ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 1999
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από τον Κοσμά Πολίτη στους ... αναιδέστατους

Πολλές ελληνικές σειρές έχει προγραμματίσει να μεταδώσει η ΕΤ - 1 στη διάρκεια του χειμερινού της προγράμματος. Ξεκίνησαν ήδη τα γυρίσματα της σειράς "Eroica",μιας σειράς που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Κοσμά Πολίτη. Το σενάριο είναι της Μαρίας Νικολακοπούλου και η σκηνοθεσία του Πάνου Κοκκινόπουλου. Η υπόθεση διαδραματίζεται στις αρχές του αιώνα, με πρωταγωνιστές μια παρέα παιδιών. Τα γεγονότα και οι περιπέτειές τους εξελίσσονται στη διάρκεια πενήντα ημερών. Πενήντα μέρες, όμως, που περιλαμβάνουν σχεδόν μια ολόκληρη ζωή, με τις λύπες, τις χαρές, τις γιορτές, το πένθος, τον έρωτα και το θάνατο. Σε πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση, έναν από τους κεντρικούς ρόλους θα ερμηνεύσει η Μάγια Λυμπεροπούλου. Πρωταγωνιστούν, επίσης, οι Μηνάς Χατζησάββας, Κάκια Ιγερινού, Τάκης Μόσχος, Νίκος Γαρουφάλου, Ελένη Κοκκίδου, Κώστας Φαλελάκης, Παναγιώτα Βλαυτή κ.ά. Στη σειρά θα συμμετέχουν και γκεστ σταρ, μεταξύ των οποίων και οι Πέτρος Φιλιππίδης, Χρήστος Βαλαβανίδης, Στέλιος Μάινας, Αντώνης Αντωνίου και Σμαράγδα Καρύδη. Η φωτογραφία είναι του Γιάννη Δρακουλαράκου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Μάρως Σεϊρλή, η μουσική του Μάριου Στρόφαλη και οι χορογραφίες της Βάλιας Παπαχρήστου και του Φώτη Νικολάου.

"Στα φτερά του έρωτα",είναι ο τίτλος της νέας σειράς, που θα μεταδίδεται καθημερινά από την ΕΤ - 1. Το σενάριο είναι της Ελενας Ακρίτα και του Γιώργου Κυρίτση και η σκηνοθεσία του Γιάννη Βασιλειάδη και του Κώστα Κωστόπουλου. Τα γυρίσματα και αυτής της σειράς έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ σύντομα η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στο πρώτο κρατικό κανάλι. Πρωταγωνιστούν οι Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Κατερίνα Μαραγκού, Φίλιππος Σοφιανός, Νόνη Ιωαννίδου, Γιώργος Κυρίτσης, Στάθης Κακκαβάς, Μιράντα Κουνελάκη, Νίκος Ορφανός, Μαριάννα Τουμασάκου, Αλέξανδρος Σταύρου κ.ά. Σκηνογράφος είναι η Γιούλα Ζωιοπούλου και διευθυντές φωτογραφίας ο Ανδρέας Ζαχαράτος και ο Γιάννης Εξαρχος.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν και για την κωμική σειρά "Οι αναιδέστατοι".Οι "αναιδέστατοι" είναι μια παρέα ανθρώπων, που η φιλία τους ξεκίνησε από τα μαθητικά τους χρόνια, συνεχίστηκε στο πανεπιστήμιο και είναι πια τριαντάρηδες. Το σενάριο έχει γράψει ο Δημήτρης Βενιζέλος και τη σειρά σκηνοθετεί ο Κώστας Κιμούλης. Τους "αναιδέστατους" υποδύονται οι: Σοφία Παυλίδου, Βίκυ Αδάμου, Χαρά Κεφαλά, Σπύρος Σπαντίδας, Γιώργος Γιαννούτσος κ.ά.

Κασέτες ζητά το ΕΣΡ

Τις κασέτες με τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, που αφορούν την κάλυψη των τραγικών γεγονότων του μεγάλου σεισμού που έπληξε την περιοχή της Αττικής, ζητά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, καθώς και από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Λεκανοπεδίου. Το ΕΣΡ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του, θα ελέγξει δεοντολογικές παρατυπίες, που τυχόν έγιναν στη διάρκεια της ειδησεογραφικής κάλυψης των θλιβερών γεγονότων αυτών των ημερών, από τη στιγμή που τα 5,9 Ρίχτερ έπληξαν το Λεκανοπέδιο.

Η Μάγια Λυμπεροπούλου πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά της ΕΤ - 1 "Eroica"

Η Μάγια Λυμπεροπούλου πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά της ΕΤ 1 "Eroica"

Στους σεισμοπαθείς της Αττικής αφιερώνει η Ελληνική Ραδιοφωνία και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής την προγραμματισμένη για σήμερα συναυλία του Βασίλη Λέκκα. Η συναυλία γίνεται στο πλαίσιο των μουσικών εκδηλώσεων της ΕΡΑ - 5 και της Δημοτικής Πολιτιστικής Επιχείρησης Αγίας Παρασκευής με τίτλο: "1.000 τραγούδια στο δάσος - καλοκαίρι '99". Θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 10 το βράδυ στο χώρο της Πλαγιάς του Υμηττού (1ο δημοτικό πάρκο Αγίας Παρασκευής) και θα μεταδοθεί απευθείας από το εθνικό δίκτυο της ΕΡΑ. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τις ανάγκες των πληγέντων από το μεγάλο σεισμό.

Εκπέμπει παρά τις αντιξοότητες

Τα Ανω Λιόσια είναι μια από τις περιοχές που χτυπήθηκαν από το μεγάλο σεισμό, μια περιοχή που πληγώθηκε βαριά. Ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός των Ανω Λιοσίων "Ξένιος 97,4", παρά τις αντιξοότητες και τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στα Ανω Λιόσια, συνεχίζει να εκπέμπει, από εξωτερική μονάδα μεταδόσεων. Προσπαθεί να προσφέρει στους ακροατές κάθε δυνατή ενημέρωση και να συμπαρασταθεί στους δημότες που υποφέρουν και είναι άστεγοι. Ο "Ξένιος 97,4", όμως, μετά τα "ρίχτερ" που έκαναν σχεδόν ερείπιο την περιοχή, αναβάλλει τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για τις 13 Σεπτέμβρη για τον εορτασμό των 12ων γενεθλίων του.

Μεσάνυχτα...

Η ταινία του Αλαν Πάρκερ "Το εξπρές του μεσονυκτίου" είναι η μόνη ενδιαφέρουσα ταινία του σημερινού προγράμματος. Ενας νεαρός Αμερικανός τουρίστας συλλαμβάνεται στην Κωνσταντινούπολη για κατοχή ποσότητας χασίς. Από εκείνη τη στιγμή, αρχίζει μία οδύσσεια για τον ίδιο, τη γυναίκα του και την οικογένειά του. Θα οδηγηθεί στις φυλακές και θα γνωρίσει την εξαθλίωση, τη φρίκη και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρωταγωνιστούν οι Μπραντ Ντέιβις, Ράντι Κουέιντ, Μπο Χόπκινς, Τζον Χαρτ (MEGA 22.30).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ