ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Μάη 1999
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Θέλουν "ανάσα ζωής" την αλάνα της Τούμπας

Συγκέντρωση - μουσική διαδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν, αύριο Παρασκευή 28 Μάη, στις 6 μ.μ. στο χώρο της αλάνας της Τούμπας, τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των 106ου, 101ου και 114ου Δημοτικών Σχολείων Κάτω Τούμπας και Μαλακωπής Θεσσαλονίκης, απαιτώντας άμεση απαλλοτρίωση της αλάνας και ανέγερση σχολείων όλων των βαθμίδων.

Οι Σύλλογοι Γονέων της περιοχής διαμαρτύρονται για την ελλιπή χρηματοδότηση του προγράμματος σχολικής στέγης του νομού και καταγγέλλουν την εξόφθαλμη πλέον αδιαφορία που επιδεικνύουν οι εμπλεκόμενοι φορείς εδώ και 20 χρόνια, με αποτέλεσμα η αλάνα της Τούμπας να κινδυνεύει να βρεθεί σε χέρια εργολάβων.

Οι γονείς καλούν όλους τους δημότες να πάρουν μέρος στην εκδήλωση για να καταγγείλουν την ολιγωρία της νομαρχίας, όσον αφορά την επανακήρυξη της απαλλοτρίωσης και την εξασφάλιση της απαιτούμενης πίστωσης για την αποζημίωση των ιδιοκτητών, αλλά και τη μη χρησιμοποίηση από αυτή των 100 εκατομμυρίων που δόθηκαν το 1993 από το υπουργείο Παιδείας για την απαλλοτρίωση του χώρου.

Σύσσωμοι οι κάτοικοι ζητούν την άμεση παρέμβαση των εμπλεκόμενων υπουργείων Παιδείας, ΠΕΧΩΔΕ και Οικονομικών. Να διαθέσουν τα απαιτούμενα κονδύλια για την απαλλοτρίωση της έκτασης, ώστε να κτιστούν στην αλάνα νέα σχολεία, να αντικατασταθούν οι κατασκευές αμιάντου στα σχολείακαι να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία της περιοχής σε πρωινό κύκλο.

Ακυβέρνητο πλοίο

Ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης έμεινε χτες το απόγευμα το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο "ΑΦΑΙΑ",κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Αίγινας, προερχόμενο από τον Πειραιά με 60 επιβάτες, 3 φορτηγά και ΙΧ. Κοντά στο πλοίο έσπευσε το επιβατηγό - οχηματαγωγό "Γεώργιος",το οποίο βοήθησε το "ΑΦΑΙΑ" να καταπλεύσει στο λιμάνι. Κανείς από τους επιβάτες και το πλήρωμα δεν έπαθε κάτι, ενώ από την Λιμενική Αρχή Αίγινας απαγορεύθηκε ο απόπλους του πλοίου.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Τα παρακάτω Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιούν εκδηλώσεις την Κυριακή 30-5-99:

  • ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ,στις 10 πμ,μνημόσυνο στο Ναό Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου, για όλους τους Χαλανδριώτες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που εκτελέστηκαν, δολοφονήθηκαν ή έπεσαν μαχόμενοι την περίοδο της γερμανικής κατοχής.
  • ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ,στις 6.30 μμ,στην πλατεία Σκατζουράκη για τους αγωνιστές της Ν. Σμύρνης, που έπεσαν κατά την τριπλή γερμανο-ιταλο-βουλγαρική κατοχή 1941-45.
  • ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στις 10 πμ στην αίθουσα του δημαρχείου, για τα 57 χρόνια του ΕΛΑΣ.
  • Ο Δήμος ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ και οι Αντιστασιακές Οργανώσεις Ν. Κορινθίας,στις 11 πμ,στο μνημείο Νέγρη, διοργανώνουν "Γιορτή μνήμης", για όλους τους Ελληνες πατριώτες του νομού, που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Τα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν που ξεκινά στις 7.30 πμ από την πλατεία Κάνιγγος. Τηλ.: 8234.296 και 8222.952.
  • ΑΜΦΙΣΣΑΣ,στις 11 πμ,στην "Αγία Τριάδα" Καλοσκοπής Φωκίδας, προς τιμήν των μαχητών του ΕΛΑΣ, που έπεσαν μαχόμενοι κατά των Γερμανών κατακτητών. H ΠΕΑΤΑΘ δρομολογεί πούλμαν για την εκδήλωση που ξεκινά στις 7.30 πμ από την πλατεία Κάνιγγος. Τηλ: 5817.384.
  • Ο Δήμος ΑΜΠΕΛΩΝΑ και το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ,στις 11 πμ στην τοποθεσία "Καράλακκος" Ολύμπου, διοργανώνουν εκδήλωση για να τιμήσουν τους πεσόντες ΕΛΑΣίτες στην ομώνυμη μάχη που έγινε στις 6 Μάη 1944 ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές. Πληροφορίες στο τηλ: 252.611.
Κατηγορούνται για δολοφονία

Δυο Γερμανοί, ο 16χρονος Ν. Α. και ο 25χρονος Μεχμέτ Σιούκρι κατηγορούνται για τη δολοφονία του 52χρονου Σάββα Τσιριγώνη, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος στις 13 του Μάη στο σπίτι του στην οδό Κλαζομενών 50 στον Ταύρο. Κίνητρο των δραστών σύμφωνα με την αστυνομία ήταν η ληστεία. Στην κατάθεσή τους υποστήριξαν ότι το θύμα τούς είχε φιλοξενήσει στο σπίτι του για να ικανοποιήσει το ερωτικό του πάθος, πλην όμως εκείνοι τον γρονθοκόπησαν μέχρι θανάτου και ερεύνησαν όλους τους χώρους για να βρουν τελικά μόνο 45.000 δραχμές, ενώ πίστευαν ότι είχε πολύ περισσότερα.

Εγκληματική αμέλεια

H ασυδοσία που επικρατεί στους ελληνικούς δρόμους με κυρίαρχα στοιχεία την προβληματική οδική συμπεριφορά και την παντελή έλλειψη προληπτικής αστυνόμευσης, οδήγησε σε άλλο ένα τροχαίο ατύχημα, με θύμα μια ανυποψίαστη οδηγό επιβατικού αυτοκινήτου.

Η 42χρονη Βασιλική Μπρούσκαλη βρήκε τραγικό θάνατο στην προσπάθειά της να αποφύγει ένα σωλήνα που έπεσε από προπορευόμενο φορτηγό αυτοκίνητο. Η οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της, το οποίο καρφώθηκε στο πίσω μέρος της νταλίκας. Το τροχαίο έγινε χτες το μεσημέρι στο 57ο χλμ του εθνικού δρόμου Αθήνας - Πάτρας, στα Μέγαρα. Σε βάρος του οδηγού του προπορευόμενου αυτοκινήτου Χρ. Κουτσογιαννόπουλου, 34 χρόνων, σχηματίστηκε δικογραφία.

Θάνατος αγωνιστή

Πέθανε ο παλαίμαχος κομμουνιστής, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΡΙΑΝΟΣ

από το Καρλόβασι Σάμου.

Τα μέλη της ΝΕ Σάμου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του και θα παραστούν στην κηδεία του, που γίνεται σήμερα Πέμπτη 27 Μάη, το μεσημέρι στο Καρλόβασι.

ΚΗΔΕΙΕΣ

Τον αγαπημένο μας

ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΓΑΡΔΙΚΗ

κηδεύουμε σήμερα Πέμπτη 27.5.99 και ώρα 4.30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Κοιμητηρίου Ζωγράφου.

Η σύζυγος: Βασιλική

Τα παιδιά: Εύη, Ιωάννα, Θανάσης

Τα αδέλφια: Δήμητρα, Παναγιώτης, Αικατερίνη

Η εγγονή: Αλεξάνδρα

Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς

Παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στο "Χαμόγελο του Παιδιού".

***

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, αδελφή και θεία

ΕΙΡΗΝΗ ΠΟΤΗΡΙΑΔΟΥ

κηδεύουμε σήμερα Πέμπτη 27.5.99 και ώρα 3.30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Ισιδώρου του Β Κοιμητηρίου Αθηνών.

Τα τέκνα: Καίτη και Γεώργιος Αδαμόπουλος

Τα αδέλφια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ