ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2006
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Πιο ορμητικά για την κάλυψη των πλάνων

Στο 38,16% «σκαρφάλωσε» η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου της δίμηνης (Δεκέμβρης - Γενάρης) Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ την περασμένη Δευτέρα. Η μάχη συνεχίζεται με εντεινόμενους ρυθμούς καθώς οι ΚΟ του Κόμματος σε όλη την Ελλάδα θέτουν υψηλούς στόχους ως προς την κάλυψη των πλάνων τους για το μήνα που τρέχει ώστε από όσο το δυνατόν καλύτερη θέση να δώσουν τη μάχη της πλήρους κάλυψης και της υπερκάλυψης το Γενάρη.

Την περασμένη Δευτέρα ο κατάλογος με τις Οργανώσεις Περιοχών διαμορφώθηκε ως εξής: Πρώτη παραμένει η ΚΟ Πειραιά με ποσοστό 51,47%, ακολουθεί η ΚΟ Αττικής με ποσοστό 51,18%, η Κρήτη με 44,97%, οι Κομματικές Οργανώσεις του εξωτερικού με 41%, η Θεσσαλία με 40,68%, η Θεσσαλονίκη με 38,50%, η Αθήνα με 38,18%. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Αιγαίου, Ανατολικής Στερεάς Εύβοιας, Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας και Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Η ΚΝΕ έχει καλύψει το 43,24% του πλάνου της, οι ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» και του «902» το 28,44% και το 18% αντίστοιχα των πλάνων τους, ενώ η Αχτίδα Καλλιτεχνών έχει καλύψει το 45,95% του πλάνου της.

Από τις Νομαρχιακές Οργανώσεις στην πρώτη θέση βρίσκεται αυτή του Ρεθύμνου με ποσοστό 58,21%, στη δεύτερη θέση η Ξάνθη και οι Κυκλάδες με 50%, στην τρίτη θέση το Ηράκλειο με 49,31%. Ακόμα, ποσοστά κάλυψης μεγαλύτερα του πανελλαδικού έχουν σημειώσει η Βοιωτία με 48,76%, η Αρκαδία με 47,93%, η Δράμα με 45,33%, η Κως με 43,20%, η Λάρισα με 43,06%, η Χίος με 42%, η Ροδόπη με 41,71%, η Ηλεία με 41,60%, η Ικαρία και η Λακωνία με 40%, τα Τρίκαλα με 39,94% και τα Χανιά με 38,29%.




ΚΥΠΡΙΑΚΟ
«Μύθος» η οικονομική απομόνωση των Τουρκοκυπρίων

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, δεχόμενος τα διαπιστευτήρια του νέου πρέσβη της Σλοβενίας, απέρριψε ως «μύθο, που υποκινείται από πολιτικά συμφέροντα» τους ισχυρισμούς ότι οι Τουρκοκύπριοι υποβάλλονται σε οικονομική απομόνωση.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό και στις διάφορες παραμέτρους του, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι από την εισβολή του '74 η Τουρκία έχει ξεκινήσει ένα οργανωμένο σχέδιο, για αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου, μεταφέροντας πέραν των 120 χιλιάδων εποίκων από την Τουρκία και ως αποτέλεσμα οι έποικοι από την Τουρκία να υπερισχύουν αριθμητικά των Τουρκοκυπρίων, που ανέρχονται σε περίπου 80 χιλιάδες.

Ο Κύπριος Πρόεδρος κατάγγειλε ότι τα τελευταία χρόνια λαμβάνει χώρα μια παράνομη οικοδομική ανάπτυξη στα κατεχόμενα, στην οποία εμπλέκονται ξένες εταιρείες και ξένοι αγοραστές ελληνοκυπριακών περιουσιών, κάτι που είναι δυνατό να τους εμπλέξει σε αστικές και ποινικές διαδικασίες στην Κυπριακή Δημοκρατία. Σε ό,τι αφορά τα μέτρα στήριξης των Τουρκοκυπρίων από την κυπριακή κυβέρνηση ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην υποστήριξη της κυβέρνησης για την οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ενωση, στο εμπόριο μέσω της «πράσινης γραμμής», καθώς και μέσω των νομίμων σημείων εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία, στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σε άλλα κοινωνικά ωφελήματα.

Ο τουρκοκυπριακός Τύπος για τις δημοτικές εκλογές

Την κατεδάφιση από το παράνομο κατοχικό καθεστώς της γέφυρας στο τέρμα της οδού Λήδρας και το άνοιγμα του οδοφράγματος ως μια χειρονομία προς τη νέα δήμαρχο της Λευκωσίας Ελένη Μαύρου, πρότεινε χτες σε άρθρο της η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις».

«Με την κατεδάφιση της γέφυρας θα δοθεί η ευκαιρία στην κ. Μαύρου να κατεδαφίσει το τείχος και έτσι θα προσφερθεί στους Λευκωσιάτες ένα χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο δώρο», γράφει η εφημερίδα.

Η «Γενί Ντουζέν» αναφέρεται στο κύριο άρθρο της στα αποτελέσματα των εκλογών υπό τον τίτλο «Εκλογική επιτυχία των οπαδών του ΝΑΙ» (σ.σ.: Οι νέοι δήμαρχοι Λευκωσίας Ελένη Μαύρου και Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου στο δημοψήφισμα του 2004 είχαν ταχθεί υπέρ του «σχεδίου Ανάν»).

Η «Τζουμχουριέτ» αφιερώνει το σύνολο της πρώτης σελίδας της στα αποτελέσματα των εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις ελεύθερες περιοχές και γράφει ότι επρόκειτο για «πρόβα εκλογών του προέδρου Παπαδόπουλου».

Στον επίτιτλο, η εφημερίδα γράφει «Ενισχύθηκε ο ΔΗΣΥ αλλά η εξουσία παραμένει στους αντιτιθέμενους της λύσης».

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος της κατεχόμενης Λευκωσίας Τζεμάλ Μουλουτογλουλαρί συνεχάρη την κ. Μαύρου για την εκλογή της και εξέφρασε την ανυπομονησία του να τη συναντήσει για συνεργασία.

Μήνυμα της Αλέκας Παπαρήγα στο ΑΚΕΛ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα προς το ΑΚΕΛ και τον ΓΓ του Δημήτρη Χριστόφια για τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών στην Κύπρο. Το μήνυμα ανάμεσα στα άλλα απευθύνει συγχαρητήρια στα μέλη του ΑΚΕΛ και της ΕΔΟΝ και στους οπαδούς για τη σκληρή μάχη και την ακούραστη δουλιά που οδήγησε στη νίκη, ιδιαίτερα στη Λευκωσία και εύχεται κάθε επιτυχία στους εκλεγμένους δημάρχους και συμβούλους, καθώς και σε ολόκληρο το ΑΚΕΛ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ