ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Αυγούστου 1999
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πάλι στους 40 βαθμούς

Τους 40 βαθμούς Κελσίου άγγιξε ο υδράργυρος, χτες ενώ στα ίδια επίπεδα αναμένεται πως θα κυμανθεί η θερμοκρασία και σήμερα. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο το απόγευμα για τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένεται να δροσίσει από τη Δευτέρα.

Το θερμόμετρο στην Αθήνα, τη Λάρισα και το Αγρίνιο έδειξε χτες 40 βαθμούς. Ακολούθησαν το Αργος με 39 βαθμούς, η Θεσσαλονίκη με 38 και τα Χανιά με 36 βαθμούς Κελσίου.

Το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) δέχτηκε χτες 326 κλήσεις. Οι 25 από αυτές οφείλονταν σε λιποθυμία, οι 16 σε πνευμονολογικά περιστατικά, οι 28 σε καρδιολογικά περιστατικά και οι 257 σε λοιπά αίτια. Σήμερα η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 21 έως 40 βαθμούς, στο Ιόνιο από 23 έως 38 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι.

Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και στην Αττική με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 25 έως 40 βαθμούς, ωστόσο η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Τους 38 βαθμούς Κελσίου θα αγγίξει, τέλος, το θερμόμετρο στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Λήστεψαν τράπεζες

Πολύ καλά πληροφορημένοι για το περιεχόμενο του ταμείου του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας που βρίσκεται στην οδό Αμφιθέας 93 στο Φάληρο, φαίνεται ότι ήταν οι χτεσινοί πρωινοί ένοπλοι επισκέπτες. Με μεγάλη άνεση άρπαξαν 50.000.000 δραχμές, ζητώντας από τη διευθύντρια της τράπεζας να τους δώσει ακόμα και τη βιντεοκασέτα, που είχε καταγράψει τις κινήσεις τους!

Ηταν λίγο μετά τις 8.40 το πρωί όταν δυο άνδρες με πιστόλια και με την απειλή μιας χειροβομβίδας μπήκαν στο υποκατάστημα και ανάγκασαν τη διευθύντρια να κλειδώσει την είσοδο. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο χρηματοκιβώτιο, αγνοώντας την ύπαρξη χρονοδιακόπτη που προγραμματισμένα καθυστερεί το άνοιγμά του και όταν αυτό άνοιξε μετά από λίγα λεπτά, έβαλαν τις δεσμίδες με τα χαρτονομίσματα σε μια τσάντα που κρατούσαν. Αμέσως μετά οδήγησαν τη διευθύντρια στο σημείο που ήταν το βίντεο και πήραν την κασέτα. Φεύγοντας κλείδωσαν την είσοδο και απομακρύνθηκαν χωρίς να τους αντιληφθεί κανένας.

Η αστυνομία έφτασε κατόπιν εορτής, αφού κανείς δεν είχε προλάβει να ενεργοποιήσει το αυτόματο σύστημα ειδοποίησης της Αμεσης Δράσης.

  • Ληστεία σε βάρος του κινητού υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας πραγματοποιήθηκε χθες στις 10 το πρωί στο Ν. Παντελεήμονα, Πιερίας. Δύο άγνωστοι άνδρες που επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, με την απειλή όπλου αφού ακινητοποίησαν δύο υπαλλήλους, αφαίρεσαν βαλίτσα που περιείχε 8 εκατ. δρχ. Φεύγοντας, οι δύο ληστές πυροβόλησαν στον αέρα προς εκφοβισμό.

Ληστές πυροβόλησαν στον αυχένα οδηγό ταξί και αφού του αφαίρεσαν τις εισπράξεις της ημέρας, τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο σε ερημική περιοχή.

Το θύμα πριν χάσει τις αισθήσεις του μπόρεσε να καλέσει μέσω του ασυρμάτου τους συναδέλφους του, οι οποίοι αμέσως έτρεξαν να τον βοηθήσουν. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΥΝΟΡΩΝ
Αιτήσεις μέχρι 31 Αυγούστου

Μέχρι τις 31 Αυγούστου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αιτήσεις για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό που θα γίνει με το σύστημα των μορίων από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την πρόσληψη 1.230 συνοροφυλάκων και 1.000 ειδικών φρουρών.

Οι υποψήφιοι για την αστυνομία συνόρων πρέπει να κατοικούν τα τελευταία δυο χρόνια ή να έχουν κατοικήσει από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου χρόνου της ηλικίας τους στους νομούς που ήδη λειτουργούν ή που πρόκειται να λειτουργήσουν νέα τμήματα της υπηρεσίας. Οι άνδρες πρέπει να έχουν γεννηθεί μετά την 1 - 1 - 1967 και οι γυναίκες μετά την 1 - 1 - 1973 και να είναι απόφοιτοι οποιουδήποτε τύπου λυκείου. Για τους ειδικούς φύλακες που θα αντικαταστήσουν τους αστυνομικούς που σήμερα ασχολούνται με τη φύλαξη στόχων(πρεσβείες, δημόσια κτίρια κλπ.) πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και να μην υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ