ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Μάη 1999
Σελ. /36
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα, παππού και συντρόφου ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΛΑΝΑ και για τη σημερινή ονομαστική γιορτή του, προσφέρουμε 40.000 δρχ. στο κόμμα μας, το ΚΚΕ.

Η οικογένειά του

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΠΑΝΟΥ ΓΚΑΡΑΒΕΛΟΥ,που πέθανε στις 18 Απρίλη 1999, προσφέρω, μέσω της Αχτίδας Παιδείας, 80.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και 20.000 δρχ. στο Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Αιγάλεω.

Η σύζυγός του Ζωή

Ο Παναγιώτης Γκαραβέλας γεννήθηκε στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας το 1920. Από τα νεανικά του χρόνια και ιδιαίτερα την περίοδο της μεταξικής δικτατορίας, ένωσε τα αγωνιστικά του βήματα με το ΚΚΕ. Πήρε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση και συμμετείχε σε αρκετές μάχες. Κυνηγημένος από το μοναρχοφασιστικό καθεστώς, ήρθε στην Αθήνα και εργάστηκε ως κινηματογραφιστής.

Σε όλη τη μεταπολεμική περίοδο, παρά τις διώξεις, έμεινε ιδεολογικά ακλόνητος και αταλάντευτος και αγωνιζόταν για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Ως τις τελευταίες στιγμές της ζωής του, υπερασπιζόταν με απαράμιλλο πάθος τις θέσεις και την πολιτική του ΚΚΕ.

* * *

Στις 24 Απρίλη, συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΣΤΑΜΟΥ ΣΤΑΜΟΓΛΟΥ από τα Κοκκινόγεια Δράμας.

Στη μνήμη του, ο γιος του Μήτσος, η νύφη του Χρυσούλα και ο άλλος γιος του Χρήστος και η νύφη του Μαριλένε από τη Γερμανία, προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Δράμας, 20.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

* * *

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΑΒΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω 30.000 δρχ. στο Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Ηλιούπολης.

Η σύζυγος Σοφία Αρώνη - Βαβιλοπούλου

* * *

Η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΑΡΑΜΑΝΙΔΟΥ μέλος του ΚΚΕ, της οποίας η καρδιά σταμάτησε να χτυπά στις 6 Απρίλη 1999, αγωνίστηκε με πάθος για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, για τις προοδευτικές ιδέες και για την κοινωνική ισότητα. Αταλάντευτη η θέση της στο όραμα, στην ύπαρξη και στη συνέχεια του σοσιαλισμού. Πάντα πιστή αγωνίστρια από τις γραμμές του ΚΚΕ και αμετακίνητη στις αρχές του. Σημαντική η προσφορά της στην καλυτέρευση του τρόπου ζωής και της πολιτιστικής εξέλιξης του τόπου. Μετριοπαθής και τίμια αγωνίστρια παντού και πάντα για όλους.

Αγαπημένη μας Τασούλα, θα ζεις πάντα στις καρδιές μας να μας εμψυχώνεις στον αγώνα για την υπέρβαση του εγωισμού μας, για την αγάπη, τη συντροφικότητα, την αίσθηση της ανθρωπιάς. Θα ζεις μέσα στο νου μας, να μας διδάσκεις την καλυτέρευση της κοινωνίας. Ας γίνεις παράδειγμα προς μίμηση και υποθήκη στους νέους, που τόσο αγάπησες και με ανιδιοτέλεια τους συμπαραστάθηκες στους αγώνες.

Στην αθάνατη μνήμη σου, προσφέρουμε 50.000 δρχ. στο Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Ηλιούπολης.

Οι συναγωνιστές και συναγωνίστριές σου

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΜΠΑΛΑΔΗΜΑ, η γυναίκα του και τα παιδιά του από το Κλειστό Αρτας προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Αρτας, 5.000 δρχ.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Αύριο, Κυριακή 16 Μάη, το πρωί στην Ελλοπία Θηβών θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή

ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗ

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50.000 δρχ.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του

* * *

Στον Αγιο Κωνσταντίνο της Λοκρίδας, αύριο Κυριακή 16 Μάη, στις 9.30 π.μ., γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή

ΘΟΔΩΡΟΥ ΚΑΛΤΣΑ

Η οικογένειά του

* * *

Την Κυριακή, 16 Μάη, γίνεται το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγωνιστή Μακρονησιώτη

ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΥΓΓΡΙΝΟΥ

μέλους του ΚΚΕ από τα Καλύβια Πέλλας, που πέθανε στις 19 Μάη 1998.

Καλούμε τους συντρόφους του, τους συγγενείς και φίλους του να τιμήσουν μαζί μας τη μνήμη του.

Η σύζυγος του Τραϊανή

Τα παιδιά Μιχάλης, Γιώργος και Αλέκος



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ