ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Μάη 1999
Σελ. /40
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σήμερα, 27 Μάη, κλείνουν 4 χρόνια απουσίας του αγαπημένου συντρόφου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΗΚΑ.Στο βάθεμα του χρόνου, ο πόνος από αυτή την απουσία γίνεται μεγαλύτερος, ο πόνος διπλός. Για τον Δημητρό μου, που έφυγε μέσα στην τελευταία άνοιξη της ζωής του και δεν είναι παρών στις εργατικές Πρωτομαγιές, στις πορείες ειρήνης, στα συλλαλητήρια, στους αγώνες που γίνονται όλο και πιο δύσκολοι. Και για όλους εμάς, που δεν είναι δίπλα μας να μας στηρίζει και να μας εμψυχώνει με εκείνη τη μοναδική δύναμη της ψυχής, την ακεραιότητα και το ήθος του, στην καθημερινότητά μας. Μέχρι την τελευταία πνοή του, ήταν μέσα στους αγώνες που δίνει το ΚΚΕ και έτοιμος για νέα ξεκινήματα με την ορμή που είχε τότε όταν βασανιζόταν στα ναζιστικά στρατόπεδα κατοχής και αργότερα από τους διώκτες της χούντας.

Στη μνήμη του, προσφέρω στο ΚΚΕ, στο κόμμα που αντιστέκεται και είναι μπροστάρης στους αγώνες, όπως πάντα, 15.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές, μέσω της ΚΟΒ Πλ. Αττικής.

Η συντρόφισσά του Ιουλία Ζήκα

* * *

Συμπληρώνονται σήμερα, 27 Μάη, 2 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή κομμουνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΛΤΑ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Τούλα και τα παιδιά του προσφέρουν 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Αλμυρού Μαγνησίας.

* * *

Στη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, καθώς και στη μνήμη των γονιών μου και όσων μου συμπαραστάθηκαν στη ζωή μου, προσφέρω 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης, για τη μάχη των ευρωεκλογών.

Δημήτριος Ανδριέλος

* * *

Στη μνήμη των πατριωτών από τα Σφαγεία, καθώς και στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τη λευτεριά, την ανεξαρτησία της πατρίδας και την κοινωνική δικαιοσύνη, προσφέρω στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Πάνω Πετραλώνων.Γιούρας Κοσμίδης, αντάρτης του 34ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ από τα Παλαιά Σφαγεία

* * *

Πέρασαν 5 χρόνια από τότε που μας άφησε η αξέχαστη μάνα μας ΕΥΤΕΡΠΗ Αστ. ΝΤΕΞΗ.

Στη μνήμη και αντί για λουλούδια στον τάφο της, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Αλκης - Θάλεια

* * *

Ο αξέχαστος παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΣΙΔΗΣ αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του για εθνική ανεξαρτησία, ειρήνη, δημοκρατία και για μια πιο δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία, απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στη μνήμη του και αντί για λουλούδια στον τάφο του, προσφέρουμε στην ΚΟΒ Καλλιθέας Θεσσαλονίκης 50.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

Συναγωνιστές και φίλοι του

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Την Κυριακή, 30 Μάη, στις 9.30 π.μ., στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα Λαμπρινής, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΤΣΑΓΚΑΝΟΥ

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 30.000 δρχ. στο Παράρτημα Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ.

Η οικογένειά του



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ