ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Γενάρη 2007 - Κυριακή 7 Γενάρη 2007
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση προς τιμήν του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, την Κυριακή 14 Γενάρη, στις 11 π.μ., στον Περισσό. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση με υλικό από το ΔΣΕ, καλλιτεχνική παράσταση, προβολή βίντεο και ομιλία.

Στόχος και αυτής της εκδήλωσης, όπως αναφέρει η ΚΟΑ, «είναι να αναδειχτεί η ένδοξη και ηρωική αυτή σελίδα του Κόμματός μας, το μεγαλείο και η προσφορά όλων των επώνυμων και ανώνυμων μαχητών στον αγώνα για μια λαοκρατούμενη και σοσιαλιστική Ελλάδα».

Απευθύνει, δε, κάλεσμα συμμετοχής «με βαθιά την πεποίθηση ότι η προάσπιση της ιστορίας του επαναστατικού κινήματος, σήμερα, η υπόμνηση των αγώνων - πάντοτε καταλυτικών - αποτελεί καίριο πολιτικό ζήτημα».

Το παζάρι της ειρήνης

Εως τις 15 Γενάρη θα συνεχίσει τη λειτουργία του το ΠΑΖΑΡΙ ΕΙΡΗΝΗΣ, που διοργανώνει η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ). Μια μεγάλη ποικιλία όμορφων, ποιοτικών δώρων σε προσιτές τιμές είναι στη διάθεση των φίλων της ειρήνης. Στο φιλόξενο χώρο των γραφείων της ΠΕΔΥΕ (Θεμιστοκλέους 56, 1ος όροφος), μας περιμένουν βιβλία, κεραμικά - έργα διαφόρων κεραμιστών, κοσμήματα, το αγαπητό σε όλους περιστέρι της ειρήνης, κεντήματα - διάφορα είδη δώρων. Το ΠΑΖΑΡΙ της ΕΙΡΗΝΗΣ λειτουργεί 9 με 2 το πρωί και 6 με 8 το απόγευμα.

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ»
Ενίσχυση σε αβοήθητους αγωνιστές

Με τα 30 χρόνια από την ίδρυση της «Δημοκρατικής Μέριμνας», συμπίπτει φέτος η οικονομική της εξόρμηση για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Οσοι επιθυμούν να συνδράμουν στο έργο της «Δημοκρατικής Μέριμνας», μπορούν να καταθέτουν τις προσφορές τους στα γραφεία της, Ακαδημίας 78 (τηλ. 210.3822.776) και στην Εθνική Τράπεζα στο λογαριασμό με αριθμό 129592361-13.

Ελλειψη γιατρού στο Κέντρο Υγείας Γαλατά

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Κενή παραμένει η θέση του ενός αγροτικού γιατρού στο διθέσιο Περιφερειακό Ιατρείο Μεθάνων, που ανήκει στο Κέντρο Υγείας (ΚΥ)Γαλατά, μετά την απόσπαση του γιατρού στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά. Ετσι, ο μοναδικός αγροτικός γιατρός που έχει παραμείνει, και είναι αναγκασμένος να καλύπτει πλέον τα Δημοτικά Διαμερίσματα Μεθάνων, κάνει βάρδιες στο ΚΥ Γαλατά τα Σαββατοκύριακα. Το θέμα αυτό έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη και Παναγιώτης Κοσιώνης, με Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Οπως είναι φανερό, τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτήν την έλλειψη είναι ιδιαίτερα σοβαρά στην παροχή υπηρεσιών υγείας στο Δήμο Μεθάνων, που η πλειονότητα των δημοτών είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και έχουν αυξημένες ανάγκες ιατροφαρμακευτικής φροντίδας», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Και ρωτούν τον υπουργό ποια μέτρα θα πάρει, προκειμένου να καλυφθεί άμεσα η κενή θέση του αγροτικού γιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Μεθάνων, ώστε να λειτουργήσει ομαλά.

ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΘΗΡΑΣ
Προβληματική η υγειονομική κάλυψη

Τα προβλήματα που προκύπτουν με την υγειονομική κάλυψη των νησιών Ανάφη, Σίκινος, Φολέγανδρος, Ιος και Θηρασιά έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Νίκος Γκατζής, με Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Οπως είναι γνωστό - τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - στο Επαρχείο Θήρας, εκτός από τη Θήρα, υπάρχουν και τα πέντε αυτά μικρότερα νησιά. Η πολιτεία με χρήματα του λαού κατασκεύασε πέντε σύγχρονα ελικοδρόμια κυρίως για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων των νησιών αυτών. Ομως, όταν υπάρξουν επείγοντα περιστατικά στα νησιά αυτά, τα ελικόπτερα αντί να πηγαίνουν εκεί και να παίρνουν τους ασθενείς, πηγαίνουν στη Θήρα και οι ασθενείς με πλωτά μέσα μεταφέρονται από τα νησιά τους στη Θήρα. Αποτέλεσμα αυτού είναι πολύτιμος χρόνος που χάνεται, αλλά και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν να κοστίζουν ανθρώπινες ζωές, όπως συνέβη πρόσφατα στην Ανάφη».

Μετά από αυτά, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Υγείας γιατί τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ δεν πηγαίνουν να προσγειωθούν στα συγκεκριμένα νησιά. Τέλος, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να λυθούν το γρηγορότερο τα όποια προβλήματα υπάρχουν και να πηγαίνουν τα ελικόπτερα στα νησιά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ