ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 14 Ιούνη 1999
Σελ. /23
ΚΕΝΗ
Ευρωεκλογές '99

Ο "Ριζοσπάστης" φροντίζοντας πάντα, για τη μεγαλύτερη δυνατή έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, προχώρησε σε μια σειρά έκτακτες εκδόσεις, ώστε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 1999, να φτάσουν στους αναγνώστες του.

Στα χέρια σας κρατάτε μια απ' αυτές τις έκτακτες εκδόσεις, η οποία στις επόμενες σελίδες της περιέχει, εκτός των πινάκων και διαγραμμάτων των συνολικών αποτελεσμάτων και μια σειρά άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, πάντα στη βάση των επίσημων αποτελεσμάτων, μέχρι την ώρα που γινόταν η εκτύπωση της έκδοσης, όπως αυτά δίνονταν από το υπουργείο Εσωτερικών. Τα στοιχεία αυτά είναι:

  • Τα επίσημα αποτελέσματα των ευρωεκλογών σε όλους τους νομούς της χώρας, όπως και των Ελλήνων, που ψήφισαν στα διάφορα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού.
  • Τα επίσημα αποτελέσματα σε όλους τους δήμους της χώρας.
  • Τις δέκα καλύτερες, από την άποψη των εκλογικών αποτελεσμάτων, εκλογικές περιφέρειες για το κάθε κόμμα.
  • Πίνακες και διαγράμματα για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Οι αναγνώστες, τέλος, που θέλουν να κάνουν συγκρίσεις, με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, πρέπει να πάρουν υπόψη τους και τα εξής:

Πρώτον, το σύνολο των εγγεγραμμένων στις ευρωεκλογές του 1994 ήταν 9.550.596 και στις χθεσινές 8.912.901,ως αποτέλεσμα μιας εκκαθάρισης των εκλογικών καταλόγων και δεύτερον, οι εγγεγραμμένοι στους μεγάλους δήμους αποτελούν το άθροισμα των εγγεγραμμένων σ' αυτούς, μαζί με τους ετεροδημότες, που επέλεξαν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ