ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Ιούνη 1999
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Χαίρει δίκαιου κύρους... "

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα από κομμουνιστές ηγέτες και κομμουνιστικά κόμματα στην ΚΕ του ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές έφθασαν στην ΚΕ του ΚΚΕ από τον Β. Φ. Γκριγκόριεφ, μέλος του ΟΓ και βουλευτή του ΚΕΚΡ, τον Ολεγκ Σένιν, πρόεδρο του Συμβουλίου της Ενωσης ΚΚ - ΚΚΣΕ, την ΚΕ του ΚΚ Τσεχίας - Μοραβίας και την ΚΕ του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος. Συγκεκριμένα:

Ο Β. Φ. Γκριγκόριεφ, μέλος του ΟΓ, βουλευτής του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος της Ρωσίας (ΚΕΚΡ) και πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κοινωνικο-πολιτικού Κινήματος "Εργαζόμενη Ρωσία" έστειλε το εξής μήνυμα:

"Προς την ΚΕ του ΚΚΕ

Συγχαίρω το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας για την επιτυχία στις Ευρωεκλογές. Το ΚΚΕ, που είναι ένα από τα πιο ισχυρά κι αγωνιστικά ΚΚ της Ευρώπης, χαίρει δίκαιου κύρους, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και παγκόσμια. Εύχομαι παραπέρα ενίσχυση των θέσεων του ΚΚΕ, επιτυχίες στον αγώνα για την υπόθεση του σοσιαλισμού".

Ο Ολεγκ Σένιν, πρόεδρος του Συμβουλίου της Ενωσης ΚΚ - ΚΚΣΕ και της Διεθνούς Επιτροπής "Για την Ενωση και αδελφότητα των λαών" έστειλε το εξής μήνυμα:

"Προς την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Αξιότιμη συντρόφισσα Αλέκα Παπαρήγα,

Το Συμβούλιο της Ενωσης Κομμουνιστικών Κομμάτων - ΚΚΣΕ θερμά χαιρετίζει και συγχαίρει την ΚΕ του ΚΚΕ, όλους τους Ελληνες κομμουνιστές για τη σημαντική νίκη στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο.

Αυτή η επιβλητική άνοδός σας αποτελεί μια βεβαίωση της σταθερής αύξησης του κύρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, του ρόλου του στην πολιτική ζωή της χώρας, χάρη στη σωστή αγωνιστική στάση απέναντι στα ζητήματα, που έχουν σχέση με θεμελιακά ζωτικά συμφέροντα της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, όλου του ελληνικού λαού.

Η αύξησή σας στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο επιτεύχθηκε σε μια στιγμή όξυνσης της τρέχουσας διεθνούς κατάστασης, με την αχαλίνωτη επιθετική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, και δείχνει την αυξανόμενη παλλαϊκή αντίθεση ενάντια στην ιμπεριαλιστική πολιτική του πολέμου.

Η επιτυχία σας εμπνέει κι εμάς, τους Σοβιετικούς κομμουνιστές, στον αγώνα για την απομάκρυνση του αντιλαϊκού καθεστώτος - υπηρέτη του ιμπεριαλισμού, στον αγώνα για την εξουσία του εργαζόμενου λαού".

Η ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τσεχίας - Μοραβίας έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:

"Προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας,

Αγαπητοί σύντροφοι,

Σας συγχαίρουμε για την επιτυχία σας στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο. Το τελικό αποτέλεσμα της εκλογής δηλαδή 3 ευρωβουλευτών και της αύξησης των ψήφων κατά περίπου 140 χιλιάδες ψηφοφόρους είναι αποτέλεσμα της σωστής πολιτικής γραμμής του κόμματος, και της ισχυροποίησης των θέσεών του στην Ελλάδα και πρώτα απ' όλα στον αγώνα ενάντια στην επιθετικότητα του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

Εμείς εκτιμούμε ιδιαίτερα τις φιλικές σχέσεις ανάμεσα στα κόμματά μας κι ευχόμαστε αυτές ακόμη περισσότερο να ισχυροποιηθούν και να διευρυνθούν.

Ακόμη μια φορά συγχαίρουμε εγκάρδια την ΚΕ κι όλους τους συντρόφους που βοήθησαν σ' αυτήν την επιτυχία σας στις εκλογές".

Το Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα απέστειλε το παρακάτω χαιρετιστήριο τηλεγράφημα:

"Προς την Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, συντρόφισσα Αλέκα Παπαρήγα, Γενική Γραμματέα της ΚΕ.

Αγαπητοί σύντροφοι,

Η Κεντρική Επιτροπή του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος συγχαίρει το αδελφό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για τη σημαντική νίκη που σημείωσε στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο. Η νίκη αυτή αποδείχνει άλλη μια φορά ότι η πολιτική αρχών, που βασίζεται σε καθαρές ταξικές και πατριωτικές θέσεις, φέρνει τελικά τη νίκη. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα, όταν αυτή την πολιτική ακολουθούν άνθρωποι σαν τους Ελληνες κομμουνιστές, γνωστοί για την ακλόνητη σταθερότητα και την πίστη τους στα ιδανικά και για τους ευρείς δεσμούς με τις λαϊκές μάζες. Το Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα εκτιμά πολύ τις αδελφικές σχέσεις με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ένα από τα πρωτοπόρα τμήματα του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, το οποίο κρατάει ψηλά πάνω στη Γη της Αρχαίας Ελλάδας τη σημαία του μαρξισμού - λενινισμού.

Με συντροφικό χαιρετισμό.

Κεντρική Επιτροπή

του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος

Γενικός Γραμματέας

Β. Φαρχάν - Μπαγντάς

Ευρω - δηλητήρια

Ο βρώμικος πόλεμος εναντίον της Γιουγκοσλαβίας ήταν ορατός απ' την πρώτη στιγμή. Ο πόλεμος, όμως, εναντίον της υγείας δε φάνηκε απ' την αρχή. Χρειάστηκε η "έκρηξη" των διοξινών, της απόσυρσης της "Κόκα - Κόλα" και των προσβεβλημένων αγελάδων απ' τον "ιό του ΕΪΤΖ", για να φανεί ότι η διατροφή του ανθρώπου αποτελεί ουσιαστικά έναν απ' τους βασικούς στόχους των ίδιων που καθορίζουν - άλλες φορές με τα όπλα - τις τύχες του πλανήτη.

Η τροφή λοιπόν - μια απ' τις βασικές προϋποθέσεις για την υγεία, όπως ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας - αποτέλεσε πεδίο πρωτοφανούς επιχειρηματικής δραστηριότητας και συνοδεύτηκε με έκρηξη εφαρμογών νέων βιοτεχνολογιών. Ολη όμως αυτή η δραστηριότητα ήταν υποταγμένη σε ένα σκοπό: Στο κυνήγι του κέρδους. Παρεπόμενο του κυνηγητού αυτού είναι ο ανταγωνισμός - αυτή η μαγική λέξη που όταν την προφέρουν οι "εκσυγχρονιστές" όλων των πολιτικών αποχρώσεων ανεβαίνουν στον έβδομο ουρανό. Μπροστά στον ανταγωνισμό όλα υποκύπτουν και όλα προσφέρονται σπονδή στον Μολώχ του κέρδους. Οι ανακαλύψεις της επιστήμης πάνε για εφαρμογές που αλλάζουν τη φυσική κατάσταση των ειδών. (Από αυτές τις εφαρμογές - απειλές δεν εξαιρείται ούτε και ο ίδιος ο άνθρωπος).

Ο άνθρωπος, πλέον, χρησιμοποιείται ως ένας καταναλωτής που μέσα απ' τη διαφήμιση μπορεί να καταναλώσει "τα πάντα". Η επιχειρηματική δραστηριότητα πρέπει να είναι ανεμπόδιστη. Τα κεφάλαια και τα εμπορεύματα πρέπει να διακινούνται ελεύθερα. Πέφτουν τα τείχη των κρατών και σταματούν οι έλεγχοι. Οι μονάδες για τους υγειονομικούς ελέγχους στα επιμέρους κράτη υπάρχουν για να κάνουν τον... τροχονόμο στις δραστηριότητες της "ελεύθερης" αγοράς.

Κι ενώ ο καταναλωτής - ας τον πούμε έτσι - δεν μπορεί να μετρήσει τις επιπτώσεις στην υγεία του, οι επιχειρηματίες στις αλυσίδες των τροφίμων - ή των πρώτων υλών γι' αυτά - επιδεικνύουν τα κέρδη τους διά των ισολογισμών ή τις μετοχές τους στο χρηματιστήριο.

Τελευταία, στη χώρα μας ακούγονται διάφορα περί επιστροφής στη μεσογειακή δίαιτα ως μέσο άμυνας στην ευρω - δηλητηρίαση. Τι απέμεινε όμως, κύριοι, απ' αυτή την περίφημη δίαιτα, όταν το λάδι, η ελιά, το γάλα, το κρασί και όλα τα ελληνικά παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα έχουν μπει στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ΚΑΠ; Κάθε λίγο και λιγάκι φτου κι απ' την αρχή περιορισμοί επί περιορισμών για να γίνει ανταγωνιστική η αγροτική οικονομία της χώρας μας, ενώ οι κυβερνώντες, με υποκλίσεις, ανοίγουν την ελληνική αγορά στα ξένα προϊόντα.

Οι δύσμοιροι αγρότες, που βγαίνουν στους δρόμους για να μην ξεριζωθούν και να προστατέψουν την ντόπια παραγωγή, αντιμετωπίζουν τα ΜΑΤ σε διατεταγμένη υπηρεσία απ' την κυβέρνηση, που εφαρμόζει τις εντολές των Βρυξελλών. Τις εντολές, δηλαδή, που παράγουν και διακινούν τις διοξίνες και τα κάθε είδους δηλητήρια σε βάρος της υγείας του ανθρώπου.

Το κεφάλαιο είναι αδίστακτο στο κυνήγι του κέρδους. Στην αρχή κατέστρεψε τη φύση και δηλητηρίασε το περιβάλλον - το "ανόργανο μέρος" του ανθρώπου όπως θα 'λεγε κι ο Μαρξ.

Τώρα με τις προόδους της επιστήμης - σε συνδυασμό με τη μόλυνση - απειλεί με μετάλλαξη τα είδη όλης της χλωρίδας και της πανίδας. Η ασύδοτη επιχειρηματική δραστηριότητα απειλεί τη διατροφική αλυσίδα με - ίσως - μη αναστρέψιμες στο μέλλον επιπτώσεις.

Απάντηση σ' αυτή την απειλή είναι μόνο μία: Να σταματήσουμε όσους έχουν τη δυνατότητα να δηλητηριάζουν τον άνθρωπο.

Συγχαίρουν το ΚΚΕ

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα προς το ΚΚΕ, για τα αποτελέσματα που πέτυχε στις ευρωεκλογές, έστειλαν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Γιαννίνων,ο δήμαρχος Βόλου Μιχάλης Κουντούρης και η Αννα Φόνσου,πρόεδρος του ΣΕΗ. Στα σχετικά τηλεγραφήματα αναφέρεται συγκεκριμένα:

Από το ΕΚ Γιαννίνων:

"Προς την ΚΕ του ΚΚΕ

Θερμά συγχαρητήρια για το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και τη δικαίωση των αγώνων σας, που είναι και αγώνας των εργαζομένων όλης της χώρας και του νομού μας, ειδικότερα.

Επίσης, σας συγχαίρουμε για την εκλογή του Γιαννιώτη ευρωβουλευτή Κώστα Αλυσανδράκη".

Από το δήμαρχο Βόλου Μιχάλη Δ. Κουντούρη:

"Συγχαρητήρια για τη μεγάλη εκλογική άνοδο του Κόμματός σας. Εύχομαι η επιτυχία αυτή να αποβεί σε όφελος της χώρας, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".

Τέλος, στο τηλεγράφημα της Α. Φόνσου αναφέρεται: "Τα θερμά μου συγχαρητήρια. Είμαι πάντα κοντά σας σε όλους τους αγώνες μας".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ