ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Ιούλη 1999
Σελ. /36
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Συμπληρώνονται 4 χρόνια από το θάνατο της αγαπημένης μου μάνας ΕΥΛΑΛΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ,μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της, προσφέρω 1.000.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Η κόρη της Γαλήνη Ελευθεριάδου

* * *

Σήμερα, 1η Ιούλη, συμπληρώνονται 3 μήνες από τη μέρα, που τόσο άδικα κόπηκε το νήμα της μικρής ζωούλας του ΣΙΔΕΡΗ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 15.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Δέσποινα Καταρτζή, Χαρ. Δρακοπούλου, Καίτη Φειδάκη

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου μου και αξέχαστου ΣΠΥΡΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΑ,που πέθανε την 1η Ιούλη 1994, προσφέρω, μέσω ΚΟ Αθήνας, 40.000 δρχ. στο ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός ως το θάνατό του και 40.000 δρχ. στην ΚΝΕ.

Η συντρόφισσά του Πόπη Τσουκαλά

* * *

Ο Βασίλης Μαυροκέφαλος προσφέρει 100.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πλ. Αττικής - Βικτώριας, στη μνήμη του ΜΠΑΜΠΗ ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗ,καθηγητή, πρωτοπόρου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, γιου του ακαδημαϊκού Χαρίτωνα Χαριτωνίδη, που πέθανε πρόσφατα και προς τιμήν του 25ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ - "Οδηγητή".

* * *

Πριν από 2 χρόνια σαν σήμερα, την 1η Ιούλη, έφυγε για το μακρινό ταξίδι που δεν έχει επιστροφή ο αγαπημένος μας ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΠΕΛΑΣ, κομμουνιστής, αγωνιστής στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Το 1942, φοιτητής Νομικής, εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση του φοιτητικού κινήματος. Στη συνέχεια, ως στέλεχος της ΕΠΟΝ, αγωνίζεται ενάντια στους Ιταλογερμανούς κατακτητές. Συλλαμβάνεται από τους Γερμανούς. Βασανίστηκε στην Γκεστάπο, με αποτέλεσμα να χάσει την όρασή του.

Με την Απελευθέρωση, γίνεται μέλος του τιμημένου ΚΚΕ και συνεχίζει τους αγώνες του για την ανεξαρτησία της πατρίδας και την προκοπή του λαού. Αργότερα εντάσσεται στην προδικτατορική ΕΔΑ για να συνεχίσει την αγωνιστική πορεία του.

Για τη δράση του και τις προοδευτικές ιδέες του, το μεταβαρκιζιανό καθεστώς τον φυλακίζει και τον εξορίζει, με αποτέλεσμα να κλονιστεί σοβαρά η υγεία του.

Με τη μεταπολίτευση, ασυμβίβαστος και αταλάντευτος, συνεχίζει την προσφορά του στους λαϊκούς αγώνες, ως μέλος της ΑΕ της ΚΟ Αθήνας. Πρωτοστάτησε στην ανασυγκρότηση των οργανώσεων του ΚΚΕ και καθοδηγούσε τις οργανώσεις των ΕΒΕ και της Παιδείας.

Τα τελευταία χρόνια, παρά την επιδείνωση της υγείας του, αγωνιζόταν και πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην Εθνική Αντίσταση, στον τομέα των βαρέως αναπήρων και θυμάτων της Κατοχής.

Οι αγώνες σου, η πίστη σου, το ήθος σου για τα ιδανικά του ΚΚΕ για ανεξαρτησία, ειρήνη και σοσιαλισμό θα μείνουν παρακαταθήκη στις σημερινές και επερχόμενες γενιές.

Αγαπημένε μας Ντίνο, πάντα θα είσαι στη μνήμη μας.

Προσφέρουμε στο ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκες 40.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Νεάπολης.

Η συντρόφισσά σου στη ζωή και στον αγώνα Κατίνα

Ο γιος σου Θανάσης

* * *

Σήμερα, 1η Ιούλη, συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του προσφέρει, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ Ντεπώ.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Την Κυριακή, 4 Ιούλη, στις 10.00 π.μ., στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας Χολαργού, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγαπημένου μας

ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΡΩΝΙΟΥ

κομμουνιστή και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για ειρήνη, εθνική ανεξαρτησία, για τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό. Για τους αγώνες του αυτούς, διώχτηκε και πέρασε 12 χρόνια εξορία στα διάφορα νησιά. Το 1953 στον Αϊ - Στράτη και μετά το 1967 εξορίστηκε στη Γυάρο και τη Λέρο.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Η οικογένειά του

* * *

Την Κυριακή, 4 Ιούλη, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του

ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΚΩΓΙΟΥ

Γεννήθηκε το 1938 στη Φιλοτή Αριδέας Πέλλας. Από το φθινόπωρο του 1949 ως το 1954, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Ουγγαρία και σε συνέχεια στην Τασκένδη ως το 1973, που επαναπατρίστηκε.

Ως το τέλος της ζωής του, ήταν οπαδός του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, τα ανίψια του Απόστολος και Λιούμπα Κολματζίδη προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ευγένειας - Χαραυγής, 10.000 δρχ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ