ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 31 Ιούλη 1999
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΕΣΑΚ
Αγωνιστικά ενάντια στο ξεπούλημα

Σε απεργία ενάντια στο ξεπούλημα διώρυγας - ΕΛΒΙΟΝΥ, καλεί η ΤΕ της ΕΣΑΚ

Το ξεπούλημα της διώρυγας της Κορίνθου και της ΕΛΒΙΟΝΥ,σχεδιάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις εντολές του μεγάλου κεφαλαίου, όπως έχουν αποτυπωθεί στη Συνθήκη του Μάαστριχτ και στο πρόγραμμα σύγκλισης για την ΟΝΕ, σημειώνεται σε ανακοίνωση της Τοπικής Επιτροπής Κορινθίας της ΕΣΑΚ,η οποία καλεί το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου να πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη αγώνων για να μην περάσει το ξεπούλημα.

Η ΕΣΑΚ στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι από τη μέχρι τώρα στάση της ΓΣΕΕ και πολλών εργατικών κέντρων, απέναντι σ' αυτήν την πολιτική, βγαίνει το συμπέρασμα ότι αντί να μπουν στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την ανατροπή των ιδιωτικοποιήσεων και συνολικά αυτής της πολιτικής έχουν "γίνει συνειδητά ο Δούρειος Ιππος για την ενσωμάτωση της εργατικής τάξης στις απαιτήσεις του κεφαλαίου".

Επανειλημμένα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η ΕΣΑΚ έχει διατυπώσει, σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο, την ανάγκη αλλαγής πλεύσης του συνδικαλιστικού κινήματος. Επισημαίνει, δε, ότι αν η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου καθοδηγούσε και συντόνιζε την ανάπτυξη των αγώνων, η κατάσταση θα ήταν καλύτερη για τους εργαζόμενους.

Η ΕΣΑΚ προτείνει την έκτακτη σύγκληση του ΔΣ του ΕΚ Κορίνθου και να αποφασίσει: Την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας για όλους τους εργαζόμενους του νομού, την ίδια μέρα που θα ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις των ναυτικών στη Διώρυγα. Να αναλάβει την πρωτοβουλία του συντονισμού και της πραγματικής στήριξης κοινών και άμεσων αγωνιστικών κινητοποιήσεων στη διώρυγα και την ΕΛΒΙΟΝΥ. Να πρωτοστατήσει στη συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής αγώνα, καλώντας σε σύσκεψη το ΕΚ Λουτρακίου, τους Δήμους Κορίνθου και Λουτρακίου, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς φορείς της Κορίνθου και Λουτρακίου, με σκοπό να στηριχτεί αυτός ο αγώνας.

H αντιπροσωπεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου έξω από το γραφείο του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μ. Παπαϊωάννου, που δεν ήθελε τις κάμερες, γιατί δεν ήταν... ξυρισμένος!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ