ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Ιούλη 1999
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Σκούπα" και ... σκουπόξυλο

Το παιδί είναι άρρωστο βαριά, με τον καρκίνο μέσα στο αίμα του να του τρώει τα σωθικά, κι αυτοί ...του διορθώνουν τη σκούφια, να φαίνεται όμορφα πάνω στο κεφάλι του. Αυτή την πικρή λαϊκή φράση μού θυμίζουν τα καμώματα της "σοσιαλιστικής" μας κυβέρνησης, που εξαπέλυσε και συνεχίζει αυτές τις μέρες ένα άγριο πογκρόμ εναντίον απόκληρων και δυστυχισμένων υπάρξεων, που δε βρίσκουν έναν τόπο να σταθούν και ένα κεραμίδι, να βάλουν από κάτω το κεφάλι τους. Την ίδια ώρα, που το οργανωμένο έγκλημα, πάνοπλο και θρασύτατο, κυκλοφορεί κάτω απ' τη μύτη τους και περπατάει προκλητικά ακόμα και στις κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας - ίσως και με την ανοχή της ίδιας της αστυνομίας τους - αυτοί "ψάχνουν" ανάμεσα τους εξαθλιωμένους "οικονομικούς μετανάστες" να βρούνε τους "κακούς" και τους εγκληματίες.

Το λύκο τον βλέπουν, δηλαδή, και τον ντορό γυρεύουν, όπως λέει και η λαϊκή παροιμία. Και ο λύκος, στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι αυτές, οι ταλαίπωρες γυναικούλες, που, σέρνοντας από τα χέρια τα μωρά παιδιά τους, τρέχουν κλαίγοντας πίσω απ' τους βλοσυρούς και άτεγκτους "φρουρούς του νόμου και της τάξης", και τους παρακαλούν να λυπηθούν τους άντρες τους, που τους πέρασαν στα χέρια τις "καδένες" και τους σέρνουν μαζί με χίλιους άλλους ομοιοπαθείς στα γήπεδα των Παπαδοπουλαίων και των Παττακών, εκεί που "η Ελλάδα αναστενάζει", για μια ακόμα φορά, εν έτει σωτηρίω 2000! Ο λύκος, ακόμα και για τον πιο αγαθό και απονήρευτο πολίτη αυτής της χώρας, ο φυσικός και ηθικός αυτουργός αυτής της μεσαιωνικής βαρβαρότητας, είναι αυτοί οι ίδιοι που κυβερνούν την ταλαίπωρη ετούτη χώρα. Για την ακρίβεια, είναι τα μεγάλα αφεντικά, οι αφανείς καραγκιοζοπαίκτες, που κινούν πίσω απ' το παραβάν τα ξυλάκια και τα νήματα, και κατευθύνουν αυτές τις θλιβερές μαριονέτες, στο ολέθριο για τα λαϊκά και εθνικά μας συμφέροντα έργο τους. Λύκος, αποκρουστικός και απαίσιος είναι, και στην προκειμένη περίπτωση, το ίδιο το σύστημα, η "καρπερή" αυτή μήτρα, που γεννάει και αναπαράγει τη σαπίλα, τη διαφθορά και το έγκλημα.

Ας μην προσπαθεί, λοιπόν, η κυβέρνηση, "κοσκινίζοντας" βάναυσα και υποκριτικά χιλιάδες εξαθλιωμένους ανθρώπους (που και η ίδια τούς "παράγει" και τούς πληθαίνει), να βρει και να απελάσει πενήντα ή εκατό απ' αυτούς, που μπήκαν λαθραία στη χώρα μας και δε διαθέτουν τα απαραίτητα "έγγραφα". Γιατί κάνει ακριβώς αυτό, που, πολύ σοφά, λέει ο λαός μας: "Φταίει το γομάρι, κι αυτοί χτυπάνε το σαμάρι". Με την πολυδιαφημισμένη επιχείρηση - "σκούπα" δεν πρόκειται φυσικά, να ...πατάξουν το οργανωμένο έγκλημα. Και δεν πρόκειται να πετύχουν τίποτα, όχι γιατί δεν μπορούν, αλλά γιατί δε θέλουν. Ο στόχος και ο σκοπός τους είναι η παραπλάνηση και ο αποπροσανατολισμός του λαού από τα καυτά προβλήματα, την εκμετάλλευση, την ανεργία, την κατεδάφιση όλων των κεκτημένων της εργατικής τάξης, το γενικό ξεπούλημα των πάντων στην αδηφάγο συμμορία των καρχαριών της "νέας τάξης". Με τη δυναμική αυτή εμφάνισή τους, θέλουν να περάσουν στο λαό το μήνυμα πως πρέπει να φοβάται "τη σιδερένια φτέρνα" του πανίσχυρου αστυνομικού κράτους.

Αυτό το σάπιο κοινωνικό σύστημα, "που θρέφει κλέφτες και ρουφιάνους και ληστές / βασανιστές και καταδότες και προδότες, / εσμούς μαφιόζων κι αετονύχηδων ορδές", πρέπει εκ βάθρων να κατεδαφιστεί. Και τη δουλιά αυτή δεν πρόκειται, βέβαια, να την κάνει η κυβέρνηση. Την πραγματική σκούπα, ή καλύτερα το σκουπόξυλο, αρμόδιος και κατάλληλος να το πιάσει γερά στα χέρια του είναι ο ελληνικός λαός. Και οι εκλογές δεν είναι πολύ μακριά. Να ξυλοφορτώσουμε γερά τα πισινά αυτών των σιχαμένων καλικαντζάρων, που παριστάνουν την κυβέρνηση της χώρας, και να τους στείλουμε το γρηγορότερο στα σπίτια τους. Ν' ανοίξει, επιτέλους, ο δρόμος για μια άσπρη μέρα σ' αυτόν τον τόπο, που τον έχουν καταντήσει "παλιόψαθα των εθνών".

Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ

ΠΑΡΑΛΙΑ
Νυχτερινά κέντρα με... σφραγίδα

Τρία νυχτερινά κέντρα εντός των ορίων του Δήμου Αλίμου "σφραγίζονται" σήμερα το πρωί, μέχρι να ξαναλειτουργήσουν κανονικά! Αλλωστε, στην παραλία επικρατεί ο νόμος των ανθρώπων της νύχτας...

Δεν είναι ούτε ένα, ούτε δύο τα νυχτερινά κέντρα που λειτουργούν παράνομα, χωρίς νόμιμη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, στην παραλιακή ζώνη. Οπως δεν είναι λίγες οι φορές που κάποια από αυτά έχουν σφραγιστεί ή γκρεμιστεί. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες τους φαίνεται να έχουν τον τρόπο για να επιβάλλουν τη δική τους "νομιμότητα". Αφού όσα από τα κέντρα σφραγίζονται από δήμους και νομαρχίες, όχι μόνο ξαναλειτουργούν λίγες μέρες μετά, αλλά και επεκτείνονται παράνομα!

Η ίδια ιστορία, λοιπόν, επαναλαμβάνεται σήμερα το πρωί. Ο Δήμος, όπως ανακοίνωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Αλίμου Αλ. Αλούκος,πήρε απόφαση να σφραγίσει τρία νυχτερινά κέντρα, με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν την περασμένη βδομάδα, έξω από το νυχτερινό κέντρο "Πρίβιλετζ" στον Αγιο Κοσμά. Τα μαγαζιά που πρόκειται να σφραγιστούν και λειτουργούν παράνομα, χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, είναι τα εξής:

  • Το καφέ - μπαρ "Ζέφυρος",ιδιοκτησίας της εταιρίας "ΔΙΟΠΟΣ ΕΠΕ", με νόμιμους εκπροσώπους τους Γιώργο και Αθανάσιο Φιλιππόπουλο,που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, απέναντι από το Δυτικό Αερολιμένα.
  • Το μπαρ - εστιατόριο - καφετερία, με την επωνυμία "Καλούα",ιδιοκτησίας εταιρίας ΘΗΣΕΑΣ ΑΕΒΕ, με νόμιμο εκπρόσωπο τον Εμμανουήλ Διαμαντούλη,που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά.
  • Η καφετερία - μπαρ με την επωνυμία "Σάμπια",ιδιοκτησία της εταιρίαςΑ. Φιλιππόπουλος και Σία Ε.Ε.,με νόμιμους εκπροσώπους τους Γιώργο και Αθανάσιο Φιλιππόπουλο,δηλαδή οι ίδιοι που εκπροσωπούν και το "Ζέφυρο".

Να σημειώσουμε ότι τους τελευταίους δύο μήνες το Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας έχει διενεργήσει ελέγχους και στα τρία μαγαζιά, έχει προχωρήσει σε συλλήψεις και έχει υποβάλει μηνύσεις σε βαθμό πλημμελήματος για "παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων, εναντίον των υπευθύνων".

Ομως, τα νυχτομάγαζα εξακολουθούν να λειτουργούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι το "Καλούα" προχώρησε, όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο που έκανε πρόσφατα η Πολεοδομία Αργυρούπολης, και σε αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες επεκτάσεως, εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά. Το "Σάμπια", που πρόκειται να σφραγιστεί σήμερα, έχει αλλάξει απλώς επωνυμία, αφού πέρσι ονομαζόταν "Παπαγκάιο" και ενώ είχε γκρεμιστεί ως παράνομο κτίσμα, μέσα σε λίγους μήνες ξαναχτίστηκε. Ο "Ζέφυρος", ο οποίος λειτουργεί με αυτή την επωνυμία από τη δεκαετία του '50, γκρεμίστηκε πέρσι από την πολεοδομία και μετά από τρεις μήνες ξαναχτίστηκε με την ίδια επωνυμία, στα όρια του πρώην κέντρου διασκέδασης "Φαντασία", ακριβώς δίπλα από το σημείο που κατεδαφίστηκε.

Γεγονότα που αποδεικνύουν ότι η απόφαση για διακοπή λειτουργίας αυτών των κέντρων αποτελεί απλώς ένα μικρό εμπόδιο για τους ιδιοκτήτες τους, το οποίο το ξεπερνούν μέσα σε λίγες μέρες, αφού τα ξαναθέτουν σε παράνομη λειτουργία"εν ριπή οφθαλμού". Αυτός είναι ο νόμος της νύχτας...

Για παραγκωνισμό του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τους ιδιοκτήτες αυτών των νυχτερινών κέντρων, μίλησε ο Αλ. Αλούκος και όπως υποστήριξε "ο Δήμος Αλίμου, στα διοικητικά όρια του οποίου εντάσσονται και τα τρία αυτά μαγαζιά, καλείται, ως αρμόδιο όργανο, να επιβάλει τη νομιμότητα". Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που διατηρούν τις επιφυλάξεις τους, για τη "νομιμότητα που πρόκειται να επιβληθεί", αφού όπως αποδεικνύεται η "νομιμότητα" επιβάλλεται από τους ιδιοκτήτες των μαγαζιών.

Ο Χρήστος Κορτζίδης,επικεφαλής της Παράταξης "Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό",χαρακτήρισε θετική τη συγκεκριμένη ενέργεια του Δήμου Αλίμου. Και πρόσθεσε: "Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί και ο Δήμος Ελληνικού. Ωστόσο, για να αντιμετωπιστεί η ασυδοσία των νυχτερινών κέντρων στην παραλία, πρέπει να υπάρξει μια συντονισμένη δράση όλων των δήμων της παραλίας. Να υπάρξει Προεδρικό Διάταγμα, που θα καθορίσει τις χρήσεις γης στην παραλία και θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα, απομακρύνοντας όλα τα νυχτερινά κέντρα".

Αντί για νομιμότητα, επικρατεί ο νόμος της νύχτας στην παραλιακή

"Κάτω απ' τη μύτη" των δημάρχων και των νομαρχών, ανεγείρονται κάθε χρόνο παράνομα τα νυχτομάγαζα



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ