβέρνηση για τις διευκολύνσεις που παρέχει στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα, ενώ τόνισε πως το επόμενο διάστημα πρέπει όλοι να δώσουν τη μάχη για την ενημέρωση του λαού σχετικά με τις αιτίες του πολέμου, τους υπεύθυνους και τις επιδιώξεις τους, μια και - όπως εκτίμησε - θα ενταθεί η προσπάθεια αποπροσανατολισμού του.

ΓΣΕΕ

Στο Βελιγράδι βρίσκονται συνδικαλιστές από τη ΓΣΕΕ, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά, την ΟΜΕ - ΟΤΕ, την ΠΟΣ και την ΟΜΕ - ΕΛΤΑ, όπου θα συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία και με τη Συνομοσπονδία Εργαζομένων της Γιουγκοσλαβίας. Η ΓΣΕΕ έστειλε ήδη το πρώτο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκέντρωσε, όπως και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

ΠΟΕ - ΟΤΑ

Στο μεταξύ χτες το πρωί αναχώρησε αποστολή 100 εργαζομένων στους ΟΤΑ για το Βελιγράδι, η οποία συνοδεύει φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας, που συγκέντρωσαν οι εργαζόμενοι σε δήμους και κοινότητες, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελληνοσερβικής Φιλίας, βοήθεια 10 εκατομμυρίων σε τρόφιμα και φάρμακα. Η αποστολή θα "δεθεί" στις ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από το δημαρχείο του Βελιγραδίου και σε γέφυρες.

ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Ολοένα και περισσότερες Ομοσπονδίες αποφασίζουν να στείλουν αποστολές στη Γιουγκοσλαβία. Ανάμεσά τους και η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και η ΕΤΕ - ΔΕΗ, οι οποίες αποφάσισαν να επισκεφτούν τα 18 βομβαρδισμένα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γιουγκοσλαβία και να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών, σε συνεννόηση με την αντίστοιχη Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία. Παράλληλα, συγκεντρώνουν τρόφιμα και φάρμακα, καθώς και χρήματα στο λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα με αριθμό 108/29606648.

Στην πόλη Νις συνδικαλιστές από τη Μακεδονία

Σε ανθρώπινη αλυσίδα στις γέφυρες της πόλης Νις της Γιουγκοσλαβίας θα ενταχθούν απόψε το βράδυ 50 συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, από την Κεντρική Μακεδονίας, που συντονίζουν τη δράση τους με το ΠΑΜΕ.Οι συνδικαλιστές αναχωρούν σήμερα στις 7.30 π.μ. από τη Θεσσαλονίκη και αποτελούν την πρώτη από τις αποστολές συνδικαλιστών της περιοχής που θα μεταβούν το επόμενο διάστημα στη Γιουγκοσλαβία.

Στα πλαίσια της αποστολής θα μεταφέρουν φαρμακευτικό υλικό για τον άμαχο πληθυσμό της χώρας που πλήττεται καθημερινά από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ. Το υλικό θα παραδοθεί στα γιουγκοσλάβικα συνδικάτα που θα τους περιμένουν στην πόλη Νις. Εκεί κατόπιν συνεννόησης θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα, όπου οι τοπικοί συνδικαλιστές κρίνουν ότι είναι απαραίτητο.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρο Νάουσας, Χρήστος Τρεμπελής,που συμμετέχει στην αποστολή, δήλωσε σχετικά: "Η αποστολή αυτή δε θα είναι και η τελευταία αφού το ενδιαφέρον από πλευράς συνδικαλιστών και εργαζόμενων, για να συμμετέχουν και οι ίδιοι στις ανθρώπινες αλυσίδες, παραμένει αμείωτο. Για εμάς είναι μια ανοιχτή έκφραση συμπαράστασης αλληλεγγύης προς το γιουγκοσλάβικο λαό που αυτή τη στιγμή βομβαρδίζεται ανελέητα από τις αμερικανονατοϊκές δυνάμεις και γι' αυτόν το λόγο καλούμε ακόμη περισσότερους συνδικαλιστές και εργαζόμενους να δηλώσουν την ενεργό συμμετοχή τους στις επόμενες αποστολές".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απέκλεισαν συμβολικά το λιμάνι πριν φύγουν για Βελιγράδι

Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στο γιουγκοσλάβικο λαό θα διαδηλώσουν 50 συνδικαλιστές του χώρου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από διάφορες πόλεις που αναχώρησαν χτες το μεσημέρι από τη Θεσσαλονίκη, για να απαιτήσουν άμεσο τερματισμό των ΝΑΤΟικών επιχειρήσεων, συμμετέχοντας σε ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από το δημαρχείο του Βελιγραδίου και γέφυρες της πόλης.

Οι εργαζόμενοι πριν την αναχώρησή τους απέκλεισαν συμβολικά για 2 ώρες την Πύλη 11 του Λιμανιού, απ' όπου διέρχονται οι φάλαγγες των ΝΑΤΟικών δυνάμεων για τα Σκόπια. Με συνθήματα απαίτησαν να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί και να παύσουν οι διευκολύνσεις που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις, παραχωρώντας τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα εδάφη της χώρας.

Πεπεισμένοι πως οι λαοί των Βαλκανίων μπορούν και πρέπει να ζήσουν ειρηνικά, χωρίς ξένες επεμβάσεις, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη δολοφονική επέμβαση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εναντίον της Γιουγκοσλαβίας και καλούν τους συναδέλφους τους να αντιπαλέψουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, δυναμώνοντας το αντιπολεμικό κίνημα.

Η αποστολή αναχώρησε λίγο μετά τις 2μ.μ. από τη Θεσσαλονίκη και σήμερα, στο πλαίσιο της παραμονής της στο Βελιγράδι, θα επιδιώξει να συναντηθεί με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της Γιουγκοσλαβίας, προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη των εργαζομένων στο δοκιμαζόμενο λαό. Ταυτόχρονα, οι 50 εργαζόμενοι θα μετέχουν σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο του Βελιγραδίου.

Δεκαήμερο εργατικών αντιπολεμικών εκδηλώσεων

Δεκαήμερες εκδηλώσεις για το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.Οι εκδηλώσεις θα έχουν ταξικό, αγωνιστικό εργατικό χαρακτήρα και ταυτόχρονα αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο, για να εκφραστεί η ομόθυμη αντίθεση των εργαζομένων κι όλου του ελληνικού λαού για το βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια και να καταδικαστεί η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που μπλέκει, παρά τη συνολική αντίθεση του λαού μας, την Ελλάδα σε πολεμικές περιπέτειες, εκτός των συνόρων της.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί τη ΓΣΕΕ ν' αποφασίσει πανελλαδική απεργία για αύριο, 23 Απρίλη, διοργανώνοντας την ίδια μέρα αντιπολεμικές - αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις σ' όλη τη χώρα. Σε περίπτωση που η πρότασή του δεν εγκριθεί από τη ΓΣΕΕ, το ΕΚΛ θα διοργανώσει αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στη Λάρισα. Επίσης, επί μια βδομάδα, από τη Δευτέρα 26/4 μέχρι και την Παρασκευή 30/4, το ΕΚΛ κηρύσσει καθημερινά στάση εργασίας για μία ώρα στους χώρους εργασίας, όπου θα γίνονται ομιλίες και εκδηλώσεις.

Την Πέμπτη 29/4 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο - συναυλία στην πλατεία Ταχυδρομείου και την επομένη μέρα θα προβληθεί κινηματογραφική ταινία στο "Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο", σε συνεργασία του ΕΚΛ με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Λάρισας.

Φυσικά ταξικό αγωνιστικό, αλλά και αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο θα έχει και η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Τέλος, η διοίκηση του ΕΚΛ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συμμετάσχει στην αντιπολεμική συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στο Πολύκαστρο, ενώ αποφασίστηκε, ακόμα, την αποστολή συνδικαλιστών του ΕΚΛ στη Γιουγκοσλαβία, για να συμμετάσχουν στις ανθρώπινες αλυσίδες στα εργοστάσια που βομβαρδίζονται από το ΝΑΤΟ.

Στο Βόλο

Δεκαήμερο αντιπολεμικής - αντιιμπεριαλιστικής δράσης, μ' αφορμή το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, διοργανώνει το ΠΑΜΕ Μαγνησίας. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

  • Αύριο Πέμπτη, 24/4, στις 7.30 μμ, αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο δημαρχείο του Βόλου, πορεία στους δρόμους της πόλης και παράδοση ψηφισμάτων στα προξενεία Ιταλίας, Ολλανδίας, Γερμανίας, Βελγίου.
  • Το Σάββατο 24/4, στις 11.30 π.μ., αναχώρηση εργαζομένων του νομού, με λεωφορεία από το δημαρχείο Βόλου, για το Πολύκαστρο του Κιλκίς, όπου θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική, πανεργατική, αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία μέχρι το φυλάκιο των Ευζώνων, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ.
  • Την Τρίτη και Τετάρτη 27 - 28/4, αντιπροσωπείες συνδικαλιστών του Βόλου θα ξεκινήσουν για την πόλη Νις της Γιουγκοσλαβίας για να συμμετάσχουν στις ανθρώπινες αλυσίδες κατά των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ.
  • Την Παρασκευή 30/4, στις 7.30 μμ, αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση στην παραλία του Βόλου, με συναυλία ροκ συγκροτημάτων, χορευτικά συγκροτήματα, θεατρική παράσταση και συζητήσεις.

Και φυσικά την Πρωτομαγιά, η απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, θα έχει ταξικό αγωνιστικό χαρακτήρα και ταυτόχρονα αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο.

Ποιοι συμμετέχουν

Στην αποστολή διεθνιστικής αλληλεγγύης για τη στήριξη του αγώνα του ηρωικού γιουγκοσλαβικού λαού και τη συμμετοχή στις ανθρώπινες αλυσίδες που σχηματίζει, για να προστατέψει την πατρίδα του από τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ, επικεφαλής θα είναι Θ. Παφίλης,γενικός γραμματέας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη,και μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και συμμετέχουν ακόμα από εργατικά σωματεία και φορείς:

- Χριστίνα Τσεντούρου,πρόεδρος του Συνδικάτου Κλάδων Ενδυσης.

- Α. Ζαζόπουλος,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και ο Δ. Βανδώρος,πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, με μεγάλη αντιπροσωπεία οικοδόμων από όλη την Ελλάδα.

- Β. Σκουράκης,πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου "Προμηθέας".

- Δ. Χαρός,γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ενωσης Λιθογράφων.

- Χρ. Μπούρας,πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

- Χ. Χαλβατζόγλου,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.

- Δ. Κομποστιώτης,πρόεδρος του Συνδικάτου Ξύλου Αθήνας.

- Χρ. Σταμούλος,μέλος του ΔΣ του ΟΑΣΑ.

- Μαρία Τσαγκατάκη,μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων.

- Μαριάνθη Χαλβατζή,μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

  • Επίσης η Δ. Μάρκου,μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης.
  • Την αποστολή πλαισιώνουν από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι δήμαρχοι: Γ. Γιώγος Πετρούπολης, Γ. Κατημερτζής Καισαριανής, Γ. Πατσιλινάκος Περάματος και Ν. Ρογκάκος Βύρωνα, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Λ. Αυδής Αθήνας, Βέρα Νικολαϊδου Νίκαιας, Ελένη Παπαδοπούλου Κερατσινίου, Μ. Σελέκος Χαϊδαρίου και ο νομαρχιακός σύμβουλος Αχαϊας Α. Αθανασόπουλος.
  • Ο δημοσιογράφος Γ. Τσαπόγας,ο οποίος θα μεταφέρει ψήφισμα της ΠΕΑΕΑ, στο οποίο καταγγέλλονται οι εγκληματικοί βομβαρδισμοί και εκφράζεται η αλληλεγγύη των Ελλήνων αντιστασιακών στο γιουγκοσλαβικό λαό. Επίσης, μεταφέρει μήνυμα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αντιστασιακών Δημοσιογράφων,αλλά και προσωπικό μήνυμα του Μ. Μαθιουδάκη,γενικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ, προς τους αντίστοιχους φορείς των Γιουγκοσλάβων δημοσιογράφων.
Συγκέντρωση βοήθειας

Το Συντονιστικό Οργανο που συγκροτήθηκε από την ΕΕΔΥΕ, συνδικαλιστικές, μαζικές οργανώσεις, δήμους της Αττικής, κοινωνικούς και καλλιτεχνικούς φορείς συγκεντρώνει χρήματα, τρόφιμα και φάρμακα προκειμένου να πραγματοποιήσει αποστολή στη Γιουγκοσλαβία εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού στο δοκιμαζόμενο γιουγκοσλάβικο λαό.

Για το λόγο αυτό έχει ανοιχτεί λογαριασμός στην Εμπορική Τράπεζα με αριθμό: 42602434.Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να προσφέρουν τρόφιμα ή φάρμακα μπορούν τα αποστείλουν στις αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού, Αστρους 113, Κολωνός (τηλ. 5147.300) με την ένδειξη "ΕΕΔΥΕ". Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την ΕΕΔΥΕ (3844.853), ΕΕΔΔΑ (3827.303), Συνδικάτο Οικοδόμων (3813.052).

  • Τα φάρμακα που χρειάζονται είναι: αντιμολυσματικά, ορμόνες, βιταμίνες, αντιψυχωτικά, αγχολυτικά, για αναισθησία (γενική και τοπική), μυοχαλαρωτικά, αναλγητικά, αντιεπιληπτικά, αντιχολυστερινικά, καρδιολογικά, αντιασθματικά, για το πεπτικό σύστημα, μυοσκελετικά αντίδοτα και εμβόλια.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 13 ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κοινή ανοιχτή συνεδρίαση έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία

Δεκατρείς δήμαρχοι της νοτιοανατολικής Αττικής συντονίζουν τη φωνή τους κατά της νατοϊκής επίθεσης στη Γιουγκοσλαβία και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της και καλούν όλους τους δημότες στην κοινή ανοιχτή συνεδρίαση Δημοτικών Συμβουλίων που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 26 του Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας (δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής). Την απόφαση για την πραγματοποίηση αυτού του ανοιχτού Δημοτικού Συμβουλίου κοντά στην αμερικάνικη πρεσβεία, πήραν από κοινού οι δεκατρείς δήμαρχοι και την ανακοίνωσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν. Κατά τη διάρκεια αυτού του πρωτότυπου Δημοτικού Συμβουλίου θα μιλήσουν όλοι οι δήμαρχοι και στη συνέχεια θα καταλήξουν στην έκδοση ψηφίσματος, το οποίο θα επιδώσουν στην πρεσβεία. Παράλληλα, χθες, οι δήμαρχοι ανακοίνωσαν πως θα συγκεντρωθεί ανθρωπιστική βοήθεια (φάρμακα και τρόφιμα), η οποία θα σταλεί στο Βελιγράδι και το Νόβι Σαντ. Τέλος, επισημάνθηκε πως τις επόμενες μέρες θα συνταχθεί κείμενο - καταγγελία, όπου θα ζητείται να δικαστούν ως εγκληματίες πολέμου οι Κλίντον, Ανάν και Κλαρκ.

Οι δήμαρχοι της νοτιοανατολικής Αττικής που συμμετέχουν σε όλα τα παραπάνω είναι: Καισαριανής Γ. Κατημερτζής,Βύρωνα Ν. Ρογκάκος,Ηλιούπολης Θ. Γεωργάκης,Νέας Σμύρνης Γ. Κουτελάκης,Γλυφάδας Στ. Λανδράκης,Παλαιού Φαλήρου Δ. Καψάνης,Αγίου Δημητρίου Π. Ειρηνάκης,Αλίμου Αλ. Αλούκος,Αργυρούπολης Χ. Σαραφίδης,Δάφνης Χ. Σαραντόπουλος,Βούλας Γ. Μάντεσης,Ελληνικού Ιορδ. Εφραιμίδης και Υμηττού Δ. Αργιανάς.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Διαδήλωση - συναυλία το Σάββατο στα σύνορα

Αντιπολεμική διαδήλωση - συναυλία διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, το απόγευμα του Σαββάτου στα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Στις 3μ.μ. θα προηγηθεί συγκέντρωση σε στρατόπεδο του Πολυκάστρου Κιλκίς. Από τη Θεσσαλονίκη οι διαδηλωτές θα αναχωρήσουν στη 1 το μεσημέρι μπροστά από την Πύλη 7 του Λιμανιού.

Την ημέρα που στις ΗΠΑ οι αρχηγοί των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ θα συζητούν τη "νέα δομή του ΝΑΤΟ στον 21 αιώνα", το ΠΑΜΕ διοργανώνει αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση και συμβολικό αποκλεισμό των Ελληνοσκοπιανών Συνόρων. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ καλούν όλους τους εργάτες, ανέργους, υπαλλήλους και συνταξιούχους να πάρουν μέρος μαζικά στην αντιπολεμική διαδήλωση ενάντια στους δολοφόνους των λαών και των κινημάτων που βομβαρδίζουν και σκορπούν το θάνατο, την καταστροφή και την απόγνωση. Να διαδηλώσουν ενάντια στον πόλεμο, να απαιτήσουν το σταμάτημα των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών, να μη βγει κανένας φαντάρος έξω από τα ελληνικά σύνορα, να αντιδράσουν ενάντια στην οποιασδήποτε αλλαγή συνόρων στη Βαλκανική.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει: "Η συνέχιση των βομβαρδισμών, οι προετοιμασίες για τη χερσαία στρατιωτική επέμβαση, τα σχέδια που έχουν έτοιμα στα συρτάρια για το Μαυροβούνιο, τη Βοϊβοντίνα, τις μειονότητες στην Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και στη Θράκη αποδεικνύουν το αποκρουστικό πρόσωπο του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών, των κυβερνήσεων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Υπογραμμίζουν τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης Σημίτη που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της για τις ΝΑΤΟικές επιδρομές και δίνει γην και ύδωρ σ' ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα για τη διευκόλυνση των Αμερικανο-ΝΑΤΟικών".

Από παλιότερη πορεία διαμαρτυρίας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Ο Δ. Βανδώρος, ο Ν. Ρογκάκος, ο Θ. Παφίλης, ο Γ. Γιώγος και ο Π. Κατημερτζής ενημερώνουν με συνέντευξη Τύπου για την αναχώρηση της πρώτης πολυπληθούς αποστολής στο Βελιγράδι

Μόνο στο λογαριασμό που έχει ανοίξει στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος (151/296044 - 33) και στα γραφεία της, Σταδίου 15, δέχεται την οικονομική ενίσχυση η Εταιρεία Ελληνοσερβικής Φιλίας.Η Εταιρία επισημαίνει ότι κανένα μέλος της δε διακινεί κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης και προειδοποιεί ότι παρατηρήθηκαν κρούσματα εκμετάλλευσης του ελληνικού λαού, σε περιοχές της Ηλιούπολης και των Ιλισίων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ