ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Μάη 1999
Σελ. /48
ΚΕΝΗ
ΣTH MNHMH ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σήμερα 28 Μάη κλείνουν 7 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ,μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Λία προσφέρει στο "Ριζοσπάστη" 20.000 δρχ.

* * *

Στις 24 Μάη συμπληρώθηκαν 22 μήνες από τον άδικο χαμό της αγαπημένης μας κόρης, αδελφής και θείας ΜΑΚΡΙΝΑΣ ΜΗΝΑΪΔΟΥ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Οι γονείς της Κώστας και Μαρία

Τα αδέρφια της

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και πολιτικού κρατούμενου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΕΚΚΑ,και για την ονομαστική γιορτή του, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ "Αγίου Φανουρίου" Ιλίου 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Ευσταθία Λέκκα

* * *

Στις 30 Μάη στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης Ιλίου γίνεται το χρονιάτικο μνημόσυνο της συντρόφισσάς μου ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ.

Στη μνήμη της προσφέρω 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟ Ιλίου (Νέων Λιοσίων).

Ο σύζυγός της Ν. Βούλγαρης

* Επίσης στη μνήμη της Αικατερίνης Βούλγαρη τα μέλη της ΔΕ του Παραρτήματος Ιλίου της ΠΕΑΕΑ πρόσφεραν 10.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη".

* * *

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗ,που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή και αντί για στεφάνι στον τάφο του, οι σύντροφοί του προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γλυφάδας 30.000 δρχ.

* * *

Στις 13 Μάη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του συζύγου μου και συντρόφου μου στον αγώνα ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΣΟΚΑΛΙΔΗ,ΕΠΟΝίτη στην Κατοχή.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κιμμερίων, 5.000 δρχ., ως συμβολή μου στον αγώνα για τις ευρωεκλογές.

Ελευθερία Τσοκαλίδου

* * *

Στη μνήμη των αξέχαστων φίλων μας ΚΩΣΤΑ ΣΠΗΛΙΑΔΗ και ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗ,οι οποίοι για πολλά χρόνια αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα του λαού, για ειρήνη, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική πρόοδο, προσφέρουμε στο "Ριζοσπάστη" 30.000 δρχ..

Σόφη και Τριαντάφυλλος Κρικώνης

* * *

Στις 21 Μάη 1999 έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΜΑΝΤΗΣ,ο Τάκης, όπως τον λέγαμε. Η κηδεία του έγινε στο Νεκροταφείο Βύρωνα. Τον συνόδεψαν τα αγαπημένα του πρόσωπα, η σύζυγός του, οι δύο γιοι του, συγγενείς, πολλοί συναγωνιστές του, φίλοι, αντιπροσωπεία του Παραρτήματος Βύρωνα της ΠΕΑΕΑ, εκπρόσωπος της ΠΣΑΜΑ, από τους αγωνιστές της Μέσης Ανατολής.

Ο Δ. Χατζηδιαμαντής γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1924. Το 1941 πέρασε στην Τουρκία και από κει στη Μέση Ανατολή και κατατάχτηκε στον ελληνικό στρατό, που είχε πάει εκεί. Οργανώθηκε στην ΑΣΟ (Αντιφασιστική Στρατιωτική Οργάνωση). Ελαβε μέρος σε όλα τα αντιφασιστικά κινήματα του στρατού. Πήρε μέρος στις μάχες του Ελ Αλαμέιν και της Ερήμου. Στάθηκε άξιος μαχητής στα ιδανικά του αγώνα μας έως το τέλος του κύκλου της ζωής του. Με τον Τάκη ήμασταν συγκρατούμενοι σε διάφορα στρατόπεδα των Εγγλέζων στα "σύρματα" της Αφρικής από το Μάη του 1944 έως το τέλος του 1945, που απολυθήκαμε από το στρατόπεδο Ντεκαμερέ Ερυθραίας. Ημασταν και οι δύο χορωδοί τραγουδιστές στη χορωδία του Ντεκαμερέ. Εκεί μέσα με τα τραγούδια του αγώνα αντιπαλέψαμε τα δεινά που μας επέβαλαν οι δικοί μας βασιλοφασίστες με τους Εγγλέζους δεσμοφύλακές μας.

Ξανασμίξαμε μετά από χρόνια στην Αθήνα το 1984 στη χορωδία της ΠΕΑΕΑ και συνεχίσαμε τα τραγούδια του αγώνα. Στο Ντεκαμερέ είχαμε ορκιστεί όλοι οι κρατούμενοι με ένα τραγούδι που φτιάξαμε εκεί και κατέληγαν οι στίχοι του "Θα αγωνιστούμε σαν θεριά για μια ζωή ευτυχισμένη".

Ναι αγωνίστηκες γι' αυτή τη ζωή, σύντροφε Τάκη Χατζηδιαμαντή. Κι ο αγώνας μας συνεχίζεται από τις γενιές που έρχονται. Γι' αυτό ξένοιασε ανήσυχε, Τάκη μας! Το μερτικό σου στον αγώνα θα υπάρχει για πάντα μέσα στις νίκες του λαού και στα τραγούδια του μέλλοντος...

Ετσι έζησε και τελεύτησε σεμνά και αγωνιστικά ο Τάκης Χατζηδιαμαντής.

Στη μνήμη του προσφέρω 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης.

Χρήστος Χριστοδουλάκης

* * *

Ο Ηλίας Τσίγκας από την Αμφισσα προσφέρει στη ΝΕ Φωκίδας 30.000 δρχ. για τον αγώνα των ευρωεκλογών στη μνήμη του θείου του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΓΚΑ που εκτελέστηκε στην Ξυριώτισσα το 1947 και του ΦΩΤΗ ΤΣΙΓΚΑ,ο οποίος δολοφονήθηκε από Χίτες στην Αράχωβα το 1945.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ