Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9653

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η εκδήλωση τιμής στους μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ

Τον ηρωικό, μεγαλειώδη αγώνα του ΔΣΕ αναδεικνύει και τιμά η ΚΕ του ΚΚΕ με την εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον Περισσό.


ΣΕΛ.  3

Σε όλη τη χώρα ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ την Τετάρτη 13 Δεκέμβρη

Κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα στις 11 π.μ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Συλλαλητήρια και διαδηλώσεις σε 53 πόλεις

Λίγα μόλις 24ωρα απέμειναν μέχρι την Τετάρτη 13 του Δεκέμβρη και την πανεργατική πανελλαδική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Με εκατοντάδες αποφάσεις Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων και επιχειρησιακών Σωματείων για συμμετοχή στην απεργία με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα βρίσκονται «επί ποδός πολέμου» για την επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων που διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Στις μέρες που απομένουν δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό. Να ενταθεί η δράση με συζήτηση στους χώρους δουλιάς και κατοικίας των εργαζομένων, για την αποκάλυψη της αντεργατικής επίθεσης του μαύρου μετώπου εργοδοσίας - κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επιδεινώνει διαρκώς τους όρους ζωής και δουλιάς της εργατικής οικογένειας, για εκλαΐκευση των θέσεων του ταξικού κινήματος, για τη συμμετοχή πλατιών δυνάμεων στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Σε αγωνιστική συμμετοχή καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες η ΠΑΣΥ, ενώ απεργιακές κινητοποιήσεις οργανώνουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.


ΣΕΛ.  6   -   10

ICON

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 24 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
«Απαξ δάσος»... πάντα τσιμέντο

«Μπουρλότο» στα δάση και όχι μόνο, ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση της ΝΔ - συνεχίζοντας από κει που σταμάτησε η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ - με μια σειρά νομοθετικές και άλλες παρεμβάσεις. Αρκετές από τις οποίες έχουν ανακοινωθεί ή δρομολογηθεί και άλλες βρίσκονται ακόμη στο στάδιο των «σχεδίων επί χάρτου», αφού απαιτούν την επικείμενη νέα αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, που πρόκειται να συζητηθεί το επόμενο διάστημα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.


ΣΕΛ.  16   -   17

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
  • Ο Β.Ν. προσφέρει 5.000 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.
  • Ο αντιστασιακός Παναγιώτης Βαζούρας προσφέρει στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ, ως δεύτερη δόση και καλεί φίλους και συναγωνιστές σε άμιλλα.
  • Στη μνήμη όλων των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ που έπεσαν στον αγώνα, ο δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ του «Ρ», 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ.


ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σε τροχιά ιδιωτικοποίησης

Στις «ράγες» της ιδιωτικοποίησης, που «έστρωσαν» επί χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, οδηγεί τον ΟΣΕ η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.


ΣΕΛ.  18   -   19
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο κεφάλαιο το λιμάνι

Μια ακόμα στρατηγικής σημασίας θαλάσσια πύλη παραδίδεται στο μεγάλο κεφάλαιο με ευθύνη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  12
ΜΕΞΙΚΟ
Σαν ηφαίστειο που... ξυπνά

H σοβαρότατη κρίση την οποία διέρχεται η πολιτική εξουσία στο Μεξικό αποτυπώνεται πλέον ευκρινώς στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους σχεδόν επτά μήνες στην περιοχή της Οαχάκα.


ΣΕΛ.  24  -  25

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ