ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Ιούνη 1999
Σελ. /12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κορυφώνεται η προεκλογική εξόρμηση του Κόμματος

Την Κέρκυρα επισκέπτεται σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα

Με μεγάλη επιτυχία και δυναμισμό συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, με περιοδείες, συγκεντρώσεις και συνεντεύξεις στελεχών του Κόμματος, των υποψηφίων ευρωβουλευτών και των συνεργαζόμενων. Στη ζωντανή και άμεση επαφή με το λαό και τη νεολαία, στις πόλεις και τα χωριά, μεταφέρουν τη φωνή της αντίστασης στην υποτέλεια και το ραγιαδισμό, της ελπίδας και της προοπτικής, για να ανοίξει ο δρόμος της ρήξης με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, μέσα από την οικοδόμηση της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας. Αναλυτικά, το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, έχει ως εξής:

Σήμερα Σάββατο 5/6

- Συνέντευξη Τύπου στην Κέρκυρα στις 10.30 πμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ιόνιο Βουλή.

- Συνάντηση με τον δήμαρχο της Κέρκυρας στις 11.30 πμ.

- Συζήτηση με τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο "Marbella" στη 1.00 μμ.

- Σε συγκέντρωση στο Πεντοφάναρο της Πάνω Πλατείας στην Κέρκυρα στις8.30 μμ, με ομιλητές την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Θόδωρο Γουλή.

Αύριο Κυριακή 6/6

- Επίσκεψη στην Εκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη στις 11.00 πμ θα πραγματοποιήσει η ΓΓ της ΚΕ και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτέςΓ. Χουρμουζιάδης και Πόπη Μοσκώφ.Σε συνέχεια, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα επισκεφτεί τον Α. Παντελεήμονα Πιερίας.

Δευτέρα 7/6

- Εκδήλωση καλλιτεχνών στις 9.00 μμ στο Θέατρο "Βρετάνια",στην οποία θα παραβρεθεί η Αλέκα Παπαρήγα και θα μιλήσει ο Στρατής Κόρακας,επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου και ο Γ. Χουρμουζιάδης,υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις

Στα πλαίσια της Πολιτικής Εξόρμησης του ΚΚΕ ενόψει των ευρωεκλογών, τις επόμενες μέρες, πραγματοποιούνται οι παρακάτω κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις:

ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 5/6

- Στο Πασαλιμάνι σε συγκέντρωση - συναυλία νεολαίας που διοργανώνει η ΚΝΕ, στις 8.00 μμ,θα μιλήσουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Κ. Ζουράρις και ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός.

- Στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς στην κεντρική πλατεία στις 9.00 μμ με τον Κ. Παρασκευά,μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή.

- Στην Πρέβεζα στην παραλία στις 9.00 μμ με τους Κώστα Αλυσσανδράκη,υποψήφιο ευρωβουλευτή και Γεράσιμο Αραβανή,μέλος της της Γραμματείας της ΚΕ.

- Στην Εύδηλο Ικαρίας στην πλατεία στις 9.00 μμ με τονΓ. Μανουσογιαννάκη,υποψήφιο ευρωβουλευτή.

- Στη Νάξο στην πλατεία "Κορώνου" στις 8.00 μμ και στην Κωμνιακή στις 9.30 μμ με τον ευρωβουλευτή Γ. Θεωνά.

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 6/6

- Στη Μυτιλήνη στην πλατεία Σαπφούς στις 9.00 μμ με ομιλητές τον Στρατή Κόρακα επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου και την Λιάνα Κανέλλη,υποψήφια ευρωβουλευτή.

- Στη Λήμνο στο λιμάνι στις 9.00 μμ με τον Κράτη Κυριαζή,υποψήφιο ευρωβουλευτή.

- Στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αλικαρνασσό στην πλατεία Αγ. Νικολάου στις8.00 μμ με τον Κώστα Παρασκευά,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή.

- Στα Γρεβενά στην κεντρική πλατεία στις 9.00 μμ με τον Γιώργο Χουρμουζιάδη,υποψήφιο ευρωβουλευτή.

- Στους Φούρνους Ικαρίας στην πλατεία στις 9.00 μμ με τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη,υποψήφιο ευρωβουλευτή.

- Στη Νάξο στην πλατεία Φιλωτίου στις 11.00 πμ και στην Απείρανθο στις 9.00 μμ με τον Γ. Θεωνά,ευρωβουλευτή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 7/6

- Στον Ασπρόπυργο στην πλατεία Δημαρχίας στις 8.30 μμ με τους υποψηφίους ευρωβουλευτές Γιάννη Μανουσογιαννάκη και Λιάνα Κανέλλη.

- Στις Αρχάνες Ηρακλείου στις 8.00 μμ με τον Κώστα Παρασκευά,μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή.

- Στην Πεδινή Ιωαννίνων στην πλατεία στις 9.00 μμ με ομιλητή τον Κώστα Αλυσσανδράκη,υποψήφιο ευρωβουλευτή.

- Στη Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων,στην πλατεία στις 9.00 μμ με ομιλητή τον Αντώνη Ντρέκο,υποψήφιο ευρωβουλευτή.

- Στην Πεύκη στην πλατεία Ηλιακού Χωριού στις 8.00 μμ με τη Χριστίνα Τσεντούρου,υποψήφια ευρωβουλευτή.

- Στον Αγιο Ιερόθεο στην πλατεία Δέγλερη στις 8.00 μμ με τον Κράτη Κυριαζή,υποψήφιο ευρωβουλευτή.

ΤΡΙΤΗ 8/6

- Στην Αρτα στην πλατεία Μονοπωλίου στις 9.00 μμ με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Κώστα Αλυσσανδράκη και Αντώνη Ντρέκο.

- Στο Βαθύ Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα στις 8.00 μμ με τον ευρωβουλευτή Γιάννη Θεωνά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/6

- Στη Λευκάδα στην κεντρική πλατεία στις 9.00 μμ με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Κώστα Αλυσσανδράκη και Θόδωρο Γουλή.

Οικολογική υποκρισία

Οσο και να ψάξει κανείς, όλο και πιο δύσκολα μπορεί να διακρίνει κάποια σημάδια στον πλανήτη, που να προσδίδουν τη σημασία της γιορτής στη σημερινή Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος. Αντίθετα. Κάθε μέρα που περνά, τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα επιδεινώνονται, ενώ διαρκώς προστίθενται και νέα, εξαιτίας των εγκληματικών επιλογών των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και της αδηφάγας δράσης, με μοναδικό γνώμονα το κέρδος του μεγάλου κεφαλαίου. Ετσι, όλο και πιο παράταιρα και υποκριτικά ηχούν οι μεγαλόστομες διακηρύξεις περί "αειφορίας" ή περί "βιώσιμης ανάπτυξης" κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση, την ίδια στιγμή που οι ίδιοι πυροβολούν το περιβάλλον "από τα έξι βήματα", υποθηκεύοντας το μέλλον όλων μας...

Αρκούν μόνο δύο περιστατικά των τελευταίων ημερών που αποδεικνύουν περίτρανα ότι καπιταλισμός και οικολογική ισορροπία είναι δύο έννοιες εντελώς ασυμβίβαστες. Το ένα είναι ασφαλώς, ο βρώμικος πόλεμος του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Οπως είναι γνωστό οι βομβαρδισμοί δεν έχουν ως στόχο μόνο αμάχους και μικρά παιδιά, αλλά και τα ίδια τα οικοσυστήματα της χώρας αυτής. Επιπλέον οι βόμβες που πέφτουν σαν το χαλάζι πάνω σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις και διυλιστήρια, έχουν προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου έκλυση επικίνδυνων τοξικών και καρκινογόνων ουσιών, που μολύνουν τον αέρα, τα νερά και τα εδάφη, όχι μόνο της Γιουγκοσλαβίας, αλλά της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της Μεσογείου. Κι όμως, οι κυνικοί αυτοί βομβαρδισμοί γίνονται από χώρες που έχουν θεσπίσει "οδηγίες" και "ντιρεκτίβες" για τη μείωση της ρύπανσης στον ευρωπαϊκό χώρο, οι οποίες καταπατούνται ασύστολα. Οι βομβαρδισμοί αυτοί γίνονται από χώρες και οργανισμούς που έχουν υπογράψει συνθήκες για την αποτροπή της διασυνοριακής ρύπανσης, που καταστρατηγούνται κατάφωρα. Για όλους αυτούς, εκείνο που μετρά πάνω απ' όλα, είναι η επιβολή του τρόμου της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Κι από κει και πέρα, βέβαια, "γαία πυρί μειχθήτω"!

Εστω όμως κι αν κάποιοι κατορθώσουν να βγουν αλώβητοι από τη λύσσα του πολέμου ή τη γλιτώσουν από τις άλλες πληγές του πλανήτη, όπως το "φαινόμενο του θερμοκηπίου", η καταστροφή της στοιβάδας του όζοντος, η αποδάσωση και τα πυρηνικά απόβλητα, τους περιμένει ο χάρος στο... πιάτο τους! Πρόκειται για την ασύδοτη δράση μιας δράκας μονοπωλίων που μπροστά στο κυνήγι του μεγαλύτερου κέρδους, δε διστάζουν να δημιουργήσουν πότε τις "τρελές αγελάδες", πότε τα γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα και τώρα τα μολυσμένα με καρκινογόνα διοξίνη βελγικά κοτόπουλα και γουρούνια. Κι όλα αυτά με θύματα πάντοτε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που δεν μπορούν να τρώνε μόνο αστακούς και μαύρο χαβιάρι. Κι όλα αυτά με τις ευλογίες της Ενιαίας Αγοράς που προϋποθέτει την καταστροφή της μικρομεσαίας αγροκτηνοτροφικής επιχείρησης προς όφελος της ανεξέλεγκτης δράσης των μονοπωλίων.

Αρωγός και εκπρόσωπος όλης αυτής της βαρβαρότητας είναι φυσικά και η σημερινή κυβέρνηση της χώρας μας, όπως βέβαια και ο δικομματικός της εταίρος. Μια κυβέρνηση που ακολουθεί τη μέθοδο της εξαπάτησης καλλιεργώντας ένα δήθεν "φιλοπεριβαλλοντικό" προσωπείο, ενώ την ίδια στιγμή κάνει ό,τι μπορεί για να παραδώσει το περιβάλλον ως αναλώσιμο είδος στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Μια τέτοια πολιτική βλάπτει σοβαρά και το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων. Μια τέτοια πολιτική πρέπει να βρει αντιμέτωπη την αγωνιστική συστράτευση των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, όλων των εργαζομένων, όλων όσοι δε θέλουν να ζήσουν την "επόμενη μέρα" στις σπηλιές και στα καταφύγια...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ