ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 3 Δεκέμβρη 2006
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 13 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Με αισιοδοξία και αυταπάρνηση στη μάχη

Μια δύσκολη και απαιτητική μάχη βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από τις ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα. Στόχος, να αξιοποιηθεί στο έπακρο η πανεργατική απεργία στις 13 του Δεκέμβρη και οι απεργιακές συγκεντρώσεις που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ, για να βαθύνει η επαφή με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλιάς, να αναδειχτούν οι πολιτικές αιτίες και οι πραγματικοί υπεύθυνοι της ολομέτωπης επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη, να οξυνθεί η αντιπαράθεση με το κεφάλαιο και τους εκφραστές του, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για άμεση κλιμάκωση των εργατικών αγώνων με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα έχει οριστεί για τις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και της Θεσσαλονίκης στις 10 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου. Στη Λάρισα η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ στον Πειραιά, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ διοργανώνει σύσκεψη για την απεργία αύριο, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Την ίδια μέρα και ώρα σύσκεψη διοργανώνει και η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, στον Παμμικρασιατικό Σύλλογο.

Τα άμεσα καθήκοντα για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης καθορίστηκαν στην πρόσφατη πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη που διοργάνωσε στην Αθήνα η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ: Ούτε ώρα χαμένη. Σχεδιασμένο, πλατύ, καθημερινό και αποφασιστικό άνοιγμα στους εργαζόμενους, με το κεντρικό υλικό του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων, των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σε κάθε κλάδο, σε κάθε εργοστάσιο. Διοργάνωση συσκέψεων και γενικών συνελεύσεων, με την αξιοποίηση των αγωνιστικών συνδυασμών, αλλά και όλων των συνδικαλιστών και εργαζόμενων που αντιλαμβάνονται την ανάγκη να παλέψουν. Το ζήτημα της απεργίας και το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ να μπει αποφασιστικά σε κάθε σωματείο, ενώ έγκαιρα πρέπει να οργανωθεί και η μάχη της περιφρούρησης.

Με αισιοδοξία και αυταπάρνηση, όλοι στη μάχη της απεργίας! Μαζικά, μαχητικά να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας!

Στην πρώτη γραμμή του αγώνα οι άνθρωποι του μόχθου

Η κεντρική απεργιακή προκήρυξη του ΠΑΜΕ

Χέρι με χέρι, εργάτη τον εργάτη, το κάλεσμα στην απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ μπορεί και πρέπει να φτάσει παντού
Χέρι με χέρι, εργάτη τον εργάτη, το κάλεσμα στην απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ μπορεί και πρέπει να φτάσει παντού
Στην κεντρική απεργιακή προκήρυξη για τις 13 του Δεκέμβρη, το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέες και νέοι, άνεργοι και συνταξιούχοι!

  • Ολοι στη μάχη της απεργίας, κάνοντας ένα πλατύ άνοιγμα στους χώρους δουλιάς και στους κλάδους, κινητοποιώντας περισσότερες δυνάμεις, συγκροτώντας απεργιακές επιτροπές, περιφρουρώντας τον αγώνα μας.
  • Καθολική συμμετοχή στην απεργία, με το αγωνιστικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, γιατί αυτό εναντιώνεται στην επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων. Αυτό προβάλλει τα αιτήματα, τις διεκδικήσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων.
  • Κανείς δεν μπορεί να μείνει απαθής, κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να έχει σταυρωμένα τα χέρια. Μια τέτοια στάση δίνει δύναμη στον αντίπαλο, διευκολύνει την κυβέρνηση, τους επιχειρηματίες, την αντεργατική επίθεση που δυναμώνει.

Το ΠΑΜΕ απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους, γυναίκες και άνδρες, νέες και νέους, απευθύνεται ιδιαίτερα στους μετανάστες και καλεί το σύνολο των ανθρώπων του μόχθου να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, να αξιοποιήσουν την απεργία και να διαμορφώσουμε συνθήκες για την κλιμάκωση της πάλης.

Καταδικάστε την αντιλαϊκή πολιτική. Οι κρατικοί προϋπολογισμοί, τόσο επί ΠΑΣΟΚ όσο και επί ΝΔ, χρησιμοποιούνται σαν εργαλείο προώθησης των αντιδραστικών αλλαγών, αναδιανέμουν το εισόδημα προς όφελος της πλουτοκρατίας. Καταδικάζουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους στη λιτότητα και δίνουν κίνητρα για την ενίσχυση, την αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Δυναμώστε τις προσπάθειες για την υπογραφή των νέων Συλλογικών Συμβάσεων. Αντιταχθείτε στα αντιασφαλιστικά μέτρα, στις χαριστικές ρυθμίσεις υπέρ των επιχειρηματιών.

Προετοιμαστείτε για δυναμική αναμέτρηση με τη σφοδρή αντιασφαλιστική επίθεση που ετοιμάζουν η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι δυνάμεις του κεφαλαίου. Να μην ξεγελαστεί κανείς από τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν. Στόχος τους είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η καθήλωση των συντάξεων της φτώχειας, το χτύπημα των Βαρέων - Ανθυγιεινών, η παραπέρα εμπορευματοποίηση της Ασφάλισης και της Υγείας, η ενίσχυση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Κάντε δική σας υπόθεση την πάλη κατά των αντιδραστικών αλλαγών στην Παιδεία, κατά της πολιτικής της μορφωτικής υποβάθμισης, των ταξικών φραγμών.

Παλέψτε κατά της ομηρίας των συμβασιούχων, για τα δικαιώματα των απολυμένων, των ανέργων. Δώστε τη μάχη κατά των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Πάρτε υπόψη σας ότι οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η ψήφιση της Οδηγίας Μπολκεστάιν, οι νόμοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τη μερική απασχόληση αποσκοπούν στην κατάργηση του 8ωρου, στην ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Ο αγώνας μας έχει μεγάλες απαιτήσεις. Οργανωθείτε στους εργασιακούς χώρους και στα συνδικάτα, αλλάξτε τους συσχετισμούς δύναμης, συσπειρωθείτε στο ΠΑΜΕ. Δώστε του δύναμη για να συνεχίσει, να εντείνει την πάλη για την ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι συνυπεύθυνες, συνένοχες, στηρίζουν τη βασική κατεύθυνση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, στηρίζουν την πολιτική της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Εχουν μεγάλες ευθύνες για την επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την ανατροπή εργασιακών δικαιωμάτων. Στηρίζουν τον αντιασφαλιστικό νόμο Ρέππα (ΠΑΣΟΚ) που προωθεί τις ενοποιήσεις ασφαλιστικών ταμείων στο ΙΚΑ, με κατάργηση δικαιωμάτων, αυξάνει το όριο ηλικίας στα 67 χρόνια. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ υπέγραψε την Εθνική Γενική ΣΣΕ με την άθλια αύξηση των 0,77 ευρώ. Με τη συμμετοχή στους κοινωνικούς διαλόγους, με τη λογική της ταξικής συνεργασίας δουλεύουν για τον αφοπλισμό των εργαζομένων.

Καθολική συμμετοχή στην απεργία. Οργανωμένος, ταξικός αγώνας, μέσα στον οποίο θα ενώσουν τις δυνάμεις τους οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, διεκδικώντας αιτήματα που απαντούν στις ανάγκες τους. Μετατροπή της δυσαρέσκειας σε οργανωμένη δράση κατά της αντιλαϊκής πολιτικής των κομμάτων του δικομματισμού, του ευρωμονόδρομου».

Διεκδικούμε:
  • Κατώτερος μισθός 1.300 ευρώ και σύνταξη 1.050 ευρώ. Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα
  • Πλήρης - σταθερή εργασία για όλους. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων
  • ΟΧΙ στη «διευθέτηση» και την απελευθέρωση του ωραρίου
  • ΟΧΙ στην άρση της μονιμότητας των εργαζομένων στο Δημόσιο
  • ΟΧΙ στην οδηγία Μπολκεστάιν, που θέλει τους εργαζόμενους δούλους
  • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού. Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου. Επιδότηση των νέων ανέργων χωρίς καμιά προϋπόθεση
  • ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις και στις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
  • Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες - 50 και 55 αντίστοιχα για τα βαρέα/ανθυγιεινά. Σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ασφάλισης. Κατάργηση των εισφορών για τον κλάδο Υγείας και τη συμμετοχή στα φάρμακα. Κρατικοί - δωρεάν παιδικοί σταθμοί
  • Κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών μέσα από ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα. Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ενιαίο, 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο. Δημόσια - Δωρεάν Επαγγελματική Εκπαίδευση μετά το Λύκειο. Δωρεάν στέγαση - σίτιση για τους φοιτητές. ΟΧΙ στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και το νόμο πλαίσιο
  • Ελεύθερη πολιτική - συνδικαλιστική δράση. Κατάργηση κατασταλτικών μέτρων και μηχανισμών που χτυπούν τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους
  • Νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για τους μετανάστες.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ