ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Ιούλη 1999
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΖΩΝΗΣ
Απάντηση σε διαιρετικές παρεμβάσεις

Διευκολύνοντας τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, συνδικαλιστές από το χώρο υπαλλήλων του Λιμανιού προειδοποιούν με "αντικινητοποιήσεις"! Σε ενότητα δράσης ενάντια στο ξεπούλημα του λιμανιού και τη συρρίκνωση της Ζώνης καλούν τους εργαζόμενους, τα σωματεία

"Σας πήραμε χαμπάρι"! Το μήνυμα αυτό στέλνουν οι χιλιάδες εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Στ. Σουμάκη και τον πρόεδρο του ΟΛΠ, Μανιατόπουλο,οι οποίοι επιστράτευσαν ορισμένους εγκάθετούς τους στη διοίκηση της Ενωσης Μόνιμων και Δόκιμων Λιμενεργατών ΟΛΠ για να στήσουν το παιχνίδι του "αλληλοσπαραγμού", μεταξύ των κοινωνικών φορέων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Ζώνης.

Τα σωματεία της Ζώνης εξέδωσαν από κοινού καταγγελία για αυτούς τους σχεδιασμούς και δίνουν την απάντηση που πρέπει στους συνδικαλιστές της Ενωσης Μόνιμων και Δόκιμων Λιμενεργατών ΟΛΠ που υπέγραψαν μια ανακοίνωση, με την οποία παίρνουν το μέρος της κυβέρνησης και κάνουν λόγο για "αντικινητοποιήσεις" (!) απέναντι στις κινητοποιήσεις των εργατοτεχνιτών της Ζώνης. "Διαχωρίζουμε και δεν εξισώνουμε τη στάση ορισμένων συνδικαλιστών που υπογράφουν αυτή την ανακοίνωση, με τους εκατοντάδες λιμενεργάτες, οι οποίοι καθημερινά αγωνιούν για το μεροκάματο και δεν περίμεναν ότι θα τους μετατρέψουν σε "απασχολήσιμους" για τις πολυεθνικές των κοντέινερς", υπογραμμίζουν τα σωματεία της Ζώνης και αναφέρουν: "Τα εργατικά σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης οικοδομώντας χρόνια σχέσεις ειλικρίνειας μεταξύ τους, με ανοιχτές διαδικασίες, με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων για να αποκρούσουν αυτή την πολιτική που αφήνει πίσω της χιλιάδες ανέργους στη Ζώνη, έχουν χαράξει μία αγωνιστική πορεία με επαναλαμβανόμενες και εναλλασσόμενης μορφής κινητοποιήσεις. Εναν αγώνα επιβίωσης - αγώνα διαρκείας".

Αναφέρουν επίσης ότι το διεκδικητικό τους πλαίσιο αφορά συνολικά την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό όχι μόνο της Ζώνης, αλλά και του ΟΛΠ, ενώ κάνουν σαφές ότι δεν αποδέχονται το ξεπούλημα του ΟΛΠ και δεν πρόκειται να παραδώσουν ούτε μία πιθαμή από τη Ζώνη για την τοποθέτηση κοντέινερς ή για πάρκινγκ.

Τα σωματεία της Ζώνης σημειώνουν ότι από όλους τους φορείς που συμμετέχουν στον αγώνα (Δήμος Περάματος και γύρω δήμοι, σωματεία, ΕΚ Πειραιά, ενώσεις εργοδοτών κ.ά.), τίθεται το ερώτημα: γιατί δε συμμετέχουν και τα σωματεία των λιμενεργατών, όταν από το ξεπούλημα του ΟΛΠ ζημιώνονται και οι λιμενεργάτες και οι υπάλληλοι του ΟΛΠ και βέβαια η εθνική οικονομία.

Οσον αφορά τα περί "νομιμότητας" ή όχι των κινητοποιήσεων των εργατοτεχνικών της Ζώνης, τα σωματεία ξεκαθαρίζουν ότι παράνομοι δεν είναι οι αγώνες των εργαζομένων, παράνομοι είναι η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΛΠ.

Τέλος, για την απειλή των "αντικινητοποιήσεων" (!) που εκφράζουν οι συνδικαλιστές του ΟΛΠ, τα σωματεία τονίζουν ότι σε περίπτωση υλοποίησης των απειλών: "Εμείς θα επιδιώξουμε να εντάξουμε αυτές τις αντιδράσεις στο σχεδιασμό των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που θα συνεχιστούν".

Προς αποκλεισμό του λιμανιού Πειραιά

Μετά τον αποκλεισμό της προβλήτας των φέρι-μποτ Περάματος - Σαλαμίνας, αποφασίστηκε ο αποκλεισμός του λιμανιού του Πειραιά, με μαχητική πομπή οχημάτων του Δήμου Περάματος, εργαζόμενων στη Ζώνη και κατοίκων της περιοχής, την Τρίτη 27 Ιούλη, στη μία το μεσημέρι.

Θα προηγηθεί την Τρίτη 20 Ιούλη συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο και πορεία προς τα γραφεία της Ενωσης Εφοπλιστών και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Οι αγώνες θα συνεχιστούν κλιμακούμενοι, γιατί έχουν πια ξεπεραστεί τα όρια ανοχής. Σε ανακοίνωση του ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος, αφού σημειώνει ότι το Πέραμα δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τη Ζώνη, τονίζει ότι ο Δήμος "θα συνεχίσει το δύσκολο, αλλά ωραίο αγώνα της αντίστασης κατά των κυβερνητικών επιλογών, της αυθαιρεσίας του ΟΛΠ και του ΥΕΝ, με όσες δυνάμεις διαθέτει, στο πλευρό των εργαζόμενων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που παλεύουν για το δικαίωμα στην εργασία και την ανασυγκρότηση της Ζώνης, της μόνης παραγωγικής δραστηριότητας που απομένει ακόμα στην περιοχή".

Πενηντάωρη εργασία σε τράπεζες!

Οργιο παραβιάσεων του ωραρίου σε EUROBANK - ASPIS BANK. Ποινική δίωξη ζήτησε η ΟΤΟΕ, αλλά...

Στην Επιθεώρηση Εργασίας προσέφυγε χτες η ΟΤΟΕ και κατάγγειλε τις τράπεζες EUROBANK και ASPIS BANK για την επίσημη παραβίαση του ωραρίου εργασίας και συναλλαγών, την οποία παραβίαση μάλιστα οι δυο τράπεζες ανακοίνωσαν εγγράφως στο προσωπικό και στους πελάτες τους!

Το "νέο" ωράριο υποχρεώνει τους υπαλλήλους σε εργασία 45 και 50 ωρών τη βδομάδα,πολλές φορές μάλιστα χωρίς καν καμία αμοιβή! Πρόκειται για μια αυθαιρεσία που παραβιάζει ευθέως το νόμιμο και το συμβατικά κατοχυρωμένο ωράριο. Ταυτόχρονα δημιουργεί - κατά την ΟΤΟΕ - όρους αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των άλλων τραπεζών, αλλά και ένα καθεστώς αυτοδικίας και αυθαιρεσίας που καταργεί στην πράξη την ελληνική νομοθεσία.

Με βάση τα παραπάνω, η ΟΤΟΕ ζήτησε να υποβληθεί από την Επιθεώρηση μηνυτήρια αναφορά στις δύο τράπεζες και σε περίπτωση που δε συμμορφωθούν άμεσα, να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία, καθώς επίσης να ελεγχθούν και άλλες ιδιωτικές τράπεζες που παραβιάζουν το ωράριο. Εχει ζητήσει επίσης από τον πρόεδρο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Καρατζά, να παρέμβει για το σοβαρό αυτό πρόβλημα, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι και ελληνικές τράπεζες παραβιάζουν το ωράριο εργασίας.

Και ενώ το πρόβλημα των παραβιάσεων του ωραρίου παίρνει μεγάλες διαστάσεις στις τράπεζες, η ΟΤΟΕ δεν είναι ότι αρκείται μόνο σε διαβήματα και "προειδοποιήσεις", αλλά πρόσφατα έβαλε την υπογραφή της κάτω από μία συμφωνία διευθέτησης ουσιαστικά του χρόνου εργασίας, την οποία βάφτισε "συμφωνία 35ωρου"! Μάλιστα, στη χτεσινή της ανακοίνωση, δεν παραλείπει να σημειώσει ότι οι παράνομες ενέργειες των δύο τραπεζών "υπονομεύουν την καθιέρωση του 35ωρου, η πιλοτική εφαρμογή του οποίου αρχίζει την 1/8/99"!

Μαχητικό "παρών" στο πανεργατικό προσκλητήριο

Από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ χτες το βράδυ στο Σύνταγμα εργαζόμενοι και συνταξιούχοι έστειλαν μήνυμα ενότητας και αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, το δικαίωμα στη δουλιά και την προστασία των ανέργων

Αλλαξε όψη η πλατεία Συντάγματος χτες βράδυ. Το σκηνικό της καλοκαιρινής χαλάρωσης έδωσε τη θέση του στο σκηνικό της αντίστασης και του αγώνα. Λίγο πριν τις 8 το βράδυ εργάτες, άνεργοι, συνταξιούχοι και νέοι άρχισαν να συρρέουν στο Σύνταγμα, δηλώνοντας "παρών" στο αγωνιστικό προσκλητήριο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και έτοιμοι να υπερασπίσουν τη δημόσια περιουσία, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, το δικαίωμα των ανέργων στην αξιοπρεπή διαβίωση και τη δουλιά.

Ηταν γύρω στις 8μ.μ. όταν τα πανό άρχισαν να ξεδιπλώνονται το ένα μετά το άλλο, το καθένα έστελνε ένα διαφορετικό μήνυμα στην αντεργατική κυβερνητική πολιτική. "Οχι στο ξεπούλημα της Ολυμπιακής", "Μέτρα για την ανεργία", "Αντιστεκόμαστε στο μαύρο μέτωπο ΟΝΕ - κεφαλαίου - κυβέρνησης", "Ούτε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας. Εμπρός για νέες κατακτήσεις".

Στις 9μ.μ. ξεκίνησε η πορεία με κατεύθυνση τη Βουλή, χιλιάδες άνθρωποι απλώθηκαν και ξεχύθηκαν σαν ποτάμι στη Φιλελλήνων. Οι διαδηλωτές ένωσαν την αγανάκτησή τους για στάση της ΓΣΕΕ στο σύνθημα "ΓΣΕΕ εργατών όχι των εργοδοτών". Πρώτη στάση της πορείας, το υπουργείο Μεταφορών. Ο χώρος τριγύρω, δονήθηκε από συνθήματα όπως "Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με τα συνδικάτα αντίσταση και πάλη" και "Ακρίβεια ανεργία, πληθωρισμός, αυταρχισμός αυτός είναι ο καπιταλισμός".

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ επέδωσε το ψήφισμα της συγκέντρωσης στο υπουργείο και η πορεία πήρε το δρόμο της Βουλής διά μέσου της οδού Αμαλίας. Παντού ηχούσαν τα συνθήματα "αυτή η πολιτική η αντεργατική των μονοπωλίων είναι επιλογή". "Συνδικάτα ταξικά όχι κυβερνητικά" και "εργάτες - αγρότες -φοιτητές με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές", ενώ με το σύνθημα "η τρομοκρατία δε θα περάσει", οι διαδηλωτές καταδίκασαν την αστυνομοκρατία γύρω από τη Βουλή. Η πορεία συνεχίστηκε προς την πανεπιστημίου, όπου και διαλύθηκε.

Παρόντες στην κινητοποίηση πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ,με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ,της ΕΕΔΥΕ.

Οι ομιλητές

Στη συγκέντρωση το λόγο πρώτος πήρε ο Δ. Δρακόπουλος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, ο οποίος μιλώντας για την τετράμηνη περίπου πορεία του ΠΑΜΕ από την ίδρυσή του, τόνισε ότι η πορεία του Μετώπου διέψευσε τους εκπροσώπους του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, την κυβέρνηση και τους βιομήχανους που πίστευαν ότι "θα ξεφουσκώσει". Συνεχίζοντας, κάλεσε τους εργάτες να ενημερώνουν τους συναδέλφους τους, να προωθούν την κοινή δράση και τον αγωνιστικό συντονισμό.

Αναφερόμενος στους άμεσους στόχους πάλης σημείωσε: "Ριζική δημοκρατική φορολογική μεταρρύθμιση. Υπεράσπιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να γκρεμίσει. Αν νομίζει ο υπουργός Εργασίας ότι θα περάσει αυτή την πολιτική άβρεχτος, επειδή έχει στο χέρι του ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, είναι γελασμένος".

Σχετικά με τη δημόσια περιουσία υπογράμμισε: "Θα την υπερασπίσουμε από το ξεπούλημα, το πλιάτσικο, τη διάλυση, το μαρασμό. Για το ΠΑΜΕ όλος ο όγκος του δημόσιου τομέα έχει στρατηγική σημασία και θα αντισταθούμε στις πολιτικές της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Καταλήγοντας, ο ομιλητής διαβεβαίωσε τους συνταξιούχους που βρίσκονταν εκεί, ότι "το ΠΑΜΕ θα δώσει μάχη για την αύξηση των συντάξεων", τη νεολαία ότι "το ΠΑΜΕ θα διατηρήσει τη νεανικότητά του, την ορμή και τη ζωντάνια του μπολιασμένο με τους αγώνες και τις αγωνίες της νέας γενιάς" και τις γυναίκες ότι "το ΠΑΜΕ δε θα υποστείλει ποτέ τη σημαία για ουσιαστική ισοτιμία".

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Γ. Κασβής,πρόεδρος του σωματείου της ΕΒΟ, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στα όσα διαδραματίζονται στην επιχείρηση, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την πολιτική της που έφτασε μια επιχείρηση, όπως η ΕΒΟ, στα πρόθυρα του κλεισίματος ή της δραματικής συρρίκνωσης και κάλεσε σε αγώνα για τη στήριξη της δημόσιας περιουσίας, για την υπεράσπιση του εθνικού πλούτου. Και κατέληξε: "Ενότητα, διεκδίκηση, αγώνας, αυτό το τρίπτυχο πρέπει να χαρακτηρίζει τη δράση μας από δω και πέρα".

Ο Π. Τσίρκας, μέλος τη Γραμματείας του ΠΑΜΕ, στην ομιλία του κατήγγειλε την κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "αντί να συνετιστεί από το μήνυμα των ευρωεκλογών, σκληραίνει την ανάλγητη πολιτική της στα πλαίσια του μονόδρομου της ΟΝΕ". Συνεχίζοντας αναφέρθηκε εκτενώς στην "ταχύρυθμη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, στο ξεπούλημα φιλέτων των ΔΕΚΟ αντί "πινακίου φακής". Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση "δίνοντας εξετάσεις στα αφεντικά της, αφαιρεί κατακτήσεις χρόνων, χτυπά την κοινωνική ασφάλιση, αυξάνει τη μάστιγα της ανεργίας, χτυπά τα εργασιακά δικαιώματα". Προειδοποίησε, όμως, ότι "το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι εδώ, σε αντίθεση με τις συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, είναι εδώ μαζί με τους εργαζόμενους τους συνταξιούχους, τους άνεργους, για να καταγγείλουμε τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες για την αδράνεια, την αδιαφορία, την απουσία τους, είμαστε εδώ για να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση των διαχειριστών, των καπιταλιστών ότι αντιστεκόμαστε, είμαστε εδώ για να απαιτήσουμε και να βροντοφωνάξουμε: "Οχι" στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, μέτρα για ανεργία, προστασία της κοινωνικής ασφάλισης, ριζική φορολογική μεταρρύθμιση, εφαρμογή 35ωρου χωρίς μείωση αποδοχών, ισότιμη μεταχείριση των οικονομικών μεταναστών κ.ά.".

"Παλεύουμε κατέληξε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στην κοινωνία στο εργατικό κίνημα, στο λαό, παλεύουμε για μια άλλη πολιτική στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για σοσιαλιστική προοπτική, για μια άλλη πολιτική που θα υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού".

Παίρνοντας το λόγο η Αιμιλία Πάνου, μέλος της διοίκησης του σωματείου της ΕΒΟ Λαυρίου, τόνισε: "Η δημιουργία του κινήματος αυτού, είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει σε μια εποχή εκφυλισμού του συνδικαλιστικού κινήματος". Κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική και κάλεσε σε αγώνα για τη διάσωση των ΔΕΚΟ και της αμυντικής βιομηχανίας, καταδικάζοντας την κυβερνητική πολιτική που τις οδηγεί στο ξεπούλημα και στη συρρίκνωση, όπως συμβαίνει στην ΕΒΟ. "Δε διαπραγματευόμαστε - κατέληξε - Ελλάδα χωρίς αμυντική βιομηχανία, πρέπει να επαγρυπνούμε. Οι στιγμές είναι κρίσιμες, οι ευθύνες ιστορικές. Κάθε πόλη, κάθε κλάδος και εργοστάσιο πρέπει να γίνουν φρούρια των δικαιωμάτων μας και των θέσεων εργασίας".

Ιδιαίτερα καταγγέλθηκα κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης η στάση του υπουργού Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου,ο οποίος αρνείται ακόμα και να συναντηθεί με αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ!

"Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση"

"Δυναμίτη στα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση", καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Αυτοκινητιστών (ΤΣΑ),με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ και του υπουργού Εργασίας, καθώς και την παράδοση της διαχείρισης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΙΚΑ σε ιδιώτες.

"Καταγγέλλουμε - τονίζει - σε όλους τους συνταξιούχους την εγκληματική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, καθώς και την αξιωματική αντιπολίτευση για βαρύτατη ενοχή για το κατάντημα του ασφαλιστικού μας συστήματος, αφού στοχεύουν να προχωρήσουν στο έγκλημα που προετοιμάζουν, την αφαίρεση απαράγραπτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Επίσης, η Ομοσπονδία καταγγέλλει την πολιτική της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας που βιώνουν όλοι οι συνταξιούχοι επί 13 ολόκληρα χρόνια. Και αυτό, όταν - όπως επισημαίνει - 3.500 βιομήχανοι και αεριτζήδες κέρδισαν το 1998 πάνω από 20% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. "Πιστεύουμε - καταλήγει - ότι ο λαός θα πρέπει να συμμετάσχει στη συγκρότηση ενός λαϊκού μετώπου αντίστασης που θα δώσει τη σωστή απάντηση, γκρεμίζοντας τις αντιλαϊκές επιλογές".

"Εμεινε" από μηχανή

Από μηχανή έμεινε χτες το μεσημέρι το φορτηγό πλοίο "SALIMA" με σημαία Καμπότζης, καθώς έπλεε χωρίς φορτίο 5 μίλια βορειοδυτικά των Παξών. Το ακυβέρνητο πλοίο είχε αποπλεύσει από Σλοβενία με προορισμό τον Πειραιά. Το πλήρωμά του αποτελείται από 16 αλλοδαπούς ναυτεργάτες. Από το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ενημερώθηκαν τα παραπλέοντα πλοία να σπεύσουν στην περιοχή για παροχή βοήθειας, ενώ στάλθηκαν και δύο ρυμουλκά.

Εξάλλου, προχτές το βράδυ το φορτηγό πλοίο "ΜΑΣΤΡΟΠΕΤΡΟΣ" της εταιρίας Βεντούρη,έπεσε πάνω στον ύφαλο Βουβή που βρίσκεται έξω από το λιμάνι Γαυρίου της Ανδρου.Από την πρόσκρουση προκλήθηκε ρήγμα στο Νο 1 αμπάρι του πλοίου. Αμέσως παρουσιάστηκε εισροή υδάτων με αποτέλεσμα το πλοίο να γείρει προς τα δεξιά. Το 12μελές πλήρωμα του πλοίου παρελήφθη από ρυμουλκό και μεταφέρθηκε σώο στη στεριά.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τη Σητεία της Κρήτης φορτωμένο με 3.700 τόνους γυψόχωμα με προορισμό το Βόλο. Είχε προσεγγίσει το Γαύριο για επισκευή του ψυγείου σαρώσεως.

Ούτε δραχμή αύξηση!

Ούτε μία δραχμή αύξηση δεν πρόκειται να δουν οι ναυτεργάτες της ακτοπλοϊας και των πορθμειακών γραμμών για το 1999! Η ΠΝΟ,με ευθύνη της πλειοψηφίας της, υπέγραψε με την Ενωση Εφοπλιστών Ακτοπλόων και την Ενωση Εφοπλιστών Πορθμείων Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που προβλέπουν αύξηση του μισθού των ναυτεργατών αυτής της κατηγορίας πλοίων κατά 5%.Ομως, στις 18 Μάη και πριν υπογραφούν αυτές οι Συλλογικές Συμβάσεις, εκδόθηκε υπουργική απόφαση η οποία προβλέπει ότι αυξάνεται η τακτική μηνιαία εισφορά που καταβάλουν οι αξιωματικοί και τα κατώτερα πληρώματα στα ταμεία Πρόνοιάς τους ακριβώς κατά 5%!

  • Στο θέμα της "35ωρης εβδομαδιαίας απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας χωρίς μείωση των αποδοχών", επανέρχεται - με το γνώριμο, σκόπιμα θολό, τρόπο της - η ΓΣΕΕ και με επιστολή της προς τις εργοδοτικές οργανώσεις ζητά την πραγματοποίηση δεύτερης συνάντησης για το θέμα αυτό, μέχρι τις 30 του Ιούλη και με ενδεικτική ημερομηνία την 23η του μήνα.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ