ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2006
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προσπάθεια δικαιολόγησης του κρατικού αυταρχισμού

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος με αφορμή τις δηλώσεις Πολύδωρα

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για τον κρατικό αυταρχισμό, με αφορμή τις δηλώσεις του Β. Πολύδωρα:

«Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν από τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την ανάπτυξη του πολύμορφου κρατικού αυταρχισμού, που ενιαία μεθοδεύεται και οργανώνεται σε όλη την ΕΕ από τις συντηρητικές και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις, και έχει στόχο να προστατέψει την αντιλαϊκή πολιτική τους από τη λαϊκή αγανάκτηση και πάλη.

Η ακίνδυνη για την αντιλαϊκή πολιτική, για το σύστημα και για τους μηχανισμούς του, δράση των κουκουλοφόρων, που σε ορισμένες περιπτώσεις γεννά και ερωτηματικά, χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση, για να δικαιολογήσει την αυξανόμενη κρατική βία κατά του οργανωμένου εργατικού -λαϊκού κινήματος, της μόνης δύναμης που μπορεί να αντιπαλέψει και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα μία μόνο νομιμότητα πρέπει να αναγνωρίζει: Αυτήν που εκφράζεται με το σύνθημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Ο λαός και η νεολαία σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο δεν πρέπει να αποδεχτούν την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών τους, την υλοποίηση των, εδώ και καιρό αποφασισμένων, τρομοκρατικών μέτρων, τη λειτουργία παλιών και νέων κατασταλτικών μηχανισμών, μηχανισμών παρακολούθησης και φακελώματος. Αντίθετα, πρέπει να τα αντιπαλέψουν αποφασιστικά, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ