ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 3 Δεκέμβρη 2006
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Μαχητικά από την πρώτη μέρα

Με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία μπήκαν στη μάχη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης, που προκήρυξε η Κεντρική Επιτροπή, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα, όπως και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ. Με το κλείσιμο της πρώτης μέρας, την περασμένη Παρασκευή 1η Δεκέμβρη, το συνολικό ποσοστό του Κόμματος έφτασε στο 18,51% με δέκα Κομματικές Οργανώσεις Περιοχών να ξεπερνούν το μέσο όρο της κάλυψης, όπως φαίνεται και από τον πίνακα με τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας. Πρώτη Οργάνωση με το κλείσιμο της πρώτης μέρας είναι η Κομματική Οργάνωση Πειραιά με ποσοστό 28,72%. Την ίδια ώρα, οκτώ Νομαρχιακές Οργανώσεις ξεπερνούν το 25% της κάλυψης του πλάνου τους, οι εξής: Ρεθύμνου με 42,38%, Βοιωτίας με 29,92%, Χίου με 28,33%, Κιλκίς με 25,18%, Ροδόπης με 25,14%, Ικαρίας με 25%, Ξάνθης με 25% και Λακωνίας με 25%. Αντίστοιχα το 25% του πλάνου τους ξεπέρασαν, οι Αχτίδες 5ου - 6ου Διαμερίσματος με 26,76%, Βόρεια με 24,82%, και 7ου Διαμερίσματος με 21,93% της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, των Ναυτεργατών με 46%, Κορυδαλλού με 30,5%, Κοκκινιάς με 29,5% της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά και Δημόσιας Διοίκησης με 29,10%, Δυτικής Υπαίθρου με 25,26% και Ανατολικής Υπαίθρου με 25% της Κομματικής Οργάνωσης της Θεσσαλίας.

Αμεση ήταν η ανταπόκριση των κομματικών μελών, αλλά και πολλών φίλων του Κόμματος στο κάλεσμα για μαχητική δραστηριοποίηση για την επίτευξη των στόχων της Οικονομικής Εξόρμησης, η οποία έχει άμεσο αντίκτυπο στην ισχυροποίησή του, στη δυνατότητά του να ανταποκρίνεται με επάρκεια στα αυξημένα καθήκοντα και στις ανάγκες της ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης με τους μηχανισμούς και τα κόμματα της άρχουσας τάξης.

Από την ΚΟΑ του ΚΚΕ οι Γραμματείς των Αχτίδων Εκπαιδευτικών, 5ου - 6ου Διαμερίσματος και Υπηρεσιών, Π. Αλέπης, Γ. Μερεντίτης και Γ. Καλύβας, αντίστοιχα, τόνισαν πως η καλή εκκίνηση οφείλεται στην έγκαιρη προετοιμασία με καλή συζήτηση και σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των δυσκολιών, στην άμεση ενεργοποίηση των κομματικών μελών, αλλά και στην αξιοποίηση των φίλων του Κόμματος που πρόθυμα δραστηριοποιούνται στο πλάι των κομμουνιστών για να συνδράμουν και σ' αυτή την προσπάθεια. Υπογράμμισαν τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν, καθώς η πολιτική του Κόμματος έχει απήχηση στους εργαζόμενους, το ίδιο το Κόμμα έχει μεγάλο κύρος και αναγνωρίζεται η προσφορά του στον αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και όλου του λαού. Τόνισαν δε την ανάγκη να συνδυαστεί η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης με τις άλλες μεγάλες μάχες που έρχονται, ώστε το πλατύ άνοιγμα στο λαό με τις προτάσεις και τις θέσεις του Κόμματος να συνοδεύεται από το κάλεσμα της οικονομικής του ενίσχυσης.

Από τη Θεσσαλία, οι οργανώσεις της οποίας επίσης μπήκαν δυναμικά στη μάχη, ο Τ. Λιατίφης, οικονομικός υπεύθυνος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος, σημείωσε πως η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης δίνει την ευκαιρία στους κομμουνιστές για ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής, το οποίο πρέπει να αξιοποιήσουν για την ακόμα μεγαλύτερη διάδοση των προτάσεων διεξόδου του ΚΚΕ για τα λαϊκά προβλήματα και γενικότερα όλα όσα τους ταλαιπωρούν εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και των υποστηρικτών τους. «Είναι μια ευκαιρία για να πείσουμε το λαό της περιοχής για τους λόγους που επιβάλλουν την ενίσχυση του ΚΚΕ. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να δώσουμε με αποφασιστικότητα τη μάχη και μπορούμε να το κάνουμε», τονίζει.

Ο Μ. Κρόκος, από την ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ, επισήμανε ως βασικό στόχο της οργάνωσης το πλατύ άνοιγμα με συνδυασμό της οικονομικής και της πολιτικής διάστασης αυτής της μάχης, ώστε να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι και να ενισχύσουν οικονομικά το ΚΚΕ, αλλά και να ενταχτούν στις γραμμές του λαϊκού, εργατικού κινήματος, να συμβάλουν στην αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα υπέρ του ΚΚΕ, υπέρ των ταξικών δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Ο Αποστόλης Τασούλας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας, δίνοντας την αγωνιστική αισιοδοξία των οργανώσεων του ΚΚΕ για την επίτευξη των υψηλών στόχων που έχουν τεθεί, σημείωσε: «Ολες οι οργανώσεις της περιοχής δίνουν τη μάχη. Η Οικονομική Εξόρμηση είναι το μέσο για την καλύτερη λειτουργία και δράση του ΚΚΕ, αναπτύσσονται γενικότερα η πολιτική δράση και οι δεσμοί του Κόμματος. Υπάρχουν δυσκολίες από την οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, αλλά εκτιμούμε ότι ευρύτερα οι εργαζόμενοι θα ενισχύσουν για άλλη μια φορά το ΚΚΕ και θα υπερκαλύψουμε τα πλάνα μας».

Με πείσμα μπήκαν στη μάχη για να την κερδίσουν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και στη Θεσσαλονίκη. Οπως σημείωσε ο Λ. Μπάμπας, μέλος του Γραφείου της ΚΟΘ, σημαντικό «όπλο» αυτής της μάχης πέραν της καλής προετοιμασίας είναι και η εμπειρία που διαθέτει η οργάνωση και αναδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες υπερκάλυψης του πλάνου μας. Σημείωσε εξάλλου τους γερούς δεσμούς της με την εργατική τάξη, τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τη φτωχομεσαία αγροτιά, τη νεολαία, τους συνταξιούχους και την ανάγκη η Οικονομική Εξόρμηση να αξιοποιηθεί για την παραπέρα ενίσχυση των δεσμών αυτών.

ΒΟΛΟΣ
Προσφέρει στο ΚΚΕ τους κόπους μιας ζωής

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, πιστός φίλος και ψηφοφόρος του ΚΚΕ, σύντροφος Β. Ν. πρόσφερε στη Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσό, αποτέλεσμα των κόπων μιας ολόκληρης ζωής, με πρόταση να αξιοποιηθεί για την αγορά ιδιόκτητων γραφείων της ΚΟ Μαγνησίας.

Η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ ευχαριστεί θερμότατα τον σύντροφο και χαιρετίζει αυτήν την προσφορά του, με την οποία αποδεικνύει έμπρακτα ότι σε πολλούς αγωνιστές του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος υπάρχουν, ακόμη και στις μέρες μας, παρά τις σειρήνες και την προπαγάνδα της αστικής τάξης, ανώτερα ιδανικά και αξίες. Γι' αυτό πιστεύουμε ότι θα βρει μιμητές κι άλλους αγωνιστές.

Υποσχόμαστε στον σύντροφο ότι η προσφορά του θα αξιοποιηθεί κατάλληλα και σύμφωνα με την επιθυμία του, ώστε η ΚΟ Μαγνησίας του ΚΚΕ και η Νομαρχιακή Οργάνωση της ΚΝΕ, από καλύτερες θέσεις να αγωνιστούν για την εκπλήρωση των στόχων του Κόμματος και προς το συμφέρον της εργατικής τάξης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ