ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Ιούλη 1999
Σελ. /28
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Συμπληρώνονται 21 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΝΙΔΗ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος πέθανε στις 22 Ιούλη 1978.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Αγγελική Κονίδη και τα παιδιά του προσφέρουν 10.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη".

* * *

Πριν από 40 μέρες, έφυγαν από κοντά μας δύο σύντροφοι, δύο παλικάρια, ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΟΥΣΑΣ από τον Αγιο Νικόλαο (Λάσπη) Καρπενησιού και ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (Χρυσικός) (φωτογραφία) από τη Μενδενίτσα Λοκρίδας. Και οι δύο ως το τέλος της ζωής τους αγωνίζονταν για την ειρήνη και την προκοπή του τόπου.

Θα τους θυμούμαστε πάντα.

Αντί για λουλούδια στους τάφους τους, προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Οικογένεια Τραγγανίδα

* * *

Οι γονείς μου ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ και ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΕΛΗ από την Αμυγδαλιά Δωρίδας ήταν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Ολόκληρη η οικογένειά μου πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και στους αγώνες του λαού, πάντα πιστή στα ιδανικά τουεργατικού κινήματος και του ΚΚΕ και δέχτηκε από τις κυβερνήσεις της Δεξιάς διώξεις, εκτελέσεις, φυλακίσεις, εξορίες και επί χούντας ακόμα το 1967.

Ο αδερφός μου ΝΙΚΟΣ, σε ηλικία 30 χρόνων, τον Αύγουστο του 1948 πέρασε από το Εκτακτο Στρατοδικείο της Λαμίας, μαζί με τους Χ. Μίχο, Γ. Τσίγκα και Χάρη Παπαδημητρίου, οι οποίοι ήταν στελέχη του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος στη Φωκίδα, καταδικάστηκαν σε θάνατο με ανυπόστατες κατηγορίες και επειδή αρνήθηκαν να αποκηρύξουν τα ιδανικά και τη δράση τους, εκτελέστηκαν το Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου στη Λαμία. Ο άλλος αδελφός μου, ο ΘΑΝΑΣΗΣ,στέλεχος του ΚΚΕ, καταδικασμένος σε ισόβια για την αντιστασιακή δράση του, κρατήθηκε για πολλά χρόνια στις φυλακές και τις εξορίες, αφέθηκε ελεύθερος με σοβαρά κλονισμένη την υγεία του και πέθανε το Δεκέμβρη του 1965 σε ηλικία 50 χρόνων. Η αδελφή μου ΕΥΘΥΜΙΑ Παπέλη - ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,αγωνίστρια και αυτή της Εθνικής Αντίστασης, γνώρισε για πολλά χρόνια τις φυλακές και τους τόπους εξορίας, με τελευταίο σταθμό το κολαστήριο του Μακρονησιού, γιατί, ως κομμουνίστρια και αγωνίστρια, δε δέχτηκε ποτέ να αποκηρύξει τις ιδέες της. Οι ταλαιπωρίες υπέσκαψαν σοβαρά την υγεία της και πέθανε το 1977 στα 76 χρόνια της.

Στη μνήμη των συγγενών μου αγωνιστών, καθώς και στη μνήμη των συγχωριανών μου αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που εκτελέστηκαν ή έπεσαν πολεμώντας, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Γαλατσίου, 90.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Μήτσος Παπέλης αντιστασιακός, συνταξιούχος δικηγόρος

Σήμερα, 22 Ιούλη, κλείνει ένας χρόνος από τότε που χάσαμε τον αγαπημένο μαςΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΚΟΡΩΝΑΚΗ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και πιστό, ως το τέλος της ζωής του, στα ιδανικά του κομμουνισμού και του ΚΚΕ, του οποίου ήταν ενεργό μέλος.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 25.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", που πάντα τον συντρόφευε.

Η γυναίκα του, τα παιδιά του, τα εγγόνια του

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ (για 22.7)

Την Κυριακή, 25 Ιούλη στις 11.30 π.μ. στο Κοιμητήριο του Αγίου Στέφανου θα γίνει το χρονιάτικο μνημόσυνο του

ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ

Η οικογένειά του: Μαρία, Αντώνης και Μαριαλένα Καπετανάκη

* Στη μνήμη του αγαπημένου μας Γιώργου,του αγωνιστή της ανθρωπιάς, του ήθους και της αξιοπρέπειας, που έφυγε γρήγορα από κοντά μας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης, 25.000 δρχ.

Αντώνης και Χριστίνα Αντύπα

***

Την Κυριακή, 25 Ιούλη στις 9.15 π.μ. στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής - Δάφνης θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο της πολυαγαπημένης μητέρας μας

ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΚΑΡΡΑ

Ο γιος της Θεόδωρος, η νύφη της Σπυριδούλα, η εγγονή της.

Στη μνήμη της ο γιος της Θεόδωρος προσφέρει στο "Ριζοσπάστη" 10.000 δρχ.* * *

Την Κυριακή, 25 Ιούλη στις 9.30 π.μ. στην εκκλησία του Κοιμητηρίου Βύρωνα θα γίνει το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού και θείου

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΤΡΟΥΚΑ

Η σύζυγος Αντιγόνη

Τα παιδιά Ευάγγελος - Αλίκη, Μαρία - Απόστολος

Τα εγγόνια, τα αδέλφια, τα ανίψια, οι λοιποί συγγενείς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ