ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Γενάρη 2007
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Ποδαρικό με ντέρμπι

Στο πρώτο ντέρμπι της νέας χρονιάς τα «λένε» αύριο ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Eurokinissi

Στο πρώτο ντέρμπι της νέας χρονιάς τα «λένε» αύριο ΠΑΟΚ και ΑΕΚ
Με το ντέρμπι των Δικεφάλων μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Τούμπα, αλλά και τη δοκιμασία του πρωτοπόρου Ολυμπιακού στην Ξάνθη να είναι οι δυο αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν στη 16η αγωνιστική, αύριο και την Κυριακή, το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας κάνει το ποδαρικό του στο 2007.

Το «ορεκτικό» της αγωνιστικής αποτελεί αύριο η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ, που θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι σημαντικό και για τους δυο αντιπάλους. Ιδιαίτερα μάλιστα για τους φιλοξενούμενους, που βρίσκονται στο κυνήγι του Ολυμπιακού και ενδεχόμενη απώλεια βαθμών καθίσταται απαγορευτική. Πάντως τα άσχημα για τον Σέρα Φερέρ είναι ότι σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι το κέντρο της ομάδας θα εμφανιστεί αποδυναμωμένο, από τις απουσίες των Ζήκου και Εμερσον, λόγω τραυματισμού. Για τη νίκη όμως «καίγονται» και οι γηπεδούχοι, αφού θέλουν να εδραιώσουν την παρουσία τους στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Με κεντρικό πρόσωπο τον Τάκη Λεμονή, όπου αναμένονται αντιδράσεις από τους οπαδούς της Ξάνθης μετά τη φυγή για τον Ολυμπιακό, ο πρώτος της βαθμολογίας καλείται να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε μια δύσκολη έδρα, όπου τα τελευταία χρόνια έχει... στραβοπατήματα. Και εδώ όμως το φαβορί έχει απώλειες, καθώς ο νέος τεχνικός των Πειραιωτών δε θα έχει στη διάθεσή του τους Κωνσταντίνου - Τζόρτζεβιτς.

Να... ξορκίσει το κακό αγωνιστικό πρόσωπο με το οποίο έκλεισε την προηγούμενη χρονιά, θέλει ο Παναθηναϊκός κόντρα στο Αιγάλεω, με τον Βίκτορ Μουνιόθ να προσπαθεί να βρει τις κατάλληλες λύσεις μετά τα προβλήματα τραυματισμού βασικών στελεχών.

Το δικό του ενδιαφέρον έχει και το παιχνίδι του Πανιώνιου με τον Ηρακλή, δυο ομάδων που κάνουν το δικό τους αγώνα για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.00 ΟΦΗ - Ατρόμητος (S/S), 19.00 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (S/S). ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 Απόλλων Κ.- Κέρκυρα, 15.00 Ιωνικός - Εργοτέλης, 17.00 Πανιώνιος - Ηρακλής (S/S), 17.00 SKODA Ξάνθη - Ολυμπιακός (S/S), 19.00 Αρης - Λάρισα (NET), 19.00 Παναθηναϊκός - Αιγάλεω (S/S).

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Μοιάζει με... πρόγευμα

Τουλάχιστον σαν «πρόγευμα» πριν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση των δυο ομάδων, την ίδια μέρα δυο ώρες μετά, μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί το ματς ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στη 12η αγωνιστική της Α1. Γιατί για ντέρμπι, με βάση την αγωνιστική κατάσταση των ομάδων, με τους γηπεδούχους να είναι σε σαφώς ανώτερα επίπεδα, μάλλον θα ήταν υπερβολικό εάν μιλάγαμε. Ακόμα και με την απουσία του Ουάσιγκτον (τράκαρε με το αυτοκίνητό του) και την αμφίβολη συμμετοχή του Πάρκερ, ο Δικέφαλος του Βορρά παραμένει φαβορί. Οσο για τους «κιτρινόμαυρους», όχι μόνο δεν ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της διακοπής (μάταια περίμενε ο Αλεξανδρής κάποιο «φως» της διοίκησης), αλλά ακόμα και αυτοί που υπάρχουν ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Το γεγονός πάντως ότι οι Γκαγκαλούδης, Μάγλος, Σ. Νικολαΐδης γυμνάστηκαν κανονικά, δίνει ελπίδες στον Βαγγέλη Αλεξανδρή να ευελπιστεί ότι κάποτε η ομάδα του θα πρέπει να κάνει το κάτι παραπάνω. Στην έδρα του Αιγάλεω θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του ο Ολυμπιακός, ενώ εύκολο έργο περιμένει τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, που υποδέχεται τον Μακεδονικό. Τις δυνάμεις του θα δοκιμάσει λίγες ημέρες μετά την επιτυχία κόντρα στη Νάπολι ο Αρης, που θα αγωνιστεί στην Κυψέλη με τον Πανελλήνιο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: (16.45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, (17.00, ΣΠΟΡ+) Παναθηναϊκός - Μακεδονικός, (17.00) Απόλλων Πάτρας - Ολύμπια Λάρισας, (17.00, ΕΤ-1) Πανελλήνιος - Αρης, (19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) Μαρούσι - Πανιώνιος. ΚΥΡΙΑΚΗ: (17.00) Αιγάλεω - Ολυμπιακός, (17.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) ΑΕΛ - Ολυμπιάδα Πατρών.

ΒΟΛΕΪ
Στα μέτρα των φαβορί

Ευνοϊκή για τα φαβορί θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί η πρώτη για το 2007 και η 9η συνολικά για το φετινό πρωτάθλημα της Α1 όπου απουσιάζει το λεγόμενο ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός με τον αέρα της αήττητης ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ (6 στα 6 μετά τη νίκη επί της Βοϊβοντίνα) θα υποδεχτεί στη Γλυφάδα τον Πανελλήνιο. Οι Κυψελιώτες είναι αξιόμαχη ομάδα, όμως απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που έχει βρει το ρυθμό του και τα πάντα δουλεύουν ρολόι οι ελπίδες του είναι περιορισμένες. Το ντέρμπι των νεοφώτιστων στην κατηγορία μεταξύ Αρη και ΑΕΚ ξεχωρίζει για το δικό του ενδιαφέρον στο πρόγραμμα της αγωνιστικής. Οι «κίτρινοι» της Αθήνας, αν και βαθμολογικά προηγούνται των ομόχρωμών τους της Θεσσαλονίκης, εντούτοις αγωνιστικά μάλλον είναι στα ίδια επίπεδα με σκαμπανεβάσματα και οι δυο στην απόδοσή τους. Αγνωστο παραμένει πώς θα αντιδράσει ο «Δικέφαλος» μετά την ήττα - αυτοκτονία που υπέστη στο εξ αναβολής παιχνίδι από τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι, από την πλευρά τους, αναζητούν τους βαθμούς για να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: Γλυφάδας 19.00 Παναθηναϊκός - Πανελλήνιος. ΚΥΡΙΑΚΗ: Μίκρας 19.00 Ηρακλής - Λαμία, Αλεξάνδρειο 16.00 Αρης - ΑΕΚ. ΔΕΥΤΕΡΑ: Ορεστιάδας 20.00 (ΕΤ-3) Ορεστιάδα - Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Αναβάλλεται ο αγώνας Παγκρατίου - Ολυμπιακού.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Την τελευταία της πρόβα ενόψει των αγώνων της προκριματικής φάσης για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (10 -21 Γενάρη), ετοιμάζεται να κάνει από σήμερα και μέχρι την Κυριακή η εθνική ανδρών του χάντμπολ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετέχει στο διεθνές τουρνουά που θα διεξαχθεί στην Πούλα της Κροατίας μαζί με την οικοδέσποινα τη Σλοβενία και τη Βοσνία /Ερζεγοβίνη. Πρώτος αντίπαλος για την Ελλάδα είναι η Κροατία σήμερα στις 18.00, ενώ θα ακολουθήσει η Σλοβενία αύριο και η Βοσνία την Κυριακή.

ΠΟΛΟ
Δοκιμασία Εθνικού

Η δοκιμασία του δεύτερου Εθνικού στην έδρα της ιδιαίτερα ισχυρής εκεί Χίου είναι το ενδιαφέρον παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών. Βέβαια, υπάρχει και το παιχνίδι μεταξύ των αιωνίων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αλλά, με βάση την αγωνιστική κατάσταση των ομάδων, ο χαρακτηρισμός «ντέρμπι» αφορά τα ονόματα και μόνο. Στο νησί της Μαστίχας, οι «κυανόλευκοι» θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ, προκειμένου να μη χάσουν πολύτιμο έδαφος στο κυνήγι του συμπολίτη τους Ολυμπιακού, που αναμένεται να περάσει εύκολο απόγευμα. Οσο για τους Χιώτες, ενδεχόμενη επιτυχία, τους εδραιώνει στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Τη βαθμολογική ανάσα ψάχνει η Γλυφάδα που υποδέχεται τα Χανιά, τα οποία, όμως, δε θέλουν να χάσουν την επαφή με την κορυφή. ΣΑΒΒΑΤΟ: Κολ. Εθν. Πειραιά 15.45 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, Κολ. Γλυφάδας 15.45 ΓΛΥΦΑΔΑ - ΧΑΝΙΑ, Κολ. Ιωνικού 17.45 ΧΙΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ, Κολ. Χαλανδρίου 19.00 ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛ. - ΗΡΑΚΛΗΣ, Κολ. Ποσειδώνιου 19.00 ΠΑΟΚ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ.

ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Μπλόκο στις μετεγγραφές

Μπλόκο στις μετεγγραφές για αρκετές ΠΑΕ, μεταξύ των οποίων αυτές του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή, αλλά και σε ΚΑΕ, βάζει μεταξύ άλλων το υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Γιάννης Παπαθανασίου, εμπίπτουν όλες οι παραπάνω στις διατάξεις του άρθρου 48 παρ. 1 εδ. γ΄ του Κ.Ν. 2190/1920 που αφορά την έγκαιρη κατάθεση δικαιολογητικών όσον αφορά τα οικονομικά τους και τους ισολογισμούς. Εκτός του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή, μετεγγραφές δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν και οι Νίκη Βόλου, Ηλυσιακός, Καστοριά, Αθλητικός Σύλλογος Ρόδου και ΠΑΕ Αχαρναϊκός και οι Καλαθοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου και Ολύμπια Λάρισας. Επίσης ανακοινώθηκε ότι οι ΠΑΕ Εθνικός «Αθλητικός Ομιλος Μάνης Εθνικός ΟΦΠΦ ΠΑΕ», Αθλητικός Σύλλογος Λαμίας και ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Πατρών η Θύελλα εμπίπτουν και αυτές στις πιο πάνω διατάξεις, με τη διευκρίνιση ότι δεν έχει ληφθεί υπόψη η πλασματική αξία των αθλητών τους καθόσον δεν έχει διαβιβαστεί στην υπηρεσία από την αρμόδια Επιτροπή. Η απόφαση μπορεί να αλλάξει εάν κατατεθούν τα δικαιολογητικά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ