ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Μάη 1999
Σελ. /40
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Μετά από πολύμηνη ασθένεια έφυγε ξαφνικά από κοντά μας στις 25 Απρίλη 1999, στα 42 χρόνια του, ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,μέλος της ΚΟΒ Οικοδόμων του 5ου - 6ου Διαμερίσματος και πρόεδρος του Παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων Κυψέλης - Πατησίων - Αχαρνών. Γεννήθηκε στο Κορυφάσιο της Πύλου Μεσσηνίας. Στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας, μικρός σε ηλικία, έφυγε από το χωριό του, ήρθε στην Αθήνα και ρίχτηκε στη βιοπάλη. Κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πήρε μέρος, μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους νεολαίους. Το 1975 οργανώθηκε στην ΚΝΕ και λίγο αργότερα έγινε μέλος του ΚΚΕ. Διατέλεσε γραμματέας της ΟΒ της ΚΝΕ και στη συνέχεια γραμματέας της ΚΟΒ "Τρεις Γέφυρες" - "Αγ. Λευτέρης".

Στα 24 χρόνια που έζησε στις γραμμές του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος, σε δύσκολους καιρούς για το λαό, για το εργατικό κίνημα, για το Κόμμα, όταν άλλοι διάλεγαν το δρόμο του συμβιβασμού και της φυγής, ο Παναγιώτης Θεοφιλόπουλος στάθηκε όρθιος, αταλάντευτος, αποφασιστικός.

Ακόμα και στις δύσκολες μέρες της αρρώστιας του, στον πόνο του, ήταν μία η έγνοια του. Πώς θα δυναμώσουμε τον αγώνα, πώς θα απαντήσουμε στην επίθεση που δέχεται το εργατικό κίνημα.

Στο τελευταίο του ταξίδι τον συνόδεψαν αντιπροσωπεία της Αχτιδικής Επιτροπής Α' Αθήνας, το Γραφείο και μέλη της ΚΟΒ Οικοδόμων, της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Παραρτήματος Κυψέλης - Πατησίων - Αχαρνών.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Οι σύντροφοι και φίλοι του από την ΚΟΒ Οικοδόμων 5ου - 6ου Διαμερίσματος Α' Αθήνας.

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΡΟΥΧΑ που σφαγιάστηκε από τη χούντα των συνταγματαρχών και του ΜΗΤΣΟΥ ΖΑΡΑ,ο οποίος εκτελέστηκε στην Κατοχή από τους Γερμανούς στου "Παύλου Μελά", ο Ντίνος Κ. προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Ηθοποιών, 15.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

* * *

Ο Παναγιώτης Μακρής προσφέρει στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Πλινθόκτιστων Καισαριανής, 100.000 δρχ. στη μνήμη του Γενικού Γραμματέα των Αντιφασιστικών Οργανώσεων Μέσης Ανατολής και Πολιτικού Επιτρόπου του ΔΣΕ Σάμου - Ικαρίας ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΛΑ,που συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη δολοφονία του. Καθώς και στη μνήμη του αδελφού του ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΑΚΡΗ, στελέχους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που συμπληρώνονται επίσης 50 χρόνια από τη δολοφονία του.

* * *

Την Πρωτομαγιά έκλεισαν 3 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο πατέρας μου ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΕΖΟΣ.

Στη μνήμη του προσφέρω 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ "Αγ. Δημητρίου".

Τάσος Γιαννέζος

* * *

Στη μνήμη της ΕΠΟΝίτισσας ΚΟΥΛΑΣ ΛΥΤΡΑ από το Σερνικάκι Φωκίδας, η οποία έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 2 Νάη 1993 και άφησε δυσαναπλήρωτο κενό σε όλους εμάς που την αγαπούσαμε και την εκτιμούσαμε, μα και στον αγώνα που είχε προσφέρει πολλά, προσφέρω 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", μέσω ΚΟ Αθήνας. Η συγχωριανή της Ασπασία Κοντογιώργη

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΑ από το Μαλανδρίνο Φωκίδας, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω, ως δεύτερη δόση, 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Φρυγίας Βύρωνα.

Κατίνα Μανιτάρα

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Την Κυριακή, 9 του Μάη, στις 11.00 π.μ., στην εκκλησία του Αγιου Δημητρίου Πετρούπολης, τελούμε μνημόσυνο της πολυαγαπημένης μας συζύγου, μητέρας, γιαγιάς και προγιαγιάς

ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ Ν. ΠΑΞΙΜΑΔΑ

Στη μνήμη της προσφέρουμε 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Ο σύζυγος Νικόλαος

Τα παιδιά Δέσποινα - Σπύρος

Τα εγγόνια Αγνή, Νίκος, Στέλιος, Βαγγέλης

Ο δισέγγονος Γιώργος

* * *

Την Κυριακή, 9 του Μάη, στις 10.20 π.μ., στο Γ' Νεκροταφείο θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΓΑΡΑΝΙΔΟΥ

Καλούμε τους συναγωνιστές της να παραβρεθούν.

Η οικογένειά της



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ