ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Μάη 1999
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χίτσκοκ: Ανταλλαγές και γνώσεις

Από τη ΝΕΤ στις 22.00 "Δολοφονία στο τρένο των 12.15" του Αντονι Πέιτζ. Η ταινία είναι ριμέικ της εξαιρετικής ταινίας του Αλφρεντ Χίτσκοκ: "Η Κυρία εξαφανίζεται".Βρισκόμαστε στα 1939, παραμονές του Β Παγκόσμιου Πολέμου και μια ομάδα ταξιδιωτών, με εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες, βρίσκονται μέσα στο Οριαν Εξπρές, το τρένο που διασχίζει την Ευρώπη. Μια Αγγλίδα γκουβερνάντα, μια σοβαρή, συμπαθητική κυρία, που μοιάζει να είναι μια γυναίκα υπεράνω κάθε υποψίας θα εξαφανιστεί και η εξαφάνισή της θα κινήσει τις υποψίες ότι ίσως πρόκειται για κατάσκοπο. Το χιούμορ που εναλλάσσεται συνεχώς με την αγωνία και την υποψία να χαρακτηρίζουν την ταινία. Παίζουν οι: Μάικλ Ρέντγκρέιβ και Μάργκαρετ Λόκγουντ.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 02.00 "Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά" του Αλφρεντ Χίτσκοκ. Μια ακόμη ταινία του μετρ του τρόμου, που γύρισε στα 1934 (την ξαναγύρισε με άλλο καστ στα 1954), μια ταινία που ανήκει στη βρετανική περίοδο της καριέρας του, αλλά και θεωρείται, δικαίως, μια από τις καλύτερες δημιουργίες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Ο Χίτσκοκ παίζει με τον θεατή, διασκεδάζει κάνοντάς τον τη μια στιγμή να αγωνιά και την επόμενη να τον αποζημιώνει με το μαύρο χιούμορ του. Ενας φιλήσυχος Αμερικανός γιατρός, που είναι υποδειγματικός σύζυγος και αφοσιωμένος πατέρας, που λατρεύει στην κυριολεξία το μοναχογιό του, πάει με την οικογένεια του διακοπές στο Μαρόκο. Εκεί, τα τρία μέλη αυτής της κλασικής αμερικανικής οικογένειας, θα ζήσουν απίστευτες και τραγικές στιγμές. Ενας άνδρας που θα πεθάνει μπροστά στα μάτια τους θα ψιθυρίσει κάποιο τρομερό μυστικό, που ο γιατρός δε θα είναι σε θέση να αξιολογήσει. Με τους: Λέσλι Μπανκς, Πίτερ Λόρε, Εντα Μπεστ.

Λυρικοί ιππότες

Οσοι αγαπάτε τη γερμανική όπερα, μη χάσετε αύριο, Κυριακή, την εξαιρετική όπερα του Γιόχαν Στράους: "Ο Ιππότης του Ρόδου",που θα παρουσιαστεί από την ΕΤ - 3 στις 11.00. Ερμηνεύουν οι: Κίρι Τε Κανάουα, Μπάρμπαρα Μπόνεϊ, Αν Χάουελς. Διευθύνει ο Γκεργκ Σόλτι. Σκηνοθεσία Τζον Σλέσινγκερ. Προλογίζει ο Πέτρος Ζαγκούδης. Η διάρκεια του έργου είναι 200 λεπτά της ώρας.

Ευχάριστη ενημέρωση

Ενδιαφέροντα είναι τα ντοκιμαντέρ που προβάλλει η ΝΕΤ σήμερα. Ετσι κι αλλιώς τα ντοκιμαντέρ παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Δεν ψυχαγωγούν μονάχα αλλά ενημερώνουν τον θεατή. Ας τα πάρουμε, λοιπόν, με τη σειρά:

Στις 13.00 θα προβληθούν τα "Εξωγήινα όντα".Ενα ταξίδι στα βάθη της φαντασίας, που οδηγεί πίσω στο χρόνο, σε μυστήριους τόπους και ζωντανεύει παραδόσεις. Θα δούμε γοργόνες, δράκοντες, βρικόλακες,λυκάνθρωπους, μονόκερους και ό,τι άλλο τρομακτικό βάζει ο νους σας.

Στις 18.15 θα παρουσιαστούν οι "Εραστές της περιπέτειας".Ο δημοφιλής Γάλλος εξερευνητής Νίκολας Ιλό, εξερευνά τη Γη, τη θάλασσα και τον αέρα, σε περιήγηση του πλανήτη μας και μας προσφέρει ένα υπέροχο θέαμα. Η σειρά περιλαμβάνει θέματα που αφορούν την περιπέτεια, τα σπορ, τη φύση, την τεχνολογία, τον πολιτισμό, την άγρια ζωή και μας αποκαλύπτει πως η πραγματικότητα είναι πιο συναρπαστική και από την ίδια τη φαντασία.

Στις 18.30 από την πολιτιστική εκπομπή art net θα ενημερωθούμε για όλες τις νέες ταινίες, τις συναυλίες, τις εκθέσεις και τις παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας. Η παρουσίαση είναι της Ξένιας Κουναλάκη.

Τέλος, αργά στις 00.15,πάντα από τη ΝΕΤ, θα παρακολουθήσουμε τη σειρά ντοκιμαντέρ "Ευρωπαϊκές νύχτες" που θα μας ξεναγήσει στην πανέμορφη Λισαβόνα. Η σκηνοθεσία είναι των: Θάνου Λαμπρόπουλου και Στέλιου Χαραλαμπόπουλου.

Η επιχείρηση "Μπαγκρατιόνι" διήρκεσε από τις 23 Ιούνη μέχρι τις 29

Η επιχείρηση "Μπαγκρατιόνι" διήρκεσε από τις 23 Ιούνη μέχρι τις 29 Αυγούστου 1944. Σαν αποτέλεσμα της επίθεσης του Κόκκινου Στρατού απελευθερώθηκε η Λευκορωσία και η πρωτεύουσά της Μινσκ

Ο Μπαγκρατιόν στη μάχη

Ο τρομερός πόλεμος συνεχίζεται στη Σοβιετική Ενωση. Οι ναζί κατέχουν το βορειοδυτικό τμήμα της ΕΣΣΔ για τρία ολόκληρα χρόνια. Στα 1944 ο Κόκκινος Στρατός ανασυντάσσεται και εξαπολύσει μια γιγαντιαία επίθεση, που την ονομάζει "Επιχείρηση Μπαγκρατιόν", μια επίθεση που μοιάζει με θύελλα, μια επίθεση που σαρώνει, στην κυριολεξία, τις στρατιές των ναζί, μια επίθεση που γράφει ιστορία. Ο πρίγκιπας Μπαγκρατιόν ήταν ένας από τους ατρόμητους πολεμιστές της Ρωσίας του 1812, ήταν εκείνος που απώθησε τους Γάλλους του Ναπολέοντα από τη Λευκορωσία. Ηταν ένας πραγματικός ήρωας. Και η επίθεση των Σοβιετικών, που δανείστηκαν το όνομά του, ήταν ηρωική, επική και σχεδόν μοναδική στο μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο της ΕΣΣΔ. Το 14ο επεισόδιο της "Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα",που παρουσιάζει ο "902"" τη Δευτέρα στις 23.00 με αφηγητή τον εξαιρετικό Μπαρτ Λάνκαστερ,θα μας δώσει όλες τις λεπτομέρειες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ