ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Ιούλη 1999
Σελ. /48
ΚΕΝΗ
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στις 24 Ιούλη, κλείνουν 2 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας ΛΟΥΛΑ ΛΟΓΑΡΑ.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κυπριάδου - Ανω Πατησίων, 20.000 δρχ.

Αννα και Δημήτρης Μανούσος

* * *

Στις 21 Ιούλη, κλείνουν 30 χρόνια από τότε που άφησε την τελευταία πνοή του στη φιλόξενη ΛΔ Ουγγαρίας ο αγαπημένοςκαι αξέχαστος σύντροφός μου στη ζωή και στους αγώνες ΜΗΤΣΟΣ ΚΩΤΟΥΖΑΣ,στέλεχος του ΚΚΕ, στο οποίο αφιέρωσε όλες τις δυνάμεις του για το καλό και την προκοπή του λαού.

Σύντομη ήταν η ταραγμένη ζωή του και έφυγε με τον καημό του γυρισμού στην πατρίδα, που τόσο αγάπησε και αγωνίστηκε για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας.

Στη μνήμη του, προσφέρω στο ΚΚΕ 200.000 δρχ. και 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Φρόσω Κωτούζα

* * *

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο της Βυρωνιώτισσας αγωνίστριας της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΞΕΝΙΚΟΥΔΑΚΗ.

Στη μνήμη της, ο σύζυγός της Βασίλης, ο γιος της Σταύρος, η νύφη της Θεοδώρα (Λούλα) προσφέρουν στο "Ριζοσπάστη" 20.000 δρχ. Τη μνήμη αυτή θα προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε στις δίδυμες εγγονούλες της Ελλη και Δανάη, που δεν πρόλαβε να παίξει στην αγκαλιά της για μερικές μόνο ώρες.

* * *

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατο του παλαίμαχου κομμουνιστή και αντιστασιακού ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΑΜΟΥΛΗ,συνταξιούχου οδοντιάτρου από την Καλλιμασιά Χίου.

Στη μνήμη του, τα μέλη της ΚΟΒ ΥΠΑ προσφέρουν στο "Ριζοσπάστη" 15.000 δρχ. και υπόσχονται να συνεχίσουν τα βήματά του.

* * *

Στη μνήμη του φίλου και συναγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, ο Γεράσιμος Προκόπης προσφέρει, μέσω ΚΟ Κορυδαλλού, 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 15.000 δρχ. για τον ηρωικό λαό της Κούβας.

* * *

Η μητέρα μου ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΑΡΝΑΖΙΔΟΥ γεννήθηκε στο Γερακαριό Κιλκίς. Δολοφονήθηκε από τρομοκράτες της ΠΑΟ στις 13 Μάη 1945.

Η αδελφή μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΥΖΙΡΙΔΟΥ πέθανε στις 10 Ιούνη 1999.

Στη μνήμη τους, προσφέρω 10.000 δρχ. στην ΚΟ Θεσσαλονίκης και 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Φώτης Σαρναζίδης

* * *

Στη μνήμη της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ και αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε 100.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 50.000 δρχ. στην ΚΟΒ Νέας Κυψέλης.

Ο σύζυγος Ευάγγελος Αντωναρόπουλος

Τα παιδιά της, οι γαμπροί της, τα εγγόνια της

* * *

Στις 28 Μάη 1999, πέθανε ξαφνικά στα 72 χρόνια του από έμφραγμα ο αγαπημένος μου εξάδελφος ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΚΑΣ,αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Γέννημα θρέμμα του Δομοκού Λαμίας, με την εισβολή των κατακτητών ήρθε στο χωριό μας Ασημοχώρι Καρδίτσας. Μαζί οργανωθήκαμε στο ΕΑΜ και αργότερα περάσαμε στην ΕΠΟΝ. Είχε αναλάβει να μεταδίδει την εξέλιξη των πολεμικών γεγονότων. Στο δεύτερο όροφο του Σχολείου μας, στο παράθυρο είχε εγκαταστήσει την ιστορικό τηλεβόα και με στεντόρεια φωνή, που άφησε εποχή, μετέδιδε τις ειδήσεις, όχι μόνο στο χωριό, αλλά και στα γύρω χωριά της Θεσσαλίας. Δεν ήταν μόνο τολμηρός ΕΠΟΝίτης, αλλά και τολμηρός αγωνιστής. Για να φέρει σε πέρας επικίνδυνες αποστολές, περνούσε μέσα από γερμανικά φυλάκια, αψηφώντας τον κίνδυνο.

Στη μνήμη του, προσφέρω 15.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κάτω Χαλανδρίου, στο ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε.

Ιουλία Μακρή - Βελέντζα

* * *

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από τον ξαφνικό θάνατο του ΠΕΤΡΟΥ ΒΑΣΙΛΗ, οικοδόμου, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 15.000 δρχ. στη ΝΕ Λάρισας και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Στέλλα Φουντουλάκη

* * *

Στις 19 Ιούνη 1999, έφυγε για πάντα από κοντά μας σε ηλικία 77 χρόνων, ο παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΠΑΓΩΝΗΣ ΤΕΡΖΟΥΔΗΣ.Γεννήθηκε στο χωριό Μεταξάδες Εβρου. Καταγόταν από αγροτική οικογένεια. ΕΠΟΝίτης και μέλος του ΚΚΕ από το 1943, εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ και από τις γραμμές του πολέμησε για την απελευθέρωση της πατρίδας από την τριπλή κατοχή.

Κυνηγήθηκε, μετά τη Βάρκιζα, και αναγκάστηκε, το 1946, να πάρει και πάλι το όπλο και να ενταχθεί στο ΔΣΕ. Πολέμησε στο Γράμμο και στο Βίτσι, ονομάστηκε ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ και από το φθινόπωρο του 1949 έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη. Εκεί δούλευε στην παραγωγή.

Επέστρεψε στην πατρίδα το 1977 με την οικογένειά του και ζούσε στους Μεταξάδες. Ηταν μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος του Συλλόγου των Πολ. Προσφύγων.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν στο "Ριζοσπάστη" 5.000 δρχ.

* * *

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ γεννήθηκε το 1920 στο Περιβόλι Φθιώτιδας. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο με το ψευδώνυμο Ηρακλής, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Ρουμανία.

Το Σεπτέμβρη του 1985, έφυγε για πάντα από κοντά μας από ανίατη ασθένεια. Στη μνήμη του, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Ο αδελφός του Παναγιώτης, η νύφη του Πολυξένη Κουβαρά

* * *

Στη μνήμη του ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ,μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, η κόρη του Αγάπη Μαυροπούλου - Ντόλια από το Ελεύθερο Γρεβενών πρόσφερε 15.000 δρχ. στη ΝΕ Γρεβενών.

* * *

Στις 28 Ιούνη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΙΑΠΕΡΑΣ,γραμματέας της ΕΠΟΝ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην Κατοχή, γενικός γραμματέας του Συλλόγου Γεωπόνων Μακεδονίας - Θράκης και μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Επιστημόνων του ΚΚΕ.Στη μνήμη του προσφέρουμε 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Καλλιθέας Θεσσαλονίκης.

Η σύζυγος και τα παιδιά του

* * *

Στη μνήμη της ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ,ο γιος της Δημήτρης Καλογερόπουλος πρόσφερε 5.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη".

* * *

Στις 23 Ιούλη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΥΒΑΚΗΣ.Οσοι τον γνωρίσαμε, αγαπήσαμε την πλούσια ανθρωπιά του, την καλοσύνη, το χαμόγελο που πρόσφερε στους συνανθρώπους του.

Στάθηκε πιστός στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού και υπηρέτησε συνδικαλιστικά από τον κλάδο των τσαγκαράδων την ιδεολογία του.

Θα θυμούμαστε πάντα με νοσταλγία όσα με το παράδειγμα της ζωής του απλόχερα μας χάρισε.

Για τον αγαπημένο μας Κωστάκη, προσφέρουμε 50.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".Οι δικοί του άνθρωποι

* * *

Ο αδελφός και θείος μας ΗΛΙΑΣ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ πέθανε πριν από ένα χρόνο, τον Ιούλη του 1998 στα Κοριανά Κεφαλονιάς. Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ πέθανε πριν από ένα χρόνο στα Βαλσαμάτα Κεφαλονιάς.

Στη μνήμη τους, καθώς και στη μνήμη της γυναίκας μου και μητέρας μας ΕΛΒΙΡΑΣ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ,που πέθανε το Γενάρη του 1944, των άλλων αδελφών και θείων μας ΣΠΥΡΟΥ και ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ,αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και οπαδών του ΚΚΕ, που εκτελέστηκαν τον Αύγουστο του 1944, προσφέρουμε 10.000 δρχ.στο Παράρτημα Αργοστολίου της ΠΕΑΕΑ και 10.000 δρχ. στη ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Κώστας Παγουλάτος

Σπύρος, Γεράσιμος και Λεωνίδας Παγουλάτος

* * *

Πέρασαν 6 μήνες από τότε που "έφυγε" από κοντά μας, ξαφνικά, η αγαπημένη μας ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ,αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης από το 1942.

Στη μνήμη της και αντί για μνημόσυνο, προσφέρω 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 20.000 δρχ. στην ΠΕΑΕΑ, της οποίας ήταν μέλος.

Δήμος Αντωνιάδης

* * *

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΧΑΣΑΠΗ και της συζύγου του ΙΟΥΛΙΑΣ ΡΟΥΚΑ,προσφέρω στη ΝΕ Λάρισας 5.000 δρχ.

Μαγδαληνή Ρουκά

* * *

Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατο του συζύγου μου ΝΙΚΟΥ ΓΑΛΑΝΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο, προσφέρω 50.000 δρχ. στην ΚΟ Πετρούπολης.

Η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα Ελένη Γαλάνη

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΕΛΗΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ,ΜΑΡΙΑΣ ΒΑΖΟΥΡΑ,ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΖΟΥΡΑ,ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΒΑΖΟΥΡΑ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΑΖΟΥΡΑ,και αντί για μνημόσυνο, ο Κώστας Βαζούρας προσφέρει στην ΚΟΒ Ανάκασας, της οποίας είναι μέλος, 80.000 δρχ. και 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Σήμερα, Κυριακή 18 Ιούλη, στις 10.00 π.μ., στην εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζας, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗ

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Η οικογένειά του

* * *

Σήμερα, Κυριακή 18 Ιούλη, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο, στον Αγιο Τρύφωνα Νεάπολης Βόλου, του ΤΕΛΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, αγωνιστή της Αντίστασης και παλαιού μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Χαρίκλεια, η κόρη του Κατερίνα και η εγγονή του Χαρίκλεια, προσφέρουν 5.000 δρχ. για ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της Οργάνωσης Μαγνησίας.

* * *

Σήμερα, Κυριακή 18 Ιούλη, στις 12.15 μ.μ., στο Νεκροταφείο της Γλυφάδας, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγαπημένου μας

ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Πλοιάρχου του Ε. Ν.

Η σύζυγος Αικατερίνη

Τα παιδιά Τάσος - Μαιρήνη, Παναγιώτης - Μαίρη

Τα εγγόνια Χρήστος, Κατερίνα, Αυγή, Αλέξης, Ναταλία



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ