ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Ιούνη 1999
Σελ. /28
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο της παλαίμαχης αγωνίστριας ΕΛΛΗΣ ΕΡΥΘΡΙΑΔΟΥ,στελέχους του ΚΚΕ και του κινήματος ειρήνης, τα παιδιά της προσφέρουν στη μνήμη της 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βύρωνα και 50.000 δρχ. στην ΕΕΔΥΕ.

* * *

Την Κυριακή 27 Ιούνη, στις 9.30 π.μ., στην εκκλησία της Παντάνασσας στις Τζιτζιφιές Καλλιθέας, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του ΑΓΓΕΛΗ ΑΛΕΞΑΚΗ,που έφυγε από κοντά μας στις 21 Μάη 1999.

Ο Αγγελής Αλεξάκης γεννήθηκε το 1920 στον Γέρακα Ζάρακα Λακωνίας. Στην Κατοχή ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ στον Πάρνωνα. Από τα μετεμφυλιακά χρόνια ζούσε στην Αθήνα και δεν έπαψε να συμπορεύεται με τις αρχές και τις θέσεις του ΚΚΕ, στον αγώνα για μια Ελλάδα που αντιστέκεται.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50.000 δρχ., που ήταν τα τελευταία έσοδα από την πώληση του βιβλίου του "Ζάρακας".

Η οικογένειά του

* * *

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ υπήρξε ως την τελευταία πνοή του μέλος του Παραρτήματος Μοσχάτου της ΠΕΑΕΑ και πιστός συνεχιστής των αγώνων για τα ιδανικά της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του λαϊκού κινήματος, για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Μοσχάτου, 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΜΑΝΟΛΗ ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΔΗ,ο οποίος εκτελέστηκε στις 25 Ιούνη 1948, η κόρη του Λίζα και ο εγγονός του Αντώνης Βογιατζόγλου προσφέρουν 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φάρου Νέας Σμύρνης

* * *

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ γεννήθηκε στο Δίστομο Βοιωτίας.

Πέθανε στις 6 Ιούνη 1999.

ΕΛΑΣίτης στην Κατοχή, πιάστηκε μετά την Απελευθέρωση, φυλακίστηκε και εξορίστηκε.

Στάθηκε αταλάντευτος στις επάλξεις του αγώνα για το καλό του λαού, με το ΚΚΕ.

Τιμώντας τη μνήμη του η γυναίκα του Μαρία πρόσφερε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του, για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Αίγινας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ