Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 1999

ΧΩΡΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ
ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
στις σεισμόπληκτες περιοχές

Σε περιοδεία αντιπροσωπείας του ΚΚΕ η Αλ. Παπαρήγα τόνισε: Οξυμένο πρόβλημα στέγης αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου. Πρέπει να αλλάξουν οι προτεραιότητες. Ας μείνουν παραπίσω ορισμένα από τα "μεγάλα έργα", τα οποία άλλωστε για το λαό δεν έχουν και τόση σημασία. Το πρώτο μεγάλο έργο πρέπει να είναι η λαϊκή κατοικία για τον άνθρωπο και οι συνθήκες ζωής του

Κάθε ώρα που περνάει αποκαλύπτει όλο και περισσότερο το μέγεθος της καταστροφής που έπληξε την Αττική. Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές και οι άστεγοι ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες. Αγνωστος είναι μέχρι στιγμής ο ακριβής αριθμός των κτιρίων και σπιτιών που έχουν καταρρεύσει ολοσχερώς ή που πρέπει να κριθούν κατεδαφιστέα, όπως και αυτών που πρέπει να επισκευαστούν στο μεγαλύτερο μέρος τους ή που έχουν υποστεί τέτοιες ζημιές, τις οποίες πρέπει να εκτιμήσουν μόνον ειδικοί για να μπορέσουν να κατοικηθούν.

Την ίδια στιγμή, οι διακηρύξεις μένουν ευχές και οι κυβερνητικές τυμπανοκρουσίες για κινητοποίηση και αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού συγκρούονται με τη δικαιολογημένη οργή των σεισμοπλήκτων, για την παντελή έλλειψη σκηνών, ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων, πόσιμου νερού κλπ. "Εάν η κυβέρνηση δεν έχει τόσες σκηνές", τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, "αν δε φτάνουν οι σκηνές του στρατού, ας αγοράσει. Το Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης έχει αρκετά ποσά. Ας αλλάξουν οι προτεραιότητες για την κυβέρνηση. Είναι οικονομικό το θέμα και λεφτά υπάρχουν", επισήμανε η Αλ. Παπαρήγα.

"Οι ζημιές από το σεισμό είναι μεγάλες, αλλά το κόστος για τον προϋπολογισμό θα είναι μικρό", είναι η κυνική διαπίστωση στην οποία καταλήγει η κυβέρνηση. Κι αυτό για να μην παρεκκλίνει από τους στόχους επίτευξης των κριτηρίων σύγκλισης για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.


ΣΕΛ.  8   -   14

ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ

"ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"



Αυτό το τριήμερο το ραντεβού του 25ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ δίνεται σε πολλές πόλεις της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στην Πάτρα, στα Τρίκαλα, στο Ηράκλειο, στην Καρδίτσα και σ' άλλες πόλεις οι νέοι και νέες δίνουν υπόσχεση αγώνα, με συζητήσεις, ομιλίες, μουσική και χορό


ΣΕΛ.  18   -   19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ