ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2006
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνεχίζει πιο αποφασιστικά

Εχοντας πετύχει ποσοστό κάλυψης του πλάνου της κατά 34,52% από την περασμένη Δευτέρα στη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση της ΚΕ του ΚΚΕ, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης συνεχίζει ακόμα πιο αποφασιστικά με τελικό στόχο την υπερκάλυψη του πλάνου της.

Η Μαρία Τσίγκα, από την Αχτίδα Δημόσιας Διοίκησης της ΚΟΘ, καταγράφει τη θετική εμπειρία της Οικονομικής Εξόρμησης σημειώνοντας: «Η μέχρι στιγμής επιτυχία μας είναι αποτέλεσμα της γενικότερης δράσης της Αχτίδας μας στο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα αλλά κι αποτέλεσμα της διεύρυνσης των δεσμών της με τους εργαζόμενους. Δεσμοί, που εξηγούν τη θετική πορεία της οικονομικής δουλιάς μέχρι σήμερα. Ολο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι μας έβλεπαν να παλεύουμε μαζί τους στην πρώτη γραμμή για την επίλυση των πολλών και σοβαρών προβλημάτων τους. Εγιναν εξορμήσεις σε πολλούς χώρους κι έχουν προγραμματιστεί να γίνουν κι άλλες. Συζητήσαμε με τους συναδέλφους για τον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό, για το νέο «φορομπηχτικό» νομοσχέδιο, την προσπάθεια της κυβέρνησης για την άρση της μονιμότητάς μας, μέσω της τροποποίησης του άρθρου 103 του Συντάγματος, το ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, και την αύξηση των δημοτικών τελών. Κουβεντιάσαμε με τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ και τους εποχικούς των δημοσίων υπηρεσιών, την αιτία της ομηρίας τους. Μιλήσαμε για τα καυτά προβλήματα στην Παιδεία και την Υγεία. Με την ευκαιρία της 24ωρης απεργίας στις 13 Δεκέμβρη μιλήσαμε για την ανάγκη συσπείρωσης στο ΠΑΜΕ. Είναι γεγονός ότι οι εργαζόμενοι και κουβεντιάζουν μαζί μας και μας κόβουνε κουπόνια».

Στον παραπάνω πίνακα παρουσιάζονται τα ποσοστά κάλυψης των Αχτίδων της ΚΟΘ μέχρι την περασμένη Δευτέρα
Στον παραπάνω πίνακα παρουσιάζονται τα ποσοστά κάλυψης των Αχτίδων της ΚΟΘ μέχρι την περασμένη Δευτέρα
Ο Αβραάμ Νίκος, από την Περιαστική Αχτίδα της ΚΟΘ, σημειώνει: «Το αποτέλεσμα στην οικονομική δουλιά οφείλεται στο πλατύ άνοιγμα, που κάνει η Οργάνωση εδώ και χρόνια για τα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού μας γενικότερα. Ιδιαίτερα με τις τελευταίες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές απευθυνθήκαμε και στο τελευταίο σπίτι από το Φίλυρο ως το Πανόραμα. Εκτιμάμε ότι θα υπερκαλύψουμε το πλάνο μας με βάση το άνοιγμα και το θετικό κλίμα που υπάρχει στον κόσμο».

Ο Δημήτρης Μαϊκίδης, από την Αχτίδα Εμπορίου - Υπηρεσιών της ΚΟΘ, μας λέει: «Η Οικονομική Εξόρμηση συνδυάστηκε με τα μέτωπα, που είχαμε στο συνδικαλιστικό κίνημα. Μαζί με τη μάχη της απεργίας οργανώσαμε και την οικονομική εξόρμηση. Απευθυνθήκαμε θαρρετά στους εργαζόμενους και παρά τις οικονομικές δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν, ανταποκρίθηκαν. Γιατί οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι έστω και το ένα ευρώ, που θα δώσουν στο ΚΚΕ θα πιάσει τόπο στους αγώνες για το μεροκάματο, τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Συνεχίζουμε τη μάχη με αισιοδοξία».

Πολιτική δραστηριότητα της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ

Στο πλαίσιο της οργανωμένης πολιτικής δραστηριότητας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, που έχει στόχο να συζητήσει με τους αγρότες της περιοχής για τα προβλήματα που δημιουργεί η νέα ΚΑΠ και τις προτάσεις του Κόμματος για το αγροτικό ζήτημα, επισκέπτεται, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο το νομό η Διαμάντω Μανωλάκου, ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

  • Το Σάββατο, 16 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., η Διαμάντω Μανωλάκου θα μιλήσει στο Δημαρχείο Ελασσόνας, με θέμα «Οι εξελίξεις στην κτηνοτροφία και οι θέσεις του ΚΚΕ», στις 6 μ.μ. θα συναντηθεί με το ΔΣ του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου και με το ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων στο Οινοποιείο και στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου, με θέμα «Οι εξελίξεις στα αμπελοοινικά και οι θέσεις του ΚΚΕ».
  • Την Κυριακή, 17 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ. θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Ξενοδοχείο «Μετροπόλ» της Λάρισας και στις 12 το μεσημέρι θα μιλήσει στους Γόννους, με θέμα «Οι επιπτώσεις της νέας ΚΑΠ στους αγρότες και οι θέσεις του ΚΚΕ».
Περιοδεία στο λιμάνι του Πειραιά

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο λιμάνι του Πειραιά, σήμερα, Παρασκευή. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει:

- Στις 6.45 π.μ. περιοδεία στο ΣΕΜΠΟ (Ικόνιο) και ομιλία στους εργαζόμενους.

- Στις 8 π.μ. συνάντηση με το ΔΣ της ΟΜΥΛΕ.

- Στις 9.30 π.μ. συνάντηση με το ΔΣ του ΟΛΠ.

Στη Ρίγα Λετονίας

Αναχωρεί σήμερα, Παρασκευή, για τη Ρίγα ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, για να εκπροσωπήσει το Κόμμα στο 10ο Συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Λετονίας, που θα διεξαχθεί στις 16 Δεκέμβρη στην πρωτεύουσα της Λετονίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ