Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 24 Δεκέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9665

ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ των μεγάλων συμφερόντων

Σκληρές μέρες θα εξακολουθούν να περιμένουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα, όσο τα κόμματα της πλουτοκρατίας παραμένουν κυρίαρχα, όσο δεν αναπτύσσεται ένα δυναμικό ταξικό μαζικό κίνημα των πολλών καταπιεσμένων αυτής της χώρας, όσο δεν ενισχύονται αποφασιστικά το ΚΚΕ και η λαϊκή συμμαχία, για ν' ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Σήμερα στο «Ρ» ολόκληρη η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, στη συζήτηση στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό.


ΣΕΛ.  7  -  11

Associated Press

ΚΟΜΜΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ
Απαιτείται ριζοσπαστικοποίηση της πάλης

«Βράζει» το Μεξικό και, ιδιαίτερα η εξεγερμένη εδώ και μισό χρόνο περιοχή της Οαχάκα (φωτ.), καθώς στη χώρα αυτή των 100 και πάνω εκατομμυρίων ανθρώπων, η συντριπτική πλειοψηφία τους ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Το Κόμμα των Κομμουνιστών του Μεξικού ανασυστάθηκε το 2003 και συμμετέχει δραστήρια στη συμμαχία της «Αλλης Καμπάνιας», μαζί με τον Εθνικοαπελευθερωτικό Στρατό των Ζαπατίστας και πολλές ακόμη οργανώσεις και συλλογικότητες, καλώντας τα λαϊκά στρώματα να αυτοοργανωθούν και συντονισμένα να αντιπαλέψουν το σύστημα. Για όλ' αυτά μιλά σήμερα στον «Ριζοσπάστη» ο Φερνάντο Ακοστα Εσκιβέλ, ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Κομμουνιστών του Μεξικού.


Δημήτρης ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ


ΣΕΛ.  22   -   23

Ο «Ρ»

Ο «Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει και πάλι την Πέμπτη 28 του Δεκέμβρη μετά τις αργίες των Χριστουγέννων.



ΑΡΘΡΟ 16 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Ξεσηκωμός κατά της αναθεώρησης

Ενταση της δράσης για να εκφραστεί παλλαϊκή αντίσταση στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος στις 10 Γενάρη που συζητά η κυβέρνηση με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ. 75 καθηγητές πανεπιστημίου και ΤΕΙ υπογράφουν κείμενο εναντίωσης στην αναθεώρηση.


ΣΕΛ.  2  -  3
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Μεθοδευμένη η απειλή εμφυλίου

Οι ενδοπαλαιστινιακές συγκρούσεις, μεταξύ «Φατάχ» - «Χαμάς», στιγμάτισαν τις τελευταίες μέρες της χρονιάς. Η κατάσταση που δημιουργήθηκε είναι συνέπεια της πολύμορφης στυγνής ισραηλινής κατοχής με την ενθάρρυνση αν όχι την ανάμειξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.


ΣΕΛ.  25
«ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΒΛΟΣ» ΤΗΣ ΕΕ
Ανατροπές εργασιακών δικαιωμάτων

Η Πράσινη Βίβλος της Κομισιόν τινάζει στον αέρα το Εργατικό Δίκαιο, στα κράτη - μέλη της ΕΕ, καταργώντας δικαιώματα που είχε κατακτήσει η εργατική τάξη μέσα από σκληρούς αγώνες και θυσίες.


ΣΕΛ.  12  -  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ