ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Μάη 1999
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Πάει γι' άλλες πολιτείες...

Ο Νίκος Οικονόμου ανακοίνωσε τη διακοπή συνεργασίας με τον ΠΑΟ

Πλώρη για άλλες πολιτείες έβαλε και επίσημα από χθες ο Νίκος Οικονόμου, ο οποίος παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου οριστικοποίησε το χρονικό μιας προαναγγελθείσας φυγής...

Ο διεθνής παίκτης μπορεί να μη διευκρίνισε αν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ισπανία ή στην Ιταλία, το σίγουρο είναι ότι για τα επόμενα δυο χρόνια θα βρίσκεται εκτός συνόρων. Το γιατί το αποκάλυψε ο ίδιος. "Θέλω να παίξω χωρίς άγχος, αφού εκεί η πίεση είναι πολύ λιγότερη από ό,τι στην Ελλάδα. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποια ομάδα θα επιλέξω, εάν είναι η Κίντερ ή Μπαρτσελόνα και μέχρι τώρα όλα παραμένουν ανοιχτά" δήλωσε ο Νίκος Οικονόμου.

Οσον αφορά την ομάδα του τον Παναθηναϊκό ο Οικονόμου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τα χρόνια που πέρασε στο "τριφύλλι", αναφέρθηκε ειδικά και στη φετινή χρονιά, ενώ τόνισε ότι όταν αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα τον πρώτο λόγο θα τον έχει ο Παναθηναϊκός. "Ηταν μια χρονιά που περάσαμε πάρα πολλά, αφού υπήρξαν πολλές χαρές αλλά και πολλές πίκρες. Τέλος καλό όμως όλα καλά".

Οσον αφορά τις φήμες που θέλουν τον "Ξανθό" να είναι ο τεχνικός των "πρασίνων" για τη νέα χρονιά, ο Νίκος Οικονόμου επισήμανε ότι ο Ιωαννίδης αποτελεί τον καλύτερο τεχνικό που υπάρχει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Εάν όμως για τον συγκεκριμένο προπονητή εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια, δεν ισχύει όμως αυτό και για τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό Παναγιώτη Γιαννάκη. "Δεν περίμενα ποτέ ότι θα μου φερθεί με αυτόν τον τρόπο. Είμαι απογοητευμένος από τη συμπεριφορά του".

Τέλος, αναφέρθηκε και στη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο των "πρασίνων" Παύλο Γιαννακόπουλο, στον οποίο ξεκαθάρισε ότι δεν αλλάζει την απόφασή του και έτσι ο τελευταίος του ευχήθηκε καλή τύχη στη νέα του καριέρα.

Ο Τζόρτζεβιτς στους "πλάβι"

Τη φανέλα της Γιουγκοσλαβίας, σ' επίσημο αγώνα, θα 'χει την ευκαιρία να φορέσει για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Ο "ερυθρόλευκος" ποδοσφαιριστής συμπεριλαμβάνεται στις επιλογές του Μίλαν Ζιβαντίνοβιτς για τις δύο επόμενες συναντήσεις των "πλάβι", στα πλαίσια της προκριματικής φάσης του EURO 2000. Στις 5 Ιούνη η Γιουγκοσλαβία θ' αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ιρλανδία και τρεις μέρες αργότερα στην Τούμπα θα υποδεχτεί τη Μάλτα.

Σ' αμφότερες τις συναντήσεις η εθνική, της δοκιμαζόμενης από τις δολοφονικές επιθέσεις των ΝΑΤΟ - ΕΕ, Γιουγκοσλαβίας θα παραταχθεί μ' όλα τ' "αστέρια" της. Μάλιστα ο εκλέκτορας των "πλάβι" μετά την ανακοίνωση των επιλογών του ευχαρίστησε τους ποδοσφαιροπαράγοντες της χώρας μας για τη φιλοξενία: "Ευχαριστούμε πολύ την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ειδικά τους παράγοντες της ΕΠΣ θεσσαλονίκης για τη βοήθεια που μας παράσχουν για να νιώσουμε σαν το σπίτι μας. Ελπίζω ο κόσμος της Θεσσαλονίκης να είναι στο πλευρό μας και να είναι σίγουροι ότι θα δουν ένα σπάνιο ποδοσφαιρικό θέαμα από τα αστέρια του γιουγκοσλαβικού ποδοσφαίρου".

Το τέλος μιας εποχής ανάγκασε τον Νίκο Οικονόμου να δακρύσει την στιγμ

Το τέλος μιας εποχής ανάγκασε τον Νίκο Οικονόμου να δακρύσει τη στιγμή που ανακοίνωνε την αρχή μιας άλλης

ΒΟΛΕΪ

Τη νίκη μέσα από τα χέρια της έχασε η Εθνική μας ομάδα νεανίδων από την Τουρκία, στον πρώτο της αγώνα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος '99 που διεξάγονται στη Ρωσία. Οι αθλήτριές μας, αν και ξεκίνησαν καλά, λύγισαν στο τέλος, χάνοντας στο τάι μπρέικ με 7-15. Σήμερα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει στις 16.00 τη Φινλανδία.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-Β' ΕΘΝΙΚΗ
Σώθηκε ο Παναιτωλικός

Βαθμό - σωτηρία απέσπασε χτες ο Παναιτωλικός από την Καλαμαριά στη συμπρωτεύουσα, στα υπόλοιπα 69 λεπτά του αναβληθέντα αγώνα της 31ης αγωνιστικής λόγω προβλήματος στους προβολείς του γηπέδου. Από το 21 που ξεκίνησε το παιχνίδι, οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 1 - 0 με γκολ του Μπορμπόκη. Ο Παναιτωλικός στο 23 με κοντινό πλασέ του Βλάχου ισοφάρισε.

Ομως ένα λεπτό αργότερα (24) ο Γρηγοριάδης έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Απόλλωνα. Ο Σιδέρης όμως στο 50 έκανε το 2 - 2 που ήταν και το τελικό

αποτέλεσμα. Η Καλαμαριά τώρα χρειάζεται μόνο τη νίκη στον εντός έδρας αγώνα με τη Νίκη Βόλου προκειμένου να παραμείνει στη Β Εθνική.

Νίκησαν οι Σέρβοι

Το ποδόσφαιρο νίκησε για μία ακόμη φορά την πολιτική. Αυτό φάνηκε περίτρανα κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΥΕΦΑ, στη Βαρκελώνη, όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε ότι δε θα υπάρξει "αθλητικό εμπάργκο" στη Γιουγκοσλαβία, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στη γειτονική μας χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας αποφάσισε ότι η Εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας θα μετάσχει κανονικά στα προκριματικά του EURO 2000, ενώ και οι σύλλογοι της χώρας θα λάβουν κανονικά μέρος στην κλήρωση για τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις της νέας περιόδου.

Οπως ήταν φυσικό, το θέμα που συζητήθηκε περισσότερο στη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν η κατάσταση που επικρατεί στα Βαλκάνια, ενώ η επιτροπή της ΟΥΕΦΑ ασχολήθηκε ακόμη και με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα θέματα μάρκετινγκ, ενόψει της νέας χιλιετηρίδας.

Σε ό,τι αφορά τώρα στο πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων, που έχει προγραμματιστεί από τη ΦΙΦΑ για το 2000, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αναμένεται να προτείνει στη νικήτρια του αυριανού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, να λάβει μέρος σ' αυτήν τη διοργάνωση. Αν όμως οι πρωταθλητές Ευρώπης αρνηθούν για οποιονδήποτε λόγο να συμμετάσχουν, τότε η πρόταση θα μεταφερθεί στη φιναλίστ. Αν και αυτή με τη σειρά της δεν επιθυμεί να παίξει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, τότε η πρόσκληση θα διαβιβαστεί στην κάτοχο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, την Πάρμα, ενώ σε περίπτωση και... τρίτης άρνησης, τότε πιθανότερη εκπρόσωπος της "γηραιάς ηπείρου" θα είναι η Μαρσέιγ, που έχασε στον τελικό της διοργάνωσης από την ιταλική ομάδα.

ΠΟΛΟ
Τα "θαλάσσωσαν"

Τη δεύτερη ήττα της σε ισάριθμους αγώνες γνώρισε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών στο ΦΙΝΑ ΚΑΠ που διεξάγεται στο Γουίνιπεγκ του Καναδά. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε και από την Ιταλία με 11 - 1, πνίγοντας τις ελπίδες της για πρόκριση στην πρώτη τετράδα του κόσμου, ενώ παράλληλα τέθηκε εκτός διεκδίκησης της ευρωπαϊκής θέσης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

Τα επτάλεπτα: 2 - 0, 1 - 1, 3 - 0, 5 - 0. Το γκολ της Εθνικής μας πέτυχε η Καμμένου, ενώ για τις Ιταλίδες σκόραραν οι Μπαϊανόβα 3, Γκρέγκο 2, Μισέλι 1, Αλούτσι 1, Κόνσολι 1, Αραούζο 1, Μουσουμέτσι 1, Σκιόλτι 1.

ΣΤΙΒΟΣ
Αστέρια στο Ρέθυμνο

Με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων από τον χώρο του παγκόσμιου στίβου, διεξάγονται το Σάββατο 29 Μάη στο Ρέθυμνο τα "15α Βαρδινογιάννεια". Οπως προκύπτει από τις συμμετοχές, στο διεθνές μίτινγκ που είναι από τα πιο γνωστά της Ευρώπης θα δώσουν το "παρών" κορυφαίοι Ελληνες και ξένοι αθλητές. Από τις διεθνείς συμμετοχές και συγκεκριμένα στις ρίψεις, ξεχωρίζουν τα ονόματα του Ολυμπιονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή στη δισκοβολία Λαρς Ρίντελ, του σφυροβόλου Χόλγκερ Κλος που κατέχει την 7η καλύτερη επίδοση στο κόσμο. Μαζί τους, οι Ελληνες πρωταθλητές Χρήστος Πολυχρονίου και Αλέξανδρος Παπαδημητρίου (δίσκος) και Τίγκας (σφυροβολία) αναμένεται να δώσουν μια συναρπαστική μάχη μέχρι την επικράτηση.

Στα σπριντ ξεχωρίζουν οι παρουσίες του Ογκινκούα στα 100 μ., του Σάντεϊ στα 200 μ., του Καρντένας στα 400 μ. που η κόντρα τους με τους Ελληνες σπρίντερ Τερζιάν, Μάγγο, Γενοβέλη (100 μ.) Παναγιωτόπουλο (200 μ.), Δημότσιο (400 μ.) προβλέπεται ενδιαφέρουσα.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Ο Βαλλιάνος στο Φάληρο

Η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος περιλαμβάνει παιχνίδια, που ουσιαστικά δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον, αφού όλα έχουν κριθεί. Λογικά λοιπόν κανείς δεν ασχολείται και με τους διαιτητές. Τη συνάντηση Ολυμπιακού - ΑΕΚ, που αποτελεί απλά παιχνίδι γοήτρου και ευκαιρία των γηπεδούχων να γιορτάσουν τον τίτλο, ορίστηκε να διευθύνει ο Κ. Βαλλιάνος του Συνδέσου Αιτωλοακαρνανίας. Στους υπόλοιπους αγώνες θα σφυρίξουν: ΠΑΟΚ - Πανιώνιος (Παπίλιας), Εθν. Αστέρας - Ιωνικός (Κασναφέρης), Ξάνθη - Απόλλωνας (Μποροβήλος) Προοδευτική - Αρης (Μπριάκος), Ηρακλής - Πανελευσινιακός (Βασσάρας), Πανηλειακός - Καβάλα (Δούρος), Εθνικός - Βέροια (Αγγελάκης), ΟΦΗ - Παναθηναϊκός (Δαγκλής).

Ζεύγος διαιτητών;

Ζεύγος διαιτητών σε ποδοσφαιρικό αγώνα; Η ΦΙΦΑ το σκέπτεται πολύ σοβαρά και για το σκοπό αυτό θα εφαρμόσει πιλοτικό πρόγραμμα, ώστε στην πράξη να διαπιστώσει τα θετικά και αρνητικά του συγκεκριμένου εγχειρήματος. Μάλιστα, δίνει τη δυνατότητα στην ΕΠΟ να συμμετάσχει στο πειραματικό στάδιο υπό μια προϋπόθεση. Το πρόγραμμα να εφαρμοστεί σε παιχνίδια πρώτης ή δεύτερης Εθνικής. Η ελληνική Ομοσπονδία πρέπει να 'χει απαντήσει στην παγκόσμια συνομοσπονδία ως τις 15 του Ιούνη.

  • Στις 18/12 (εντός) και τις 13/5/2000 η Εθνική ομάδα γυναικών στο ποδόσφαιρο θ' αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Τουρκίας. Οι συναντήσεις θα γίνουν στα πλαίσια των προκριματικών για το 5ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Αγωνία σε Περιστέρι, Λιβαδειά

Επεσε χτες η αυλαία του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής. Στο νότιο όμιλο προβιβάστηκαν Αιγάλεω και Αίγιο, ενώ υποβιβάστηκαν ΕΑΡ, Αργος, Αχαϊκή και Αιολικός. Αγώνα μπαράζ θα δώσουν Ατρόμητος και Λεβαδειακός. Στο βόρειο όμιλο ανέβηκαν Ολυμπιακός Βόλου και Νάουσα, ενώ έπεσαν Αετός Σκύδρας, Πρέβεζα, Αμπελόκηποι, Καστοριά και Δόξα Δράμας.

Αναλυτικά τα χτεσινά αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής: ΝΟΤΟΣ: ΕΑΡ - Αίγιο 4 - 1, Αιγάλεω - Αργος 3 - 1, Κερατσίνι - Ναυπακτιακός 4 - 2, Αγερσανί - Αιολικός 2 - 1, Αχαϊκή - Μαρκό 0 - 2, Λεβαδειακός - Ατρόμητος 1 - 1.

ΒΟΡΡΑΣ: Πρέβεζα - Ολυμπιακός Βόλου 3 - 1, Κιλκισιακός - Μηχανιώνα 1 - 0, Αμπελόκηποι - Νάουσα 4 - 4, ΑΟ Καρδίτσας - Αετός Σκύδρας 2 - 0, Κοζάνη - Κρύα Βρύση 1 - 1.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ