ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Μάη 1999
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΟΓΕ ΥΨΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
"Κάλλιο να μη γεννήσουμε ποτέ, αν δε γίνει ειρήνη"

Ενα μεγάλο καραβάνι ξεκίνησε από την Αθήνα και μέσω Βόλου και Λάρισας, κατέληξε στη Θεσσαλονίκη, σε μια μεγάλη και μαχητική αντιπολεμική διαδήλωση

Ισως η μεγαλύτερη και σίγουρα η πιο μαχητική γυναικεία εκδήλωση της δεκαετίας του '90 ήταν αυτή που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο από γυναίκες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας απ' όλη την Ελλάδα στο καραβάνι ειρήνης που διαδήλωσε σε Βόλο και Λάρισα, για να καταλήξει στη Θεσσαλονίκη.

Οι γυναίκες μπήκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που έχει μετατραπεί σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, το διέσχισαν φωνάζοντας τα αντιπολεμικά συνθήματα και βγαίνοντας έκαψαν έξω από την κεντρική πύλη σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που είχαν κατεβάσει από το χώρο του λιμανιού και συγχρόνως ύψωσαν τη σημαία της ΟΓΕ!

Ξημερώματα Σαββάτου ξεκίνησαν εφτά πούλμαν από την Αθήνα που υπερδιπλασιάστηκαν όταν έφτασαν την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, γιατί ενώθηκαν με αυτά από Βόλο,Καρδίτσα,Λάρισα,Τρίκαλα,Ηπειρο,Σέρρες,Κιλκίς,Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη.

Πρώτος σταθμός ο Βόλος: Με σημαίες και ταμπούρλα, οι γυναίκες της ΟΓΕ έκαναν το μεσημέρι μια πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση. Σημαίες πολύχρωμες μπροστά, ύστερα ένα τεράστιο κόκκινο πανό, με απλωμένα επάνω του ρουχαλάκια - να συμβολίζει τα σκοτωμένα παιδιά της Γιουγκοσλαβίας - και γυναίκες ντυμένες με μαύρες "κελεμπίες" σημαδεμένες με στόχους. Η συγκέντρωση έγινε στο λιμάνι και ο Βόλος ήταν η πόλη που χαιρέτισε τις ειρηνίστριες, με τους περισσότερους εκπροσώπους: ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής,εκπρόσωποι του νομάρχη Π. Σκοτινιώτη και του δημάρχου Μιχ. Κουντούρη, ο αντιδήμαρχος κ. Παππάς, εκπρόσωποι της ΕΕΔΥΕ κ.ά.

Κεντρικές ομιλήτριες η πρόεδρος της ΟΓΕ Καλλιόπη Μπουντούρογλου και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Βόλου Ρίτσα Ρούσσου,ενώ μίλησαν επίσης ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίλης και η Μαργαρίτα Παπαϊωάννου,μητέρα στρατευμένου παιδιού. Ενα περιστέρι, σύμβολο ειρήνης, απελευθέρωνε κάθε ομιλητής και ομιλήτρια εκφράζοντας έτσι την αγωνία του Βόλου μήπως γίνει το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Αγχιάλου ορμητήριο πολέμου...

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ακολούθησε πορεία κατά μήκος της παραλίας του Βόλου και σε συνέχεια η διαδήλωση πέρασε μέσα από την οδός Δημητριάδος, για να καταλήξει σε συμβολικό αποκλεισμό του Λιμανιού. "Φονιάδες ήρθαν στη γειτονιά μας, αν δεν ξεσηκωθούμε θα έρθει κι η σειρά μας", "Γεννάμε τα παιδιά μας να ζουν και να αγαπάνε, στο ΝΑΤΟ δεν τα δίνουμε για αυτούς να πολεμάνε". Συνθήματα που άκουγαν γυναίκες και άντρες που είχαν βγει στα μπαλκόνια, στα παράθυρα και έξω από τις πόρτες.

Στη Λάρισα

Δεύτερος σταθμός το απόγευμα, η Λάρισα. Εδώ, πριν ακόμα ξεκινήσει η πορεία υποδέχεται τις γυναίκες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Γιάννης Παττάκης."Εσείς, είπε, δίνετε το έναυσμα στις γυναίκες της χώρας μας, σε όλες τις γυναίκες, δίνετε το παράδειγμα ότι ο λαός μας δεν μπορεί να κάθεται ξένοιαστος στο σπίτι του, όταν έχουμε έναν τέτοιο πόλεμο στη γειτονιά μας".

Χαιρετισμούς έστειλαν ο νομάρχης Λάρισας, Γιάννης Φλώρος και ο δήμαρχος Κ. Τζανακούλης και χαιρέτισε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας Δέσποινα Αρακουλέ."Το όποιο δώρο της φύσης μας δεν το χαρίζουμε σε κανέναν πολεμοκάπηλο", τόνισε, ενώ εκπρόσωποι της Ενωσης Γυναικών Λάρισας υπογράμμισαν ότι "δεν μπορούμε να προκαλούμε γυναικείες διεκδικήσεις αν δεν υπάρχει ειρήνη". Κεντρική ομιλήτρια, η αντιπρόεδρος της ΟΓΕ Μαρί Πρίφτη,που κατέληξε: "Κρατάτε, μητέρες της Γιουγκοσλαβίας"!

Το θαυμάσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ακολούθησε παρουσίασαν η Μαρία και ο Δημήτρης Φωτιάδης,ενώ οι γυναίκες που είχαν κατακλύσει την πλατεία χειροκροτούσαν, ύψωναν τις γροθιές και φώναζαν συνθήματα.

Ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από την πλατεία Ωδείου έκαναν οι γυναίκες της ΟΓΕ, όταν οι εκπρόσωποί τους, που είχαν πάει να επιδώσουν ψήφισμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που βρισκόταν στη Λάρισα, κατήγγειλαν ότι η ασφάλεια του Προέδρου δεν τις άφησε καν να πλησιάσουν την πόρτα.

Στη Θεσσαλονίκη

Στο Λευκό Πύργο η επόμενη στάση και κατάληξη της πορείας, το μεσημέρι της Κυριακής. Η Θεσσαλονίκη "φορούσε τα καλά της" και κάτοικοι όλων των ηλικιών υποδέχονταν εγκάρδια το καραβάνι.

"Οι γυναίκες βλέπουν και αντιλαμβάνονται - όσο και αν τις έχουν στο περιθώριο - ότι ο βρώμικος αυτός πόλεμος δεν έχει να κάνει με τα συμφέροντα της χώρας μας", επισήμανε στην ομιλία της η πρόεδρος της ΟΓΕ Καλλιόπη Μπουντούρογλου. "Το αντίπαλο δέος που λείπει, ανήκει σ' εμάς, στους λαούς, στις γυναίκες, στη νεολαία".

Εκ μέρους των συλλόγων της Θεσσαλονίκης μίλησαν η Χάρις Πηλίτση και η Σοφία Αδαμίδου,που παρουσίασε και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. "Καλώς ήρθατε, φίλες στη Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς μάς την κατάντησαν ορμητήριο ταγμάτων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Τώρα βρώμισε στ' αλήθεια ο Θερμαϊκός μας! Καλώς ήρθατε φίλες, που δεν μπορείτε να κοιμάστε ήσυχες όταν δίπλα μας ένας λαός ξεκληρίζεται".

Οι γυναίκες της Θεσσαλονίκης είχαν ετοιμάσει εκπλήξεις καλλιτεχνικές. Μια από αυτές ήταν ένα "δρώμενο", με γυναίκες που φορούσαν άσπρες μάσκες και μαύρα ρούχα, δρώμενο με στιλ αρχαίας τραγωδίας, με χορό και κορυφαία μια μάνα. Κάτω από τους ήχους των τυμπάνων οι μητέρες διακηρύσσουν "Κάλλιο να μη γεννήσουμε ποτέ αν δε γίνει ειρήνη!".

Συγκλονιστική ήταν η ομιλία της προέδρου του Ελληνοσερβικού Συνδέσμου Ζωής Τοτοβάτοβιτς, που αποκάλυψε ότι στη Νις δίνουν στα ανήλικα, μέχρι 15 χρονών, δόσεις ηρεμιστικών φαρμάκων για ν' αντέξουν. "Η ζωή, είπε, έχει σταματήσει στη Γιουγκοσλαβία εδώ και δυο μήνες. Θέλουν να μας κοιμίσουν, μας χτυπάνε στην κούνια, χτυπάνε τα σχολειά μας, τα νοσοκομεία... Την αξιοπρέπεια, τα πιστεύω μας... Αν είναι να μπούνε οι χερσαίες δυνάμεις έχουμε ένα μήνυμα από το λαό της Γιουγκοσλαβίας: "Οι πέτρες μόνες τους θα σηκωθούν..."".

Σε κλοιό το λιμάνι

Αρχίζει η, εντυπωσιακή σε όγκο, πορεία προς το λιμάνι. Περνάει κοντά στη θάλασσα, δίπλα στα κέντρα, μπαίνει στην Τσιμισκή. Οι γυναίκες της ΟΓΕ με τα συνθήματά τους όλο ορμή και ακολουθούν νεολαίοι με κόκκινες σημαίες. Οι γυναικείες φωνές εναλλάσσονται με τις ανδρικές, των νέων που διακηρύσσουν ότι δε θα πολεμήσουν για ξένα συμφέροντα. "Κλείστε το λιμάνι, γυρίστε και το πλοίο, εμείς δεν πολεμάμε στου ΝΑΤΟ το σφαγείο", "Φονιάδες μπήκαν στη γειτονιά μας...". Μουσική, συνθήματα, χρώματα, τύμπανα, ιαχές. Η Θεσσαλονίκη συγκλονίζεται! Μπροστά στο Αμερικανικό Προξενείο οι τόνοι ανεβαίνουν με μιας. Ενταση και... "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι", "Πενήντα χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία, χούντες, πολέμοι, τρομοκρατία".

Μετά την επίδοση του ψηφίσματος στο προξενείο, η πορεία προχωράει στην άκρη της πόλης. Οι ηλικιωμένες κρατούν γερά - παρά τη ζέστη, την κούραση - οι νέες φωνάζουν μ' όλη τους τη δύναμη. Στην πύλη 7, μια ηλικιωμένη πλησιάζει τους στρατιώτες και αρχίζει να τους τραγουδάει...

Στην πύλη 10 το προεδρείο της ΟΓΕ προσπαθεί να συνεννοηθεί με τον εκπρόσωπο του λιμενάρχη και τον εισαγγελέα, που έχει ήδη έρθει. Τελικά, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανακοινώνει ότι "δόθηκε η άδεια να μπούμε". Η πορεία συνεχίζεται στο εσωτερικό του λιμανιού. "Εχουμε πεθάνει όλες αυτές τις μέρες στις πορείες, να τους εμποδίσουμε", λέει μια Θεσσαλονικιά, μέλος συλλόγου. Μια άλλη χαιρετάει με το κασκέτο της από μακριά τον υπεύθυνο ασφαλείας του λιμανιού στο παράθυρο. Κάποιες κατεβάζουν τις σημαίες της ΕΕ που βρίσκουν. Τις ξεσκίζουν με νύχια και με δόντια - κυριολεκτικά - κάποιος φέρνει βενζίνη, οι γυναίκες βάζουν φωτιά και υψώνουν τη σημαία της ΟΓΕ!

ΟΧΙ στην "εταιρία δολοφόνων"

Εκατοντάδες αγωνιστές διαδήλωσαν το πρωί της Κυριακής έξω από το στρατόπεδο της Ρεντίνας

Μεγάλη φιλειρηνική συγκέντρωση και αντιπολεμική συναυλία πραγματοποίησαν την Κυριακή το πρωί έξω από το στρατόπεδο της Ρεντίνας Θεσσαλονίκης οι φιλειρηνικοί πολίτες της περιοχής ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Πολιτών Ρεντίνας και των Δήμων Αρέθουσας, Απολλωνίας, Ρεντίνας, Αγ. Γεωργίου και Μαδύτου. Οι συγκεντρωμένοι, οι περισσότεροι νέες και νέοι, έχοντας καρφιτσωμένα πάνω τους "στόχους" και κρατώντας κόκκινες, ελληνικές και σημαίες με το περιστέρι της ειρήνης βροντοφώναξαν, να σταματήσει αμέσως ο πόλεμος κατά της Γιουγκοσλαβίας, καταδικάζοντας, παράλληλα, την ΑμερικανοΝΑΤΟική επίθεση. Το περιεχόμενο των τραγουδιών από νεανικά συγκροτήματα της περιοχής, έδενε με τα αντιπολεμικά μηνύματα και τις ομιλίες των διοργανωτών.

Στους χαιρετισμούς τους οι δήμαρχοι που συμμετείχαν στην εκδήλωση καταδίκασαν τους βομβαρδισμούς, που, όπως τόνισαν γίνονται με τη σύμπραξη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ "Ηρθε η ώρα με αγωνιστικό πάθος και μεγάλη συμμετοχή να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ στον πόλεμο, στους σφαγείς της Γιουγκοσλαβίας. ΟΧΙ στους τρομοκράτες Αμερικανούς και ΝΑΤΟ", υπογράμμισαν οι δήμαρχοι του Αγ. Γεωργίου και της Μαδύτου, ενώ ο εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών αποκάλεσε τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς "εταιρία δολοφόνων". Επίσης, ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας στην ομιλία του είπε ότι η "φωνή μας που είναι γεμάτη αγανάκτηση για τον πόλεμο κατά του σέρβικου λαού θα πρέπει να φτάσει μέχρι τα αυτιά των φονιάδων των λαών". Ακόμη, οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν ότι δε θα επιτρέψουν σε κανένα ΝΑΤΟικό στρατιώτη να χρησιμοποιήσει το λιμάνι του Σταυρού για επιδρομή στη Γιουγκοσλαβία, καλώντας, παράλληλα, το λαό να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Να σημειώσουμε ότι ελάχιστα άτομα, ανάμεσά τους και ο αντιδήμαρχος Μαδύτου, ακολουθώντας τη χρεοκοπημένη πλέον πολιτική απομόνωσης των κομμουνιστών, οι οποίοι αποτελούν την ψυχή των αντιπολεμικών εκδηλώσεων, ζήτησαν από τους διαδηλωτές να υποστείλουν τις κόκκινες σημαίες και τα πανό. Μάλιστα, για να το πετύχουν αυτό ζήτησαν και τη συνδρομή του υπεύθυνου της αστυνομικής δύναμης. Τελικά, οι ίδιοι ήταν που απομονώθηκαν από την πλειοψηφία των διαδηλωτών και των οργανωτών.

Μήνυμα ανυποταγής

Αντιπολεμική συγκέντρωση εργαζόμενων της Βόρειας Ελλάδας το Σάββατο στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ

Την απόφασή τους να παλέψουν, για να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ, διαδήλωσαν από τα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ, στους Ευζώνους του Κιλκίς, οι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι της Βόρειας Ελλάδας, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.

"Παλεύουμε, για να πάρει τέλος αυτός ο βρώμικος πόλεμος των ιμπεριαλιστών, για να μπει φραγμός στα σχέδια της στρατιωτικής παγκόσμιας χούντας των πολυεθνικών, που αποτελεί το νέο ΝΑΤΟ". Με τα παραπάνω λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Κυριακίδης, στην αντιπολεμική συγκέντρωση των Εργατικών Κέντρων Βόρειας Ελλάδας στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων.

Εκφράζοντας τα αντιπολεμικά αισθήματα των εργαζομένων και των συνδικαλιστών της Β. Ελλάδας ο Θ. Κυριακίδης τόνισε: "Βροντοφωνάζουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας προς όλες τις πλευρές των συνόρων ότι ποτέ δε θα αποδεχτούμε την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας των λαών της Βαλκανικής, δε θα νομιμοποιήσουμε τη διάλυση των κρατών και λαών στο όνομα της Ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης".

"Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο, έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ", "50 χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία, χούντες, πολέμοι, τρομοκρατία", βροντοφώναζαν οι εργαζόμενοι, καταδικάζοντας το βρώμικο ρόλο του ΝΑΤΟ στη σύγχρονη ιστορία. Βαδίζοντας στο δρόμο που άνοιξε ο αγωνιζόμενος λαός της Βόρειας Ελλάδας, εργαζόμενοι και διαδηλωτές κατήγγειλαν τη συμμετοχή της κυβέρνησης σε αυτόν τον εγκληματικό πόλεμο, που με την υπογραφή της για τους βομβαρδισμούς και στο κείμενο για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, έβαλε το λαό σε ανυπολόγιστες δραματικές περιπέτειες. "Επεσαν οι μάσκες των εκσυγχρονιστών, είναι τα τσιράκια των Αμερικανών".

Πολλά ήταν τα πανό με τα συνθήματα των Εργατικών Κέντρων, συνδικάτων, του ΠΑΜΕ, Επιτροπών Ειρήνης και άλλων οργανώσεων. Ενα, όμως, ξεχώριζε γιατί δήλωνε καθαρά: "Κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία. Είμαστε με όσους αντιστέκονται".

Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται: "Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Διαπιστώνουμε ότι μόνο επιδείνωση της κατάστασης προκλήθηκε με την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, αφού τα προβλήματα στο Κόσσοβο οξύνθηκαν αντί να αμβλυνθούν. Απαιτούμε να μην υπάρξει καμία άμεση ή έμμεση εμπλοκή της χώρας μας σε χερσαίες επιχειρήσεις και να μη δοθεί καμία διευκόλυνση να διέλθουν ΝΑΤΟικά στρατεύματα από την περιοχή μας".

Μηνύματα στη συγκέντρωση έστειλαν η Ομοσπονδία Αυτόνομων Συνδικάτων Γιουγκοσλαβίας, η Ομοσπονδία Συνδικάτων της ΠΓΔΜ και η Ομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων του κρατιδίου της Εσσης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μεγάλη πορεία ειρήνης την ερχόμενη Κυριακή

Την Κυριακή 23 Μάη θα γίνει η μεγάλη αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική πορεία ειρήνης, που οργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης.Κορυφαία στιγμή των φετινών φιλειρηνικών εκδηλώσεων, που εκτυλίσσονται τους τελευταίους μήνες ενάντια στο βρώμικο πόλεμο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.

Τριάντα έξι χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, οι φίλοι της ειρήνης θα βαδίσουν στα βήματά του. Η φετινή μεγάλη πορεία ειρήνης θα έχει τρία σημεία εκκίνησης. Την είσοδο του στρατοπέδου Κόδρα στο Καραμπουρνάκι, απ' όπου η πορεία θα ξεκινήσει στις 9.30 πμ. Στις 11 το πρωί, θα ξεκινήσουν οι πορείες από το μνημείο της Αντίστασης στο Πάρκο Ειρήνης των Συκεών και από το Δημαρχείο Σταυρούπολης στην Οδό Λαγκαδά.

Οι τρεις πορείες θα καταλήξουν στη 1 το μεσημέρι στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, το σημείο όπου έπεφτε νεκρός, πριν από 36 χρόνια από πράκτορες του παρακράτους, στη συμβολή των οδών Ερμού και Σπανδωνή.

Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους πολίτες, τους αγωνιστές της ειρήνης, και κύρια τη νεολαία, να συμμετέχει μαζικά στις αντιιμπεριαλιστικές πορείες. Ενωμένοι να διατρανώσουν μαζικά και αποφασιστικά τη στράτευσή τους στο μονόδρομο της αντίστασης και πάλης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που, στο όνομα της Νέας Τάξης και της δημιουργίας σφαιρών επιρροής, ματώνουν τα Βαλκάνια. Να στείλουν ξεκάθαρο το μήνυμα πως μόνο ο αγώνας των λαών μπορεί να σταματήσει τη ΝΑΤΟική θηριωδία και να ανατρέψει τα σχέδια της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης και των τρομοκρατικών μηχανισμών της.

ΕΥΟΣΜΟΣ
Τα παιδιά πετούν τα πολεμικά παιχνίδια

Το δικό τους πρωτότυπο ΟΧΙ στον πόλεμο εναντίον της Γιουγκοσλαβίας θα πουν σήμερα Τρίτη στις 5 μ.μ. οι μικροί μπόμπιρες του Εύοσμου. Στον πεζόδρομο του δήμου θα μαζευτούν μαζί με τους γονείς τους, για να πετάξουν τα πολεμικά τους παιχνίδια. Στο δικό τους κάλεσμα αναφέρουν: "Επειδή κάθε ηλικία λέει με το δικό της τρόπο το ΟΧΙ στον πόλεμο, εμείς τα νήπια του Εύοσμου θα κάνουμε τη δική μας διαδήλωση για την ειρήνη. Εκεί θα πετάξουμε και τα πολεμικά μας παιχνίδια. Σας ευχαριστούμε από πριν, γιατί ξέρουμε ότι όλοι θα μας βοηθήσετε".

Θεσσαλονίκη: Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ένα "δρώμενο" που εντυπωσιάζει: Γυναίκες ενάντια στον πόλεμο...

Θεσσαλονίκη: Οι σημαίες της ΟΓΕ έξω από το Λευκό Πύργο. Σε λίγη ώρα οι διαδηλώτριες θα μπουν στο λιμάνι...

Λάρισα: Ενα τεράστιο κόκκινο πανό με παιδικά ρουχαλάκια συμβολίζει τα σκοτωμένα παιδιά της Γιουγκοσλαβίας

Βόλος: Πολύχρωμες σημαίες, τύμπανα και γυναίκες - στόχοι στην κορυφή της πορείας



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ