ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Μάη 1999
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απολύθηκε γιατί έκανε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς!

Σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εκδικάζεται η αγωγή της Ελ. Σουλελέ, κατά του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί, στην οποία εργαζόταν ως υπάλληλος

Μια περίπτωση απάνθρωπης συμπεριφοράς απέναντι σε εργαζόμενο, που απολύθηκε γιατί έκανε το λάθος να ασθενήσει και να χρειαστεί εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, πρόκειται να απασχολήσει σήμερα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Τραγικό θύμα αυτής της υπόθεσης η Ελ. Σουλελέ,η οποία μετά από 28ετή υπηρεσία υπαλλήλου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί και Αγοραίων,βρέθηκε αντιμέτωπη με το εξώδικο της απόλυσης, λίγο μετά τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας της!

Σήμερα, στο Μονομελές Πρωτοδικείο, εκδικάζεται η αγωγή της κατά του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελ. Τερζάκη.Οχι μόνο για την απόλυσή της, αλλά και γιατί δεν της καταβλήθηκε ούτε μία δραχμή για αποζημίωση.

Η υπάλληλος Ελ. Σουλελέ ασθένησε βαριά και μετά από πολλές εξετάσεις στις κλινικές και στα ιατρεία του ΙΚΑ οι γιατροί διαπίστωσαν σοβαρότατη βλάβη της καρδιάς. Της συνέστησαν αμέσως εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, η οποία έγινε επιτυχώς στις 6 Ιούνη 1998. Λίγο αργότερα, η ενάγουσα, αισθανόμενη καλύτερα στην υγεία της, ζήτησε να επανέλθει στην εργασία της, αλλά η ηγεσία της Ομοσπονδίας τής συνέστησε να ξεκουραστεί και να μην ταλαιπωρηθεί στον καύσωνα της Αθήνας και κατά το Σεπτέμβρη, όταν θα "έφτιαχνε" ο καιρός, θα αναλάμβανε κανονικά την εργασία της. Αυτές οι υποσχέσεις δόθηκαν επισήμως στην Ελ. Σουλελέ. Ελα, όμως, που ανεπισήμως άλλα εξυφαίνονταν σε βάρος της. Ετσι, εντελώς ξαφνικά η ενάγουσα βρήκε στην πόρτα του σπιτιού της το εξώδικο, όπου της κοινοποιούνταν η απόλυσή της. Επαθε καρδιακό σοκ και ζήτησε εσπευσμένα τη βοήθεια των γιατρών. Από τις νέες εξετάσεις διαπιστώθηκε ανεπάρκεια αορτής και η Ελ. Σουλελέ κινδυνεύει να μπει σε νέες περιπέτειες με την κατάσταση της υγείας της.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Το Παράρτημα ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ της ΠΕΑΕΑ, οι Δήμοι Λιβαδειάς, Διστόμου και οι συγγενείς των 124 πατριωτών που εκτελέστηκαν στις 24 - 4 - 1944 από τους ναζί Γερμανούς στη θέση "ΚΑΡΑΚΟΛΙΘΟΣ" Βοιωτίας, πραγματοποιούν το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο την Κυριακή 16 - 5 - 99 στις 11 π.μ. Καλούνται κόμματα, μαζικοί φορείς και αντιστασιακές οργανώσεις να τιμήσουν τη μνήμη τους.
  • Το Παράρτημα ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ της ΠΕΑΕΑ και ο ΔΗΜΟΣ διοργανώνουν εκδήλωση την Κυριακή 16 - 5 - 99 στις 11 π.μ. για τα 57 χρόνια από το ξεκίνημα του ένοπλου αγώνα από τον Αρη Βελουχιώτη και τους συντρόφους του, από την Καλύβα Στεφανή στη Σπερχειάδα.

- Τα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν που ξεκινά στις 6.30 π.μ. από την πλατεία Κάνιγγος. Τηλ.: 82.34.296, 82.22.952.

  • Το Παράρτημα ΠΑΤΡΑΣ της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 16 - 5 - 99 στις 11 π.μ. στα Ψηλά Αλώνια, για να γιορταστεί η επέτειος της Αντιφασιστικής Νίκης.
Πρόσκληση ΠΕΑΕΑ
  • Το Προεδρείο της Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ καλεί όλα τα μέλη των Διοικητικών Επιτροπών και στελέχη όλων των Παραρτημάτων της Ενωσης Αθήνας, Πειραιά και Αττικής, να παραβρεθούν την Παρασκευή 14 - 5 - 99 στις 6 μ.μ. στην αίθουσα της "Πανηπειρωτικής", Κλεισθένους 15, 7ος όροφος.

Θα γίνει ενημέρωση και ανάλυση των αποφάσεων του 8ου Συνεδρίου της ΠΕΑΕΑ από τον πρόεδρο της Ενωσης και συζήτηση σχετικά με τις αποφάσεις αυτές.

Εκδρομή
  • Η Κίνηση Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών (ΚΑΕ) διοργανώνει εκδρομή το Σάββατο 15 - 5 - 99 στις 8 π.μ. στην Εύβοια, με επίσκεψη σε μνημεία και τόπους της Εθνικής Αντίστασης. Αναχώρηση πούλμαν στις 8 π.μ. από Χαλκοκονδύλη και Πατησίων γωνία. Περισσότερες πληροφορίες τηλ.: 64.26.672, 51.25.357.
Πληροφορίες για ετεροδημότες

Στο τηλέφωνο 1561 μπορούν να επικοινωνούν όσοι ετεροδημότες που διαμένουν στην Αθήνα έχουν καταθέσει σχετική αίτηση για να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους, για να μάθουν την ενορία άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία.

Υπερβάλλων αστυνομικός ζήλος

Υπερβάλλων ζήλος ή έλλειψη ψυχραιμίας; Το περιστατικό συνέβη χτες το μεσημέρι στο Ιλιον. Στην περιοχή "Ραδιοφωνία" είχε γίνει ληστεία σε υποκατάστημα της Εμπορικής στην οδό Πρωτεσιλάου 63. Περιπολικά και μοτοσικλετιστές της Αμεσης Δράσης απέκλεισαν οικοδομικό τετράγωνο, διότι είχαν την πληροφορία ότι ένας από τους δράστες είχε κρυφτεί σε κατοικία της περιοχής. Οι αστυνομικοί είδαν έναν νεαρό να τρέχει, τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν.

Μέχρι εδώ, θα πει κάποιος που διαβάζει την είδηση, δεν έχει γίνει τίποτα μεμπτό. Ο νεαρός μόλις πιάστηκε άρχισε να διαμαρτύρεται και να φωνάζει: "Μαμά! Δεν έκανα τίποτα! Πάω σπίτι μου!". Οι αστυνομικοί, για να του περάσουν τις χειροπέδες και να τον "πείσουν" να μπει στο περιπολικό, επιστράτευσαν μια σειρά σωματικών "επιχειρημάτων" που άφησαν αυλακιές αίματος στο πρόσωπό του.

Περίοικοι, που είδαν το περιστατικό και γνώριζαν το νεαρό κάτοικο της περιοχής τους, έσπευσαν στο σημείο του συμβάντος για να τον γλιτώσουν, καθώς δεν είχε καμιά σχέση με τη ληστεία. Οι αστυνομικοί, όμως, δεν άκουγαν κανένα. Δεν έδωσαν σημασία ακόμα και όταν ένας καταστηματάρχης τους είπε ότι ο νεαρός εργάζεται στο μαγαζί του και σχόλασε από αυτό πριν από λίγα λεπτά. Επί πλέον, όταν η μητέρα του πήγε να τον βοηθήσει, απωθήθηκε βίαια. Ο άτυχος νεαρός οδηγήθηκε τελικά στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Οι δράστες της ληστείας κατόρθωσαν να ξεφύγουν με δέκα εκατομμύρια δραχμές...

Εκδρομή της ΠΕΑΤΑΘ

H Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Τραυματιών - Αναπήρων Θυμάτων 1944-1967 διοργανώνει τριήμερη εκδρομή, από τις 14 έως τις 16 Μάη, σε μνημεία της Εθνικής Αντίστασης στη Λεπτοκαρυά και στο Καϊμακτσαλάν, ενώ θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η αναχώρηση θα γίνει από την πλατεία Κάνιγγος στις 7.30 το πρωί. (Πληροφορίες στα τηλέφωνα 3220.183, 5817.384, 9928.270).

ΚΗΔΕΙΑ

Τον πολυαγαπημένο μας θείο ΧΡΗΣΤΟ του Γεωργίου ΛΑΓΙΟ,θανόντα τη Δευτέρα 10 Μαϊου 1999, κηδεύουμε σήμερα Τετάρτη 12 Μαϊου 1999 και ώρα 11.30 π.μ. από τον ιερό ναό του Αγ. Γεωργίου Κοιμητηρίου Αμαρουσίου.

Τα ανίψια και οι λοιποί συγγενείς.

Στη μνήμη του ο Σταμούλης προσφέρει 5.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

Βρέθηκε στραγγαλισμένη

Νεκρή βρέθηκε χτες το μεσημέρι στο υπνοδωμάτιό της η 38χρονη δικηγόρος Αδαμαντία Σίμου, η οποία διέμενε με τον σύζυγό της στην οδό Π. Μελά 11 στην Κηφισιά.

Η απουσία της άτυχης δικηγόρου από το γραφείο της κίνησε τις υποψίες των συναδέλφων της και ειδοποίησαν την οικογένειά της για να αποκαλυφθεί αργότερα ότι είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας κάτω από άγνωστες συνθήκες. Ο ιατροδικαστής διέγνωσε ότι στο λαιμό της είχε ίχνη στραγγαλισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί αναζήτησαν μεταξύ των πρώτων μαρτύρων και τον σύζυγό της, ο οποίος όμως δεν είχε εμφανιστεί στο σπίτι του. Στους αστυνομικούς είπαν ότι ο σύζυγός της αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και το τελευταίο διάστημα ταξίδευε στο εξωτερικό.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Οι αστυνομικοί δεν είναι υπάλληλοι των ιδιοκτητών ΠΑΕ

Την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) προκάλεσε η υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα της αποζημίωσης των αστυνομικών που απασχολούνται σε μέτρα τάξης στα γήπεδα. Μπροστά στις πιέσεις που ασκήθηκαν, προφανώς από τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, η κυβέρνηση απέσυρε από το σχετικό νομοσχέδιο περί αθλητισμού το άρθρο που προέβλεπε την ενίσχυση του αστυνομικού προσωπικού και των ασφαλιστικών τους ταμείων. Η ΠΟΑΣΥ σε χτεσινή της ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η στάση της κυβέρνησης μετατρέπει τους αστυνομικούς σε υπαλλήλους των ιδιωτικών εταιριών. "Οι Ελληνες αστυνομικοί ευχαριστούν όλους αυτούς που συντέλεσαν δημόσια στη θεσμοθέτηση της ήδη ισχύουσας υποτέλειας, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση για την αποστολή τους, αλλά και ποιων τα συμφέροντα υπηρετούν. Οι Ελληνες αστυνομικοί θεωρούν τους εαυτούς τους υπηρέτες του ελληνικού λαού και όχι της σημερινής ολιγαρχίας", τονίζει η ΠΟΑΣΥ και καλεί τα μέλη της "να μην υπηρετούν τα συμφέροντα εταιριών, που άλλοι με ευκολία και ευχαρίστηση κάνουν". Τέλος, θέτει το ερώτημα ποιος είναι ο ρόλος των ηγεσιών της Αστυνομίας και του υπουργείου, αφού δεν είναι σε θέση να υπερασπίσουν και να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των πολιτών και την αξιοπρεπή παρουσία των αστυνομικών.

Την υπογραφή αεροπορικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Μαρόκου, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών.

Η συμφωνία παρέχει το δικαίωμα επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών, τη δυνατότητα μεταφοράς εμπορευμάτων και ταχυδρομικού υλικού στις δύο χώρες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ