ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Μάη 1999
Σελ. /48
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Οχι Ιωαννίδη σε ΠΑΟ

Μ' ευγενικό τρόπο ο "Ξανθός" αρνήθηκε να εργαστεί στους πρωταθλητές. Φουντώνουν τα σενάρια για επιστροφή του στην ΑΕΚ

Οριστικό τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να αναλαμβάνει τις τύχες του Παναθηναϊκού από τη νέα περίοδο έβαλε χθες ο Γιάννης Ιωαννίδης. Με δήλωσή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πάει στο "Τριφύλλι". Οπως τόνισε ο Ελληνας τεχνικός, η άρνησή του να συνεργαστεί με τους "πράσινους" οφείλεται στο γεγονός ότι δε θέλει να διχάσει τον κόσμο της ομάδας (αφού πολλοί από τους φανατικούς οπαδούς δεν τον βλέπουν με καλό μάτι) και να δημιουργήσει προβλήματα στους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο. Μάλιστα, κατέληξε ευχαριστώντας αυτούς που τον ήθελαν στην ομάδα, τονίζοντας παράλληλα ότι σέβεται απόλυτα και τις απόψεις εκείνων που ήταν αρνητικοί.

Η εξέλιξη αυτή δίνει καινούρια ώθηση στα σενάρια που φέρνουν τον "Ξανθό" να επιστρέφει μετά από απουσία ενός χρόνου στο τιμόνι της ΑΕΚ. Εκδοχή που είδε έντονα το φως της δημοσιότητας μετά και την ξαφνική απομάκρυνση του Κώστα Πολίτη. Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι δυο πλευρές έχουν ήδη καταλήξει σε κατ' αρχήν συμφωνία και το τυπικό μέρος της υπόθεσης αναμένεται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς μέρες.

Οσον αφορά τους "πράσινους", μετά το "ναυάγιο" με τον Γιάννη Ιωαννίδη αναμένεται να στρέψουν το ενδιαφέρουν τους αλλού με τα ονόματα των Τάνιεβιτς, Ομπράντοβιτς και Μεσίνα να παρουσιάζονται πρώτα στις προτιμήσεις.

Στην αναζήτηση και ο Ολυμπιακός

Παράλληλη πορεία με τους δυο μεγάλους αντιπάλους του ακολουθεί και ο Ολυμπιακός, που και αυτός είναι στην αναζήτηση καινούριου προπονητή αλλά και παικτών, αν λάβει κανείς υπόψη τη δήλωση του Σωκράτη Κόκκαλη. Ο πρόεδρος της ομάδας του Πειραιά τόνισε ότι βασικός στόχος αποτελεί η ελληνοποίηση της ομάδας, κάτι που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα δοθεί στην εγχώρια αγορά. Οσον αφορά τον προπονητή, τις τελευταίες μέρες εμφανίστηκαν δύο ακόμη ονόματα τεχνικών, αυτή τη φορά από την Ανατολική Ευρώπη. Ο πρωταθλητής Ευρώπης τεχνικός της Ζαλγκίρις Κάουνας Γιόνας Καζλάουσκας και ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Στάνισλαβ Ερέμιν, είναι από τις προτάσεις που εξετάζονται πολύ σοβαρά από τους υπεύθυνους τους πειραϊκού συλλόγου.

  • Την ποινή του τρίμηνου αποκλεισμού από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα επέβαλε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στους παίκτες του Αρη Ντίνο Αγγελίδη και Μάρτιν Μιούρσεπ, για χρήση απαγορευμένων ουσιών στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ για τη διεκδίκηση της τρίτης θέσης του πρωταθλήματος.
ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
"Καρέ" απωλειών

Πολλές αλλαγές προέκυψαν τις τελευταίες δύο βδομάδες, όσον αφορά τους παίκτες που θα στελεχώσουν την Εθνική Γεωργίας στους δύο επόμενους αγώνες των προκριματικών του EURO 2000. Οι Γεωργιανοί μετέχουν στο 2ο όμιλο της διοργάνωσης. Την Κυριακή αντιμετωπίζουν τη Νορβηγία στο Οσλο και το επόμενο Σάββατο την εθνική μας ομάδα. Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της

Γεωργίας, Γιόχαν Μπόσκαμπ, χτες "έκοψε" για πειθαρχικά παραπτώματα τους Ζάζα Τζανάσια και Ακάκι Ντεβάτζε. Αμφότεροι καθυστέρησαν να παρουσιαστούν στο προπονητικό κέντρο.

Εκτός από τους δύο αυτούς αθλητές, δε θα έχει στη διάθεσή του τους αδελφούς Αρβελάτζε, Σότα και Αρτσίλ, που είναι τραυματίες. Η εικοσαμελής αποστολή για τους αγώνες με Νορβηγία και Ελλάδα, έχει ως εξής: Τερματοφύλακες: Γκβαραμάτζε, Τσαντούρια

Αμυντικοί: Ντιντάβα, Χιζανισβίλι και Γκούτσουα, Αχβλεντιάνι, Καλάτζε,

Τσερετέλι, Ποπχάτζε,

Μέσοι: Αλεξίτζε, Τσιτσβεϊσβίλι, Νεμσάτζε, Κομπιασβίλι, Τσικισβίλι, Τζαμαράουλι, Κετσπάγια

Επιθετικοί: Ασβέτια, Ντεμετράτζε, Καβελασβίλι, Ιμεντάτζε.

ΠΑΟ
"Γερμανός" ο Κωνσταντινίδης

Από την Παιανία θα βρεθεί στη Γερμανία ο Κώστας Κωνσταντινίδης καθώς και επίσημα πλέον ανήκει στο δυναμικό της Χέρτα Βερολίνου. Ο μεσοεπιθετικός των "πρασίνων" θα φορέσει αύριο για τελευταία φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι του Ηρακλείου με τον ΟΦΗ. Ο διεθνής παίχτης υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τη γερμανική ομάδα που θα του αποφέρει 540.000.000 δρχ. Η "πράσινη" ΠΑΕ θα βάλει στα ταμεία της από τη μεταγραφή 450.000.000 δρχ. Μετά την ανακοίνωση της υπογραφής, ο Κωνσταντινίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους συμπαίχτες του και στον προπονητή του για την καλή συνεργασία που είχε μαζί τους.

ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
Αποκαλυπτήρια την πρωτομηνιά

Τ' "αποκαλυπτήριά" της, με τον Κώστα Πετρόπουλο στο τιμόνι, θα κάνει την Τρίτη η Εθνική ομάδα μπάσκετ που δίνει τις πρώτες αγωνιστικές εξετάσεις στο φιλικό αγώνα με αντίπαλο την Ολλανδία. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών στο δημοτικό γήπεδο του Αμαρουσίου, ενώ την Τετάρτη 2 του Ιούνη θα γίνει και επίσημο φιλικό την ίδια ώρα στο ίδιο γήπεδο που θα μπορούν να το παρακολουθήσουν και φίλαθλοι.

Οσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, οι διεθνείς μας, παρόντος και του Ευθύμη Ρεντζιά, που ενσωματώθηκε στην υπόλοιπη αποστολή, επιστρέφουν σήμερα στο γήπεδο μετά το χθεσινό ρεπό που τους είχε δώσει ο Κώστας Πετρόπουλος. Εξαλλου, από αύριο αναμένεται να αρχίσει σταδιακά η επιστροφή στην αγωνιστική δράση και του Δημήτρη Παπανικολάου, ο οποίος υποφέρει από θλάση στον τένοντα του τετρακέφαλου.

ΕΘΝΙΚΗ ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Ξεκούραστη νίκη

Δε θα διεξαχθεί τελικά το παιχνίδι μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Βοσνίας - Ερζεγοβίνης για την προκριματική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Χάντμπολ που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα. Η βοσνιακή ομοσπονδία ενημέρωσε την αντίστοιχη ελληνική πως δε θα έρθει η ομάδα τους στην Ελλάδα διότι, όπως είπαν, δεν εξυπηρετείται το ταξίδι στη χώρα μας από το πρόγραμμα των αεροπορικών πτήσεων. Ετσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε τους δύο βαθμούς της νίκης χωρίς αγώνα.

  • Τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο της θα γιορτάσει η Αναγέννηση Αρτας στον αυριανό τελευταίο αγώνα με τις Ελπίδες Δράμας. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στη 1 το μεσημέρι στην Αρτα, που έχει βάλει τα γιορτινά της.
ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Ανοίγει σήμερα η αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής Παμπαίδων - Παγκορασίδων, με τη συμμετοχή 100 αθλητών - τριών από 26 συλλόγους. Επίσης σήμερα στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου "Χωραφά", στις 11.00 αρχίζει η προκριματική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Τραμπολίνο για τη Νότια Ελλάδα, σε όλες τις κατηγορίες.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Αρχή του τέλους

Εθνικός και Βέροια συναντιούνται σήμερα στο... πρόγευμα της τελευταίας αγωνιστικής στην Α' Εθνική. Και για τις δύο ομάδες ο αγώνας αυτός αποτελεί αποχαιρετισμό της "μεγάλης" κατηγορίας και μια... πρόγευση ενόψει των συναντήσεών τους, από τη νέα περίοδο, στη δεύτερη κατηγορία. Οι γηπεδούχοι στοχεύουν, έστω και τώρα, στην πρώτη (ταυτόχρονα μοναδική) νίκη τους. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι σκέφτονται πλήρως την επόμενη μέρα. Το μυαλό όλων είναι στις κινήσεις που θα γίνουν για να ενισχυθεί η ομάδα και να επιστρέψει στα μεγάλα "σαλόνια". Αμφότεροι έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν για μια ακόμα φορά, νέα παιδιά. Το παιχνίδι αρχίζει στις 17.30 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το SUPERSPORT.

ΒΟΛΕΪ - ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ
Πρώτο βήμα

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε, χτες, η Εθνική μας ομάδα βόλεϊ εφήβων τις υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, η τελική φάση του οποίου θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο. Η ελληνική ομάδα, που βρέθηκε στην Πολωνία με σκοπό να κερδίσει την πρώτη θέση στον όμιλό της που θα την οδηγήσει στην τελική φάση του θεσμού, κατάφερε, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση, νικώντας την αντίστοιχη της Λετονίας με 3-0 (25-20, 25-16, 25-19). Αγωνίστηκαν οι: Καλαϊτζίδης, Λάππας, Παντολέων, Θεοχαρίδης, Πετρόγλου, Νινούδης, Ουτζής, Βαρδής, Κυριακίδης. Σήμερα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει στις 11.30 τη Σλοβακία, ενώ αύριο θα βρεθεί αντιμέτωπο με την Πολωνία.

Αντίθετα, την ήττα με 3-0 (25-19, 25-15, 25-15) γνώρισε η Εθνική μας ομάδα των νεανίδων από τη Ρωσία, στη Μόσχα, για τα προκριματικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Ετσι έχασε πλέον κάθε ελπίδα για πρόκριση στα τελικά του θεσμού. Το εθνικό μας συγκρότημα αγωνίστηκε με τις Δρούγκα, Παπαγεωργίου, Κυριακίδου, Μητσέλου, Πανταζή, Χ. Παπαδοπούλου, Βλάχου (λίμπερο), Β. Παπαδοπούλου, Κουτουξίδου, Καμπέρη.

Την ομάδα που θα αναλάβει την νέα περίοδο σκέφτεται η Γ. Ιωαννίδης, αλ

Την ομάδα που θα αναλάβει την νέα περίοδο σκέφτεται η Γ. Ιωαννίδης, αλλά στο μυαλό του σίγουρα δεν είναι ο Παναθηναϊκός

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΑΕ απέβαλλε από το πρωτάθλημα της Β' εθνικ

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ απέβαλε από το πρωτάθλημα της Β' εθνικής τους Λύκους και ταυτόχρονα υποβίβασε την εταιρία στην επόμενη κατηγορία (έτσι και αλλιώς θα έπεφτε). Το παιχνίδι στη Λάρισα, με την ομώνυμη ομάδα, λοιπόν, κατοχυρώθηκε στους γηπεδούχους με 2 - 0. Αιτία της τιμωρίας η προσφυγή της ΠΑΕ στα πολιτικά δικαστήρια. Ακόμα και αν καταθέσουν έφεση οι Λύκοι, μάλλον δεν έχουν ελπίδες.

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΕΩΝ
Η Εθνική στον Α' όμιλο

Αντίπαλοι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Σουηδία, Γαλλία, Πορτογαλία ή Βοσνία

Στον Α όμιλο της τελικής φάσης του πρωταθλήματος μ' αντιπάλους τις Σουηδία, Γαλλία, καθώς και τη νικήτρια του παιχνιδιού (διεξάγεται σήμερα) Πορτογαλία - Βοσνία κληρώθηκε να συμμετάσχει η Εθνική ομάδα νέων μετά την κλήρωση που πραγματοποίησε η ΟΥΕΦΑ στη Στοκχόλμη. Στο Β όμιλο θα μετέχουν η Ισπανία, το Ε''ΙΡΕ, η Ιταλία και η Γεωργία.

Οι αγώνες της τελικής φάσης θα διεξαχθούν τον Ιούλη στη Σουηδία. Στον τελικό του πρωταθλήματος θα προκριθούν οι πρώτη ομάδα του κάθε ομίλου και στο "μικρό" τελικό οι δυο δεύτερες.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αναχωρήσει για τη Σουηδία στις 16 Ιούλη, ενώ δυο μέρες αργότερα θα δώσει το πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο μια εκ των Πορτογαλίας, Βοσνίας.

ΝΒΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας του πρωταθλήματος μπάσκετ ΝΒΑ άρχισε, καθώς σήμερα διεξάγεται το πρώτο παιχνίδι της τελικής φάσης των περιφερειών του θεσμού. Αντίπαλοι θα βρεθούν οι ομάδες της Δύσης Σαν Αντόνιο Σπερς και Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, ενώ αύριο θα μονομαχήσουν οι "ανατολικοί" Ιντιάνα Πέισερς και Νιου Γιορκ Νικς.

ΤΖΟΥΝΤΟ

Στην Τρίπολη βρίσκονται οι τζουντόκα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με σκοπό να λάβουν μέρος στο 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο που ξεκινάει σήμερα (9.30). Οι αθλητές από το Στρατό Ξηράς, το Ναυτικό, το Λιμενικό, την Αεροπορία και την Αστυνομία που θα αγωνιστούν φτάνουν τους 40, από τους οποίους γνωστότεροι είναι οι Χάρης Παπαϊωάννου (+100) και ο Γιώργος Πετράκης (-100). Στους αγώνες θα παραβρεθεί επίσης ο πρόεδρος της ΕΟΦΤ, Κώστας Τσόγκας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ